Spring naar bijdragen

Pokeren


Gast Anon_phpbb

Aanbevolen berichten

Quote:
Op woensdag 28 februari 2007 17:24:58 schreef DetectedDestiny het volgende:

Ik poker soms ook voor geld. Wat zijn de bezwaren tegen spelen om geld eigenlijk precies?

Mijn bezwaar zou zijn dat het soms erg frustreert als je een grote pot verliest door domme pech.

Geen bezwaar, mits je voldoende zelfkennis bezit. Ben je verslavings gevoelig, heb je de neiging na verlies net zo lang door te spelen tot het "wel beter zal gaan" en daarbij je inzet steeds verhoogt om het verlies goed te maken of kun je heel rationeel spelen, alleen spelen met geld dat je kunt missen, kun je afstand houden of laat je je meeslepen.

Jij bent een rationalist. Je speelt het spel ongetwijfeld met ratio en logica en kansberekening. Bouwt eerst een kapitaaltje op met spelen met lage inzet om vervolgens aan wat grover spel te beginnen. Weet wanneer je moet stoppen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 78
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:
Ik poker soms ook voor geld. Wat zijn de bezwaren tegen spelen om geld eigenlijk precies?

Mijn bezwaar zou zijn dat het soms erg frustreert als je een grote pot verliest door domme pech.

Sjaloom DetectedDestiny,

Spelen om geld hoeft eigenlijk niet eens zo verkeerd te zijn. Alleen is het belangrijk dat je er heel voorzichtig en verstandig mee omgaat. Het spel mag je niet je middelen voor levensonderhoud kosten. Je mag dus niet meer geld verspelen dan je nodig hebt om jezelf of je gezin te onderhouden. Een spelletje poker mag je geen slapeloze nachten opleveren als je verloren hebt. Hoogstends een baaldag.

Als je zeker weet dat dat niet gaat gebeuren, dan kun je je eraan wagen. De vraag is dan of je jezelf echt zo goed kent, als je nog nooit in die situatie bent geweest. Mensen die denken het wel te kunnen, kunnen na enkele rondes toch zomaar in een verslaving terechtkomen. Met alle financiële, geestelijke en mentale gevolgen van dien.

Het is dus een kwestie van "en leidt ons niet in bekoring." Het is niet de bedoeling dat je het kwaad opzoekt. Dus moet je eerst goed nagaan of het spelen om geld voor jou niet een verzoeking kan worden. Zoniet, dan is er niets aan de hand. Zowel, dan dien je het spelen om geld maar te vermijden. Fiches of lucifers zijn ook aardig. knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Fiches of lucifers zijn niet zo spannend. Om mijn kinderen de gevaren van poker te leren hebben we gepokerd om snoep...iets wat ze erg waarderen

Beertjes 1 Winge gums 2 Spekkies 3 Wormen 4 en Perzikringen zijn 5 waard. Daar een grote schaal van.

En dan een potje No limit Texas hold'm..Auw, all-in en dan al je snoep kwijt zijn, terwijl je toch een goede kaart had. Dat doet heel erg zeer. widegrin.gif

Natuurlijk wint mama alles, ze kan haar pappenheimers lezen als een open boek en mijn niet gehechtheid aan snoep maakt dat een stuk makkelijker. Ik kan het me veroorloven eens wat te verliezen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het leek me wel interessant om te weten hoe andere christenen over poker denken en via google kwam ik hier terecht.

Ruim twee jaar geleden begon ik zelf met online pokeren.

Op dat moment dacht ik er nieteens echt bij na of het nou verstandig was om te pokeren als christen of niet. Mijn christelijke geloof was toen ook nog niet echt levend.. ik had zelf nooit een bewuste keuze voor Jezus gemaakt.

Ik leerde het spelletje goed spelen en verdiende er een aardige zakcent mee.

De grootste overwinning, was een dubbel tournooi, eerst de kwalificatie tegen een paar honderd mede Nederlanders en vervolgens de finale tussen 50 Belgen, 50 Nederlanders en 50 Fransen. Dat was in Mei 2005. Hier werd ik eerste.

In de zomer van dat jaar heb ik op een gegeven moment bewust voor Jezus gekozen.. en vanaf dat moment voelde het opeens niet goed meer. Ik had er nog steeds niet echt over nagedacht, maar het weerhield me gewoon om te gaan pokeren. Ik ben er toen mee gestopt, maar het blijft tot op de dag van vandaag een valkuil voor me. Door de vele aanbiedingen van pokerrooms die ik krijg (gratis tournooi deelname en zelfs gratis geld om in te zetten om me weer aan het spelen te krijgen) hebben me al regelmatig weer aan de pokertafel gekregen. Telkens voel ik me er na afloop unhappy door. (gek genoeg weet ik ook nooit meer te winnen, ik wordt telkens bubble, dat is de laatste plek die nog niet betaald is zeg maar)

Ik denk dat het voor iedereen opzich te ontdekken is hoe het met hem of haar zit, maar ik denk dat als je al gevoelig bent voor gokken en/of verslaving je er beter van af kunt blijven.

Er zijn enkele argumenten die je zou kunnen verzinnen over poker, waarom het niet bij de christelijke identiteit zou passen.

Om het spel te winnen, moet je invloed op je tegenstanders uitoefenen... dit geld bij live games nog meer als bij online games.

Je bent eigenlijk de hele tijd bezig om je tegenstander voor de gek te houden. Je bluft, je troeft, en je probeert zo het geld van andere mensen "af te pakken".

Zo gebruik je dus eigenlijk negatieve eigenschappen van jezelf om er zelf beter van te worden.

Bedenkt je ook eens.. wat zou Jezus doen..

Zie jij Jezus voor je als iemand die voor geld een spel als poker zou spelen?

Over poker zonder geld kan ik geen mening of ervaring delen... voor mij is poker zonder inzet niet echt interessant.. maar als het dat voor jou wel is en je hebt er een goed gevoel bij.. tja.. smile.gif

Ik denk als jij je voor jezelf af moet vragen hoe het bij je christen zijn past, het wel genoeg zegt opzich..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Een pocket, dat zijn de kaarten die alleen jijzelf kunt zien. Pocket Kings betekent dus twee Koningen in de hand die voor de anderen niet zichtbaar zijn.

Daarna volgt de flop (drie kaarten in een keer open op de tafel)de turn (1 kaart) en de river (de laatste open kaart op tafel)

Rockets hoor je ook wel eens (twee Azen, vanwege de pijlvorm van de letter A) De meeste pokerspellen gaan dus in het Engels puh2.gif en Txas Hold'm is het meest bekende spel.

Probeer eens te pokeren om snoep. Erg leuk knipoog_dicht.gif Huishoudelijke klusjes tegoedbonnen zijn ook erg leuk. (Vooral als ik win puh2.gif dan doen de kinderen het stofzuigen, afwassen, opruimen, koken etc) Vaatwasser inruimen 1 punt, uitruimen 2 punten, prullenbakken legen 3 punten, stofzuigen 4 punten en koken 5 punten. Elke speler heeft dan zijn eigen kleur tegoedbonnen met tekst.

Als ik raise met 1x koken dan kan mijn tegenspeler ook callen met twee keer vaatwasser inruimen en 1x prullenbakken legen knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Pokeren, doe ik wel eens, nooit om geld want dat is gokken en ik houd niet van gokken, niet omdat ik christelijk ben ofzo, maar ik vind het nutteloos en dom.

Het spel op zich is heel leuk, ik speel op zijn hoogst om fiches en wie dan aan het eind het meeste fiches heeft, heeft gewonnen, gewoon voor de eer niet voor iets ofzo.

Het leukste vind ik Texas hold'em. Die is het spannenst en dt vind ik dan leuk. Ik speel het ook online om nepgeld, je wint er dus niks mee en verliest er dus ook niets mee.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Bij ons op school wordt in de pauze inderdaad aan vrij veel tafeltjes een pakketje kaarten tevoorschijn gehaald smile.gif

Ik doe zelf eigenlijk altijd mee, ik vind het een leuk en spannend spel. Het leukst vind ik proberen te ontdekken of iemand bluft of niet, hoever ga je mee, dat soort dingen.

Wij spelen altijd met punten of M&M's, nooit om geld (alhoewel... M&M's kosten 60 cent widegrin.gif )

Ik zou niet zo snel om echt geld spelen. Ik denk dat ik wel eens net iets te veel zou kunnen inzetten...

Ik heb wel verhalen gehoord van christenen die helemaal geen kaartspelen willen spelen. Vanwege het verhaal dat het kaartspel door een satanist zou zijn ontworpen op een manier dat het een belediging zou zijn voor Jezus. Het enige kaartspel wat zij spelen is uno smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik heb wel verhalen gehoord van christenen die helemaal geen kaartspelen willen spelen. Vanwege het verhaal dat het kaartspel door een satanist zou zijn ontworpen op een manier dat het een belediging zou zijn voor Jezus. Het enige kaartspel wat zij spelen is uno
smile.gif

Ja, daar kwam mijn oma een paar jaar geleden ineens mee. Kaarten is van de duivel! Vond het een beetje overdreven... zolang je niet om geld speelt vind ik er niks mis mee. Maar goed, ik speel ook zonder al te veel scrupules een potje Magic the Gathering, dus tja. Ben er alleen niet goed in puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik denk dat pokeren je hebberig maakt en dat het spel je enkel plezier geeft als je ook iets krijgt. Als je niet speelt voor geld, vind ik het geen probleem, maar ik geloof dat het bij pokeren vooral om geld draait.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Dag allemaal,

Ik wilde wel eens wat reacties hebben op mijn vraag of je als christen kan pokeren..

Groeten Gj

Ik kan pokeren en ik ken zat christenen die kunnen pokeren. Misschien moeten we een keer een credible poker tournooi houden. lijkt me gezellig.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Van Nu.nl:

EINDHOVEN - Steeds meer scholieren raken in geldproblemen door pokeren. Het regionale netwerk voor verslavingszorg Novadic-Kentron in Noord-Brabant schrijft dat in zijn jaarbericht over de rage.

Alleen al in Eindhoven meldden zich in het afgelopen half jaar ongeveer twintig vooral jonge pokeraars met schulden, vertelde teamleider preventie Sylvester Aboikoni vrijdag.

Andere signalen duiden op honderden probleemgevallen, legde Aboikoni verder uit. De regionale verslavingszorg begon twee maanden een specifiek onderzoek onder middelbare scholieren in de regio. Vijfhonderd leerlingen tussen 15 en 19 jaar werden ondervraagd.

De resultaten worden eind deze maand verwacht maar Aboikoni denkt al dat meer onderzoek nodig is in heel Nederland en ook onder oudere spelers."Poker is een rage in heel Nederland."

Vooral het geld is onder de jonge doelgroep het probleem. "We moeten niet onderschatten hoeveel geld er in het pokeren omgaat", aldus Aboikoni. Hij heeft het over inzetten tot 200 euro per 'hand'. Echte verslavingsproblemen waarbij pokeren het hele leven gaan overheersen doen zich minder voor.

De jeugd speelt op scholen, in studentenhuizen en op speciale pokerfeesten. Pokeren voor geld is officieel alleen toegestaan in het Holland Casino.

zelf vind ik best wel een zorgwekkende ontwikkeling... Hoe ver gana jullie voor poker?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

zelf vind ik best wel een zorgwekkende ontwikkeling... Hoe ver gana jullie voor poker?

Niet. Ik poker practisch nooit.

Maar ik zou best een paar euro in willen zetten, als ik tegen spelers speel die even kundig zijn als ik (niet kundig dus).

Maar bedragen van honderden euro's vind ik belachelijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb eens met pokeren op een verjaardag een heleboel M&M's bij elkaar gepokerd, daar was ik toen best wel trots op. Wat een beetje James Bond kijken al niet kan doen voor een mens. Maar voor de rest heb ik niet zoveel met pokeren. Wat mij betreft is het net zoals als ook met alcohol, het is niet direct verkeerd, maar het kan zeker wel ontaarden. En net zoals alcohol niet verkocht mag worden aan jongeren onder de 16, denk ik ook dat het goed zou kunnen zijn om voor jongeren grenzen te stellen in hoeverre zij om geld zouden mogen pokeren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik Poker zelf wel, maar momenteel niet actief, ik heb het alleen gedaan met vrienden, om maximaal 50 eurocent inkoop ( dus je speelt met een eurocent per fiche ) het spel word toch een stuk spannender hoe raar het ook klinkt. en als je wint ben je toch wel trots, want het is dan toch leuk om te winnen, en als je verliest, ja 50 eurocent , een biertje kopen als je uitgaat is toch al 3x zo duur praktisch dus het is niet alsof je in de financiele problemen daarvan kan komen...

maar ja het is natuurlijk wel zo dat je de verleiding moet weerstaan en het moet zien als een spelletje tussen een paar vrienden voor een leuke avond knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...
Gast Anon_phpbb

Ik wou graag reageren op een aantal reacties en vervolgens nog wat dingen aan de discussie toevoegen. Ten eerste een reactie op de mensen die vinden dat poker een geluksspel is:

Geluksspel?

"maar er blijft altijd een hele grote onberekenbare factor, wat het in mijn ogen gokken maakt. En ik wil niet gokken, dus poker ik niet.'' "Pokeren is gokken, en hoe onschuldig ook ik gok niet, gewoon principes, t begint met kleine dingen..."

Ik ben het er helemaal niet mee eens dat pokeren op de lange termijn een geluksspel is. Bij elke inzetronde preflop, op de flop, turn en river moet je de juiste beslissing maken, die op de lange termijn de hoogste verwachtingswaarde heeft. Hoe meer goede beslissingen je dus maakt hoe meer je op de lange termijn zal winnen. Voorbeelden van factoren die je bij elke beslissing in overweging moet nemen zijn: de sterkte van je hand (kaarten), je positie op de tafel t.o.v. de button, positie t.o.v. belangrijke spelers in de hand, het aantal tegenstanders, het niveau van je tegenstanders, de typische kenmerken van je tegenstanders, de stacksizes (het aantal fiches/geld dat jij en je tegenstanders voor je hebben), je eigen table-image, table-image van je tegenstanders, de pot odds die je krijgt (geld in de pot tegenover wat jezelf moet inleggen), de range van handen die je tegenstanders mogelijk hebben. In toernooien zijn er nog veel meer variabelen als de hoogte van je stack t.o.v. de antes en blinden.

Het is dus zeker niet makkelijk en eigenlijk onmogelijk om telkens de juiste beslissing te nemen, maar het is wel mogelijk om meer goede / betere beslissingen te nemen dan je tegenstanders. Juist daardoor win je, doordat jij meer goede beslissingen en minder fouten maakt dan je tegenstander.

Op de korte termijn is pokeren echter wel een geluksspel. Je kan nou eenmaal telkens de juiste beslissingen nemen en bv. 5x een 90% favoriet zijn om de hand te winnen en hem 5x achter elkaar verliezen. Dit is wiskundig gezien nou eenmaal mogelijk. Echter op de lange termijn zal jij door die beslissing gewoon 90% van de keren die hand winnen en maak je dus een goede winst.

Wat je dus met pokeren probeert te doen is je geld of fiches in de pot te stoppen als jij er winst mee verwacht te maken, dus als je op de lange termijn verwacht meer geld uit de pot te halen dan je erin moet stoppen.

Investeren?

Is dit niet vergelijkbaar met het investeren van je geld in aandelen en obligaties of het storten van geld op een bankrekening met rente. Of met het beginnen van een eigen zaak. Je stopt er geld in en verwacht er winst mee te maken. Ik zie er persoonlijk niet veel verschil tussen, jullie?

Verslavend?

"Je hoeft maar één kleine misschatting te maken en je bent bankroet." Dit heeft te maken met bankrollmanagement. Je moet een groot genoeg bankroll hebben om alle downswings aan te kunnen. Ik zal jullie maar niet vermoeien met de formules (weet ze zelf ook niet uit mijn hoofd smile.gif ), maar het is mogelijk om een bedrag uit te rekenen waarmee je nooit blut zal gaan bij jouw persoonlijke winstrate (verwachte winst per x handen). Je moet echter wel de zelfdiscipline hebben om je hieraan te houden natuurlijk. Dit is voor veel mensen erg moeilijk en dan moet je dus ook echt niet gaan pokeren. Ik ben het dan ook met de mensen eens die zeggen dat je niet moet gaan pokeren als je vatbaar voor verslaving bent, want het kan natuurlijk echt verslavend werken. Zeker als je net een bad beat hebt gehad en perse je geld terug wil winnen. Je moet weten wanneer je moet stoppen en alleen spelen als je er mentaal klaar voor bent.

"ik vind dat je wel gewoon kan pokeren.. ook wel voor geld. Maar je moet ervoor zorgen, dat je er niet verslaafd aan wordt. En aangezien dat gevaar er bij pokeren in zit kan je het beter niet doen."

Ik ben het echter niet met deze redenering eens. Als jij zeker weet dat je er mentaal klaar voor bent en niet verslaafd zal worden zie ik wat dat betreft geen problemen om te pokeren. Ik vind het gewoon een beetje kromme redenering.

Geld het belangrijkste?

" Het is dus een kwestie van "en leidt ons niet in bekoring." Het is niet de bedoeling dat je het kwaad opzoekt. Dus moet je eerst goed nagaan of het spelen om geld voor jou niet een verzoeking kan worden"

Dit vind ik een erg goede opmerking. Het geld moet je echt niet in bedwang gaan houden. Het moet geen obsessie voor je houden. Als dit het geval is/kan zijn lijkt het me inderdaad niet handig om te gaan pokeren voor geld.

Ik denk ook dat je moet stoppen om te pokeren voor geld als je het niet meer leuk vindt en er geen plezier meer in hebt. Ook als je er telkens mee bezig bent, ook tijdens bezigheden waar je niet met pokeren hoort bezig te zijn moet je er misschien mee stoppen.

"Ik denk dat pokeren je hebberig maakt en dat het spel je enkel plezier geeft als je ook iets krijgt. Als je niet speelt voor geld, vind ik het geen probleem, maar ik geloof dat het bij pokeren vooral om geld draait."

Hier zit wel wat in. Pokeren kan hebberig maken en ik denk ook dat het dan niet goed is om te doen. Plezier moet volgens mij het belangrijkste zijn en het geld moet niet het belangrijkste zijn. Dit is voor veel mensen helaas wel het geval.

Bluffen?

"Er zijn enkele argumenten die je zou kunnen verzinnen over poker, waarom het niet bij de christelijke identiteit zou passen.

Om het spel te winnen, moet je invloed op je tegenstanders uitoefenen... dit geldt bij live games nog meer als bij online games.

Je bent eigenlijk de hele tijd bezig om je tegenstander voor de gek te houden. Je bluft, je troeft, en je probeert zo het geld van andere mensen "af te pakken".

Zo gebruik je dus eigenlijk negatieve eigenschappen van jezelf om er zelf beter van te worden."

Ik weet niet of ik dit allemaal zo erg vind. Ik vind dit niet heel erg negatieve eigenschappen in een spel. In het dagelijks leven wel, maar in een spel? Wat doe je bij spellen als Koehandel (cool spel knipoog_dicht.gif ), daar doe je toch eigenlijk precies hetzelfde. Zo zijn er volgens mij nog veel meer spellen.

Bluffen is nou eenmaal een deel van veel spellen. Zolang je deze eigenschap niet in het dagelijks leven gaat gebruiken heb ik er niet veel problemen mee.

Bezwaren?

" Bedenkt je ook eens.. wat zou Jezus doen..

Zie jij Jezus voor je als iemand die voor geld een spel als poker zou spelen?"

Dit vind ik een hele moeilijke. Ik zou zeggen van niet. Dit brengt me dan ook tot mijn belangrijkste bezwaar, die volgens mij nog niet is genoemd:

Is het verantwoord om geld te winnen van mensen? Met pokeren win je geld van je tegenstanders, echte mensen, niet van het casino of een andere instelling ofzo.

Aan de andere kant kan je ook zeggen dat mensen pokeren zien als een product, een dienst, waarvoor ze betalen. Is het niet vergelijkbaar met een winkel, waarin consumenten (de verliezers) geld betalen voor een of ander goed of dienst (aan de winnaars)?

Ook weet ik niet goed of er een verschil zit tussen cash games (waar mensen met echt geld aan tafel zitten) en toernooien (waar mensen inschrijfgeld betalen en dit geld naar de winnaars gaat). Bij cash games win je dus rechtstreeks geld van andere mensen, terwijl dit bij toernooien indirecter is. Kan je pokertoernooien ook niet gewoon vergelijken met toernooien van andere sporten, waar je inschrijfgeld moet betalen om mee te doen en de winnaars vervolgens prijzen krijgen?

Als laatste: zit er nog een verschil tussen online zelf geld storten, of van 0,00 naar X aantal gaan?

Reacties op alle punten zijn welkom smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Ik poker zelf ook vrij regelmatig en tot nu toe nog nooit de stap gezet om voor geld te gaan. Wat me als christen daar vooral in bezighoud is niet zozeer wat ikzelf inzet, maar meer dat ik geld bij anderen weg haal. Op zich logisch, maar is dit ethisch correct als:

* je weet dat je gewoonweg beter speelt dan de ander en dus eigenlijk altijd wint, terwijl je tegenstander dit niet doorheeft?

* de ander erdoor in de schulden raakt

* het voor je tegenstander een obsessie wordt van je te winnen?

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid