Spring naar bijdragen

Ft

Members
  • Aantal bijdragen

    3.098
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Ft

  1. @ Ft

    Dat voor Jehova's het zelf nadenken als iets slechts geld is vanzelfsprekend, alles wordt immers centraal bepaald en kritisch nadenken is bij jullie slecht.

    Voor normale christenen, en dus ook voor Paulus is zelf nadenken juist wel goed.

    Ooit een normaal mens gezien?

    Jg volgen de Bijbelse leer en dat is wat de meerderheid van de mensen niet accepteert, zoals ook jezus niet werd geaccepteerd in de eerste eeuw.(Joh 14:17-25)

  2. Neen. Maar jehova's getuigen wel begin ik te denken :|

    Ik heb geen idee. Is mijn punt ook helemaal niet.

    Mt23:

    12 Al wie zich verhoogt, zal vernederd worden, en al wie zich vernedert, zal verhoogd worden.

    Ik wel.

    Veel mensen vertrouwen op hun eigen verstand.

    Spr 3:5 Vertrouw op Jehovah met heel uw hart en steun niet op uw eigen verstand

    UIteraard moet je dat in een bepaalde context zien zien Ft. De bijbel leert namelijk ook dat je je verstand niet totaal moet uitschakelen bij het geloof in Jehovah

    Lu 10:27 De wetgeleerde antwoordde: ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw kracht en met heel uw verstand, en uw naaste als uzelf.’

    Ik zie dat heel goed en ik zie vele mensen op hun eigen verstand vertrouwen en zelf allerlei uitleggingen gaan bedenken. Uitleg is een zaak van JHWH en hij geeft aan wie hij wel.
  3. Ik kan mij maar moeilijk een God voorstellen, die mensen 'in de hel knikkert' omdat ze niet in staat zijn om moeilijke theologische discussies te volgen. Dat staat voor mij haaks op de Goede Boodschap en voor mij is dat bewijs genoeg.

    Ieder mens is door God geschapen: om vrij te zijn en eigen keuzes te maken, maar vooral om door Hem bemind te worden. En die Liefde stelt ook mensen in staat die 'de wet niet kennen' om ondanks hun 'niet-weten' maar hun intrinsiek 'goed handelen' gered te worden. Want ik kan mij eveneens niet voorstellen dat Hij die onze Redder is, mensen veroordeeld terwijl ze nooit de kans hebben gekregen om de Blijde Boodschap te horen of uitgelegd te krijgen.

    Extrapoleer ik dit naar mensen die de uitleg niet kunnen begrijpen, omdat dit hun geestelijke vermogens te boven gaat (om elke reden dan ook), dan kan ik mij verdoemenis niet indenken.

    Bijbels gezien bestaat er geen hel. Het gebruikte woord hiervoor is Sjeool cq. Hades en betekent gewoon graf.

    Ps 88:

    4 Want mijn ziel is verzadigd van ellende, mijn leven raakt bijna het graf.

    HSV

    3 Want mijn ziel heeft genoeg gehad van rampspoeden, Ja, mijn leven is zelfs met Sjeool in aanraking gekomen. NWV

    4 ik word door rampen bezocht, mijn leven nadert het dodenrijk. NBV

    Ps 6:

    6 Want in de dood is er geen gedachtenis aan U, wie zal U loven in het graf? HSV

    5 Want in de dood wordt van u geen gewag gemaakt; Wie zal u prijzen in Sjeool? NWV

    6 Want doden noemen uw naam niet meer! Wie in het dodenrijk kan u nog loven? NBV

    De Bijbelse leer is niet moeilijk. Iedereen die kan lezen en schrijven, is in staat om de Bijbel te begrijpen.

    Het is Gods wil, dat iedere gelovige nauwkeurige kennis bezit. (1Ti 2:4).

    Rom 10:

    11 Want de Schrift zegt: „Niemand die zijn geloof op hem grondt, zal worden teleurgesteld.â€

    12 Want er is geen onderscheid tussen jood en Griek, want over allen is een en dezelfde Heer, die rijk is jegens allen die hem aanroepen.

    13 Want „een ieder die de naam van Jehovah aanroept, zal gered wordenâ€. (Joël 2:32).

    14 Hoe zullen zij echter hem aanroepen in wie zij geen geloof hebben gesteld? Hoe zullen zij vervolgens geloof stellen in hem van wie zij niet hebben gehoord? Hoe zullen zij vervolgens horen zonder dat iemand predikt?

    15 Hoe zullen zij vervolgens prediken indien zij niet zijn uitgezonden? Zoals er staat geschreven: „Hoe lieflijk zijn de voeten van hen die goed nieuws over goede dingen bekendmaken!â€

    God stelt iedereen in de gelegenheid om het goede nieuws te horen (Mt 24:14).

  4. En als je als inboorling of gewoon vanwege gebrek aan intelligentie de Bijbelstudie niet snapt? Hoe verkrijg je dan nauwkeurige kennis?
    Negers of inboorlingen hebben dus per definitie een gebrek aan intelligentie?
    Neen. Maar jehova's getuigen wel begin ik te denken :|

    Hoe is dan het mogelijk dat intelligente mensen niet kunnen onderscheiden wat letterlijk en wat figuurlijk is bedoeld in de Bijbel?

     

    Ik heb geen idee. Is mijn punt ook helemaal niet.
    Mt23:

    12 Al wie zich verhoogt, zal vernederd worden, en al wie zich vernedert, zal verhoogd worden.

    Ik wel.

    Veel mensen vertrouwen op hun eigen verstand.

    Spr 3:5 Vertrouw op Jehovah met heel uw hart en steun niet op uw eigen verstand

  5. Het ging mij niet zozeer om die zendeling, was maar een voorbeeld. Laat ik het dan zo stellen. Iemand met een flinke geestelijke beperking kan de Bijbel simpelweg niet begrijpen. Wat voor invloed heeft dat, gelijk aan het voorbeeld van de inboorling, als de enige manier om tot God te komen via nauwkeurige kennis is. Nauwkeurige kennis sluit een hoop mensen bij voorbaat uit als mogelijkheid om tot God te komen. Ik vraag me af of ft rekening houdt met de verstandelijke vermogens van mensen en allerlei omgevingsfactoren in zijn theorie. Wat doet God met mensen die buiten hun schuld of vermogen de Bijbel niet kennen?
    God is liefde, weet je dat dan niet?

    Ook voor heel eenvoudige mensen is een nauwkeurige kennis mogelijk, het is niet afhankelijk van intelligentie, zoals ik al aantoonde.

    Geestelijk gehandicapten krijgen, net als gestorven mensen, die mogelijk nog nooit over het goede nieuws hebben gehoord, een nieuwe gelegenheid gedurende de duizend jaar.

  6. Ik snap je vraag wel. Ik ben het zelf niet helemaal met Ft eens. Zending komt niet neer op ergens heen vliegen en Bijbels dumpen. Als je kijkt naar Papua Nieuw-Guineau heb je denk ik een typische situatie van de 'inboorling' die weinig zal begrijpen van je verhaal (al heeft men daar al een hoop modernisering meegemaakt). Wat je dan ook ziet is geduldige arbeid van zendelingen om in contact te komen met de bewoners, ze te leren lezen enzovoort. Het Evangelie begint echter niet met lezen, het begint met vertellen, praten over wie God is en wat Jezus gedaan heeft. Vervolgens doen de zendelingen wel hun best om er voor te zorgen dat de mensen zelf de Bijbel kunnen lezen en dat er een vertaling in hun taal komt.
    Beste Ursa, jammer dat je je denigrerend uitlaat over ons werk.

    Jg hebben een gecoördineerd systeem van prediking, dat door hen allen, wereldwijd, wordt ondersteund.

    Er wordt bijzonder veel moeite gedaan om alle mensen te bereiken, ook in zeer afgelegen gebieden.

    Wanneer er weinig verkondigers zijn, die een bepaalde taal spreken, dan leert de verkondiger die taal. In mijn gemeente is iemand die Chinees heeft geleerd, om met Chinezen het goede nieuws te kunnen delen.

    Er zijn ook mensen die verhuizen (hand 16:9) naar een ander land het goede nieuws bekend te maken, nadat ze de taal (enigszins) hebben geleerd, al doende leert men het beste. Dat leidt soms tot hilarische uitspraken, omdat er soms een verkeerde klemtoon wordt gelegd en het woord dan iets anders betekent.

    Jg dumpen dus geen Bijbels, maar praten met de mensen over Gods voornemen en bieden een Bijbelstudie aan. Wanneer dat serieus is, kan er een bijbel aangeboden worden. Jg hebben lectuur in heel veel talen, de meeste mensen kunnen dus over Gods woord in hun eigen taal lezen. Ook als de taal door relatief weinig mensen wordt gesproken, afhankelijk van de behoefte van de mensen.

    Zo is enige tijd geleden een brochure gemaakt in een taal voor een inheemse indianengroep is de VS.

    Hoewel zij nagenoeg allen Amerikaans spraken, waren zij bijzonder blij het goede nieuws in hun eigen taal te kunnen lezen, en dat is belangrijk..

  7. En hoe verkrijg je die nauwkeurige kennis als je bijvoorbeeld de Bijbel niet kunt begrijpen? Of als je als inboorling opgroeit in een stam in het Braziliaanse oerwoud?
    Ook inboorlingen in het oerwoud kunnen Bijbelstudie krijgen.

    Met gaat dagenlang met kano's de rivier op om mensen het goede nieuws te vertellen

    En als je als inboorling of gewoon vanwege gebrek aan intelligentie de Bijbelstudie niet snapt? Hoe verkrijg je dan nauwkeurige kennis?
    Negers of inboorlingen hebben dus per definitie een gebrek aan intelligentie?

    Wat dacht je dan van deze tekst?

    Mt 11:25 In die tijd nam Jezus het woord en zei: „Ik loof u in het openbaar, Vader, Heer van hemel en aarde, omdat gij deze dingen voor de wijzen en intellectuelen hebt verborgen en ze aan kleine kinderen hebt geopenbaard.

    Hoe is dan het mogelijk dat intelligente mensen niet kunnen onderscheiden wat letterlijk en wat figuurlijk is bedoeld in de Bijbel?

    Spr 3:5 Vertrouw op Jehovah met heel uw hart en steun niet op uw eigen verstand. 

     

  8. En hoe verkrijg je die nauwkeurige kennis als je bijvoorbeeld de Bijbel niet kunt begrijpen? Of als je als imboorling opgroeit in een stam in het Braziliaanse oerwoud?
    Ook inboorlingen in het oerwoud kunnen Bijbelstudie krijgen.

    Met gaat dagenlang met kano's de rivier op om mensen het goede nieuws te vertellen.

    Maar ook in andere gebieden die verafgelegen zijn probeert men mensen met het goede neus te bereiken. In het noordpool gebied zijn overal kleine dorpen, die niet over de weg zijn te bereiken. Ook daar bezoekt men de mensen.

  9. De gelovige is altijd eerst door God uitgekozen. Wij zijn immers geschapen om door Hem bemind te worden en om Hem en elkaar te beminnen. Hij schept geen mensen voor de hel. Ook als een mens uiteindelijk zijn hart opent voor het Evangelie en zich naar het doopwater laat leiden, dan is het God die de eerste stap heeft gezet en hem in het doopsel het geloof daartoe schenkt. Niet zozeer het rationele geloof in een paar dogma's, maar het volste vertrouwen dat Hij je liefheeft, dat hij alles voor je ten goede laat geschieden, zowel bekoringen als tegenslagen als mooie momenten, en dat je zonder Hem niets kunt en bent. Dat de weg hard, lang en moeilijk is, en dat God daarom over je waakt en je bijstaat met de heilige Geest.
    God heeft al zijn kinderen lief, gelovig of ongelovig. Vanuit deze liefde heeft hij het goede nieuws laten bekendmaken.(Mt24:14) Daardoor kan iedereen een vrije keuze maken.

    Het is zijn wil dat iedereen nauwkeurige kennis (epignosis) heeft.(1Ti 2:4)

  10. Jezus is door God aangesteld als rechter voor de hele mensheid en wij weten dat Jezus niet iedereen aanvaardt als zijn discipel ook al zeggen velen dat zij christenen zijn.....

    (Mattheüs 7:21-23) . . .Niet een ieder die tot mij zegt: ’Heer, Heer’, zal het koninkrijk der hemelen binnengaan, maar hij die de wil doet van mijn Vader, die in de hemelen is.

    Maar, Ed, draai die gedachte nu eens om, zoals ook Paulus doet (en trouwens ook Jezus, als je goed leest: "Maar hij die de wil doet van mijn Vader, die in de hemelen is...zal het koninkrijk der hemelen binnengaan").

    Mag men dan de conclusie trekken, dat Jezus ook Middelaar wil zijn voor al degenen die Hem weliswaar niet kennen, maar toch leven "naar de wil van God die in hun binnenste geschreven staat"? Die luisteren naar "Gods aanspreken van hun geweten"?

    Anders gezegd: wil Gods Geest ook in een mensheid werken die nog niet die "nauwkeurige kennis" van God en zijn Messias hebben zoals het Wachttorengenootschap die pretendeert te schenken?

    Paulus lijkt dat te beweren: als iemand er blijk van geeft (Rom 2:29) "innerlijk besneden te zijn" (doordat hij rechtvaardige daden verricht), dan is dat een werk van de "Roeach Hakodesj" (Heilige Geest) en dus een teken van Gods werkzaamheid in dat leven.

    En ook dan "bemiddelt" Jezus Christus ten gunste van die persoon...

    Tenminste: zo lees ik "Paulus" (zie mijn vorige post)...

    Wat zegt iedereen van die gedachte?? Want hij tilt volgens mij die hele discussie over "behoud door werken en/of door geloof" uit boven de hele discussie tussen "Katholiek" en "Protestant", waar die bespreking van het onderwerp al sinds de Reformatie door gestempeld wordt... Naar een "behouden worden door God de Vader, door de Zoon en door de Heilige Geest"...

    Toch is dit Gods wens!

    1 ti 2:

    4 wiens wil het is dat alle soorten van mensen worden gered en tot een nauwkeurige kennis van de waarheid komen.

    5 Want er is één God en één middelaar tussen God en mensen, een mens, Christus Jezus,

    één Heer, meer dan drieduizend geloven, verschillende soorten van doop?

  11. Dan neem ik aan dat je inmiddels afstand hebt genomen van het WTG? Of ben je hypocriet want dan stel je hier andere regels op dan jijzelf navolgt.
    Waarom zou ik afstand nemen van een organisatie die mij de bijbel heeft geleerd, terwijl anderen dat verzaakten?

    Omdat je anders ontzettend hypocriet bent aangezien je je niet houd aan datgene wat je tracht op te leggen aan anderen.

    Bij deze dus vastgesteld.

    Ik doe niet als de kerken, ik laat gewoon zien wat de Bijbel werkelijk leert. Je hebt een vrije wil.
  12. Dan neem ik aan dat je inmiddels afstand hebt genomen van het WTG? Of ben je hypocriet want dan stel je hier andere regels op dan jijzelf navolgt.
    Waarom zou ik afstand nemen van een organisatie die mij de bijbel heeft geleerd, terwijl anderen dat verzaakten?

    Ik probeer de Bijbelse regels zo goed mogelijk te volgen, vandaar ook dat ik Jezus opdracht uitvoer.

  13. Immoreel gedrag is niet het perverse en het openlijke verzet tegen God. Dergelijke immoraliteit kiest bewust en maakt daarmee de immoraliteit niet meer immoreel. Immers: overal in de wereld is goed en kwaad. De heks in een sprookje is niet immoreel; want zij is met nadruk de heks. Het kwaad dat zij belichaamt is zodanig evident, dat het kwaad in zichzelf juist de moraliteit steunt en bevestigt. .
    Uit je verhaal meen ik op te maken, dat immoreel gedrag niet zo erg is. Dus de vloed is nooit geweest vanwege immoreel gedrag van engelen en het daaruit voortvloeiend geweld.

    Toch is deze tekst duidelijk:

    1kor 6:

    9 Wat! Weet GIJ niet dat onrechtvaardigen Gods koninkrijk niet zullen beërven? Wordt niet misleid. Noch hoereerders, noch afgodendienaars, noch overspelers, noch mannen die er voor tegennatuurlijke doeleinden op na worden gehouden, noch mannen die bij mannen liggen,

    10 noch dieven, noch hebzuchtige personen, noch dronkaards, noch beschimpers, noch afpersers zullen Gods koninkrijk beërven.

    Mensen die deze dingen beoefenen kunnen niet in Gods koninkrijk komen.

    Toch blijft men dit doen op alle nivo’s en op alle werelddelen. Vandaar ook dat slechts weinigen de smalle weg vinden. Één oorzaak is, dat men de Bijbelse verslagen tot een verzameling verhaaltjes gaat bezien.

    Zo waren er geleerden die “bewezen†dat de 10 plagen van Egypte slechts “natuurrampen†waren.

    Tja, Bijbellezen is kennelijk ook voor hen te moeilijk.

  14. Wat maakt dat jij met jouw intelligentie en kennis de Bijbel schijnbaar wél kan onderscheiden op belangrijke punten, en een ander met gelijke competenties dit niét kan?
    Kijk eens hier?

    Mt 10:25 In die tijd nam Jezus het woord en zei: „Ik loof u in het openbaar, Vader, Heer van hemel en aarde, omdat gij deze dingen voor de wijzen en intellectuelen hebt verborgen en ze aan kleine kinderen hebt geopenbaard. 

  15. Gaan we weer. Terwijl je daarvoor al een paar keer is verteld:
    En ze gaan gewoon door.
    Lees en concludeer
    Mt 10:

    24[/b[ Een discipel staat niet boven zijn leraar, noch een slaaf boven zijn heer.

    25 Het is voldoende wanneer de discipel als zijn leraar wordt, en de slaaf als zijn heer. Als men de heer des huizes Beë̱lzebub heeft genoemd, hoeveel te meer zal men dan zijn huisgenoten zo noemen?

  16. Welke vele beschavingen zijn ten onder gegaan aan immoreel gedrag zoals het kijken naar porno?
    Sodom en Gomorra.; Gen 6:2;Genesis 19:1-11.
    Welke vele beschavingen vroeg ik. Je noemt twee steden, geen beschavingen, die waarschijnlijk niet eens bestaan hebben. Dus nogmaals, welke vele beschavingen zijn ten onder gegaan aan immoreel gedrag? Gaarne echt bestaande voorbeelden.
    De teksten dus niet gelezen. Tja, mensen die twijfelen aan de Bijbelse leer zijn moeilijk te overtuigen, dat de Bijbelse normen en waarden en bescherming voor ze is.
  17. Mooier dan Augustinus kan ik het niet zeggen. Hij heeft er ooit een preek aan gewijd, die ik in gedeelten citeer. Omdat de inhoud ervan zo prachtig is.
    Een andere uitspraak van Augustinus:

    „De rots is niet naar Petrus genoemd, maar Petrus naar de rots (non enim a Petro petra, sed Petrus a petra), evenmin als Christus naar de christen is genoemd, maar de christen naar Christus. Want de reden waarom de Heer zegt: ’Op deze rots zal ik mijn kerk bouwen’, is dat Petrus had gezegd: ’Gij zijt de Christus, de Zoon van de levende God.’ Op deze rots, die gij hebt beleden, zegt hij, zal ik mijn kerk bouwen. Want Christus was de rots (petra enim erat Christus), waarop ook Petrus zelf was gebouwd; want geen mens kan een ander fundament leggen dan wat gelegd is, namelijk Jezus Christus.â€

  18. De smalle weg is begrenst door de Bijbelse normen en waarden. ( 1Kor 6:9,10)

    Al eens eerder tegen je gezegd: die uitspraak over "de smalle weg" is voor meerderlei uitleg vatbaar, maar ik ben er meer en meer van overtuigd geraakt, dat Jezus het is die bedoeld wordt met die "Smalle Weg" en "Nauwe Poort", waardoor we Gods Koninkrijk moeten binnengaan.

    En dat ook dat Koninkrijk van God samenvalt met Messias Jezus: in HEM is die Wet (zijn die "Bijbelse normen en waarden" waar jij het over hebt) tot vervulling gekomen...

    Niet het strikt houden van die Wet is onze toegang tot God (alsof jij als mens, als je maar genoeg luistert, genoeg kennis hebt en toevallig precies de juiste keuzes maakt in je leven, "heilig" genoeg bent om bij God te mogen verblijven), maar onze Middelaar Christus is onze toegang tot God...

    En dat is ook precies weer de kern van de tekst waar jij naar verwijst:

    1 Kor 6:9 Weet u niet dat wie onrecht doet geen deel zal hebben aan het koninkrijk van God? Vergis u niet. Ontuchtplegers noch afgodendienaars, overspeligen, schandknapen noch knapenschenders, 10 dieven noch geldwolven, dronkaards, lasteraars noch uitbuiters zullen deel hebben aan het koninkrijk van God. 11 Sommigen van u zijn dat ooit geweest, maar u bent gereinigd, u bent geheiligd, u bent rechtvaardig verklaard in de naam van de Heer Jezus Christus en door de Geest van onze God.

    Want hier staat nota bene dat sommige ontuchtplegers, afgodendienaars, overspeligen, schandknapen, knapenschenders, dieven, geldwolven, dronkaards, lasteraars en/of uitbuiters WEL deel zullen hebben aan het koninkrijk van God.

    Weliswaar op het moment dat ze niet meer zijn wat ze waren (en een moment van bekering was er dus wel degelijk!), maar dat is NADAT ze zijn "gereinigd, geheiligd, rechtvaardig verklaard in de naam van de Heer Jezus Christus en door de Geest van onze God"... (voor dat "heiligen" en "rechtvaardigen" wordt in het Grieks de passieve vorm gebruikt - zoek maar na! - en ook dat betekent dat de heiligen en rechtvaardigen niet op eigen kracht zo geworden zijn, maar zo gemaakt zijn door een Ander...)

    Ze zijn dat dus niet op eigen kracht geworden ("actief"), maar dus uit de kracht van God ("passief")...

    Ik zou zeggen: geef God hier de eer die Hem toekomt...!

    Je kan zelf uitleggen wat je wilt, zoveel mensen zoveel interpretaties. Vandaar dat er ruim 3000 denominaties zijn die beweren christen te zijn, maar toch tegenstrijdige leringen hebben.

    De smalle weg is een Bijbelse levenswijze, die door de Bijbelse normen en waarden worden begrenst.

    De brede weg is een alles mag weg. Je ziet dan ook dat men 1Kor 6:9,10 volkomen negeert, zelfs in vele kerken.

    Sommigen zijn omgedraaid van de brede weg en hebben zich bekeerd. Zij hebben die dingen bewust achter zich gelaten en zijn dus actief gestopt met hun verkeerde zaken en ontvangen vergeving. In de Bijbel zijn vele voorbeelden te vinden van mensen die Gods wil zijn gaan doen en hun verkeerde levenswijze hebben verlaten. Een voorbeeld is de prostitué bij de val van Jericho.

    Maar je hebt ook anderen die redeneren dat wanneer zij maar overvloedig zondigen, JHWH overvloedig vergiffenis kan schenken en dat JHWH daar dan blij mee is.

  19. :#

    De kans is groot dat Hitchens het hier niet heeft over valkuilen die een ander voor je graaft, maar over je eigen valkuil (blinde vlek, etc etc)...

    Waarom e.e.a. opnieuw op een ander betrekken, alsof "de hele wereld uit is op je val en ondergang"???

    Iemand die oprecht Jezus volgt, zal NOOIT een valkuil graven.

    Slecht lezen wat een ander daadwerkelijk schrijft is al een van de valkuilen die voor je voeten ligt en waar je (volgens je eigen logica) blijkbaar keer op keer vrijwillig instapt...

    Of je moet hier wérkelijk menen, dat jij ("omdat je een oprechte volgeling van Jezus bent") zelf geen valkuilen/blinde vlekken hebt...

    Maar in dat geval is "arrogantie" je blinde vlek en je valkuil... En je weet ongetwijfeld wat het spreekwoord over "hoogmoed" zegt...

    Tja, dar er mensen zijn die graag anderen op woorden willen vangen is niet nieuws. Dat ondervond Jezus ook.

    Opvallend is dat sommigen hoogbegaafd zijn, pronken met hun kennis en zelfs de klassieke talen hebben geleerd. Toch is men niet in staat om in de Bijbel letterlijk en figuurlijk te onderscheiden.

    Men gokt er maar wat op los.

  20. Zo,n 30 jaar geleden toonde de vrije protestantse radio omroep Phil Bloom niet gekleed op de TV.

    Nederland stond op zijn kop. Nu is porno heel gewoon. Mensen wennen aan on-Bijbels gedrag en gaan het gewoon vinden. Er zijn vele beschavingen ten onder gegaan aan immoreel gedrag.

    Welke vele beschavingen zijn ten onder gegaan aan immoreel gedrag zoals het kijken naar porno?
    Sodom en Gomorra.; Gen 6:2;Genesis 19:1-11.
  21. Ft lees dat stukje van Broer Konijn nou eens goed.Het lijkt alsof je steeds in dezelfde valkuil trapt...
    Sorry, maar het is steeds zo, dat het opwerpen van valkuilen, niet met de bijbel strookt, dus ga ik er niet bij voorbaat van uit, dat iemand de bedoeling heeft mij in een valkuil te krijgen.

    :#

    De kans is groot dat Hitchens het hier niet heeft over valkuilen die een ander voor je graaft, maar over je eigen valkuil (blinde vlek, etc etc)...

    Waarom e.e.a. opnieuw op een ander betrekken, alsof "de hele wereld uit is op je val en ondergang"???

    Iemand die oprecht Jezus volgt, zal NOOIT een valkuil graven.

    Hij brengt het goede nieuws, zoals Jezus dat aan alle gelovigen opdroeg.

    Dàt werd en wordt niet geaccepteerd. Men kan de gezonde leer kennelijk niet verdragen, wat ook vaak aan on-Bijbelse reacties te zien is.

    Hoe vaak vermeld de Bijbel niet, dat Jezus volgelingen belaagd werden? Zij werden beschuldigd de gehele bewoonde wereld op zijn kop te stellen.

  22. Maar waar komt die bereidwilligheid vandaan?

    Jij lijkt te zeggen: daar moet een mens zélf alle krachtsinspanningen voor leveren. En doet die mens dat niet: "eigen schuld, dikke bult"...

    Ik probeer hier te zeggen: daar is een mens, op zichzelf teruggeworpen, helemaal niet toe in staat! Een mens is te "ziek" om uit zichzelf zo bereidwillig te worden, zo ontvankelijk voor God, dat die mens Gods wil onvoorwaardelijk wil uitvoeren...

    En precies daar verschillen we van mening:

    Jij zegt: die mens kan dat, als hij het maar echt wil.

    Ik zeg: al zou die mens dat willen, dan nog kan hij dat niet uit zichzelf!! Ook hier moet God ingrijpen...

    En dan niet door ons te dwingen (want dan zou Hij ook met één machtswoord, in één ogenblik die hele schepping opnieuw kunnen maken (maar: was die oude schepping dan niet goed??)).

    Nee: Hij doet dat blijkbaar door nét zo lang op ons in te praten, en aan ons te trekken, op ons in te werken, tot het moment dat Hij ons heeft overtuigd, en we "uit eigen vrije (= vrijgemaakte) wil" naar zijn wil gaan luisteren...

    De achterkleinzoon van Noach was gekant tegen JHWH. Waar komt dat vandaan?

    2 Pe 3: 9 JHWH is niet traag ten aanzien van zijn belofte, zoals sommigen traagheid beschouwen, maar hij is geduldig met U, omdat hij niet wenst dat er iemand vernietigd wordt, maar wenst dat allen tot berouw geraken.

    JHWH steekt zijn hand uit, wanneer je hem niet grijpt, dan mis je de boot.

    Wat de schepping betreft: Hij zag, dat het zeer goed was.

    Hij heeft ons een vrije keuze voorgelegd:

    De smalle weg of de brede weg, die naar de vernietiging voert.

    De smalle weg is begrenst door de Bijbelse normen en waarden. ( 1Kor 6:9,10)

  23. Ft lees dat stukje van Broer Konijn nou eens goed.Het lijkt alsof je steeds in dezelfde valkuil trapt...
    Sorry, maar het is steeds zo, dat het opwerpen van valkuilen, niet met de bijbel strookt, dus ga ik er niet bij voorbaat van uit, dat iemand de bedoeling heeft mij in een valkuil te krijgen.
  24. Zie je hoe je onderscheid maakt tussen dogma‘s en bijbelse leer? ?
    Natuurlijk. Dogma’s zijn menselijke bedenksels, die meestal in strijd zijn met de Bijbelse leer.
    Wat in jouw omgeving wordt geleerd,

    daaraan koppel je het gezag van God,

    zonder toetsing aan Gods Woord.

    Dat wat uit jouw eigen omgeving komt,

    Dat onderzoek je niet eens; want jij gelooft dat dogma’s daar niet kunnen zijn.

    Maar je moet wel toetsen. Toetsen of er wordt gezondigd. Want in de bijbel staat dat je je moet bekeren van zonden. Dat impliceert een continue toetsing.

    Dat neem je klakkeloos aan.

    Aangezien alle Bijbelstudies op het internet aanwezig zijn, kan je zelf contoleren, dat we van de oorspronkelijke Bijbelse leer uit gaan. Daarbij wordt de gehele Bijbel meegenomen.

    Tragisch wordt het dan als de bijbelse leer van mensen wordt geacht Gods Woord te zijn. Want dan is er geen toetsing meer aan Gods Woord.

    Alleen Gods Woord in handen van mensen heeft dan nog gezag, en dat wordt geacht van God te zijn en geen toetsing meer nodig te hebben.

    Principieel verwerp je zo Gods Woord. En daarmee God.

    Want als God zich tot jouw wil wenden via Zijn Woord,

    Dan moet jij bij elk Woord van God dat tot jou komt,

    je tot je leermeesters wenden,

    met de vraag wat het label is van dit leerpunt;

    Dogma, of bijbelse leer,

    Voordat je je oor neigt naar het Woord van God.

    Dat is jammer. En schadelijk.

    En dit slaat niet alleen op jou. Aan ons allen wordt getrokken..

    Zie hierboven.

    Je zegt het: Aan WIE Hij het wil. Maar ook geldt: WANNEER Hij het wil.

    Het kan dus gebeuren dat God aan dezelfde persoon of dezelfde groep in een bepaalde tijd iets bekend maakt, wat Hij in een latere tijd niet meer bekend maakt omdat Hij Zijn gelaat afwendt, of omdat er een beproeving geldt, of omdat de zonde te zeer heerst, of omdat het een Doel dient. Het hangt er dus maar vanaf.

    De waarheid is dus een zaak van voortdurende beproeving van de geesten en beproeving van de dingen of deze inderdaad uit God zijn.

    Dat vraagt om een voortdurende beoordeling en onderzoeking en voeding vanuit Gods Woord..

    Natuurlijk. Daarbij maken nu eenmaal mensen fouten omdat zij onvolmaakt zijn.

    Het hanegekraai sloot Petrus niet buiten. Hij kreeg de gelegenheid om bij te leren, net als de andere apostelen. Jezus had hen nog veel te vertellen, maar zij konden dat op dat moment niet dragen.

    God laat dus fouten toe. Maar zorgt er voor, dat zijn voornemen gestaag voortgang vindt. ( Mt 24:14)Helaas kunnen de meeste mensen dat niet verdragen.

    Dat merkte Jezus ook al op in:

    Mt 23:37 Jeruzalem, Jeruzalem, dat de profeten doodt en de tot u uitgezondenen stenigt — hoe dikwijls heb ik uw kinderen willen vergaderen, zoals een hen haar kuikens onder haar vleugels vergadert! Maar GIJ hebt het niet gewild. 38 Ziet! UW huis wordt U verlaten achtergelaten. 

    Dat klinkt goed, en het is ook juist dat het wordt gevraagd, maar het klopt niet. Je kunt niet beoordelen of iemand zich onvoorwaardelijk wil onderwerpen. Een christen kan de Heilige Geest bedroeven, en God kan door Zijn Geest op vele manieren werken in meer of minder gelovigen. Geven ook niet alle bekende personen uit de bijbelse geschiedenis voorbeelden van meer of minder werking door de Geest op verschillende momenten?.
    Hun gedrag spreekt boekdelen. Velen negeren gewoon de Bijbelse normen en waarden en pretenderen God te dienen.
    Je doet het weer. Je hebt de labels al gehangen. Je voegt jouw daad bij mijn woord. Ik had net uitgelegd dat de vergelijking met de joden volstrekt leeg is, en als voorbeeld geldig is voor eenieder die van zichzelf meent onheus behandeld te worden.

    Waarom zou ik nu diezelfde vergelijking niet kunnen maken over jou? Ben jij bereid van je fouten hier te leren? In plaats van zelfbeproeving of een inhoudelijk ingaan op wat ik zeg doe je precies wat ik zei dat je fout steeds is: je maakt een vergelijking die niets anders is dan een bijbelse vliegenmepper:.â€

    Je maakt dus van mij een soort vliegenmepper, terwijl mijn doel alleen is mensen te laten zien wat de Bijbel werkelijk leert.

    Als je naar de vruchten kijkt, dan beoordeel je wat je voor ogen hebt. Je pakt het op en je bijt erin en je proeft het. Ik beoordeel jou dus aan wat je zegt en de wijze waarop jij met dingen omgaat. Niet naar de vermeende waarheid van de leer van de groep waarvoor jij staat. Ik weet immers reeds dat in God Zelf altijd waarheid is, en dat de waarheid in handen van mensen altijd onder druk staat.

    Je bent het er toch mee eens dat het on-topic is :D en relevant voor alle gelovigen in de bijbelse leer, dat zij zichzelf en hun werken en hun leer moeten beproeven, en zo nodig zich moeten bekeren van zonden?

    Ik vergelijk dingen met wat de bijbel leert.

    Zo,n 30 jaar geleden toonde de vrije protestantse radio omroep Phil Bloom niet gekleed op de TV.

    Nederland stond op zijn kop. Nu is porno heel gewoon. Mensen wennen aan on-Bijbels gedrag en gaan het gewoon vinden. Er zijn vele beschavingen ten onder gegaan aan immoreel gedrag.

    Het is overigens geen vermeende waarheid, maar Bijbelse waarheid waar ik voor sta. Vandaar dat ik alle later toegevoegde leer niet accepteer. Men vindt mij daarom niet “openâ€.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid