Spring naar bijdragen

Freefly4fun

Members
  • Aantal bijdragen

    356
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Freefly4fun

  1. He, leuk topic!

    Heb ook nog wel een paar foto's. Alle foto's zijn genomen met de Fuji s9600

    3785640579_ff164285a9.jpg

    Een zwaan bij zonsondergang op Lago Bracciano (nabij Rome).

    3769669483_26c9faa90a.jpg

    Plansee Oostenrijk in de ochtend.

    3770399126_6e11d880dc.jpg

    Beestje op Sicilie

    3770398376_d04354e8d6.jpg

    Nog zo'n beestje op Sicilie

    3519229891_a21ab0f08a.jpg

    Brrrr beestje in de achtertuin op mijn appelboom.....vliegemepper pakken of camera...?

    3519223891_6291b62420.jpg

    Datzelfde beestje opweg naar mijn andere appelboom om wat stuifmeel over te brengen. De appels waren heerlijk!

  2. @ Etoile.

    Zo voelt het bij mij ook, al ben ik wel blij dat er goed gegeven wordt. Dat is natuurlijk altijd beter dan als we niks geven, OOK als daar een commerciele stunt voor nodig is.

    Ik blijf het wel heel tweeledig vinden. Zoals RobertF zegt: tuurlijk moet geven een vreugde zijn. Maar ook het gevoel dat er eerst iets heel ergs moet gebeuren, willen we gaan geven irriteerd me.

    Ik vraag me vaak ook af (ook als ik zelf goed doe): Doen we het omdat we goed zijn of om onszelf een goed gevoel te geven. En is dat laatste uberhaupt verkeerd. Misschien meer voer voor een ander topic.

  3. Ik twijfel nog waaraan ik doneer. Je wil toch wel IETS geven.

    Waar ik zo flauw van ben geworden is wat Joëlle ook al noemt, dat commerciele. Het lijkt wel of mensen er een slaatje uit proberen te slaan.

    Nu ook staat de radio aan op het werk. En ja... Giro 555 radio. Waar 2 vrolijke radiopresentatoren leuke muziekjes draaien en heel uitbundig zijn over het bedrag wat binnen gehaald moet worden. (Het doet me een beetje denken aan die keer dat ik over de Dam liep richting school en midden in een demonstratie van vakbonden en SP-aanhangers terecht kwam. Ze vonden het allemaal zo leuk, gezien hun uitbundig brede lachen, om "wij zijn woedend" te scanderen.)

    En vanavond zit heel Nederland achter de buis oeh en ah te roepen van alle zielige beelden om zich vervolgens heel goed te voelen dat ze een 10tje hebben gestort.

    Het komt me meer over als een massaal feel-good ritueel. Heel Nederland voelt zich morgen extra lekker omdat wij met zijn allen de goede Samaritanen zijn.

    In essentie is alles natuurlijk prima hoor, dat zoveel mogelijk geld bij elkaar schrapen en mensen daartoe aanzetten, maar het voelt ook wat scheef. Temeer omdat die mensen daar al jaren geleden ECHT hulp nodig hadden. En nu pas komt het omdat onze tere zieltjes geraakt worden door al die verschrikkelijke beelden van televisie....

    (maar nogmaals, in essentie heel goed om te geven!)

  4. Zomaar een gedachte:

    Ik denk dat het er aan ligt of je God (de Heer) de naam God hebt toegedicht. Ik denk dat als je als Hem God noemt en daarnaast erkent dat er naast Hem geen andere goden zijn, dat die naam dan alleen Hem toekomt (ivm eerste gebod).

    Dan zou je bij het gebruik van bijvoorbeeld het gvd woord, die God aanduiden. Zou je anders op het moment van uitspreken ineens wel andere goden hebben naast Hem?

  5. Wij hebben ook eens bij een soortgelijke organisatie geboekt. Toen kregen we ook een paar weken van te voren te horen dat het niet door ging omdat er te weinig deelnemers waren.

    Gewoon even bellen en vragen hoe het er voor staat. Vaak bieden ze je een alternatief, of de mogelijkheid om te cancelen.

    Succes

  6. 1 Tim 3,15

    voor het geval ik mocht worden opgehouden. Dan weet je hoe men zich moet gedragen in het huis van God, dat wil zeggen de Kerk van de levende God, fundament en pijler van de waarheid.

    Volgens deze tekst is de "kerk van de levende God" het fundament en pijler van de waarheid.

  7. Quote:

    [...]

    Helemaal mee eens.

    Ik zit hier over na te denken. Aan de ene kant voel ik een enorme woede en wil ik deze man "en publique" vierendelen. Aan de andere kant wil ik met de hele bevolking om deze man heen gaan staan om hem liefde te geven, (niet om wat hij gedaan heeft) want blijkbaar hebben we als samenleving iets gemist...F*ck*ng moeilijk en pijnlijk dit.

    Hoe ver moet je zinken om zoiets te doen? (Hoe ver moet je zinken om zo iemand nog liefde te geven of te vierendelen?) Hoe ongelukkig (of gestoord???) moet iemand zijn om iets dergelijks te doen? Of is de man alleen gestoord en niet ongelukkig? Wat had hij nodig? Hebben we hier allemaal schuld aan?

    Zou Christus zeggen: Vergeef hem Vader, want hij weet niet wat hij doet? Ik denk het. Zou ik het zeggen? Ik weet het niet? Misschien vanuit wetenschap, maar nog niet uit overtuiging..... cry.gif

  8. rofl.gifrofl.gifrofl.gifrofl.gifrofl.gifrofl.gifrofl.gifrofl.gifrofl.gifrofl.gif

    Quote:

    Beste Karin en forumleden,

    Ik ben blij dat je kunt waarderen dat ik zoveel tijd en moeite steek in deze dingen. Maar ik vind het erg spijtig dat je de indruk hebt dat ik niet geduldig, zachtmoedig en vriendelijk zou zijn geweest. Ik weet niet wanneer dit aan mij te zien was, maar ik aanvaard uw kritiek en zal er zeker nog meer aandacht aan besteden in de toekomst om mezelf te onderzoeken of ik wel in het geloof sta.

    Kijk, je zegt hier nu iets waarvan ik denk; Goede gedachte. Maar of je het waar gaat maken blijkt in de tekst die er op volgt;

    Quote:
    Voor de lezers die dit hele topic hebben doorgelezen. Het is jullie vast opgevallen dat ik met grote vijandigheid ontvangen werd.

    Correctie: JIJ KWAM HIER VIJANDIG BINNEN door meteen met modder te gaan gooien.

    Gal 6,7: "Vergis u niet, God laat niet met zich spotten: wat een mens zaait, zal hij ook oogsten."

    Quote:
    Bovendien heeft men geweigerd om met mij een inhoudelijk debat te voeren over het pausambt.

    WAT BAZEL JE NOU?

    Je bent er door meerdere mensen voor uitgenodigd. Bijvoorbeeld reeds meerdere keren door CvW (zie quote)-->

    Quote:

    [...]

    Lees de inleiding maar eens. De CKK is geschreven vóór de clerus, als basis voor catechese. Natuurlijk mag iedereen er gebruik van maken, maar je houdt jezelf ernstig voor de gek op dit moment.

    Waarom ga je niet op mijn aanbod in om een gesprek te hebben? Je gesmijt met teksten gaat geen enkel resultaat hebben, behalve dat je mensen weg jaagt.

    Quote:
    Maar voor degenen die graag meer willen horen, wil ik het aanbieden om de kinderdoop van de katholieke kerk en het zondaarsgebed van de protestantse kerk aan een grondige toets te onderwerpen, uiteraard met behulp van Gods Woord in de bijbel.

    DUDE!

    JIJ SNAPT ER ECHT NIKS VAN HE? hamer.gifhamer.gifhamer.gifhamer.gifhamer.gifhamer.gifhamer.gifhamer.gif

    Je gaat maar door en je gaat maar door! En dat zonder te luisteren.

    Nogmaals, je zaait wat je oogst en dat is enkel onbegrip.

    Mijn idee: Jij zit bij een sekte, want je spreekt als iemand die bij een sekte zit; Gaat niet "INHOUDELIJK" in op een argument, maar probeerd hier alleen maar hard over heen te schreeuwen.

    ROMIJNEN 2:

    19 u die ervan overtuigd bent dat u zelf een leidsman van blinden bent, een licht voor hen die in het duister zijn, 20 een opvoeder van onverstandigen, een leraar van onwetenden, omdat u in de wet de belichaming van de kennis en de waarheid hebt – 21 u die anderen onderwijst, onderwijst u uzelf eigenlijk wel?

  9. Raf,

    ken jij een andere gangbare uitleg van Matteus 16:13-20?

    Weet je ook waarop deze gebasseerd is?

    Je schermt er de hele tijd mee, maar ik heb niet het idee dat je een tegenwoord wil horen. Je wil samen de waarheid naar boven brengen, maar dan wel graag jouw waarheid.

    Als je de hele tijd zemert over Petros en Petra, kijk dan eens naar welk Grieks dialect is gebruikt.

    Sterker nog, misschien is het zelfs nog handiger om eens te kijken naar de taal die Jezus sprak.

    Anderzijds zou ik denken dat jij de Katechismus zo goed kent, dat je ook best alineanummer 664 al hebt gelezen. Of schat ik je voorwerk dan te hoog in?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid