Spring naar bijdragen

Pokeren


Gast Anon_phpbb

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 78
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Op zich kan het geen kwaad om het zo af en toe voor de lol met vrienden te doen, maar het probleem met poker is dat het vrij normaal is om voor geld te spelen. En dan wordt het dus gokken, en dat is weer verslavend.

Nu kun je een hele discussie gaan houden dat het geen gokken is omdat er taktiek bij komt kijken etc, maar er blijft altijd een hele grote onberekenbare factor, wat het in mijn ogen gokken maakt. En ik wil niet gokken, dus poker ik niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Bij mij op school (is een christelijke school) worden elke dag meerdere potjes poker gespeeld. Al snap ik zelf niets van het spel poker op zich, ik ben er niet op tegen dat het gespeeld wordt.

Ik ken ook een verhaal over dat het kaartspel ontworpen zou zijn door iemand die God haatte en dat alle kaarten een bepaalde betekenis zouden hebben. Zo zou de heer voor God staan, de vrouw voor Maria, de boer voor Jezus, de joker voor de duivel ect. En dat wat je iemand toespeeld je diegene dat toewenst. Een vriend van me wil sinds hij dat verhaal kent geen kaartspel meer aanraken. Zelf zie ik een potje kaarten als ontspanning en als je zelf niet met de bedoeling speelt om je tegenspeler toe te wensen wat je speelt zie ik geen probleem. De meningen zijn dus verdeeld, het lijkt mij een keuze voor jezelf...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 16 januari 2007 21:26:57 schreef Leidenschaft het volgende:

Vast wel, christenen zijn heus niet zo dom dat ze dat niet kunnen. Maar ik dacht dat je je eten in het zweet des aanschijns moest verdienen
flower.gif

Pokeren is anders flink zweten hoor, als je al je geld naar je tegenstanders ziet vliegen. widegrin.gifwidegrin.gif

Tja, pokeren. Het schijnt een nieuwe rage te zijn hier in Nederland. Elke schoolkantine schijnt bij wijze van spreken een ware pokercasino te zijn geworden, waarin behoorlijke bedragen over de tafel gaan. Denk niet echt dat je daar vrolijk om moet worden. En nu is pokeren strikt genomen inderdaad geen echt gokspel, maar het gok- en blufelement is natuurlijk wel zo belangrijk in het spel.

Er is in principe niets mis met kaartspelen en kansspelen. Ze kunnen heel spannend zijn en een kaartspel als pokeren kan je ook zelfs veel kennis over lichaamstaal opleveren. Anders wordt het als het spel je beroofd van datgene wat je nodig hebt om jezelf en anderen in onderhoud te voorzien. Of als je zelfs verslaafd raakt aan het spel.

Nu hoeft het spelen om hele kleine geldbedragen geen problemen op te leveren, maar op scholen gaat het soms toch wel om forse bedragen. En bedragen kunnen, in de passie van het spel, heel snel veel hoger worden. In het professionele pokercircuit gaan ook miljoenen over de tafels. De vraag is daarom of het wel zo slim is om voor geld te spelen.

Het is dus een kwestie van je verantwoordelijkheid naar jezelf en naar je naasten te nemen. Kaartspelen en kansspelen zijn ongetwijfeld bijzonder leuk, maar ze mogen niet je leven verwoesten. En die kans is er altijd, ook als je professioneel pokeraar bent. Je hoeft maar één kleine misschatting te maken en je bent bankroet. Dat is dus onaanvaardbaar voor een christen, denk ik dan zo.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op woensdag 17 januari 2007 00:21:01 schreef ThijsK het volgende:

Ik ben er principieel op tegen en ik speel het dus echt helemaal niet, heb t wel eens gedaan met bierdoppen maar t voelde gewoon niet goe d
knipoog_dicht.gif

Ja, dat heet niet tegen je verlies kunnen puh2.gif

Ik kan het sinds ouderjaarsdag, en ik ben der trots op ja!

Link naar bericht
Deel via andere websites

ik speel ook af en toe poker

leuk spelletje

speel het met fishes of met punten

speel het ook op internet, maar ik speel absoluut niet om geld

dat gaat tegen mijn principes in, daar doe ik dus niet aan

op internet speel ik met speelpunten, en daar gaat het me redelijk goed af.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het is erg toevallig dat daar nu ineens een topic over uit komt puh2.gif

Afgelopen zondag na de kerk heeft m'n broer me pokeren geleerd..vervolgens de heeeele dag gepokerd haha, ik vind t echt een geweldig spel!

Speel t nu veel op internet en binnekort bij m'n broer thuis. En ja, dan gaat het om geld, maar geen grote bedragen. (Die heb ik niet eens, dus t zou niet eens kunnen puh2.gif)

edit: Ik ga effe een potje pokeren! puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 16 januari 2007 21:38:57 schreef robinwithaar het volgende:

Ik ken ook een verhaal over dat het kaartspel ontworpen zou zijn door iemand die God haatte en dat alle kaarten een bepaalde betekenis zouden hebben. Zo zou de heer voor God staan, de vrouw voor Maria, de boer voor Jezus, de joker voor de duivel ect.

Offtopic:

Is ook een over liedje van Gerard de Vries

A Er is één God

2 2 delen in de bijbel (OT en NT)

3 de Vader, de Zoon en de Heilige Geest

4 4 evangelisten (Mattheus Marcus Lucas en Johannes)

5 5 wijze maagden en 5 dwaze maagden

6 6 dagen waarin de hemel en aarde geschapen zijn

7 7e dag (de rustdag)

8 8 mensen gered bij de zondval (Noach, z'n vrouw, z'n zonen en hun vrouwen)

9 9 melaatsen die de Heer niet bedankten toen ze genezen werden van hun melaatsheid

10 10 geboden

B Duivel

V Maria

K God (1 grote Koning)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Pokeren is super! Elke dag poker ik wel een keer. Is het niet met vrienden dan is het wel online. Heb zelfs een keer meegedaan aan een poktertoernooi. Van de zestig deelnemers ben ik tweede geworden! Of het duur is? Met vrienden poker je snel om een eurootje of twee. Een onderdeel van een toornooi is vaak ook de cashtable. Daar kan je veel verliezen (of winnen). Ik doe daar dus ook maar niet aan mee.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid