Spring naar bijdragen

Alternatieve geneeswijzen


Vind je alternatieve geneeswijzen goed?  

  1. 1. Vind je alternatieve geneeswijzen goed?

    • Ja
      11
    • Nee
      21


Aanbevolen berichten

Als antwoord op het bericht van vegaloog: energiebanen... Snijd iets open en je vind geen energiebanen, wel bloedvaten, organen en zelfs lymfebanen, maar die energiebanen zijn een verzinsel. Kom je aan energiebanen dan begeef je je op occult terrein. Tot zover antwoord op vegaloog.

"Als je je beter voelt, is het goed." Dat slaat nergens op!! God ZAG dat het goed was, Hij VOELDE NIET dat het goed was... Hij zag!! Gevoel is een zeer bedriegelijk iets. Als ik op gevoel zou leven zou ik allang dood zijn... Was het niet omdat het gewoon goed voelde om op de spoorrails te lopen dan was het wel omdat het niet goed voelde om verder te leven... Gevoel is dus geen goede drijfveer in ons leven!!

Alternatieve geneeswijzen is een zeer breed onderwerp. In het vlak wat alternatief genoemd zal ongetwijfeld nog wat koren tussen al het kaf zijn.

God heeft de aarde geschapen met alle planten en kruiden er in. Kruiden zijn een natuurlijk middel om kwaaltjes te verminderen of zelfs genezen. Dat het natuurlijk is, zie je al aan dieren. Zij weten ook van kruiden en eten instinctief wat goed voor hun is.

Op kruidentherapie heb ik niets tegen. Als er maar niet met bezweringen en potenties (verdunning op verdunning = homeopathie) wordt gewerkt. Wat in de winkels voor homeopathisch middel ligt is soms gewoon een kruidenpreperaat. Dat is nogal verwarrend. Als er op een middel staat dat het homeopathisch werkt dan moet het met verdunningen werken. Potenties. Zeer hoge verdunningen worden soms gebruikt. Statistisch gezien zit er dan soms GEEN ÉÉN molecuul meer in van de werkzame stof. De èchte homeopathie (dus met die hoge verdunningen) is mijns inziens tovenarij. De potenties (verdunningen) worden met speciale, naugezette rituelen tot stand gebracht.

Ik ben voor mijn opleiding eens in zo'n farmaceutisch bedrijf geweest en heb gezien hoe het wordt gemaakt. In eerste instantie stond ik er gewoon wat sceptisch tegenover, maar sinds dit bezoekje ben ik TEGEN homeopathie. Pure tovenarij!!

Ik ben niet tegen kruiden, dus lees ik de verpakking goed voor ik het koop. Wanneer er met (hoge) verdunningen wordt gewerkt koop ik het middel niet. Ook geloof ik niet in het genezen met hetzelfde waar homeopathie mee werkt.

Voor wie niet precies weet wat ik hiermee bedoel een voorbeeld van verschil tussen homeopathische middelen en kruidentherapie:

- je hebt buikpijn en je wilt er van af.

- je kan in de winkel kiezen tussen een homeopathisch middel of een kruidenpreperaat

- je leest de verpakking en ziet bij het homeopathisch middel dingen bij de ingrediënten staan die normaal gesproken juist buikpijn veroorzaken. Omdat er met (hoge) potenties (verdunningen) wordt verdunt is de buikpijngevende werking niet meer van kracht. Toch moet dit middel je lichaam activeren om de bestaande buikpijn te bestrijden.

- op het etiket van het kruidenpreperaat zie je juist kalmerende middelen voor de buik. Misschien iets van venkel en kamille. Je zou zelfs die kruiden los kunnen kopen in een kruidenwinkel of toko ofzo. Dan kun je er thee van trekken en dit opdrinken ipv het middeltje kopen waarvan je het etiket nu leest.

- omdat je geen zin hebt om nog naar een andere winkel te gaan neem je toch het kruidenpreperaat mee en neemt meteen wat in als je de winkel uitloopt... ;-)

Zo zie je dat homeopathie iets 'zweverigs' heeft en kruiden gewoon 'to-the-point' komen. Zo is er denk ik over iedere alternatieve geneeswijze wel iets zinnigs te zeggen. Ik kan nog wel wat dingen aanhalen, maar het is denk ik beter om specifieke geneeswijzen te bespreken ipv in het wilde weg wat over allerlei geneeswijzen te vertellen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 75
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid