Spring naar bijdragen

Michellex

Members
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Michellex reageerde op Hopper in Hoe krijg ik een connectie met god?   
    Toch vergt lectio divina geen enkele intellectuele inspanning.   Het is de Heilige Geest zelf die je naar een bepaald Bijbel gedeelte 'toe trekt'.    Het is in  lectio divina juist de bedoeling dat het intellect zwijgt. Dat is waarlijk arm van geest zijn. 
    Het 'ik' is altijd het discursieve (redenerende) denken.    Alle gemoedsstemmingen zijn 'ik'.  Gemoedsstemmingen, daarbij moet je denken aan jaloezie, afgunst, haat, wraakzucht, begeerte en zo.     De mens dient zich leeg te maken van alles wat 'ik' is, dan pas kan de Geest jou leiden.
  2. Like
    Michellex reageerde op Flawless victory in Hoe krijg ik een connectie met god?   
    Steengoede preek van Eckhart. Heb hem net helemaal gelezen op die website. Zó waar wat hij zegt!
  3. Like
    Michellex reageerde op Fundamenteel in Hoe krijg ik een connectie met god?   
    Zoek Zijn stem. Schapen reageren enkel op hun Herder.
  4. Like
    Michellex reageerde op Fundamenteel in Hoe krijg ik een connectie met god?   
    Ook zorgen dat je niet spreekt over uw goede werken en daar grondige selectie in handhaaft. Zo kan je een dakloze 100 euro geven, maar is daar misschien door God geplaatst terwijl een alleenstaande moeder in de buurt meer nut haalt uit die 100 euro. 
    Goede werken redden je ook niet en mogen nooit gebruikt worden  om u moreel te verheffen boven de ander. Laat uw linkerhand niet weten wat de rechter doet. Dat is tussen de Heer en uzelf.
  5. Like
    Michellex reageerde op Yours in Hoe krijg ik een connectie met god?   
    Dag Michellex,
    Ook van mij welkom op dit forum. 💐
    Waarom blijft je niet gewoon het goede doen met wat je nu aan de wereld geeft, het doen aan liefdadigheid en je vrijwilligerswerk? De vreugde en blijdschap die je daar brengt is vast groot. 
    Een kerk daarentegen lijft mensen graag in. Daarmee loop je het risico vervreemd te raken van je man die atheïst is. Van hem krijg je nu alle ruimte om te doen wat je wilt. Dat is heel wat waard. En je neemt alle positieve energie ook mee naar huis!
    Ik moet ook denken aan het volgende uit de bijbel: 
    Mattheüs 25-40:
    Weet altijd dat door wat je aan goede dingen doet in verbinding staat met Jezus. En dat je relatie met hem en God daardoor gestaag groeit!
  6. Like
    Michellex reageerde op Fundamenteel in Hoe krijg ik een connectie met god?   
    Jezus als Heer en Meester aanvaarden en Zijn stem zoeken in gemeenschap met anderen. Zoek naast Hem nog een mentor die u daarin kan begeleiden. Ik heb het hier voelen toenemen na diensten van Charles Stanley pragmatisch toe te passen. Sta ermee op, ga ermee slapen
     
  7. Like
    Michellex reageerde op Petra. in Hoe krijg ik een connectie met god?   
    Hi Michelle, 
    Welkom op dit forum! 🌸
    Ik denk dat als je meer betrokken wilt raken dat het toch het beste werkt om naar een kerk te gaan.  Daar ontmoet je ook meer andere christenen om mee te praten. 
     
  8. Like
    Michellex ontving een reactie van Fundamenteel in Hoe krijg ik een connectie met god?   
    Ik ben nu al een jaar lang meer betrokken bij mijn geloof (Christelijk). Toch heb ik het gevoel dat ik steeds vastloop en het telkens vergeet. Ik ben een keer met een collega naar de kerk geweest. Maar voor mij is de stap te groot om alleen naar de kerk in mijn dorp te gaan. Ik begrijp en vat het anders niet goed. Ik heb boekjes gekregen om te beginnen, die heb ik uit. Maar nu denk ik echt, oké, en nu? Wat kan ik doen om betrokken te blijven?
    Is er iemand die me tips kan geven? Ik heb de bijbel in gewone taal, en ik heb een boek met spreuken met elke dag een nieuwe vers.
    Mijn gedrag is veel veranderd, ik geef veel meer aan de wereld en doe aan liefdadigheid en vrijwilligerswerk. Maar ik wil ook een relatie met God hebben, dat voel ik nu niet.
    Mijn man is atheïst, daarom kan ik er niet met hem over praten. Mijn familie gelooft ook niet, vrienden evenmin, behalve één vriendin maar zij heeft haar geloof verloren. Ik heb wel mijn collega’s, maar met hen heb ik niet zo’n band om hierover te praten. Ik zie mezelf daarom niet thuis bidden voor het eten, elke zondag naar de kerk gaan omdat het dan raar voelt thuis. Ik weet dat ik zoiets moet negeren uiteraard, maar maakt het wel erg lastig om volledig open te staan. 
    Mijn man heeft gezegd dat ik moet doen waar ik mij goed bij voel, eerste vraag was wel gelijk ga je nu bekeren? Hij zei ook; je mag prima met mij praten maar je moet wel weten dat ik er gewoon een bepaalde mening over heb.
    Dus wie kan mij helpen om niet meer vast te lopen? Waar kan ik beginnen? 
    Ik kom trouwens uit overijssel en ben 27 jaar. Wel katholiek gedoopt vroeger en op een christelijke basisschool gezeten. (opa & oma's waren wel gelovig)
  9. Like
    Michellex reageerde op Fundamenteel in Christenen maakten homo's....   
    Ik ben daar 100% zeker van. En na experimenteren met "freedom" kan ik u met zekerheid zeggen dat ik ook monogaam ben. Er is geen twijfel mogelijk, ik hou teveel van een mooie vrouw. Veel teveel Gelukkig heeft God mij gezegend met de mooiste vrouw ter aarde.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid