Spring naar bijdragen

Nicoline

Members
  • Aantal bijdragen

    20
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  1. Je kunt gewoon god volgen dan zit je altijd goed. Ik vraag me toch wel een beetje af waar jouw naam voor staat?
  2. Mystic Netherlands, Ja, ik denk wel dat dat een valse profeet is maar ook met vals profeten moet je iets. Alles word je aangereikt in je leven en je moet er zelf f iets mee doen, er verantwoordelijkheid voor nemen. Maw valse profeten moeten getest en eventueel ontmaskerd maar je zult altijd moeten blijven bedenken dat een weerman er ook wel eens naast kan zitten en dat hij dan toch weerman blijft, eentje die er bij tijd en wijle naast zit.
  3. Anja, Toch stond op onze oude gulden 'god zij met ons' dus god heeft zeker niet alleen een wereldse betekenis. Wij (onder) handelen voor zijn aangezicht. De moslimsbankiers mogen bv geen rente rekenen, dat vind ik mooi, god ziet dat alles. Juist bij het onderhandelen is dat belangrijk om je dat te blijven beseffen, dat hij altijd meekijkt ook als je de ander stiekum meer geld probeert af te troggelen dan strikt noodzakelijk.
  4. Zo kan het geloof je ook steunen op een bepaalde bijbelse manier. Ik heb een vreselijk grote oom, hij past nauwelijks bij ons door de deur. Vroeger was ik altijd bang voor hem, tot ik de bijbel beter ging begrijpen en ik las hoe David Goliath versloeg. Ik ben dan wel geen David maar zoiets heeft tot neerslag in je denken in het dagelijkse leven. Het leven wordt toch op een of andere manier voorgeleefd in de bijbel, ook al zeggen de verhalen je op het eerste gezicht niets. Ik heb geen enkele voorstelling bij addergebroed maar wel bij hele grote slangen.
  5. Olorion, Dus jij vindt al die mensen die op zoek gaan naar de Ararat maar sukkels. Toch kan het letterlijk voelen van zo'n berg, als ze hem vinden, wel verdieping geven in het geloof. Zeker als je er thuis ook nog een stukje steen van hebt. Het geloof zal er niet door geboren worden maar zeker wel door groeien, lijkt me.
  6. DannyR, Het houdt natuurlijk wel behoorlijk af van de inhoud. Daarom gebruiken ze ook altijd zo'n eentonig melodietje als ze psalmen zingen, iedereen kan meteen meezingen zonder de melodie ook maar ooit gehoord te hebben, als je de tekst maar begrijpt.
  7. Nicoline

    Bijbelse chronologie

    Zou een forum niet DE plek moeten zijn voor onredelijke vragen waardoor er een opening vrijkomt naar leren van elkaar?
  8. Weggeven heeft wel iets moois en zeer zeker een bevrijdend gevoel. De vraag is nu alleen aan wie je dat alles gaat weggeven. Er ligt al zoveel plastic op de bodem van de oceaan, elke nacht word ik wakker van ellenlange stoeten afvalwagons die richting vuilverbranding denderen, mijn huisvuil moet ik in vieren splitsen maar er blijft zoveel ongecategoriseerd materiaal over waar mijn eigencomposthoop zelfs geen raad mee weet. Ik heb mijn kale kerstboom vanmorgen op de stoep bij mijn buurman gelegd maar het is toch altijd weer afwachten geblazen hoe het met de dankbaarheid gesteld is.
  9. Nicoline

    Bijbelse chronologie

    Bijbels chronologisch stoppen lijkt me een onmogelijkheid. Het gaat maar door. Is het niet met jouw dan is het wel zonder jouw.
  10. Jezus greep zelf ook in in het lichamelijke. Hij wekte doden tot leven. Als het zover komt in de wetenschap dat wij dit ook kunnen zal een christen dit dan soms niet zelf ethisch willen onderzoeken? Wat niet meteen wil zeggen dat ik nu mijn wachtwoorden gechipt wil hebben in mijn lijf.
  11. Daklozen komen er bij de Paus niet in, ze mogen maar tot het Pietersplein, zelfs de pauselijke voorhof blijft gesloten. http://www.rkk.nl/nieuws/vaticaan_krijgt_douche_voor_daklozen Je zal maar het hoofd zijn van de Pauselijke Liefdewerken. De Paus , zo blijkt nu, wist helemaal niet van het bestaan van daklozen dat heeft de pauselijk aalmoezenier hem onlangs verteld omdat deze laatste er toevallig laatst eentje had ontdekt. Als ik zoiets lees denk ik altijd dat ik in de maling wordt genomen, wat waarschijnlijk ook zo is.
  12. Nicoline

    Bijbelse chronologie

    Hij opende de rots, en wateren vloeiden, zij stroomden door de dorre streken als een rivier.(psalm 105:41) Tja, hoe zullen we dit eens chronologisch plaatsen, zelfs de oerknal raakt na een halve eeuw al versleten, begint scheurtjes te vertonen.
  13. Nicoline

    Bijbelse chronologie

    Hoe zal de jonge aarde zich verhouden tot de oude, de vader en de zoon. Gewoonlijk neemt men aan dat de wijsheid bij de oude zit, opa vertelt, God de vader etc maar het is helemaal niet gezegd dat dit altijd zo is misschien denken we wel de verkeerde richting op. In geboren worden zit de kracht van de vuurbol maar wij behandelen kinderen als onnozelen. Misschien is het wel tijd voor een nieuwe vloed, God kan zich altijd nog bedenken. Nergens staat dat God zich niet mag bedenken.
  14. Nicoline

    Bijbelse chronologie

    Voor mij is nog niet vastgesteld over welke tijd we het hebben, bijbels gezien, is het de sneeuwtijd? is het de existentiële tijd van Bergson? Is het de tijd zoals ik hem begrijp of de meer schizofrene tijd zoals ze collectief wordt beschreven?Is het de microscopisch of de kosmische tijd? Ik neig voorlopig naar de resterende zwarte lichaamstaling die uitgezonden werd door de hyperdicht vuurbol. Wat nog niet wil zeggen dat mijn vage idee niet zal botsen met bovenstaand idee met duidelijke getallen enzo, het zal mij benieuwen wat dan de uitkomst zal zijn.
  15. Maarten, Wel voor te stellen vanuit zijn positie maar de positie van de paus is ook niet alles, zo zonder vrouw en omringd door spirituele altzheimegrpatienten, roddelaars en ander gespuis. Wat heb je aan als paus aan een mooie nieuwe jurk in je eentje terwijl de daklozen gezellig bij elkaar kleumen? Ik zou het wel weten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid