Spring naar bijdragen

Divine_will

Members
  • Aantal bijdragen

    509
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Divine_will

  1. 19 minuten geleden zei sjako:

    Daar is gewoon niks van waar. Lasteren heet dat. Je zult met bewijzen moeten komen of anders je mond dichthouden.

    @sjako  Alle bewijzen zijn meermaals door jou verwijderd

    @Trajecto Zo kan dit niet langer functioneren. Alle kritische informatie die in een zuiver inhoudelijk gesprek wordt genoemd die tegen de leer van de JWO ingaat wordt keer op keer op keer stiekem verwijderd.  Op deze manier is gredible een verlengstuk van de JWO.

    mod sjako. Dit gaat niet langer zo. Je krijgt een ban van minimaal 2 weken.

    16 minuten geleden zei Hetairos:

    Ik heb het gelezen. Maar ik denk dat het vergeefse moeite is.

    Overigens dank voor het compliment. Het geeft me het gevoel, dat ik mijn berichten op dit forum toch niet helemaal voor Jan L. schrijf.

    Bedankt voor je inzet en verhelderingen. Ik deel je mening.

  2. 1 uur geleden zei sjako:

    In de Bijbel staan een tal waarschuwingen tegen de gnostiek. Misschien goed om die te benoemen. 
    Kol 2:18 Laat je niet beroven van de prijs door iemand die opgaat in schijnnederigheid en een vorm van engelenaanbidding, en die ‘intreedt’ in de dingen die hij heeft gezien. Door zijn vleselijke manier van denken is hij zonder goede reden opgeblazen van trots,

    Het gaat hier om de engelen aanbidding. Iets wat je terugziet in de gnostiek.

    1Tim 6:20 Timotheüs, bescherm wat je is toevertrouwd. Keer je af van de holle woorden die spotten met wat heilig is en van de tegenstrijdigheden van wat ten onrechte ‘kennis’ wordt genoemd.

    Dit verwijst ook duidelijk naar de gnostiek die toen al zijn verderfelijke invloed uitoefende op de Christelijke gemeente.

     

     

    1 uur geleden zei sjako:

    Nog een duidelijke vinden we in 1 Joh 2:18 Kinderen, het is het laatste uur. Jullie hebben gehoord dat de antichrist komt en inderdaad, er zijn nu al veel antichristen verschenen. Daardoor weten we dat dit het laatste uur is.

    De antichrist is niet 1 persoon, maar een groep personen. Er staat immers dat er al veel antichristen zijn verschenen. Dat dit duidt op gnostische dwaalleraren blijkt uit dezelfde tekst een eindje verder. In vers 22 zegt Johannes

    anders is de leugenaar dan hij die ontkent dat Jezus de Christus is? Dit is de antichrist: hij die de Vader en de Zoon niet erkent.  23 Iedereen die de Zoon niet erkent, heeft ook de Vader niet. Maar wie de Zoon erkent, heeft ook de Vader.

    2 Joh 7 Want er zijn veel bedriegers in de wereld verschenen, degenen die niet erkennen dat Jezus Christus in het vlees gekomen is. Dat is de bedrieger en de antichrist.

    Om deze tekst te begrijpen moet je iets van de gnostiek afweten. De gnostiek erkent JHWH niet als de allerhoogste God. Hij wordt een demiurg genoemd. Een lagere God dan de oppergod. De demiurg heeft volgens de gnostiek alle materie gemaakt. De gnostiek maat sterk onderscheid tussen materie en geest. Materie is in feite slecht volgens de gnostiek. Daarom kon Jezus niet de vleesgeworden Zoon van God zijn. Nee, Jezus was volgens hun een normaal mens, wel wat wijzer, met daarin de Christus als geest die als een duif in hem gekomen is. Toen Jezus stierf verliet de Christus weer het lichaam. 

    Christenen weten echter dat Jezus wel degelijk de Christus is. De vleesgeworden Zoon van God. Dus hier waarschuwt Johannes tegen de gnostiek, want die erkennen niet dat Jezus de Christus is, maar dat Hij de Christus in zich had. Dat Maria dus via de heilige Geest zwanger is geworden wordt dus niet erkend door hun.


    @sjako Als je je eigen berichten nou eens kritisch analyseert, zie je dan zelf niet dat je zelf die leugengeest volgt die je op anderen projecteert?   Dat is de spiegel, waar Paulus het over heeft als hij spreekt over in spiegelen zien,  die je zelf opwerpt waardoor je de Waarheid niet kunt zien (de Realiteit die in Christus is), die bevindt zich daar namelijk achter . Het is een uitleg geen beschuldiging, dus vrees niet. Je kunt er gewoon objectief naar kijken, er gebeurt je niets.  Ik zal het voor je samenvatten uit je eigen berichten. Corrigeer maar als je denkt dat ik je niet goed samenvat. @Hetairos lees je mee? Want jij hebt er wel een deskundige kijk op en kunt goed de puntjes op de i zetten vind ik. @Trajecto wil je meelezen opdat er niet weer stiekem inhoudelijke berichten  worden verwijderd?

    @sjako zegt:

    (1) In de Bijbel staan een tal waarschuwingen tegen de gnostiek.
    (2) Laat je niet beroven van de prijs door iemand die opgaat in schijnnederigheid en een vorm van engelenaanbidding, Het gaat hier om de engelen aanbidding. Iets wat je terugziet in de gnostiek.
    (3) De antichrist is niet 1 persoon, maar een groep personen.
    (4) De gnostiek erkent JHWH niet als de allerhoogste God.
    (5) Hij wordt een demiurg genoemd. Een lagere God dan de oppergod. De demiurg heeft volgens de gnostiek alle materie gemaakt.
    (6) De gnostiek maat sterk onderscheid tussen materie en geest. Materie is in feite slecht volgens de gnostiek. Daarom kon Jezus niet de vleesgeworden Zoon van God zijn. Nee, Jezus was volgens hun een normaal mens, wel wat wijzer, met daarin de Christus als geest die als een duif in hem gekomen is. Toen Jezus stierf verliet de Christus weer het lichaam. 
    (7) Christenen weten echter dat Jezus wel degelijk de Christus is.
    (8) De vleesgeworden Zoon van God. Dus hier waarschuwt Johannes tegen de gnostiek, want die erkennen niet dat Jezus de Christus is, maar dat Hij de Christus in zich had. Dat Maria dus via de heilige Geest zwanger is geworden wordt dus niet erkend door hun.

     

    Als we nu de leer van Sjako zelf ernaast leggen krijgen we het volgende:

    (1) In de Bijbel staan een tal waarschuwingen tegen de gnostiek. 
    (2) Jezus is een geschapen wezen en wel de engel Michaël
    (3) De antichrist is niet 1 persoon, maar een groep personen.
    (4) Jezus Christus is niet JHWH
    (5) Hij wordt een geschapen wezen genoemd, EEN god en niet de God. Een lagere God dus dan de oppergod.
    (6) Sjako maakt sterk onderscheid tussen materie en geest. Materie is in feite slecht volgens Sjako. Daarom kon God nooit vlees zijn geworden in Jezus Christus. Nee, Jezus was volgens hun een engel in de vorm van een mens. Een soort koning maar niet JHWH. 
    (7) Christenen weten echter dat Jezus wel degelijk de Christus is, zegt Sjako, maar Christus is niet JHWH, het betekent zoiets als koning of gezalfde maar het is niet JHWH in het vlees.  Het is een engel, een geschapen wezen.
    (8) De vleesgeworden Zoon van God. Dus hier waarschuwt Sjako’s leer tegen de niet door de spiritisten van Johannes Greber gecorrumpeerde versie van de Bijbel  (Johannes 1),  want die erkent dat Jesus de Christus JHWH is, terwijl Sjako’s  leer zegt dat Hij de aartsengel Michaël in zich had.
     

    @sjako leg dit nou eens onbevooroordeeld naast elkaar. Wat zie je dan?

     

    Hebben we het nog niet over het gegeven dat Jezus Christus Zelf heeft gezegd dat Hij woning maakt in de gelovigen.  Want dat maakt wat de JWO doen nog een graadje erger dan wat de gnostiek doet. Vanuit de gnostiek komen er vele mensen alsnog tot het Bijbelse geloof van Jezus Christus omdat nou juist dit element niet ontkend wordt maar het bereikbaar maakt voor alle gelovigen en niet voorbehoudt aan het selecte clubje van Jehova’s getuigen. Niet in de laatste plaats omdat deze mensen vrij zijn zich in het geloof te ontwikkelen en zich niet gevangen laten zetten in een vastomlijnde dichtgetimmerde leer. 

  3. 10 minuten geleden zei Hetairos:

     

    Kun je dan niet beter @Trajecto aanspreken? Hij is de enige die iets aan dit soort ongerijmdheden kan doen

    Bedankt voor de tip. Zal ik doen. Maar ik tagde jou omdat het verwijderde een inhoudelijk antwoord was van mij op jouw bericht.  Door te tangen voorkom ik dat verwijderingen midden in een topic ongezien blijven en er achteraf een Babylonische spraakverwarring ontstaat!

  4. 1 uur geleden zei sjako:

    In de Bijbel staan een tal waarschuwingen tegen de gnostiek.

     


    @sjako en @Hetairos

    In de Bijbel staan ook vele waarschuwingen tegen de necromantiek van spiritisten zoals Johannes Greber en de vrouwelijke mediums met wie hij samenwerkte. De leringen die deze dodenraadplegers van die geesten “ontvingen” over de bijbel vormen de basis van jullie bijbel. Hetzelfde geldt voor de Zevende Dag Adventisten die hun leringen en bijbelintrpretatie baseren op de spiritiste Ellen White.  Wat is daarop jouw visie?

    mod sjako. Je kan niet zomaar mensen beschuldigen van necromatiek. Daar is geen bewijs van, maar zijn aannames door jou. Ophouden met beledigen. 

  5. 17 uur geleden zei Hetairos:

     

    Scott gaat verder met zijn bewering dat de Roomse Kerk nog steeds de Jezebel van de moderne tijd is. Het is duidelijk dat in de kerk van Thyatira een groep ontstond die zich schuldig maakte aan een zondige vermenging van christelijke belijdenissen met afgodische necromantie, en dat dit deel van de kerk antagonistisch werd ten opzichte van de geestelijke integriteit van het ware christelijke geloof.

    @HetairosSjako heeft wederom stiekem een bericht verwijderd. Kennelijk kan hij er niet inhoudelijk op ingaan omdat het waar is en de waarheid in ongerechtigheid ten onder gehouden moet worden bij de JWO.  Anders zou het niet nodig zijn om stiekem berichten te verwijderen. Zijn baas kijkt misschien met hem mee en dan wordt hij vast geëxcommuniceerd. Dat is vervelend maar zo kan een forum niet functioneren.

    Ik herhaal het maar weer even. Bovenstaande geldt ook voor de  kerk van het Wachttorengenootschap en voor de kerk van de Zevende Dag Adventisten. Hun leer en hun bijbel (van de JWO) is gebaseerd op spiritisten zoals Johannes Greber (JWO) en Ellen White (ZDA). Het verschil is dat het over de RKK gezegd mag worden, want daar houdt de JWO wel van, van kritiek op het Roomse geloof, maar over hetzelfde bij de JWO mag het niet gezegd worden. Heel vreemd.


    De necromantische wortels in de JWO zijn al eens eerder aangekaart, las ik net.  Daar valt nog iets terug te lezen. 

     

  6. 17 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Dat bedoel ik dus.  Jij keert je niet af uit angst voor de duisternis. Dat is dus geen vrij wil, maar keus uit angst. Iemand die zich wel afkeert omdat hij geen angst daarvoor heeft,  doet dat wel uit vrij wil, omdat hij vrij is in de keuze.

     

    Een gezond weldenkend mens met enige intelligentie heeft een heilig respect voor God en een zeer terechte angst voor de duisternis.  Kwestie van intelligentie en inzicht door de reinigende kracht van het geloof van Jezus Christus.

    Het soort robotachtige redeneringen die jij aan de lopende band produceert ontberen alle logica. Jij steekt de straat niet over bij een rood stoplicht uit angst voor de duisternis. Dat is dus geen vrije wil, maar keus uit angst. Iemand die wel doorloopt omdat hij geen angst daarvoor heeft, doet dat wel uit vrije wil, omdat hij vrij is in de keuze.  Dat is jouw niveau van produceren. En dan wil jij kinderen met Down’s syndroom of autisme aborteren?  Menig kind met Down’s syndroom is veel intelligenter dan wat jij produceert.  Mening kind met Down’s syndroom getuigt ervan meer mens in zich te hebben dan de robot die uitbraakt wat jij uitbraakt. 

     

  7. 5 uur geleden zei Foppe86:

    Dan is dit iets anders dan waar het op fok over ging...

    Maakt voor de rest niks uit. Je kan niet dingen walgelijk noemen omdat jij het niet leuk vind.


    Doe het een kind van mij aan met je drag queens en ik knoop je aan je ballen op in de hoogste boom.

    Met een lampionnetje met een ledlamp erboven voor de verlichting. 

  8. 57 minuten geleden zei Foppe86:

    Ik ben geen bot, ik ben geen bot, ik ben geen bot...

    Tevens snap ik de opmerking "kan de complexiteit van de menselijke taal niet bevatten". Zo complex schrijf jij nou ook weer niet.. Of anderen op dit forum. "wij zijn het licht van de wereld" is gewoon in normaal en beschaafd Nederlands hoogmoedig.

     


    Een analyse van de genoemde berichten zegt genoeg. “We” hebben de hele wereld veroverd? Really? “We”?

    Typisch bottenberichten.

     

     

  9. 13 minuten geleden zei sandingisaskill:

    In het hele boek 2 Thessalonicenzen handelt Paulus over de leer. In context daarvan, en zoals in het hele Nieuwe Testament, betekent het woord apostasia een afval van de zuivere leer. Ook het gebrabbel van raptureheads valt daaronder; gewoonweg afvalligheid van de zuivere leer.

    Je hebt duidelijk geen kennis van zaken, bent niet van plan de zaken eerst grondig te onderzoeken en voert je strijd uit het vlees. Jammer Bones,  maar ik ben weer even klaar met je.

  10. Ik denk dat dit forum een probleem heeft met bots. Er werd al eens gesteld door @sjako dat er zoveel meelezers zouden zijn.  Meestal is er dan sprake van bots.  Ik vermoed dat een aantal bots lid zijn geworden van dit forum, zoals Foppe86 en 010.   Ik begrijp dat persoonlijkheden verschillen, en sommigen houden van willekeur op zich, maar het is duidelijk dat deze geen logica hebben.  010 is volgens mij een machine want hij kan de complexiteit van menselijke taal niet bevatten. En Foppe86 ook.

    De reden van dit vermoeden is onder andere te vinden in deze topics:

     

     

     

     

    Als hier niets aan gedaan kan worden omdat de eigenaar met de noorderzon vertrokken is dan heeft dit forum geen levenskansen meer.

  11. 3 minuten geleden zei 010:

    Eerst zeg je dat er veel meer mannen aan spiritisme doen en daarna zeg je dat het een vermoeden is? Wat is het nu?

    Heb je niet opgelet in de Nederlandse les op de middelbare school bij tekstverklaring?  Lees de zin waarin het woord vermoedelijk staat nog eens een keer en dan weet je waar je het woord vermoedelijk betrekking op heeft. Als je er dan nog niet uitkomt, roep je me maar weer dan zal ik het vet drukken.

  12. Ik ben het met Fundamenteel eens dat het feminisme er een flinke rol in speelt. Maar ook met Hetairos’ auteur Ellicot dat het om een geest gaat.  Er zijn namelijk juist enorm veel mannen die aan spiritisme doen.  Veel meer mannen nog dan vrouwen vermoedelijk.  Vooral in Engeland.  Daar hebben ze zelfs kerken.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Spiritualism

  13. Walgelijk walgelijk walgelijk. Kinderen vanaf twee jaar worden vergiftigd met universiteit van Oklahoma organiseert voorstellingen voor kinderen van 2 tot 8 jaar oud.

    Citaat

     

    Oklahoma State University hosted "Drag Queen Story Hour" geared towards small children as young as two years old, just days after hosting its annual Dragonfly Drag Show.

    As part of the school’s Pride 2022 campaign, two local drag queens read books “highlighting inclusion and acceptance” to the children and led “come-and-go craft” activities. 

    The Pride 2022 webpage states that “activities are geared towards ages 2-8, but all ages are welcome to join in on the fun,” however the flyer advertising the Apr. 9 Drag Queen Story Hour notes the target audience included children “ages 2-10.”

     

    Indien de inhoud van uw maag nog niet op de grond ligt, kun u hier verdr

    https://campusreform.org/article?id=19390
     

    Of hier https://miamistandard.news/2022/04/15/oklahoma-state-university-hosts-drag-queen-story-hour-for-2-year-olds/

     


     

     

    Als het mijn kinderen waren en dit gebeurde zonder mijn toestemming op school of kinderdagverblijf hadden de daders die mijn kinderen dit willen inprenten geen geslachtsveranderende operatie meer nodig. 

  14. 5 uur geleden zei Willempie:

    Maar ook ik begrijp niet hoe 1000 jaar symbolisch voor 2000 jaar kan staan. 


    In het symbolische interpretatiemodel geeft het getal duizend een idee van oneindigheid  aan. Het Koninkrijk van Christus is reeds aangebroken IN de mens in wie Jezus Christus Leeft.  Dat geeft een innerlijke rust en een innerlijke vrede en een innerlijke zekerheid die onder alle omstandigheden blijvend is, eeuwig is, omdat Hij die het eeuwig leven is,  in de mens de nieuwe schepping is. De gelovige dient er dan nog wel op bedacht te zijn om het stoffelijke deel van zijn leven steeds  ten dienste van de Heer onze God Jezus Christus te stellen. Omdat hij aan de liefde en de heerlijkheid van de Heer deelachtig is geworden en de vervulling kent die die dienstbaarheid is en met zich meebrengt is er echter niets dat hij liever wil dan dat.  De gelovige in wie Hij de race uitloopt is dan ook niet bestemd voor het sterfelijke bestaan in het letterlijke duizendjarige rijk op aarde, want dat heeft hij innerlijk allang doorgemaakt.

  15.  

    18 uur geleden zei sandingisaskill:

    Dit kan onmogelijk een argument zijn voor de kinderdoop. Als je consequent doorredeneert in dat opzichtdan betekent het dat er enkel kinderen in het Koninkrijk van God zullen komen. Dat lijkt me zeker niet het geval. Vers 15 gaat verder over dit onderwerp:

    Als je gestorven bent aan je oude mens - als je al begrijpt wat dat nou eigenlijk betekent  - dan zul je de triestheid inzien van de strijd tegen de kinderdoop. Ouders die omringd door een als het goed is liefdevolle geloofsgemeenschap door de doop hun kindje opdragen aan God in de belofte het te zullen opvoeden in geloof.  Want of je het nu doet op latere leeftijd of op kinderleeftijd, het is en blijft , een liefdevol betekenisgevend ritueel. Niets meer en niets minder.     Van het ritueel zelf hangt niets af. Niet op jonge leeftijd en niet op latere leeftijd.  Het heeft betekenis en functie voor de mens die het eraan verleent. En daar is helemaal niets mis mee. De vurige strijd ertegen, daar is iets mis mee. Wie dat niet  voelt, niet inziet, die heeft zijn hart verhard.  Koude harten hete hoofden.

  16. 14 minuten geleden zei sandingisaskill:

    Ja, zo ken ik er ook nog wel een paar. Helaas nog niks geleerd en nu je eruit kronkelen? Hoe kan het dat jij nog hier bent en niet bent opgenomen?

    Ik heb helder beschreven hoe ik erin sta. Je plukt eruit wat je wilt zien en wat je niet wilt zien laat je weg.  Ik kronkel me helemaal nergens uit, want jij en je vriendjes bezitten mij niet. Ik raad je aan eens een paar keer een bevalling mee te maken. Als er tenminste vrouwen in je buurt zijn die jou daarbij zouden willen hebben. En dan nog maar eens opnieuw je bijbeltje lezen.

    Dit soort geesteshouding, de religieuze oppervlakkige geest, de slappe knieën van de meesten, is precies de reden dat wij Watchmen, die de Opdracht van Jezus voor de laatste minuten serieus opvolgen, onze bijbelstudie gezamenlijk besloten hielden. Wie nog in het vlees leeft grijpt na een wee terug naar de drankfles.  Is bij een enkeling wel eens voorgekomen, die na de terugval toch toch volhardde in het uitzien naar de Bruidegom en er alleen maar sterker uit kwam door de Rots waarop hij stond en staat.

  17. 2 uur geleden zei Desid:

    Je wauwelt hier een of andere Engelse extremist na, maar het klopt niet wat je zegt. Apostasia betekent gewoon 'afval' in de zin van aanhanger-af worden, je loyaliteit opzeggen, een geestelijk 'vertrek' dus. De betekenis 'verdwijning' komt alleen voor in een commentaar op een meteorologisch werk van Aristoteles, en dan gaat het over vloeistof.

    Ook de vertalingen met departure bedoelden een geestelijk vertrek, een geestelijke afval van de waarheid. Bij de Geneva Bible bijvoorbeeld heeft annotaties, en daar staat: "The Apostle foretelleth that before the coming of the Lord, (...) many shall fall away from God to him [i.e. the antichrist]."

    Kortom, Divine_will zit diep verstrikt in een leugengeest, hetgeen nog maar eens onderstreept wordt dat Jeruzalem nog gewoon Jeruzalem is.


    Je zit zelf verstrikt in een “leugengeest” , “Lichtzwaard”.  En wel eentje van religie en oppervlakkigheid.  De voetnoten van religieuzen, inclusief Roomsen, heb ik niks mee te schaften.  

    Apostasia betekent vertrek. Departure. De gemeente valt niet onder de toorn en de RKK heeft zijn eigen theologie erin gedrukt. Maar die corruptie kan Christus niet tegenhouden. Jullie bezitten Hem niet.  Jezus zal Zich namelijk nooit of te nimmer Levend gevangen laten nemen, door de religie van welke groep ook.

    https://www.biblegateway.com/passage/?search=2 Thessalonians 2%3A3&version=GNV


    Dit staat er in de tekst en daar hebben we geen “voetnoten” van religieuzen of wie dan ook bij nodig:
     

    3 Let no man deceive you by any means: [a]for that day shall not come, except there come a departing first, and that [b]that man of sin be disclosed, even the son of perdition.
     

    https://www.biblegateway.com/passage/?search=2 Thessalonians 2%3A3&version=GNV


    Overigens zie ik er zelf een dubbelprofetie in, namelijk zowel het vertrek als de afval. Die afval is te zien in de Roomse kerk met het gruwelijke kindermisbruik dat in deze laatste minuten van de  eindtijd allemaal aan het licht is gekomen.  Geen jurk of mijter die dat bedekken kan. De humor ervan is dat juist de Roomse kliek die zelf de bijbel corrumpeerde is afgevallen, en daarom het vertrek van de eerstelingen mist. 

     

  18. 20 uur geleden zei Hetairos:

    Kijk, we zijn het eens.

    Overigens is het best wel interessant, dat het naast een tijd van 'pluk de dag', ook en tegelijkertijd een tijd is van groei en ontwikkeling. Jezus Christus bouwt aan zijn Gemeente. Nog steeds zijn er gelovigen én ongelovigen die moeten worden gevoegd in het Lichaam van Christus. Een tijd van relaxen is die 'Carpe Diem' tijd dus óók weer niet.

    PS: Nieuwe avatar? Je dacht, ik breng er wat meer leven in? Of was je een beetje afgunstig op DBI? 


    Of het is de oude “avatar” weer. 

    Ik heb genoeg gezien. Rond jij het af?

  19. 39 minuten geleden zei Hetairos:

    De sleutel tot de Bijbelse boodschap is Christus. Dat wil zeggen, dat ik twee perioden in de historie van de wereld kan onderscheiden; de periode vóór de komst van Christus en de periode ná de komst van Christus. Er is nog een periode na deze twee, maar die bevindt zich buiten mijn gezichtsveld: de eeuwigheid.

    Het einde van de eerste periode wordt gemarkeerd door de uitstorting van de Heilige Geest nadat Jezus Christus werd opgenomen. We leven nu dus in de tweede periode, die zelf dan uiteindelijk weer overgaat in de eeuwigheid.

    De opname van de Gemeente is begonnen op die eerste Pinksterdag in Jeruzalem en duurt voort tot de ‘laatste’ gelovige zijn intrek heeft genomen in het Koninkrijk van God. Dat wil dus zeggen, dat het Koninkrijk van God en de Gemeente equivalent zijn en worden gebouwd sedert de uitstorting van de Heilige Geest.

    Als deze opname is voltooid, zal God, Christus en zijn Gemeente, zichtbaar maken. Dit is de wederkomst van Christus.

    Het 1000-jarig rijk symboliseert de status van de Gemeente tussen de opname en wederkomt. De opname is begonnen met de uitstorting van de Geest en dus is het 1000-jarig rijk op dit moment (nog steeds) aan de gang.

    De taak van Israël is voltooid; Israël heeft de Christus voortgebracht. Dat betekent dat de Gemeente nu wordt gebouwd uit gelovigen uit Israël en gelovigen uit de heidenen.

    De Gemeente is het instrument in de wereld waarmee Christus het oordeel over de wereld uitwerkt; de geestelijke Gemeente heeft zich op de troon gezet en heerst gedurende deze 1000-jarige periode. Dit resulteert in een strijd, die wordt omschreven in het boek Openbaring.

    Dus enerzijds rust en vrede (voor de Gemeente) en anderzijds oordeel en strijd voor iedereen buiten de Gemeente.

    De (eerste) komst van Jezus kwam in de volheid van de tijd; de periode tussen hemelvaart en definitieve terugkomst van Christus is de tijd van het herstel.

    We leven dus al sinds de (eerste) uitstorting van de Heilige Geest in de eindtijd of het laatste der dagen. Deze tijd is dus een tijd van rust of van strijd, afhankelijk vanuit welk perspectief je dit ziet.


    Tot zover  met je visie eens. Als alles omvattend kader.

    Bedankt voor de heldere samenvatting.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid