Spring naar bijdragen

Henriëtte

Members
 • Aantal bijdragen

  6129
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

  Nooit

Alles door Henriëtte geplaatst

 1. Henriëtte

  Dat het 'goedkomt'?

  Anders dan door voor waar aan te nemen dat er geen God is weet ik het nog niet. Te geloven waarin? Goeie vraag. Te geloven in God is het simpele antwoord denk ik. Je kunt door deze vragen ook verbitterd raken, of de conclusie trekken dat God niet bestaat. Beide houdt in dat je je afzondert van God en Hem nog maar deels of niet in je leven betrekt. 'Geloven' is in dit geval het feit dat je God wellicht niet volledig snapt, maar dit niet in de weg laten staan en God zo op een afstand houden.
 2. Henriëtte

  Dat het 'goedkomt'?

  Op de grote waarom-vraag is helaas geen bevredigend antwoord te vinden denk ik. Waarom laat God al het kwade toe? Waarom helpt God mij niet? Waar is God eigenlijk als ik Hem nodig heb? Begrijpelijke vragen waarvan het goed is om ze te stellen, maar niet voor het vinden van een antwoord er op. Wij zullen denk ik nooit weten waarom de dingen gaan zoals ze gaan, zeker niet als ze betrekking hebben op 'het bovennatuurlijke'. Uiteindelijk is het zaak om met die vragen te leren leven en te geloven. Dat gezegd hebbende, het is toch duidelijk dat lang niet alles goedkomt. Dat vind ik een stomme doodd
 3. Ik heb zojuist alle verwijderde posts nog eens teruggelezen en ik zie erg weinig wat ik de moeite waard vind om nog terug te zetten (namelijk het inhoudelijke is verbloemd met terecht verwijderde opmerkingen of sneren). Wel zullen we hier een volgende keer rekening mee houden want ik kan me voorstellen dat het vervelend is om lange posts in rook op te zien gaan. Hier kun je jezelf ook bij helpen door wat meer aandacht te geven aan hoe je reacties overkomen.
 4. Henriëtte

  Nieuwe moderator!

  Hallo allemaal, Vanaf vandaag hebben we een blauwe naam erbij en wel die van Aer! Komende tijd zal hij onze crew komen versterken. Aer, veel succes!
 5. Henriëtte

  Het grote eten topic

  Ik kook altijd gluten-, lactose- en vleesvrij en het bevalt goed! Eigenlijk vind ik het wel een hele leuke uitdaging altijd, je bent eigenlijk gedwongen heel creatief te worden. Ondertussen krijg ik altijd de vraag 'maar wat eet je dan wél?!'. Die mensen mogen altijd even in mijn keukenkastjes kijken en komen veelal dingen tegen waarvan ze niet wisten dat het bestond. Edit: een bijkomend voordeel vind ik (behalve als ik een luie dag heb...) dat ik dus nauwelijks opwarmmaaltijden kan eten. Daar zit altijd wel iets in wat ik niet mag hebben. Nu haat ik van die maaltijden dus dat scheelt weer.
 6. Verplaatst naar School, studie en werk.
 7. Helaas, onze zeer gewaardeerde collega en ex-forumopperhoofd stopt als moderator. Ursa, bedankt voor je jarenlange inzet!
 8. Henriëtte

  Onlosmakelijk cultuurtje

  Ik denk dat je het punt van Robert een beetje mist. Het gaat niet om de geitenwollensokken-hippies (waar we volgens mij beiden veel sympathie voor hebben ), maar om het accepteren van mensen in jouw 'cultuur' die er van de buitenkant niet bij lijkt te horen. Net als dat je bij een bepaald muziekgenre altijd bepaalde kledingstijlen verwacht, terwijl dat nogal eens niet klopt. Kunnen mensen die niet typisch bij jouw kerk passen zich er wel thuisvoelen?
 9. Henriëtte

  Dieren..

  Trouwens, het maakt i.m.o. eigenlijk niet uit wat nu precies de waarheid is over de capaciteiten van het dier, zoals of het een ziel heeft of niet. Het maken van onderscheid tussen mens en dier (of mens en natuur beter gezegd) heeft in de geschiedenis namelijk vooral tot grote problemen geleid. De mens ziet zichzelf niet meer als onderdeel van de natuur maar als meester ervan en gaat geleidelijk steeds verder van de natuur af staan, onder andere door dit soort debatten waaraan vaak de conclusie werd verbonden dat de mens toch echt superieur is. Wellicht ís de mens superieur en is hij door God
 10. Henriëtte

  Ziel of hersenen?

  Dat er veel verschil tussen zit lijkt me eigenlijk vrij logisch, de vraag is volgens mij in hoeverre de hersenen en de ziel elkaar beïnvloeden. Heeft parkinson effect op de ziel, al is het een puur lichamelijke ziekte? En hoe veel invloed heeft de ziel op het lichaam?
 11. Henriëtte

  Dieren..

  Deze discussie is niet relevant voor dit topic, ik stel voor om weer BOT te gaan!
 12. Henriëtte

  Dieren..

  Waarom gaat het nu over evolutie, wetenschap en de vergelijking mens/dier? De vraag in de OP is of dieren ook een ziel hebben en of ze na de dood ook eeuwig leven hebben, zoals verondersteld wordt bij mensen. Het is begrijpelijk dat het onderwerp vraagt om meer discussie, maar houd er rekening mee dat er niet van het onderwerp afgeweken wordt.
 13. Henriëtte

  Ziel of hersenen?

  Dus eigenlijk is je vraag hoe je ziel je lichaam (= je hersenen) beinvloedt en andersom? Dat is namelijk vanuit allerlei verschillende hoeken te bekijken dus ik ben erg benieuwd! Zelf ben ik er nog lang niet over uit hoe de ziel en het lichaam met elkaar in verhouding staan. Wetenschappelijk gezien is er namelijk (nog?) geen ruimte voor de ziel, aangezien alles te verklaren is via natuurkundige wetten en de wereld volgens deze wetten volledig gedetermineerd is. Dus daar is het antwoord volgens mij niet te vinden. Dan blijft in mijn ogen over dat de ziel een onwetenschappelijk 'iets' is, dat b
 14. Henriëtte

  Dieren..

  Waarover men niet praten kan, moet men zwijgen? Ik ben het met je eens als je zegt dat dieren, onder andere door toedoen van religie, ondergewaardeerd worden omdat de laatste decennia blijkt dat dieren wel degelijk 'menselijke' eigenschappen hebben. Dieren en mensen lijken helemaal niet meer zo veel te verschillen in hun basis, ook niet als je kijkt naar moraliteit en zelfbewustzijn, twee eigenschappen die toch nog nooit aan dieren zijn toegeschreven. Wat de ziel precies is, vind ik lastig te omschrijven. Het is daarnaast ook wetenschappelijk niet aan te tonen of er wel zoiets bestaat als e
 15. Ik ben benieuwd. Zijn er mensen in de omgeving die hier naartoe gaan?
 16. De vraag van de topic starter was: Graag terug naar dit onderwerp, voordat ook dit topic wordt overgenomen door een discussie over creationisme en wetenschap.
 17. Hoi Seth07, ik zou je willen aanraden om onze FAQ over de evolutieheorie eens te lezen. We merken dat bij veel discussies over evolutie het blijkt dat niet alle partijen evenveel kennis hebben over wat algemeen gedachtegoed is over evolutie. Door onze FAQ door te nemen en de links daarin door te nemen zul je denk ik wat beter begrijpen waar het om gaat.
 18. Chef'special want daar mag ik binnenkort op dansen.
 19. Henriëtte

  Nieuw crewlid!

  Hallo allemaal, We hebben er een blauwe naam bij en wel die van Tucker! Hij zal ons moderatieteam komen versterken, waarvoor wij hem erg dankbaar zijn. Tucker, veel succes!
 20. Hoi allemaal, Cyrillisch heeft aangegeven te willen stoppen als moderator. Vanaf nu gaat hij dan ook weer als gewone gebruiker door het forumleven. Bedankt voor je inzet!
 21. Hallo allemaal, Zoals in dit bericht te lezen is, komt de film Noah (zowel 3D als IMAX 3D) 10 april aanstaande uit in de Nederlandse bioscopen. Van Universal Pictures mogen wij een aantal prijzen weggeven, met als hoofdprijs twee vrijkaartjes voor de film Noah! Wil je kans maken op één van de prijzen, stuur dan een e-mail naar forum at credible punt nl met daarin jouw persoonlijke associatie met het levensverhaal van Noach. De crew verdeelt aan de hand daarvan de prijzen. Je kunt kans maken op de volgende prijzen: Twee vrijkaartjes voor de film Noah Een pen met doosje (2x) Een notitiebo
 22. Hoi Morph, leuk om jou weer te zien!
 23. Henriëtte

  Jezus' komst

  De ziel als - gezien de context van die teksten - synoniem voor persoon, wel ja. Maar dat betekent niet dat de ziel ook zou ophouden te bestaan. Maar dit gaat weer volstrekt offtopic en heeft niks meer te maken met het oorspronkelijke onderwerp. Er gaat inderdaad een aantal onderwerpen door elkaar hier; graag weer terug naar het onderwerp:
 24. Hallo allemaal, Wellicht weten jullie al af van het bestaan van de Facebookpagina van Credible.nl, waar je direct kunt volgen welke nieuwe topics zijn geopend. Maar er komt meer! De pagina zal binnenkort actueler en interessanter worden zodat je naast het forum in contact met andere christenen kunt blijven komen. Wat gaat er veranderen? Op de Facebookpagina zullen actualiteiten worden gepost, zoals aankonidigingen van evementen of interessante geloofsgerelateerde nieuwsberichten. Daarnaast zul je ook regelmatig verrast worden met onder andere blogs, inpsirerende teksten of overdenkingen. Op
 25. Floes heeft aangegeven te willen stoppen als moderator op Credible. Vanaf vandaag zal haar nick dus weer grijs zijn. Bedankt voor je inzet, Floes! Je was een fijne collega.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid