Spring naar bijdragen

Lord Mcgold

Members
  • Aantal bijdragen

    15
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Over Lord Mcgold

  • Rang
    CrediGup

Profile Information

  • Beroep
    student
  1. Wat bedoel je precies met een nieuwe schepping worden?
  2. het geven van een karakter op zichzelf staand maakt het inderdaad geen journalistiek-historisch-feitenverslag. Maar een stamboom eraan toegevoegd die doorloopt tot aan Jezus suggereert op zijn minst dat het als een feitenverslag geïnterpreteerd moet worden. Waarom zou God ons een stamboom geven als die nooit heeft plaatsgevonden? 1. Anders dan moslims over hun Koran geloven: de Bijbel is mensenwerk en NIET door God gedicteerd. Dat betekent dat je vraag in zekere zin onzinnig is. Bij de Bijbel is de eerste vraag niet "wat zegt God hier?" maar "wat bedoelen de auteurs hier over te brengen?"
  3. Dat zou het wat lastiger maken, maar buiten dat plaatje heb ik er nooit over gehoord van de homo sapiens die meer dan 3 miljard jaar oud zou zijn. Dan zou je toch wel academische literatuur er over verwachten of iig het materiaal waardoor je er zelf mee aan de slag kunt. Ik bedoel, ik ik ben er geen deskundige in, maar als ik al zie wat voor aandacht het in populaire blaadjes krijgt zodra er maar een geringe verschuiving is. Om je dan maar even een voorbeeld te geven: KNMR 1470, gevonden door Richard Leaky in Kenya. Was oorspronkelijk 220 miljoen jaar oud berekend. Daarna met nog 6 techniek
  4. In "de sprookjes van moeder de gans" zitten ook heel wat karakterbeschrijvingen, etc. Wil je nu zeggen dat daarmee de sprookjes van moeder de gans een journalistiek-historisch-feitenverslag zijn? het geven van een karakter op zichzelf staand maakt het inderdaad geen journalistiek-historisch-feitenverslag. Maar een stamboom eraan toegevoegd die doorloopt tot aan Jezus suggereert op zijn minst dat het als een feitenverslag geïnterpreteerd moet worden. Waarom zou God ons een stamboom geven als die nooit heeft plaatsgevonden?
  5. Olorin zou jij mij dan kunnen vertellen hoe ik Adam en Eva moet zien? In de bijbel wordt hun een leeftijd, karakter, persoonlijkheid en zelfs een complete stamboom gegeven. Hoe interpreteer je dat dan? En vanaf welk punt in de bijbel kloppen de stambomen dan wel?
  6. ik begrijp dus dat jij een aanhanger bent van het menselijk evolutie model. hoe interpreteer jij Genesis dan als ik vragen mag? Om het wat specifieker te zeggen: - Hebben adam en eva bestaan? - Zo nee, wel wordt hun in de bijbel een leeftijd, karakter, persoonlijkheid en zelfs een complete stamboom gegeven. Hoe interpreteer je dat dan? En vanaf welk punt in de bijbel kloppen de stambomen dan wel? Lijken me toch wel logische vragen om te stellen als je het menselijk evolutiemodel aanhangt.
  7. @RK Diaken: dit las ik ergens op internet gedurende wat research. Of het echt waar is weet ik natuurlijk niet. Maar aangezien dit theologisch gezien wel een belangrijk onderwerp is postte ik het hier.
  8. Hoe denken jullie over menselijke evolutie? Als menselijke evolutie (dat wij geëvolueerd zijn vanuit apen over een periode van ongeveer 2 miljoen jaar) waar is dan betekent het dat adam en eva nooit bestaan hebben en Genesis per definitie anders gelezen moet worden. Gedurende wat onderzoek op internet kwam ik het volgende tegen wat wel interessant is: http://www.galaten.com/category/home/de-wetenschap2/ Ook is het boek Bones of Contention: a creationist view on human fossils een aanrader om te lezen als je je verdiept in dit onderwerp. Hebben jullie je hier ooit in verdiept?
  9. Lord Mcgold

    biotechnologie?

    om maar effe een ethisch voorbeeld te nemen wat betreft biotechnologie: (daar zit mijn beroep in immers) In Parijs is een instituut die muizen kweekt met mensenoren op hun rug. Wanneer deze oorschelpen volgroeid zijn wordt de muis afgemaakt. Ben je hier voor? En als ik je daarna vertel dat de oorschelpen bedoeld zijn voor 3000 kinderen die per jaar in Europa worden geboren zonder oorschelpen, waarvoor het kunstmatig erop planten van die oorschelpen hun hele leven enorm verbeterd (het ziet er immers ontzettend raar uit om iemand zonder oorschelpen te zien, ze raken doorgaans dan in social
  10. misschien wel belangrijk om op te merken dat seks niet de enige manier is van aids overdragen. moedermelk en bloedcontact ook.
  11. sprinkhanenplagen zijn daar toch zeer regelmatig?
  12. @mysticnetherlands www.galaten.com is ook zo'n website dat die verhalen nog wel eens controleren wil. als je een beetje geinteresseerd ben daarin is dit denk ik wel een aanrader
  13. denk niet dat noord-korea een kans heeft tegen amerika.
  14. Lord Mcgold

    jihad

    ben benieuwd hoe zich dit ontwikkelen gaat
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid