Spring naar bijdragen

Wie is de Trooster?


Aanbevolen berichten

Quote:

Liegen is inderdaad een slechte vrucht en liegen over God is nog erger. De versen Joh 3:16, 1 Johannes 5:7, Marcus 16:19 en Lukas 24:51 (de hemelvaart) zijn door de schrijvers RSV 1952 bestempeld als latere toevoegingen. Deze mensen waren geen moslims, maar ze waren vijftig samenwerkende kerkgezindtes" van het Christendom en Twee en dertig geleerden van de hoogste rang.

Als je de RSV als uitgangspunt neemt (welke discutabel is gezien hun manier van vertalen), dan moet je ook erkennen dat de RSV Jezus als God erkent. Je kan niet het ene wel overnemen (de teksten die je aanhaalt zouden toegevoegd zijn) en de consequentie (Jezus is God) wegstrepen daartegen. flower.gif

Meer info over de RSV vertaling en haar misleidingen hieromtrent: link

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 144
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

[...]Als je de RSV als uitgangspunt neemt (welke discutabel is gezien hun manier van vertalen), dan moet je ook erkennen dat de RSV Jezus als God erkent. Je kan niet het ene wel overnemen (de teksten die je aanhaalt zouden toegevoegd zijn) en de consequentie (Jezus is God) wegstrepen daartegen.
flower.gif

Meer info over de RSV vertaling en haar misleidingen hieromtrent:

Ik vraag me vaak af hoe Moslims kunnen geloven dat de Bijbel is vervalst en ook precies op de plekken waar de Koran wat anders heeft. Dat vind ik enorm twijfelachtig. En ook het voor Moslims zeer heikele punt Jezus; je mag hem eren als profeet, maar geloven dat God een zoon heeft is de grootste misdaad die je tegen Allah kunt begaan! Erger dan moord, want moordenaars worden vergeven!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Als je de RSV als uitgangspunt neemt (welke discutabel is gezien hun manier van vertalen), dan moet je ook erkennen dat de RSV Jezus als God erkent. Je kan niet het ene wel overnemen (de teksten die je aanhaalt zouden toegevoegd zijn) en de consequentie (Jezus is God) wegstrepen daartegen.
flower.gif

Meer info over de RSV vertaling en haar misleidingen hieromtrent:

Ik heb niet gezegd dat ik de RSV als uitgangspunt neem, wat ik wilde laten zien was dat de christenen dingen aan de Bijbel weghalen/toevoegen wanneer ze willen. Wat betreft de vertaling van de RSV, die is uit de 'most ancient manuscripts' vertaald en de betreffende verzen kwamen daarin voor. Maar veel mensen waren inderdaad niet blij mee met deze bevindingen: Link

Quote:
Attacks on the RSV

Fundamentalists and evangelicals
, in particular, accused the translators of deliberately tampering with the Scriptures to deny the doctrine of the Virgin Birth of Jesus, and they cited other traditionally Messianic prophecies that were allegedly obscured in the RSV (i.e., Psalm 16.10, Genesis 22.18) [1]. Some opponents of the RSV took their anger to extremes. For example, a pastor in the Southern USA burned a copy of the RSV with a blowlamp in his pulpit, saying that it was like the devil because it was hard to burn, and sent the ashes as a protest to Weigle. (However, F.F. Bruce dismissed it as a publicity stunt and wrote that it had the opposite effect of causing nearly every family in that congregation to acquire a copy!) Others alleged that members of the translation panel were communists. At Senator Joseph McCarthy's request, these charges were printed in the US Air Force training manual.[citation needed] These accusations are interesting in light of what happened to William Tyndale, an inspiration to the RSV translators, as they explained in their preface: "He met bitter opposition. He was accused of willfully perverting the meaning of the Scriptures, and his New Testaments were ordered to be burned as 'untrue translations.'" But where Tyndale was burned at the stake for his work, Bruce Metzger, referring to the pastor who burned the RSV and sent the ashes to Weigle, commented in his book The Bible In Translation "...today it is happily only a copy of the translation that meets such a fate."


Samengevoegd:

Quote:

[...]

Ik vraag me vaak af hoe Moslims kunnen geloven dat de Bijbel is vervalst

Door de Bijbel te bestuderen.

Quote:
en ook precies op de plekken waar de Koran wat anders heeft.

Ook andere plekken zijn vervalst.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ook andere plekken zijn vervalst.

Het probleem met het herhalen van die aantijging is dat de Koran verwijst naar de Thora en "de dragers van Het Boek" indien ze vragen hebben. Blijkbaar is het niet zo vervalst als je beweert. Alsook het continue herhalen van hetzelfde wordt vervelend en doet er niet toe in deze discussie wie nu de Trooster is.

Mijn punt met de RSV is, dat jij wilde aantonen aan de hand van een ter discussie staande vertaling, dat er teksten toegevoegd zouden zijn. Als ik je dan wijs dat als je dat wil bewijzen aan de hand van iets wat je zegt niet te erkennen alszijnde waar, dan heb je geen uitganspunt als je daarin willekeur toepast. Hoe kan je nu iets bewijzen aan de hand van iets dat je niet als waar ziet. Dan heeft het toch geen nut om met een leugen de waarheid aan te tonen?

Vanuit de Schrift kunnen we opmaken dat de Trooster slaat op de Heilige Geest. Alsook zal de Trooster komen wonen in de discipelen en Mohammed leefde pas 6 eeuwen later. De uitstorting van de Heilige Geest, wordt beschreven in de Bijbel, plots kon een ieder in zijn eigen taal horen van het Woord van Jezus. Dat moment noemen we Pinksteren, het moment dat de Trooster woonachtig (en zichtbaar) werd in de discipelen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

alsook hoe kan een mens in een mens wonen?

Goede vraag. In mensen wordt in de Bijbel anders bedoeld. Dat betekent wandelen zoals hij gewandeld heeft. De vraag is dan wandelen christenen zoals Jezus (vzmh) wandelde?

1 Johannes 2:5 maar wie zijn woord bewaart, in die is waarlijk de liefde Gods volmaakt. Hieraan onderkennen wij, dat wij in Hem zijn. 6 Wie zegt, dat hij in Hem blijft, behoort ook zelf zó te wandelen, als Hij gewandeld heeft.

Quote:
Verder wordt er ook gezegd dat de Heilige Geest (=de Trooster) niet zichtbaar zou zijn voor mensen, Mohammed was dat als mens wel.

Hoe kan iemand, die niet gezien kan worden, de wereld overtuigen van zonde, gerechtigheid en oordeel?

'En als Hij komt, zal Hij de wereld overtuigen van zonde en van gerechtigheid en van oordeel'

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

in het nieuwe testament is een enkele keer sprake van een profeet (Hand.21:10 - Agabus). Maar daarna is heel vaak sprake van valse profeten. Misschien zei Jezus dit wel om ons te waarschuwen voor Mohammed! Dan komt Mohammed dus toch voor in de bijbel
flower.gif

Is dat zo? Laten we kijken of profeet Mohammed (vzmh) volgens de Bijbel een valse profeet is. Hier bij de verzen voor valse profeten waarschuwen. Jezus (vzmh9 zegt:

Quote:
Matteüs 24

4 En Jezus, antwoordende, zeide tot hen: Ziet toe, dat u niemand verleide. 5 Want velen zullen komen onder Mijn Naam, zeggende: Ik ben de Christus; en zij zullen velen verleiden.

23 Alsdan, zo iemand tot ulieden zal zeggen: Ziet, hier is de Christus, of daar, gelooft het niet. 24 Want. er zullen valse christussen en valse profeten opstaan, en zullen grote tekenen en wonderheden doen, alzo dat zij (indien het mogelijk ware) ook de uitverkorenen zouden verleiden.

Profeet Mohammed (vzmh) voldoet zeker niet de bovenstaande beschrijving omdat:

Ten eerste Jezus (vzmh) zegt “Want velen zullen komen onder Mijn Naam, zeggende: Ik ben de Christusâ€, profeet Mohammed (vzmh) maakte nooit aanspraak op de titel Messias. Deze titel is in de Koran exclusief voor Jezus (vzmh).

Ten tweede, profeet Mohammed (vzmh) kwam nooit in de naam van Jezus.

De tweede beschrijving zegt valse profeten zullen vele wonderen en tekenen verrichten. Ook dit voldoet profeet Mohammed (vzmh) niet, één van de argumenten die christenen juist tegen hem gebruikten was dat hij geen wonderen verrichtte zoals de voorgaande profeten. De afgodenaanbidders vroegen ook steeds om wonderen:

28:48. Maar toen de Waarheid van Ons tot hen kwam, zeiden zij: "Waarom is hem niet hetzelfde gegeven als aan Mozes werd gegeven?" Verwierpen zij datgene niet, wat Mozes voorheen was gegeven? Zij zeiden: "Twee tovenaars die elkander ondersteunen." En dezen zeggen: "Wij geloven in beiden niet."

29: 49. Nee, het zijn duidelijke tekonen in het hart van hen aan wie kennis is gegeven. En alleen de onrechtvaardigen verwerpen Onze tekenen. 50. Toch zeggen zij: "Waarom zijn hem geen tekenen van zijn Heer nedergezonden?" Zeg: "De tekenen zijn bij Allah alleen, en ik ben slechts een duidelijke waarschuwer." 51. Is het niet genoeg voor hen dat Wij u het Boek hebben geopenbaard dat aan hen wordt voorgelezen? Voorwaar, hierin is barmhartigheid en aanzien voor een volk dat gelooft.

De koran is dus als een teken voldoende.

Een ander vers dat christenen gebruiken om de heilige profeet Mohammed (vzmh) te beschuldigen als een valse profeet is:

Quote:
1 Doch de Geest zegt duidelijk, dat in de laatste tijden sommigen zullen afvallen van het geloof, zich begevende tot verleidende geesten, en leringen der duivelen, 2 Door geveinsdheid der leugensprekers, hebbende hun eigen geweten als met een brandijzer toegeschroeid; 3 Verbiedende te huwelijken, gebiedende van spijzen te onthouden, die God geschapen heeft, tot nuttiging met dankzegging, voor de gelovigen, en die de waarheid hebben bekend. (1 Timótheüs 4)

Profeet mohammed (vzmh) voldoet ook niet de bovenstaande criteria. De enige die dit voldoet, is Paulus. Het vers zegt namelijk dat een valse profeet huwelijken zal verbieden. Degene die huwelijken verbood was Paulus:

1 Aangaande nu de dingen, waarvan gij mij geschreven hebt; het is een mens goed geen vrouw aan te raken. (1 Korinthe 7)

Men zou kunnen zeggen dat profeet Mohammed (vzmh) zich begaf tot leringen der duivelen, maar dat zal niet kloppen, dit omdat deze verzen aangeven dat de leringen der duivelen huwelijken zullen verbieden, dat deed profeet Mohammed niet, maar Paulus deed het wel.

Verder lezen we in de Bijbel:

Quote:
1 Geliefde broeders en zusters, vertrouw niet elke geest. Onderzoek altijd of een geest van God komt, want er zijn veel valse profeten in de wereld verschenen. 2 De Geest van God herkent u hieraan: iedere geest die belijdt dat Jezus Christus als mens gekomen is, komt van God. 3 Iedere geest die dit niet belijdt komt niet van God; dat is de geest van de antichrist, waarvan u hebt gehoord dat hij zal komen – nu al is hij in de wereld.

En hier voldoet profeet Mohammed (vzmh) perfect aan. Want profeet Mohammed (vzmh) erkent dat Jezus de Christus (Messias) is. En islam is de enige religie naast het christendom die dit erkent.

3:45 "Toen de engelen zeiden: "O, Maria, waarlijk, Allah geeft u blijde tijding door Zijn woord: Zijn naam zal zijn: de Messias, Jezus, zoon van Maria, geëerd in deze wereld en in de volgende en hij zal tot hen behoren die in Gods nabijheid zijn."

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

De trooster/parakletos (scheefgedrukte) is de geest van Jezus:

'Mijn kinderkens, dit schrijf ik u, opdat gij niet tot zonde komt. En als iemand gezondigd heeft, wij hebben
een voorspraak
bij de Vader,
Jezus Christus
, de rechtvaardige(1 joh 2,1)'

Een vrijbrief om te zondigen yes.gif Erg tegenstrijdig met wat Jezus (vzmh) de mensen leerde:

Matteüs 12:35 Een goed mens brengt uit zijn goede schat goede dingen voort, en een slecht mens uit zijn boze schat boze dingen. 36 Maar Ik zeg u: Van elk ijdel woord, dat de mensen zullen spreken, zullen zij rekenschap geven op de dag des oordeels, 37 want naar uw woorden zult gij gerechtvaardigd worden, en naar uw woorden zult gij veroordeeld worden.

Quote:
Nee, onder en het oude was de Heilige Geest de Profeten voorbehouden, want er staat nl 'En
daarna
zal het geschieden, dat Ik Mijn Geest zal uitgieten over
alle
vlees (jo 2,28)' en ook lezen we dat 'het zal zijn in de laatste dagen, (zegt God)(hand 2,17)'

Was Simeon ook een profeet verbaasd.gif

Lucas 2:25 En zie, er was een man te Jeruzalem, wiens naam was Simeon, en deze man was rechtvaardig en vroom, en hij verwachtte de vertroosting van Israël, en de heilige Geest was op hem. 26 En hem was door de heilige Geest een godsspraak gegeven, dat hij de dood niet zou zien, eer hij de Christus des Heren gezien had.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Een vrijbrief om te zondigen
yes.gif
Erg tegenstrijdig met wat Jezus (vzmh) de mensen leerde:

Dat is een hele andere discussie, ik haalde de vers aan om je te bewijzen wie met de Trooster bedoelt wordt.

Matteüs 12:35 Een goed mens brengt uit zijn goede schat goede dingen voort, en een slecht mens uit zijn boze schat boze dingen. 36 Maar Ik zeg u: Van elk ijdel woord, dat de mensen zullen spreken, zullen zij rekenschap geven op de dag des oordeels, 37 want naar uw woorden zult gij gerechtvaardigd worden, en naar uw woorden zult gij veroordeeld worden.[...]

Jezus zegt dat tegen de mensen die zich niet bekeerd hebben (mat 12,41) en geen geloof hebben 'Het boos en overspelig geslacht verzoekt een teken (mat 12,39).'lezen we in hetzelfde hoofdstuk en dat zij de Profeten hadden moeten geloven (mat 12,39) hetgeen Jezus wel vaker op wees:

'Doch Abraham zeide tot hem: Indien zij Mozes en de profeten niet horen, zo zullen zij ook, al ware het, dat er iemand uit de doden opstond, zich niet laten gezeggen.(luk 16,31)'

Quote:

Was Simeon ook een profeet
verbaasd.gif

Jazeker was hij een profeet, zelfs een hele belangrijke. Simeon heeft alle kenmerken in huis, hij profeteerde naar hartelust:

'Nu laat Gij, Here, uw dienstknecht gaan in vrede, naar uw woord, want mijn ogen hebben uw heil gezien, dat Gij bereid hebt voor het aangezicht van alle volken: licht tot openbaring voor de heidenen en heerlijkheid voor uw volk Israël...En Simeon zegende hen, en zeide tot Maria, Zijn moeder: Zie, Deze wordt gezet tot een val en opstanding van velen in Israël, en tot een teken, dat weersproken zal worden(luk 2,29-32+34)'

De Heilige Geest was op hem (luk 2,25) en stuurde hem (luk 2,27), Simeon hield het kindeke Jezus in zijn armen (luk 2,28) en zegende het. Dit was de gebeurtenis waar alle profeten voor de profeet Simeon over profeteerden! Dus ja, Simeon is een goede kandidaat voor de titel profeet lijkt mij, mss zelf wel voor 'zegel der profeten' knipoog_dicht.gif


Samengevoegd:

Quote:

1 Aangaande nu de dingen, waarvan gij mij geschreven hebt;
het is een mens goed geen vrouw aan te raken
. (1 Korinthe 7)

Men zou kunnen zeggen dat profeet Mohammed (vzmh) zich begaf tot leringen der duivelen, maar dat zal niet kloppen, dit omdat deze verzen aangeven dat de leringen der duivelen huwelijken zullen verbieden, dat deed profeet Mohammed niet, maar Paulus deed het wel.

Je leest wat je wilt lezen he. Paulus zegt dat het goed is als sommige mensen zonder de lusten kunnen:

'Maar vanwege de hoererijen zal iedere man zijn eigen vrouw hebben, en iedere vrouw zal haar eigen man hebben. (1 kor 7,2)'

'want het is beter te trouwen dan te branden(1 kor 7,9)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Dat is een hele andere discussie, ik haalde de vers aan om je te bewijzen wie met de Trooster bedoelt wordt.

Je bedoelt, wie de Trooster wordt bedoeld volgens anderen. Ik had over de Trooster die door Jezus (vzmh) was voorspeld, die Trooster geeft jou niet een vrijbrief om te zondigen. Dat zou tegenstrijdig zijn met de leer van Jezus die anderen het volgende leerde: "Brengt je oog je op de verkeerde weg, ruk het dan uit en werp het weg: je kunt beter met één oog het leven binnengaan dan in het bezit van twee ogen in het vuur van de Gehenna geworpen worden. " Nogmaals de Trooster die Jezus voorpelde heeft aantal kenmerken en doet aantal zaken/dingen:

1. Hij was tijdens Jezus (vzmh) niet aanwezig.

2. Hij overtuigt de wereld van gerechtigheid, namelijk dat Jezus(vzmh) naar zijn Vader is gegaan.

3. Hij zal de wereld overtuigen van zonde: dat ze niet meer in Jezus (vzmh) geloven.

4. En van oordeel: dat de overste van deze wereld veroordeeld is

5. Zal de weg naar de volle waarheid wijzen.

6. Zal zeggen wat hij hoort.

7. Hij zal de toekomst verkondigen.

8. En hij zal Jezus (vzmh) zal verheerlijken.

De enige persoon die al die voorwaarden heeft voldaan is profeet Mohammed (vzmh).

5:15 O, mensen van het Boek, Onze boodschapper is tot u gekomen, die veel van hetgeen voor u verborgen bleef van het Boek heeft ontsluierd en veel overgeslagen. Er is van Allah inderdaad een licht en een duidelijk Boek tot u gekomen. 5:16 En Allah leidt daarmede degenen die Zijn welbehagen zoeken op de paden van vrede en leidt hen uit de duisternis tot het licht door Zijn gebod en leidt hen naar het rechte pad.

Quote:
Jezus zegt dat tegen de mensen die zich
niet
bekeerd hebben (mat 12,41) en geen geloof hebben 'Het boos en overspelig geslacht verzoekt een teken (mat 12,39).'lezen we in hetzelfde hoofdstuk en dat zij de Profeten hadden moeten geloven (mat 12,39) hetgeen Jezus wel vaker op wees:

Lees AUB de woorden van Jezus (vzmh) heel goed, hij (vzmh) zegt duidelijk: "Maar Ik zeg u: Van elk ijdel woord, dat de mensen zullen spreken, zullen zij rekenschap geven op de dag des oordeels". Hij zegt niet 'jullie' maar 'de mensen', dit geldt dus voor iedere mens.

Quote:
Jazeker was hij een profeet, zelfs een hele belangrijke. Simeon heeft alle kenmerken in huis, hij profeteerde naar hartelust:

Er wordt nergens vermeld dat hij een profeet was. Er zijn ook anderen die de kenmerken van profeten hebben, maar dat maakt hen nog niet een profeet. Was Elisabeth ook een profetes, die was ook vervuld met de Heilige Geest:

Lucas 1:41 En toen Elisabet de groet van Maria hoorde, geschiedde het, dat het kind opsprong in haar schoot, en Elisabet werd vervuld met de heilige Geest.

Quote:
Je leest wat je wilt lezen he. Paulus zegt dat het goed is als sommige mensen zonder de lusten kunnen:

Nee dat is niet wat hij zegt, dat is wat je graag wilt lezen. Hij zegt duidelijk 'het is een mens goed geen vrouw aan te raken' (1 Korinthe 7)

Quote:
'Maar vanwege de hoererijen zal iedere man zijn eigen vrouw hebben, en iedere vrouw zal haar eigen man hebben. (1 kor 7,2)'

'want het is beter te trouwen dan te branden(1 kor 7,9)

Hier maakt hij inderdaad uitzondering voor mensen die hun lusten niet kunnen onderdrukken. Hij schtijft dus eerste instantie het kloosterleven voor, maar als je dat niet kunt volhouden, kun je beter trouwen zegt hij. In tegenstelling tot Paulus, schreef profeet Mohammed (vzmh) de mensen voor om te trouwen Link. Hij (vzmh) zei het volgende:

"Er bestaat geen kloosterleven in de Islam." Hij, vrede zij met hem, schreef verder het volgende voor: "O gij jonge mannen! Een ieder die in staat is om te trouwen dient te trouwen, want dit zal hem helpen om zijn blik neer te slaan en zijn schaamte te bewaren."(Al-Boekhaarie).

"Trouwen is mijn voorbeeld. Een ieder die zich hiervan af houdt behoort niet tot mij."

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Nogmaals de Trooster die Jezus voorpelde heeft aantal kenmerken en doet aantal zaken/dingen:

1. Hij was tijdens Jezus (vzmh) niet aanwezig.

2. Hij overtuigt de wereld van gerechtigheid, namelijk dat Jezus(vzmh) naar zijn Vader is gegaan.

3. Hij zal de wereld overtuigen van zonde: dat ze niet meer in Jezus (vzmh) geloven.

4. En van oordeel: dat de overste van deze wereld veroordeeld is

5. Zal de weg naar de volle waarheid wijzen.

6. Zal zeggen wat hij hoort.

7. Hij zal de toekomst verkondigen.

8. En hij zal Jezus (vzmh) zal verheerlijken.

De enige persoon die al die voorwaarden heeft voldaan is profeet Mohammed (vzmh).

Ben benieuwd naar de uiteindelijke bewijsvoering...

1 Punt even eruit lichten: "was tijdens Jezus niet aanwezig". Aangenomen dat je hier doelt op Jezus' menselijke leven hier op aarde, anders is er in eeuwigheid geen Trooster, aangezien Jezus eeuwig is. Aangaande de Trooster geeft Jezus aan dat deze enkel ten volle kan komen als Jezus terugkeert naar de Vader. Uit jou nog onbewezen stellingname kan dan geconcludeerd worden dat Mohammed pas kon komen als Jezus naar de Vader teruggekeerd zou zijn. Geef daar eens een redelijke verklaring voor? Zoals je bekend zal zijn, is dit voor een christen eenvoudig te verklaren door Jezus te zien zoals Hij werkelijk is: God en mens. Als Jezus terugkeert naar Zijn Vader, kan de Geest ten volle uitgestort worden..... welke reden had Mohammed om pas later te komen?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Je bedoelt, wie de Trooster wordt bedoeld volgens anderen. Ik had over de Trooster die door Jezus (vzmh) was voorspeld, die Trooster geeft jou niet een vrijbrief om te zondigen. Dat zou tegenstrijdig zijn met de leer van Jezus die anderen het volgende leerde:
"Brengt je oog je op de verkeerde weg, ruk het dan uit en werp het weg: je kunt beter met één oog het leven binnengaan dan in het bezit van twee ogen in het vuur van de Gehenna geworpen worden. "
Nogmaals de Trooster die Jezus voorpelde heeft aantal kenmerken en doet aantal zaken/dingen:

1. Hij was tijdens Jezus (vzmh) niet aanwezig.

2. Hij overtuigt de wereld van gerechtigheid, namelijk dat Jezus(vzmh) naar zijn Vader is gegaan.

Bij mijn weten erkent Mohammed God geen Zonen toe, dus hoe voldoet hij aan dit punt?

Quote:

3. Hij zal de wereld overtuigen van zonde: dat ze niet meer in Jezus (vzmh) geloven.

4. En van oordeel: dat de overste van deze wereld veroordeeld is

Geef de verzen eens aub waar je dit vandaan hebt om de context ook te kunnen lezen.

Quote:

5. Zal de weg naar de volle waarheid wijzen.

Als Mohammed kennis had van de volle waarheid, zou hij zichzelf sowieso al geen profeet hebben genoemd knipoog_dicht.gif

Quote:

6. Zal zeggen wat hij hoort.

7. Hij zal de toekomst verkondigen.

8. En hij zal Jezus (vzmh) zal verheerlijken.

Nogmaals, graag de verzen. Wat betreft punt 6 en 8, Johannes is een een goede kandidaat mi en Paulus ook. Mohammed verheerlijkte Jezus niet.

Quote:

De enige persoon die al die voorwaarden heeft voldaan is profeet Mohammed (vzmh).

5:15 O,
mensen van het Boek, Onze boodschapper is tot u gekomen, die veel van hetgeen voor u verborgen bleef van het Boek heeft ontsluierd en veel overgeslagen.
Er is van Allah inderdaad een licht en een duidelijk Boek tot u gekomen
. 5:16 En Allah leidt daarmede degenen die Zijn welbehagen zoeken op de paden van vrede en leidt hen uit de duisternis tot het licht door Zijn gebod en leidt hen naar het rechte pad.

Mohammed denigreerde Jezus van een verlosser naar een profeet. Hiermee zei Mohammed tussen de regels door volgens Bijbelse maatstaaf dat hij niet uit God was (1 joh 4,2.), maar temeer de geest (1 joh 4,3) van de antichrist bezat.

Er staat ook:

'Want indien hij, die komt, een andere Jezus predikte, die wij niet gepredikt hebben, of indien gij een andere geest ontvingt, die gij niet hebt ontvangen, of een ander Evangelie, dat gij niet hebt aangenomen, zo verdroegt gij hem met recht.(2 kor 11,4)'

Quote:
Lees AUB de woorden van Jezus (vzmh) heel goed, hij (vzmh) zegt duidelijk:
"Maar Ik zeg u: Van elk ijdel woord, dat
de mensen
zullen spreken, zullen zij rekenschap geven op de dag des oordeels"
. Hij zegt niet 'jullie' maar 'de mensen', dit geldt dus voor iedere mens.

Nou, Jezus had het over 'dit geslacht' (mat 11,16) en bedoelde niet dat de mensen zo oud zouden worden dat ze Mohammed konden aanschouwen

'Voorwaar zeg Ik u: Al deze dingen zullen komen over dit geslacht.'(mat 23,36)

Quote:
Er wordt nergens vermeld dat hij een profeet was. Er zijn ook anderen die de kenmerken van profeten hebben, maar dat maakt hen nog niet een profeet. Was Elisabeth ook een profetes, die was ook vervuld met de Heilige Geest:

Lucas 1:41
En toen Elisabet de groet van Maria hoorde, geschiedde het, dat het kind opsprong in haar schoot, en Elisabet werd vervuld met de heilige Geest.

Ook Elisabet profeteerde nog voor Johannes en er staat duidelijk dat de profeten 'tot Johannes toe (mat 11,13)' profeteren.

Quote:
Hier maakt hij inderdaad uitzondering voor mensen die hun lusten niet kunnen onderdrukken. Hij schtijft dus eerste instantie het kloosterleven voor, maar als je dat niet kunt volhouden, kun je beter trouwen zegt hij. In tegenstelling tot Paulus, schreef profeet Mohammed (vzmh) de mensen voor om te trouwen
. Hij (vzmh) zei het volgende:

"Er bestaat geen kloosterleven in de Islam." Hij, vrede zij met hem, schreef verder het volgende voor: "O gij jonge mannen! Een ieder die in staat is om te trouwen dient te trouwen, want dit zal hem helpen om zijn blik neer te slaan en zijn schaamte te bewaren."
(Al-Boekhaarie).

"Trouwen is mijn voorbeeld. Een ieder die zich hiervan af houdt behoort niet tot mij."

Ja, maar jij zei dat Paulus trouwen verbood en dat was helemaal niet aan de orde. Het nieuwe is geest en daarom is het goed om sterker dan je vlees/lusten te zijn. Het betekent daarom niet dat je sterft als je wel zo zwak bent. Mohammed hield er duidelijk oud testamentische, maar met name talmudische normen en waarden op na, de overeenkomsten zijn vaak zo treffend dat je wel in toeval moet geloven om er niet een verband in te zien!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Bij mijn weten erkent Mohammed God geen Zonen toe, dus hoe voldoet hij aan dit punt?

Hoe kan de almachtige zonen hebben? Zoals je weet iedere soort baart zijn eigen soort. De apen baren apen als zonen, mensen baren menselijke zonen die op hun lijken, de vraag is dan wat voor uiterlijk hadden die zonen van God? Hoe kan God een zoon verwekken?

Quote:
Geef de verzen eens aub waar je dit vandaan hebt om de context ook te kunnen lezen.

8 En als Hij komt, zal Hij de wereld overtuigen van zonde en van gerechtigheid en van oordeel; 9 van zonde, omdat zij in Mij niet geloven; 10 van gerechtigheid, omdat Ik heenga tot de Vader en gij Mij niet langer ziet; 11 van oordeel, omdat de overste dezer wereld geoordeeld is.

De belangrijkste boodschap van de profeten (incl. Jezus) was het aanbidden van enige levende waarachtige God en het houden aan zijn geboden.

Prediker 12:13 Alles wat je hebt gehoord komt hierop neer: heb ontzag voor God en leef zijn geboden na. Dat geldt voor ieder mens, 14 want God oordeelt over elke daad, ook over de verborgen daden, zowel over de goede als de slechte.

Matteus 4:10: "De Heer, uw God, zult gij aanbidden en Hem alleen dienen."

“Ga weg, satan! Er staat immers geschreven: De Here, uw God, zult gij aanbidden en Hem alleen dienen.â€

Matteüs 7:21 "Niet iedereen die “Heer, Heer†tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader. 22 Op die dag zullen velen tegen mij zeggen: “Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd, hebben wij niet in uw naam demonen uitgedreven, en hebben wij niet vele wonderen verricht in uw naam?†23 En dan zal ik hun rechtuit zeggen: “Ik heb jullie nooit gekend. Weg met jullie, wetsverkrachters!â€"

Maar toen Jezus (vzmh) deze aarde verliet, begonnen mensen hem te aanbidden in plaats van zoals hij leerde alleen de enige God te aanbidden. De geest der waarheid (Mohammed (vzmh)) corrigeerde de verkeerke gedachtengang:

5:72. Zij lasteren God, die zeggen: "Waarlijk Allah, Hij is de Messias, de zoon van Maria," terwijl de Messias zelf zei: "O, kinderen Israëls, aanbidt Allah, Die mijn Heer en uw Heer is." Gewis, voor hem die iets met Allah vereenzelvigt, heeft Allah de Hemel verboden en het Vuur zal zijn verblijfplaats zijn. Er is voor de onrechtvaardigen geen helper.

3:79 Het betaamt een mens niet, als Allah hem het Boek en de macht en het profeetschap geeft, dat hij dan tot de mensen zou zeggen: "Weest mijn dienaren buiten Allah''; maar (veeleer): "Weest aanbidders van de Heer, daar gij het Boek onderwijst en zelf bestudeert."

2`1:25. En Wij zonden geen boodschapper vóór u zonder hem te openbaren: "Voorzeker er is geen God buiten Mij, aanbidt derhalve Mij alleen."

Quote:
Als Mohammed kennis had van de volle waarheid, zou hij zichzelf sowieso al geen profeet hebben genoemd
knipoog_dicht.gif

Hoe zou hij (vzmh) zichzelf dan hadden moeten noemen?

Quote:
Nogmaals, graag de verzen. Wat betreft punt 6 en 8, Johannes is een een goede kandidaat mi en Paulus ook. Mohammed verheerlijkte Jezus niet.

Dus de geest der waarheid is niet de Heilige Geest. Trouwens

Paulus veranderde juist de leer van Jezus (vzmh) en is daardoor juist een goede kandidaat voor een valse profeet.

Quote:
Mohammed denigreerde Jezus van een verlosser naar een profeet. Hiermee zei Mohammed tussen de regels door volgens Bijbelse maatstaaf dat hij niet uit God was (1 joh 4,2.), maar temeer de geest (1 joh 4,3) van de antichrist bezat.

Jezus was een grote belangrijke profeet van God en het woord van God, dat is wat hij zelf de mensen leerde en dat is de eer die hij krijgt in de Koran. De eer die hij (vzmh) en zijn moeder in de Koran Krijgen, vinden we niet in de Bijbel. Maar wij maken hem niet God, hij was zoals hij zelf de mensen leerde een profeet van God die de mensen naar God leide:

Johannes 17:2-8: “…gelijk Gij Hem macht hebt gegeven…dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. Ik heb U verheerlijkt op de aarde door het werk te voleindigen, dat Gij Mij te doen gegeven hebt…Nu weten zij, dat al wat Gij Mij gegeven hebt, van U komt, want de woorden, die Gij Mij gegeven hebt, heb ik hun gegeven…â€

Quote:
Ook Elisabet profeteerde nog
voor
Johannes en er staat duidelijk dat de profeten 'tot Johannes toe (mat 11,13)' profeteren.

Ik vraag me dan af wat je onder een profeet verstaat verbaasd.gif

Quote:
Ja, maar jij zei dat Paulus trouwen verbood en dat was helemaal niet aan de orde. Het nieuwe is geest en daarom is het goed om sterker dan je vlees/lusten te zijn. Het betekent daarom niet dat je sterft als je wel zo zwak bent.

hadden die bischopen die de kinderen misbruikten niet het nieuwe geest??

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Hoe kan de almachtige zonen hebben? Zoals je weet iedere soort baart zijn eigen soort. De apen baren apen als zonen, mensen baren menselijke zonen die op hun lijken, de vraag is dan wat voor uiterlijk hadden die zonen van God? Hoe kan God een zoon verwekken?

God schiep Adam naar Zijn eigen beeld (Gen 1,27) en in Lukas lezen we dat ook Adam een zoon (Luk 3,38) van God is en Jezus de laatste Adam (1 Kor 15,45) door God genoemd wordt

'Mijn geliefde Zoon, in Wie Ik Mijn welbehagen heb: hoort Hem! (Mat 17,5)'

Deze vers is extra interessant omdat er in in het O.T. staat:

'Want de HEERE kastijdt hem, die Hij liefheeft, ja, gelijk een vader de zoon, in wie hij een welbehagen heeft (Spr 3,12)'

De vraag is dan ook niet hoe God een zoon kon verwekken, maar hoe Hij meerdere zonen kon verwekken! Het heeft mi alles te maken met de belofte. Kijk maar eens naar de overeenkomende verschillen tussen de eerste en de laatste Adam. Jezus is in alles de betere zoon als de eerste mens, want Adam at van de vijgeboom, welke Jezus later vervloekte (Mat 21,19). Jezus liet zich niet leiden door zijn begeerte (Mat 6,31) en Adam vroeg God om een vrouw. De verzen over Adam zijn je denk ik bekend genoeg om zonder schriftreferentie te volstaan (zie anders gen 1-3).

Quote:

8 En als Hij komt, zal Hij de wereld overtuigen van zonde en van gerechtigheid en van oordeel; 9 van zonde, omdat zij in Mij niet geloven; 10 van gerechtigheid, omdat Ik heenga tot de Vader en gij Mij niet langer ziet; 11 van oordeel, omdat de
overste
dezer wereld geoordeeld is.

De belangrijkste boodschap van de profeten (incl. Jezus) was het aanbidden van enige levende waarachtige God en het houden aan zijn geboden.

De vers die je aanhaalt vinden we in Lukas ook weer. Jezus zegt:

'Gij zijt getuigen van deze dingen... En zie, Ik doe de belofte mijns Vaders op u komen. Maar gij moet in de stad blijven, totdat gij bekleed wordt met kracht uit den hoge.(luk 24,48-49)'

Nog een reden waarom het Mohammed nooit kan zijn is omdat hij zijn openbaringen niet te Jeruzalem kreeg. In bovenstaande vers wordt gerefereerd naar Jeruzalem en de Trooster, zoek het maar na in de Bijbel (sv77 is een goede vertaling) want mij moet je niet geloven!

Quote:

Prediker 12:13
Alles wat je hebt gehoord komt hierop neer:
heb ontzag voor God en leef zijn geboden na
. Dat geldt voor ieder mens, 14 want God oordeelt over elke daad, ook over de verborgen daden, zowel over de goede als de slechte.

Matteus 4:10:
"De Heer, uw God, zult gij aanbidden en
Hem alleen dienen
."

?Ga weg, satan! Er staat immers geschreven: De Here,
uw God, zult gij aanbidden en Hem alleen dienen
.?

Matteüs 7:21
"Niet iedereen die
?Heer, Heer?
tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader. 22 Op die dag zullen velen tegen mij zeggen: ?Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd,
hebben wij niet in uw naam demonen uitgedreven,
en hebben wij niet vele wonderen verricht in uw naam?? 23 En dan zal ik hun rechtuit zeggen:
?Ik heb jullie nooit gekend. Weg met jullie, wetsverkrachters!?"

Bedankt voor de schriftreferenties. Degenen tegen wie dit gericht was, waren o.a. demonen uitdrijvers. In het Nieuwe Testament lezen we de ene na de andere anecdote hier over (Mar 9,38) en dat zelfs Joden duivelen uitwierpen (Mat 12,27). Nogmaals wijs ik je op een vers die ik al eerder aanhaalde, waar jij begrijpelijkerwijs overheen leest, omdat Mohammed compleet buiten spel wordt gezet.

'Voorwaar zeg Ik u: Al deze dingen zullen komen over dit geslacht (Mat 23,36).'

Quote:

Maar toen Jezus (vzmh) deze aarde verliet, begonnen mensen hem te aanbidden in plaats van zoals hij leerde alleen de enige God te aanbidden. De geest der waarheid (Mohammed (vzmh)) corrigeerde de verkeerke gedachtengang:

5:72.
Zij lasteren God, die zeggen: "Waarlijk Allah, Hij is de Messias, de zoon van Maria," terwijl
de Messias zelf
zei: "
O, kinderen Israëls, aanbidt Allah, Die mijn Heer en uw Heer is.
" Gewis, voor hem die iets met Allah vereenzelvigt, heeft Allah de Hemel verboden en het Vuur zal zijn verblijfplaats zijn. Er is voor de onrechtvaardigen geen helper.

Wie is de Messias zelf dan?

Quote:

3:79
Het betaamt een mens niet, als Allah hem het Boek en de macht en het profeetschap geeft, dat hij dan tot de mensen zou zeggen: "Weest mijn dienaren buiten Allah'';
maar (veeleer): "Weest aanbidders van de Heer
, daar gij het Boek onderwijst en zelf bestudeert."

2`1:25.
En Wij zonden geen boodschapper vóór u zonder hem te openbaren: "
Voorzeker er is geen God buiten Mij, aanbidt derhalve Mij alleen
."

De Bijbel is moeilijk te begrijpen als je het onderscheid niet maakt tussen voor en na Christus' dood. Sowieso is het een zeer complex boek wat behoorlijk wat studie blijft eisen om er een beetje van te snappen.

Quote:

Hoe zou hij (vzmh) zichzelf dan hadden moeten noemen?

Een apostel. De nieuwe definitie is dat een apostel hoger in rang is als een profeet (1 Kor 12,28).

Quote:

Dus de geest der waarheid is niet de Heilige Geest. Trouwens

Paulus veranderde juist de leer van Jezus (vzmh) en is daardoor juist een goede kandidaat voor een valse profeet. [...]Jezus was een grote belangrijke profeet van God en het woord van God, dat is wat hij zelf de mensen leerde en dat is de eer die hij krijgt in de Koran. De eer die hij (vzmh) en zijn moeder in de Koran Krijgen, vinden we niet in de Bijbel. Maar wij maken hem niet God, hij was zoals hij zelf de mensen leerde een profeet van God die de mensen naar God leide:

Nee, Paulus geloofde eerst niet in Christus en vervolgde de gemeente (Hand 8,3). Je kan beter zelf eens lezen wat hij heeft geschreven ipv zomaar wat aan te nemen. Gezien het ontbreken van referenties mbt je beschuldegingen richting Paulus, noem ik het maar even zo knipoog_dicht.gif

Quote:

Ik vraag me dan af wat je onder een profeet verstaat
verbaasd.gif

Sowieso niet Jezus, ook omdat Hij Johannes de hoogste en zelfs meer dan een profeet (Mat 11,9) noemde. Volgens Johannes zelf was hij minder (Mat 3,11) als Jezus, dus de Bijbel ondersteunt Jezus als een profeet zeker niet. De definitie van een profeet is iemand die iets voorspelt wat later uitkomt. Zoek maar eens op het woord profeet in het N.T. link

Quote:

hadden die bischopen die de kinderen misbruikten niet het nieuwe geest??

Volgens de Bijbel is zulk gedrag afkeurenswaardig en levensgevaarlijk (1 Kor 10,8).

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

God schiep Adam naar Zijn eigen beeld (Gen 1,27) en in Lukas lezen we dat ook Adam een zoon (Luk 3,38) van God is en Jezus de laatste Adam (1 Kor 15,45) door God genoemd wordt

Betekent dit dat de eerste mens (Adam) op God leek? Beslist niet! Het beeld van God of de gelijkenis van God wil niet zeggen het lichamelijke uiterlijk (letterlijk). Maar eerder het kennen van goed en kwaad. Dit lezen we namelijk in de Bijbel:

Gen 3:5 maar God weet, dat ten dage, dat gij daarvan eet, uw ogen geopend zullen worden, en gij als God zult zijn, kennende goed en kwaad.

Éfeze 4:24 En den nieuwen mens aandoen, die naar God geschapen is in ware rechtvaardigheid en heiligheid.

Ex 7:1 De HERE echter zeide tot Mozes: Zie, Ik stel u als God voor Farao; en uw broeder Aäron zal uw profeet zijn.

Maar er is niemand uiterlijk/letterlijk gelijk aan God de Almachtige de Alwijze:

Exodus 8:10 En hij zeide: Tegen morgen. Toen zeide hij: Zoals gij beveelt, opdat gij weet, dat er niemand is gelijk de HERE, onze God

1 Samuël 2:2 Er is niemand heilig gelijk de HERE, want niemand is er buiten U, en er is geen rots gelijk onze God.

Psalmen 89:7 want wie in de hemel kan de HERE evenaren,

Psalmen 113:5 Wie is als de Heer, onze God? Hoog zetelt hij op zijn troon,

Quote:
De vraag is dan ook niet hoe God een zoon kon verwekken, maar hoe Hij meerdere
zonen
kon verwekken! Het heeft mi alles te maken met de belofte. Kijk maar eens naar de overeenkomende verschillen tussen de eerste en de laatste Adam. Jezus is in alles de betere zoon als de eerste mens, want Adam at van de vijgeboom, welke Jezus later vervloekte (Mat 21,19). Jezus liet zich niet leiden door zijn begeerte (Mat 6,31) en Adam vroeg God om een vrouw. De verzen over Adam zijn je denk ik bekend genoeg om zonder schriftreferentie te volstaan (zie anders gen 1-3).

Wat jij vergeten hebt, is dat Adam geen vader en moeder had, terwijl Jezus (vzmh) uit een vrouw (Maria) was geboren, zijn moeder 40 dagen onrein maakte en op de zevende dag was besneden. Jezus (vzmh) was de zoon van Maria en 'Jozef' En Adam was de zoon van ?????. Als iemand recht heeft op die titel dan is dat Adam.

Quote:
De vers die je aanhaalt vinden we in Lukas ook weer. Jezus zegt:

'Gij zijt getuigen van deze dingen... En zie, Ik doe de belofte mijns Vaders op u komen.
Maar gij moet in de stad blijven, totdat gij bekleed wordt met kracht uit den hoge.
(luk 24,48-49)'

Ze hadden volgens Johannes al de Heilige Geest in zich, ze waren dus al bekleed met kracht uit den hoge.

Quote:
Nog een reden waarom het Mohammed nooit kan zijn is omdat hij zijn openbaringen niet te Jeruzalem kreeg. In bovenstaande vers wordt gerefereerd naar Jeruzalem en de Trooster, zoek het maar na in de Bijbel (sv77 is een goede vertaling) want mij moet je niet geloven!

Er wordt in de betreffende verzen geen Trooster genoemd.

Quote:
Bedankt voor de schriftreferenties. Degenen tegen wie dit gericht was, waren o.a. demonen uitdrijvers. In het Nieuwe Testament lezen we de ene na de andere anecdote hier over (Mar 9,38) en dat zelfs Joden duivelen uitwierpen (Mat 12,27).

Dus die boodschap was alleen voor hen bestemd.

Quote:
Nogmaals wijs ik je op een vers die ik al eerder aanhaalde, waar jij begrijpelijkerwijs overheen leest, omdat Mohammed compleet buiten spel wordt gezet.

'
Voorwaar zeg Ik u: Al deze dingen zullen komen over dit geslacht
(Mat 23,36).'

Ik kan je hier helemaal niet volgen. Wat zijn de dingen die over dit geslacht zullen komen? Hoe wordt profeet Mohammed (vzmh) hier buitenspel gezet?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Een apostel. De nieuwe definitie is dat een apostel hoger in rang is als een profeet (1 Kor 12,28).

De nieuwe definitie van Paulus???? Paulus is dus hoger in rang dan Jezus (vzmh), want Jezus (vzmh) was een profeet:

Matteüs 13:57 En ze namen aanstoot aan hem. Maar Jezus zei tegen hen: ‘Nergens wordt een profeet (Jezus) zo miskend als in zijn eigen stad en in zijn eigen familie.’

Quote:
Nee, Paulus geloofde eerst niet in Christus en vervolgde de gemeente (Hand 8,3). Je kan beter zelf eens lezen wat hij heeft geschreven ipv zomaar wat aan te nemen. Gezien het ontbreken van referenties mbt je beschuldegingen richting Paulus, noem ik het maar even zo
knipoog_dicht.gif

Dat klopt. Hij vervolgde eerste instantie de volgers van Jezus (vzmh), maar later deed voor als of hij door Jezus (vzmh) was gezonden, hij veranderde de leer van Jezus (vzmh) Link1 Link2 en beledigde zijn discipelen. Hij had zelfs de moed om God te beledigen:

1 Korintiërs 1:25 Want het dwaze Gods is wijzer dan de mensen; en het zwakke Gods is sterker dan de mensen.

Hoe kun jij zo een iemand volgen?

6:93 En wie is er meer onrechtvaardig dan degene die een leugen tegen Allah heeft verzonnen, of zei: "Er is aan mij geopenbaard," terwijl er niets aan hem is geopenbaard, en wie zei: "Ik zal het gelijke laten neerdalen van wat Allah heeft laten nederdalen." En als jij zou kunnen zien hoe (het gaat met) de onrechtvaardigen in doodsstrijd en hoe de Engelen hun handen naar hen uitstrekken (terwijl zij zeggen): "Geeft jullie zielen op! Vandaag worden jullie beloont met de bestraffing van de schande vanwege wat jullie aan onwaarheid over Allah plachten te zeggen en vanwege wat jullie van Zijn Verzen hoogmoedig plachten te verwerpen."

Quote:
Sowieso niet Jezus, ook omdat Hij Johannes de hoogste en zelfs meer dan een profeet (Mat 11,9) noemde. Volgens Johannes zelf was hij minder (Mat 3,11) als Jezus, dus de Bijbel ondersteunt Jezus als een profeet zeker niet. De definitie van een profeet is iemand die iets voorspelt wat later uitkomt. Zoek maar eens op het woord profeet in het N.T.

Jezus (vzmh) had niet alleen alle kenmerken van een profeet, maar hij gaf zelf aan dat hij (vzmh) een profeet was.

Matteüs 13:57 En ze namen aanstoot aan hem. Maar Jezus zei tegen hen: ‘Nergens wordt een profeet zo miskend als in zijn eigen stad en in zijn eigen familie.’

Lucas 4:24 Hij vervolgde: ‘Luister, ik zeg jullie dat geen enkele profeet welkom is in zijn vaderstad.

En de mensen om hem (vzmh) heen maakten ook dit duidelijk:

Johannes 4:19 Daarop zei de vrouw: ‘Nu begrijp ik, heer, dat u een profeet bent

Luc 7,16 Allen werden vervuld van ontzag en loofden God met de woorden: ‘Een groot profeet is onder ons opgestaan,’ en: ‘God heeft zich om zijn volk bekommerd!’

Verder zei hij (vzmh):

"Ik kan van Mijzelven niets doen. Gelijk Ik hoor, oordeel Ik, en Mijn oordeel is rechtvaardig; want Ik zoek niet Mijn wil, maar den wil des Vaders, Die Mij gezonden heeft." (Johannes 5:30)

".en het woord dat gijlieden hoort, is het Mijne niet, maar des Vaders, Die Mij gezonden heeft."(Johannes 14:24)

Wat betekent een profeet:

Het Griekse woord prophètès betekent zoiets als "openlijk spreken", maar ook "voorspellen". Het gaat dan om mannen en vrouwen (profeten en profetessen) die in spreken en handelen een boodschap verkondigen waarvan de inhoud niet afkomstig is van henzelf, maar van een god of godin die zichzelf aan hen openbaar maakt. Dat kan een boodschap over verleden en heden, maar ook een boodschap met voorspellend karakter voor de toekomst zijn. Het woord wordt in de Griekse oudheid overigens ook gebruikt voor dichters en priesters, waarvan men geloofde dat ook zij op enigerlei wijze kennis konden verkrijgen door middel van wat wij inspiratie zouden noemen. Link

Quote:
Volgens de Bijbel is zulk gedrag afkeurenswaardig en levensgevaarlijk (1 Kor 10,8).

Ik vroeg je of die Priesters het nieuwe geest in zich haden of niet. Paulus geeft zijn volgers volgende advies: 1 Korintiërs 7:27 zijt gij ongebonden van een vrouw, zoek geen vrouw. Wat moeten ze dan zoeken??? Die energie moeten ze toch kwijt yes.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

hadden die bischopen die de kinderen misbruikten niet het nieuwe geest??

waren de moslims die 2.500 mensen vermoordden in de twin-towers, geen moslims?

waren de moslims die christenen de keel doorsneden pas geleden in Turkije, geen moslims?

etc..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]De nieuwe definitie van Paulus???? Paulus is dus hoger in rang dan Jezus (vzmh), want Jezus (vzmh) was een profeet:

Matteüs 13:57
En ze namen aanstoot aan hem. Maar Jezus zei tegen hen: ‘Nergens wordt een
profeet
(Jezus) zo miskend als in zijn eigen stad en in zijn eigen familie.’

Bedankt dat je dat aanhaalt, maar in de sv77 staat Jezus er niet bij tussen haakjes, dat kan ook niet want Jezus zegt zelf:

'meer dan Jona is hier! (mat 12,41)'

Bovendien lezen we ook:

'het gebeurt niet, dat een profeet gedood wordt buiten Jeruzalem.(luk 13,33) de plaats, waar Jezus gekruisigd werd, was nabij de stad (joh 19,20)'

Doch het was niet Jeruzalem waar Jezus gekruisigd werd, maar Golgotha (Joh 19,17) oftewel Jezus leek mss op een profeet, maar Hij was het niet.

Quote:
Dat klopt. Hij vervolgde eerste instantie de volgers van Jezus (vzmh), maar later deed voor als of hij door Jezus (vzmh) was gezonden, hij veranderde de leer van Jezus (vzmh)
en beledigde zijn discipelen. Hij had zelfs de moed om God te beledigen:

1 Korintiërs 1:25
Want het
dwaze Gods
is wijzer dan de mensen; en het zwakke Gods is sterker dan de mensen.

Beledigen? Paulus zegt dat Gods dwaasheid nog wijzer is dan de slimste mens.

Quote:

Hoe kun jij zo een iemand volgen?

Omdat ik de waarheid herken.

Quote:

6:93
En wie is er meer onrechtvaardig dan degene die een leugen tegen Allah heeft verzonnen, of zei: "Er is aan mij geopenbaard," terwijl er niets aan hem is geopenbaard, en wie zei: "Ik zal het gelijke laten neerdalen van wat Allah heeft laten nederdalen." En als jij zou kunnen zien hoe (het gaat met) de onrechtvaardigen in doodsstrijd en hoe de Engelen hun handen naar hen uitstrekken (terwijl zij zeggen): "Geeft jullie zielen op! Vandaag worden jullie beloont met de bestraffing van de schande vanwege wat jullie aan onwaarheid over Allah plachten te zeggen en vanwege wat jullie van Zijn Verzen hoogmoedig plachten te verwerpen."

Gaat dit over Mohammed? :S

Quote:
Jezus (vzmh) had niet alleen alle kenmerken van een profeet, maar hij gaf zelf aan dat hij (vzmh) een profeet was.

Matteüs 13:57
En ze namen aanstoot aan hem. Maar Jezus zei tegen hen: ‘Nergens wordt een profeet zo miskend als in zijn eigen stad en in zijn eigen familie.’

Lucas 4:24
Hij vervolgde: ‘Luister, ik zeg jullie dat geen enkele profeet welkom is in zijn vaderstad.

In de verzen staat 'zijn stad' en 'zijn familie' en ook 'zijn vaderstad' en bovendien ook nog allemaal met kleine letters gespeld. Dit gaat natuurlijk niet over Jezus, hoe kom je er bij? Deze vers gaat over Jezus:

'Ik ben het, Die van Mijzelf getuig, en de Vader, Die Mij gezonden heeft, getuigt van Mij.(Joh 8,18)'

Ik geef toe, sommige vertalingen zijn minder geschikt om een Bijbelstudie mee te ondersteunen en in mijn onschuld denk ik dan maar dat in je betoog daar de schoen wringt.

Quote:

En de mensen om hem (vzmh) heen maakten ook dit duidelijk:

Johannes 4:19
Daarop zei de vrouw: ‘Nu begrijp ik, heer, dat u een
profeet
bent

Luc 7,16
Allen werden vervuld van ontzag en loofden God met de woorden: ‘
Een groot
profeet
is onder ons opgestaan
,’ en: ‘God heeft zich om zijn volk bekommerd!’

Je centreert het verkeerde gedeelte:

'en God heeft Zijn volk bezocht.(luk 7,16)'

Het is geen moeite:

'Geloofd zij de Heere, de God Israëls, want Hij heeft bezocht (Luk 1:68.)

Quote:

Verder zei hij (vzmh):

"Ik kan van Mijzelven niets doen. Gelijk Ik hoor, oordeel Ik, en Mijn oordeel is rechtvaardig; want Ik zoek niet Mijn wil, maar den wil des Vaders, Die Mij gezonden heeft."
(Johannes 5:30)

".en het woord dat gijlieden hoort, is het Mijne niet, maar des Vaders, Die Mij gezonden heeft."
(Johannes 14:24)

Wat bedoel je? Geef je me nu al gelijk??

Quote:

Wat betekent een profeet:

Het Griekse woord prophètès betekent zoiets als "openlijk spreken", maar ook "voorspellen". Het gaat dan om mannen en vrouwen (profeten en profetessen) die in spreken en handelen een boodschap verkondigen
waarvan de inhoud niet afkomstig is van henzelf
, maar van een god of godin die zichzelf aan hen openbaar maakt. Dat kan een boodschap over verleden en heden, maar ook een boodschap met voorspellend karakter voor de toekomst zijn. Het woord wordt in de Griekse oudheid overigens ook gebruikt voor dichters en priesters, waarvan men geloofde dat ook zij op enigerlei wijze kennis konden verkrijgen door middel van wat wij inspiratie zouden noemen.
[...]Ik vroeg je of die Priesters het nieuwe geest in zich haden of niet. Paulus geeft zijn volgers volgende advies: 1 Korintiërs 7:27
zijt gij ongebonden van een vrouw,
zoek geen vrouw
.
Wat moeten ze dan zoeken??? Die energie moeten ze toch kwijt
yes.gif

Gij zult dan maar kindertjes penentreren 1 lulkoeken 3


Samengevoegd:

Quote:

[...]

waren de moslims die 2.500 mensen vermoordden in de twin-towers, geen moslims?

waren de moslims die christenen de keel doorsneden pas geleden in Turkije, geen moslims?

etc..

Wie daar allemaal mee te maken hebben staat hier los van. Ik vind het ook jammer dat Dialoogzoeker met modder gooit, maar mss ervaart hij mijn manier van over Mohammed spreken ook wel zo. Je ontkomt er niet aan tot op zekere hoogte, dus als je mee wilt discusseren, graag, maar ga dan niet ongefundeerd het zere been proberen te zoeken. Er kunnen ook mensen meelezen en die hebben daar niks aan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Amen

Er staat geschreven dat Abraham twee zonen had: een van zijn slavin en een van zijn vrijgeboren vrouw. De zoon van de slavin dankte zijn geboorte aan de loop van de natuur, maar die van de vrijgeboren vrouw aan de belofte.Dit is een beeld: de vrouwen staan voor twee verbonden. Hagar staat voor het verbond van de berg Sinai in Arabia,dat slaven baart.Als beeld van dat verbond belichaamt Hagar het huidige Jeruzalem, dat met zijn kinderen in slavernij leeft.Maar het hemelse Jeruzalem is vrij, en dat is onze moeder, want er staat geschreven: Wees verheugd,onvruchtbare vrouw, jij die niet baart.Jubel en juich,jij die geen weeen kent. Want zij die zonder man is, heeft meer kinderen dan zij die met een man is.

En u, broeders en zusters, bent net als Isaak kinderen van de belofte. Maar zoals de zoon die krachtens de natuur geboren werd de zoon vervolgde die krachtens de Geest geboren werd,zo worden nu ook wij vervolgd.Maar wat zegt de Schrift?Jaag de slavin en haar zoon weg,(!) want de zoon van de vrijgeboren vrouw mag niet de erfenis delen met de zoon van de slavin.Daarom dus, broeders en zusters, zijn wij geen kinderen van de slavin maar van de vrijgeboren vrouw.

Trooster is de Geest van God.Why?

`1`

1 Kor 2-10: God heeft ons dit geopenbaard door de Geest,want de Geest doorgrondt alles, ook de diepten van God. Wie is in staat de mens te kennen,behlave de geest van de mens? Zo is alleen de Geest van God in staat om God te kennen.

Joh 16:14

Hij zal uit het mijne nemen en het u verkondigen.

2.

Komt tot Mij, allen,die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven. . . .

Van dale: troosten: geestelijke steun geven bij verdriet of pijn.

Om in staat te zijn om `ons` nu bij te staan moet `die persoon` nog in leven zijn om ons `die` steun te geven.

Wie leeft?Door wie`s dood en opstanding zijn wij gered? Wie was het die zei; Ik leg mijn leven neer voor Mijn schapen,maar Oh Ik heb de macht om het weer terug te nemen?

`3`

`Meer dan Jona (etc) is hier`. Hey, wat een uitspraak. Hier versta ik twee dingen. Jezus zegt; `meer` en `hier`.Meer dan een profeet is hier.Nog meer?

Dit is wat ik bedoel;meer dan iemand die `ziet`. Maar HIJ die zicht geef is `hier`. Ohh Jezus is te mooi!Mensen zeggen JAA maar hoe zit dat waarom zou Hij dat doen? Waarom doet God dat? Hey sta jij boven God? Wie geeft God raad?Wie vertelt aan God wat Hij beter had moeten doen?

Oh en daar zit een verschil in `geloven`.

Jezus zei; alles wat Ik spreek is Geestelijk. (Geest= leven) De bijbel zegt; het vlees doet weinig, De Geest brengt leven. Daarom zegt Jezus kruisig u vlees(HUH moet ik mezelf kruisigen hoe???) en leef naar de Geest. M.a.w. leef niet meer wat u denkt dat het beste is,verlangens etc. maar wat IK u vertel,heb gezegd.

Hoe zal iemand God begrijpen zonder Zijn Geest?

Praat God gewoon onze taal denk je? `Ohh EEEH moet je eens horen, bekeer je nou eens even`Als mensen de bijbel oppakken krijgen ze hoofdpijn van het taalgebruik.

Dit is wat ik bedoel; hoe zal een dwaas een wijsman begrijpen? En hem advies geven?

En at last....lees alles even opnieuw..lees je Bijbel;

Wie is het toch die `aangeduid` word met hoofdletter? Is het niet God zelf? ` Ik ben` `Hij`..Nu dan, is `de Zoon niet onze redder` en de Trooster Hij die ons zal troosten? is het niet de Geest der Waarheid?

Of wacht laat me het anders schrijven.

Is de `I`k ben,niet Jezus Christus, `H`ij die komen zou en de `T`rooster, eeuwige leven aan hen beloofd die geloven in `H`em.

Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat `H`ij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in `H`em gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe.Want God heeft zijn `Z`oon niet in de wereld gezonden, opdat `H`ij de wereld veroordele, maar opdat de wereld door `H`em behouden worde.Wie in `H`em gelooft, wordt niet veroordeeld; wie niet gelooft, is reeds veroordeeld, omdat hij niet heeft geloofd in de naam van eniggeboren `Z`oon van God.

Dit is wat ik bedoel; wie Jezus niet belijdt als Zoon van God, zeg je eigelijk aah kijk weet je, God is niet naar de wereld gekomen om mij te redden(ik leef al goed, heb geen redding nodig?).

De Geest van God=Jezus=God

Bless you all,

ben weer weg

big-smile.gif


Samengevoegd:

De Bijbel is geschreven door mensen

Ja geloof je dat verhaal van Jezus die de blinde man genas?

Jawel

Ja en dat Hij zei niemand komt tot de Vader dan door Mij?

Jawel

Is Hij gekruisigd?

Nee

wow je mist niet alleen stukken van het Nieuwe Testament, maar ook van het Oude?

Nee ik heb de waarheid

Maar je gelooft dus niet in de Bijbel?

Nopes, is geschreven door mensen.Zijn dingen veranderd?

Zoals?

Ja, weet ik niet precies.Maar dingen zijn tegenstrijdig?

Zoals?

Ja, Hij zei nooit dat Hij de Zoon van God is?

Waarom wouden ze Hem dan stenigen voor Godslastering?

Wacht even word gebelt..

Ja...

Dat was anders !

Ja? Okey....Waarom leef je in leugen?

Hoezo?

Je zegt je geloofd er niet in, maar je geloofd er wel in?

Huh?

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid