Spring naar bijdragen

Meerdere geloven aanhangen


Aanbevolen berichten

Quote:
Op maandag 08 augustus 2005 13:37:15 schreef Doc for Life het volgende:

Dat heeft Hij wel. Maar zoals ik al heb geprobeerd uit te leggen is de Bijbel (ook na christus dus) misbruikt voor oorlogen en moorden. Maar dat wil niet zeggen dat hetgeen wat in de Bijbel staat fout en onzin is. Het wil alleen zeggen dat mensen (!!!) dat misbruikt hebben, maar doet aan de boodschap van de Bijbel geen afbreuk.

Dat de bijbel is misbruikt voor oorlogen zou je op zijn minst wakker moeten schudden: hoe komt dit?

Het antwoord luidt: dat komt doordat mensen zich volledig hebben onderworpen aan dit geloof en daarmee andere geloven hebben afgewezen. Het Christelijke geloof heeft in de geschiedenis mensen meer verdeeld dan verenigd, terwijl het verenigen van alle mensen op deze aardbol iets is waar we allemaal naar zouden moeten streven. Door blinde fixatie op het geloof dat je van je ouders hebt meegekregen zal dat doel nooit worden bereikt. Alleen collectief en universeel gebruik van het menselijke verstand kan ons daarnaar leiden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 77
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

  • 3 years later...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid