Spring naar bijdragen

010

Members
  • Aantal bijdragen

    580
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    010 reageerde op Chaim in Situatie Oekraïne   
    Een beest wiens leger kinderen verkracht, oudjes doodmartelt en tienduizenden burgers vermoordt hoeft het maar over desatanificatie te hebben of je staat al te applaudiseren en dicht hem al de Wet van God toe.
    Misselijkmakend vind ik zo'n standpunt.
  2. Like
    010 reageerde op Chaim in Situatie Oekraïne   
    Goed nieuws! De Russen zijn ook in Bachmoet in de tang gelopen en worden nu overal verslagen. En de Oekraïners hebben een geniale vondst: de zeer gebruikersvriendelijke EPPO app (єППО) -- Klik! Iedereen in Oekraïne kan deze app downloaden en als ze iets door het luchtruim zien vliegen, kunnen ze hun mobieltje erop richten en met een simpele klik in de app aangeven of het een raket, straaljager, bommenwerper, drone of helikopter betreft, waarvan de nabijgelegen luchtverdediging live van op de hoogte wordt gesteld en waarvan meteen de betrouwbaarheid kan worden getest, waarna het object - als het Russisch is - prompt door het leger wordt neergehaald. Het is reeds succesvol ingezet. De Oekraïners zijn inventief!
  3. Like
    010 reageerde op Chaim in Klachten over het moderatiebeleid.   
    Heb deze opmerking gerapporteerd: klik. Je gaat weer eens flink tekeer, net zoals op GG waar je reeds meer dan tienmaal gebanned bent en nu een permaban hebt.
     
  4. Like
    010 reageerde op Hopper in Situatie Oekraïne   
    https://www.trouw.nl/buitenland/hoe-poetins-identiteitspolitiek-ontaardde-in-bruut-geweld~b329ca56/
    We moeten niet de vergissing maken om Poetin één op één gelijk te stellen met Hitler.  Er zijn graduele verschillen, Poetin heeft niet alleen een oorlog tegen Oekraïne ontketent, maar tevens een tegen de westerse cultuur.   Vandaar dat Poetin op een forum als deze van sommige gelovigen bijval krijgt.    Het gedachtengoed van Jezus is in het westen meer doordrongen dan in Rusland.   Wij hebben geleerd niet te oordelen over seksuele of raciale minderheden.   Wij hebben (gedeeltelijk) afgerekend met het koloniale verleden.   In het westen heeft de mens meer persoonlijke vrijheden.
    Sociologisch is de Russische cultuur een achterlopende cultuur en Poetin wil die achterlopende cultuur behouden.  Mét geweld zoals we zien.   In het westen echter hebben we echter mensen die ook terug willen in de tijd.  De poetinisten van FVD komen er rond voor uit dat ze vóór een oorlog tegen de westerse cultuur zijn.  Maar ook bij de PVV zijn ze tegen de westerse waarden zoals we die ontwikkeld hebben omdat we vredelievender zijn geworden.   Daar is niks aan te doen denk ik, ieder land kent dergelijke minderheden.
  5. Like
    010 reageerde op Chaim in Situatie Oekraïne   
    De doden waarover je spreekt, zijn grotendeels in de oorlog tussen Oekraïnse troepen en rebellen, waarbij voornamelijk millitairen en rebellen zijn gedood en bij lange na geen 10.000 burgers.. 
    Het gebeurde eveneens pas NADAT Rusland De Krim al had aangevallen en bezet. Er zijn daarna eveneens honderden Russische militairen omgekomen.
  6. Like
    010 reageerde op Chaim in Situatie Oekraïne   
    Nogmaals, jij vroeg notabene de Duitse etnische Tsjechoslowaken die zouden zijn omgekomen omgekomen voordat Duitsland ze te hulp schoot te vergelijken met de meer dan tienduizend die in Oost-Oekraïne waren omgekomen. Maar net als in de tweede wereldoorlog geen tienduizenden Duiste etnische Tsjechoslowaken waren omgekomen voordat Duistland Tsjechoslowakije binnenviel, waren er - in tegenstelling tot jouw suggestie - evenmin tienduizenden Oekraïners omgekomen voordat Rusland Oekraïne binnenviel. Het was juist Rusland die de agressor is en de oorzaak van deze meer dan tienduizend Oekraïnse doden, net zoals Duitsland eveneens de veroorzaker van vele slachtoffers was. De vergelijking valt dus goed te maken.Het citaat beweert precies het tegengestelde van hetgeen je claimde. In het citaat is Rusland de schuldige van de agressie en de veroorzaker van tienduizenden slachtoffers.
    Ik vroeg zelfs om een toonaangevende bekende nieuwsbron die deze tienduizend van je ondersteunen, zoals de BBC, Reuters, de New York times, de Washington Post, El Pais, Ha'aretz, etc., of onze NOS. Maar er is geen enkele bron die jouw suggestie ondersteunt.
    In plaats van met bronnen te komen spring je over op een ander onderwerp. Ga gewoon eens in op hetgeen je beweerde en kom met bronnen.
  7. Like
    010 reageerde op Chaim in Situatie Oekraïne   
    Bronnen kun je ook niet geven, omdat het incorrect is wat je beweerde. En bronnen zijn nou juist het enige dat benodigd is om je bewering enig gewicht te geven. De rest is gewap dat helemaal nergens inhoudelijk ingaat op hetgeen we aan het bespreken waren.
  8. Like
    010 reageerde op Hopper in Situatie Oekraïne   
    https://nos.nl/artikel/2449591-crashes-russische-vliegtuigen-mogelijk-gevolg-van-slechte-toestand-krijgsmacht
    Het ziet er steeds meer naar uit dat Rusland militair gezien niks voorstelt.  En dat de westerse sancties effect beginnen te sorteren.  Daarom ben ik als vreedzaam mens voorstander van de sancties.  De Russische corruptie en ondeskundigheid doet de rest.  Dat Rusland zaken doet met het Iraanse schrikbewind is natuurlijk ook veelzeggend.
    Het misdadige Russische bewind is er toe in staat om duizenden onschuldigen te verdrinken.  Oekraïne heeft geen belang bij een opgeblazen dam.   Het is afwachten of het Russische bewind de zoveelste oorlogsmisdaad gaat plegen.
  9. Like
    010 reageerde op Chaim in Situatie Oekraïne   
    Ze zijn eveneens in staat een met een false flag operatie een vuile bom te gebruiken, Oekraïne er vervolgens van te beschuldigen en dan een kernwapen in te zetten tegen Oekraïne. Zo misdadig zijn Poetin en z'n trawanten wel.
  10. Like
    010 reageerde op Chaim in Situatie Oekraïne   
    Vooralsnog weten ze niets aan te tonen. Kom eens met serieuze bronnen die de tienduizend van Tomega ondersteunen?
  11. Like
    010 reageerde op Hopper in Situatie Oekraïne   
    Retorische vraag: is een vrouw die zich verzet tegen een verkrachting ook schuldig aan een misdaad?  Misschien krabt ze haar belager of geeft ze een schop op een plaats waar mannen dat niet zo graag hebben.   Maar het zou wel vreemd zijn als haar belager vervolgens naar de politie stapt om aangifte te doen van mishandeling.
    In deze wereld zijn landen begrensd.  Net zoals mijn woning ook een begrensd is.   Binnen die grens mogen de bewoners bepalen wat er gebeurd.  In mijn woning laat mensen toe welke ik goedkeur.  Inbrekers keur ik niet goed.   Landen keuren inbrekers ook niet goed, in dit geval zijn de Russen de inbrekers.   Zij overtreden zo'n beetje alle 10 geboden!  Ze stelen, ze moorden, ze grijpen andermans vrouw enz enz.
  12. Like
    010 reageerde op Chaim in Situatie Oekraïne   
    Ongetwijfeld waren de Nederlanders ook misdadig tegen de Duitsers en de Oekraïners tegenover de Russen, maar het waren de Duisters en de Russen die binnenvielen en het gros van de wreedheden, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid op hun rekening hebben staan. Het is niet meer dan logisch dat men tegen dat soort wreedheid en onrecht in verzet komt.
  13. Like
    010 reageerde op Chaim in Situatie Oekraïne   
    Hierin staan de resultaten van de agressie van Rusland tegen Oekraïne nadat ze Oekraïne waren binnengevallen.. Het is precies het tegengestelde van hetgeen je beweerde. Hier is Rusland de agressor en de Oekraïners het slachtoffer. Het kopje heet notabene "Standing up to Russian Aggression". 🤣
  14. Like
    010 ontving een reactie van Hopper in Situatie Oekraïne   
    Er is in het verleden ook gezegd door Rusland dat als Oekraïne zijn kernwapens inlevert, dat hun landgrenzen dan worden gerespecteerd. Nou, dat is goed gekomen..... Rusland is voor geen cent te vertrouwen. 
  15. Like
    010 ontving een reactie van Chaim in Situatie Oekraïne   
    Lol, je steunt Poetin wel, je vind blijkbaar dat hij het recht heeft om Oekraïne binnen te vallen om Russisch sprekende mensen te beschermen. Ondertussen ligt het gebied wat hij binnenvalt in puin. 
  16. Like
    010 reageerde op Chaim in Situatie Oekraïne   
    Met exact hetzelfde excuus viel Duitsland ooit Tsjechoslowakije binnen. Indien het Oekraïners zijn, heeft Poetin er niets over te zeggen. Indien het Russen zijn, dan staat het hen vrij te vertrekken naar hun moederland. Rusland is een VN lid binnen gevallen en begaat daar gruwelijke oorlogsmisdaden tegen de menselijkheid.
  17. Like
    010 reageerde op Chaim in Situatie Oekraïne   
    De Krim hoort bij Oekraïne. Poetin haalt vergane geschiedenis aan om zijn inval goed te praten. Zijn excuses zijn exact dezelfde als de Duitse excuses die Duitsland hanteerde toen het Tsjechoslowakije binnenviel. Ook de oorlogsmisdaden zijn vergelijkbaar. 
  18. Like
    010 ontving een reactie van Chaim in Situatie Oekraïne   
    Misschien moet je is Googlen? Er zijn al honderden meldingen gedaan van oorlogsmisdaden in Oekraïne. Je had het ook over dat MH17 in de strot geschoven was van Poetin. Terwijl de hele route van het buk raket systeem al in kaart is gebracht. Met deze opmerking diskwalificeer je je als serieuze gesprekspartner.
    https://www.theguardian.com/world/2022/sep/23/russia-has-committed-war-crimes-in-ukraine-say-un-investigators
     
  19. Like
    010 reageerde op Chaim in Situatie Oekraïne   
    Klopt. Eerst leverde Oekraïne zijn kernwapens in waarbij het de verzekering kreeg dat de landgrenzen zouden worden gerespecteerd - hetgeen een afspraak is die op papier staat -, waarna Poetin Oekraïne vervolgens gewoon binnenvalt. Indien Oekraïne nog kernwapens had gehad, dan zou Rusland wel tweemaal nadenken. 
    Rusland had voorafgaand aan de inval eveneens publiekelijk bekendgemaakt dat ze Oekraïne niet zouden binnenvallen. Leugenaars zijn het, maar dat is niet het ergste. Erger is dat ze legio oorlogsmisdaden plegen. En nog erger vind ik dat er blijkbaar types zijn die geen enkele aversie tonen met de slachtoffers en zelfs Poetin steunen.
  20. Like
    010 ontving een reactie van Chaim in Situatie Oekraïne   
    Er is in het verleden ook gezegd door Rusland dat als Oekraïne zijn kernwapens inlevert, dat hun landgrenzen dan worden gerespecteerd. Nou, dat is goed gekomen..... Rusland is voor geen cent te vertrouwen. 
  21. Like
    010 reageerde op Chaim in Situatie Oekraïne   
    Ongelovelijk dat er nog types zijn die Poetin steunen zonder ook maar een greintje aan aversie te tonen voor de legio oorlogsmisdaden die dat monster begaat, althans zolang het hun eigen kinderen maar niet zijn die worden verkracht en het hun eigen ouders maar niet zijn die worden doodgemarteld.
  22. Like
    010 reageerde op Hopper in Situatie Oekraïne   
    Ik ga niet in gesprek met Kremlin propaganda.  Dan zou ik medewerking verlenen aan oorlogsmisdaad.
  23. Like
    010 ontving een reactie van Chaim in Situatie Oekraïne   
    Ook bij het feit waarom de oorlog begonnen is in Oekraïne heeft overeenkomsten met Hitler. Hitler mocht in overeenstemming met oa groot-brittannië Tsjechoslowakije aanvallen. Niet het hele land, maar alleen het sudetenland waar veel etnische Duitsers wonen (of woonde).  Uiteraard hield de dictator met snor zich hier niet aan en veroverde geheel Tsjechoslowakije. Welke les moet we hier uit trekken? Als je een dictator een vinger geeft, dan neemt hij de hele hand. Daarom moet Oekraïne geholpen worden, want wie weet probeert hij het hele land te pakken of trekt hij door naar Moldavië, een land wat zich militair nog kan verweren tegen Rusland. 
    https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Duitse_bezetting_van_Tsjecho-Slowakije
  24. Like
    010 ontving een reactie van Chaim in Situatie Oekraïne   
    Het is een harde maar terechte constatering. We bewapenen Oekraïne niet alleen omdat we vinden dat Oekraïne het recht heeft om zichzelf te verdedigen, maar ook omdat we bang zijn dat de Russen verder gaan dan Oekraïne en misschien wel NAVO grondgebied aan gaat vallen. Als de Russen significante verliezen lijden, dan zijn ze in de nabije toekomst minder goed in staat om offensieve operaties uit te voeren. Helaas hebben veel Europese staten hun defensie laten verloederen en dat geeft ons tijd om hier aan te werken.
  25. Like
    010 ontving een reactie van Dat beloof ik in Een wereldreligie weer stap dichterbij   
    Dit is geen antwoord op mijn vraag maar een persoonlijke aanval. Ik stel de vraag nogmaals, waar blijkt dit uit?
    Ik geloof dat ik het gevonden heb! 😉
     
     
     
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid