Spring naar bijdragen

Wie is bekeerd tot de RKK


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 311
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Het lijkt mij sowieso sterk dat je eerst kunt geloven (echt oprecht en niet omdat je jezelf ertoe dwingt ofzo) in de werkelijke tegenwoordigheid van Christus in de geconsacreerde Hostie, en dan later weer niet. En als je daar eenmaal in gelooft, gaat er toch niets boven een katholieke mis, hoe inspirerend andere (gebeds)bijeenkomsten van zowel katholieken als protestanten ook kunnen zijn. Zo gaat dat althans bij mij; wie er andere ervaring mee heeft, mag 't zeggen, natuurlijk smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hallo Girl,

Sta me toe om enkele ervaringen van mij neer te schrijven die misschiens nuttig kunnen zijn voor u.

Wel van thuis uit ben ik katholiek opgevoed tijdens mijn kinderjaren. Maar daarna raakte het ''katholieke'' in ons gezin wat op de achtergrond.

En als jonge rebelse tiener was ik er niet meer geïnteresseerd. Tot enige tijd geleden, ik opmerkte dat er een leegte was in mijn leven, ik miste iets.

Ik begon meer en meer in het geloof (terug) geïnteresseerd geraken.

En toen wist ik het, ik zou terug keren naar de RKK. Maar hoe teraan te beginnen?

Gewoon terug naar de Kerk gaan, zeiden ze. Maar ik had toch eerst een pastoor gecontacteerd. Hij ontving me zeer vriendelijk en we hebben uren gepraat. Naderhand heeft hij me nog enkele boeken meegegeven.

En sindsdien, ga ik regelmatig nog praten met meneer pastoor over het Geloof en andere zaken.

En ik, de verloren zoon, ben eindelijk terug THUIS gekomen.

Maar ik denk dat het voor mij iets anders was dan voor u, omdat ik al een katholieke opvoeding heb gehad, doopsel...

Dus ik dat ge het best een pastoor contacteert en met hem eens gaat praten.

Hier in Vlaanderen bestaan er ook programma's voor volwassen om hun thuis te brengen in de RKK.

Ik denk dat de plaatselijke bisdommen in Nederland ook zoiets gelijkwaardigs hebben.

Ge kunt ook eens kijken op de website van de Nederlandse bisdommen ofzo?

Of belt ter anders eens heen, en vraagt of ze u verder kunnen helpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op maandag 25 juli 2005 21:47:42 schreef wateengedoe2 het volgende:

Het lijkt mij sowieso sterk dat je eerst kunt geloven (echt oprecht en niet omdat je jezelf ertoe dwingt ofzo) in de werkelijke tegenwoordigheid van Christus in de geconsacreerde Hostie, en dan later weer niet. En als je daar eenmaal in gelooft, gaat er toch niets boven een katholieke mis, hoe inspirerend andere (gebeds)bijeenkomsten van zowel katholieken als protestanten ook kunnen zijn. Zo gaat dat althans bij mij; wie er andere ervaring mee heeft, mag 't zeggen, natuurlijk
smile.gif

Nu zou het boeiend zijn om te horen hoe dat bij Anne is gegaan. Anne, zou je daarover willen vertellen?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Na een behoorlijk irritante hapering van mezelf wil ik deze vraag in deze topic plaatsen (een nieuwe topic lijkt me niet echt nodig(?))

Quote:
Diakio schreef:

Ik kan "..." er niet van overtuigen dat de RKK niet is wat "..." denkt, simpelweg omdat ik het zelf ook denk.

Quote:
Iggi schreef:

Kan je me hier meer over vertellen..?

Quote:
Diakio schreef:

Ongetwijfeld. Wat is je concrete vraag?

Als eerste, wat bedoel je precies met de opmerking 'omdat ik dat zelf ook denk'. Bedoel je daarmee dat de RKK ook niet is wat jij denkt..? Dat jezelf een "foute" (of onvolledige) voorstelling hebt van de RKK. Of begrijp ik je nu verkeerd.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zaterdag 30 juli 2005 17:57:53 schreef Iggi het volgende:

Na een behoorlijk irritante hapering van mezelf wil ik deze vraag in deze topic plaatsen (een nieuwe topic lijkt me niet echt nodig(?))

Het lijkt me anders vrij off topic hier.

Quote:
Als eerste, wat bedoel je precies met de opmerking 'omdat ik dat zelf ook denk'. Bedoel je daarmee dat de RKK ook niet is wat jij denkt..? Dat jezelf een "foute" (of onvolledige) voorstelling hebt van de RKK. Of begrijp ik je nu verkeerd.

Je begrijpt me verkeerd.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op donderdag 28 juli 2005 21:30:12 schreef wateengedoe2 het volgende:

Me = ook benieuwd
smile.gif
Anne, hoe was dat voor jou?

Hoe was dat voor mij.

Wat mijn motivatie was toen ik de katholieke kerk in liep was God te ontmoeten. Ik kende Hem niet maar ik wist dat Hij bestond. En dat ik niet met Hem kon/durfde te praten was een gigantische frustratie voor mij. In de katholieke kerk waar ik naar toe ging (één uit de zogenaamde Charismatische beweging) ervoer ik God. Het leek wel dat voor het eerst in mijn leven ik antwoord terug kreeg als ik iets vroeg. Ik heb de hostie slechts één keer ontvangen.

Je moet bedenken ik heb nooit eerste communie gedaan, heb geen vormsel ontvangen, ik kwam blanco in de kerk en ik mocht de hostie niet nemen. Ik mocht ook niet biechten.

Ik kreeg van iemand een rozenkransje en een boekje met gebeden en die ben ik gaan bidden. Ik zat soms uren achter elkaar op m'n knieen en ik sprak die gebeden uit, terwijl mijn hart het uitschreeuwde voor God.

Mijn ervaringen met God waren in die tijden, niet noodzakelijk tijdens het ontvangen van de hostie.

Toen ik terugkwam in nederland ben ik op aswoensdag naar de kerk gegaan, waar niemand me kende. Ondanks dat ik wist dat het niet mocht ben ik toch naar voren gegaan voor de communie, maar ik voelde me vooral schuldig daarom.

Ik geloof niet dat het noodzakelijk de rozenkrans was die mij in contact bracht met God, maar mijn verlangen. Ik kon niet zonder God en ik zou net zo lang bidden, zoeken, vechten tot ik een glimp opving van die Ene.

Nu ga ik naar een Charismatische kerk en bid ik geen rozenkrans, mnaar bid ik in tongen. Het zelfde geldt nu. Ik heb honger naar God, ik kan niet zonder Hem. Die honger, dat verlangen eert God. Hij reageert op verlangen. En daar ben ik hem zo ontzettend dankbaar voor

Link naar bericht
Deel via andere websites

offtopic:

Quote:
Op zaterdag 30 juli 2005 23:29:56 schreef diakio het volgende:

[...]Je begrijpt me verkeerd.

Diakio, een vriendelijk verzoek. Zou je niet alleen op precies díe vraag willen reageren die je wordt gesteld, maar ook iets verder door willen denken? Iggi vraagt of je iets zus of zo bedoelde en of dat ze het anders verkeerd begreep. Jij antwoordt, dat ze het verkeerd begreep. Kan je ook gelijk uitleggen waaróm, zonder eerst op een (nogal voorspelbare) tegenvraag te wachten? Dat werkt wat makkelijker dan dat mensen steeds maar weer terug moeten komen met 'ja, maar wat dan?' enz. IRL (in real life) laat je je toch ook niet zo uitvragen en dat je steeds ja of nee antwoordt en weer wacht op een tegenvraag? Het natuurlijke verloop van een gesprek vraagt meer anticipatie dan alleen maar 'droog' ja of nee antwoorden. De reden dat ik dit zeg, is dat ik het al (veel) vaker van je heb gezien her en der op het forum.

Iggi's eerste vraag was:

Quote:
Als eerste, wat bedoel je precies met de opmerking 'omdat ik dat zelf ook denk'.

Dat is een open vraag en je antwoord 'je begrijpt me verkeerd' is daarop geen antwoord. Zou je antwoord willen geven op deze vraag van Iggi?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zondag 31 juli 2005 21:15:07 schreef wateengedoe2 het volgende:

IRL (in real life) laat je je toch ook niet zo uitvragen en dat je steeds ja of nee antwoordt en weer wacht op een tegenvraag?

Je overschat mijn communicatieve vaardigheden irl wellicht.

Quote:
Het natuurlijke verloop van een gesprek vraagt meer anticipatie dan alleen maar 'droog' ja of nee antwoorden. De reden dat ik dit zeg, is dat ik het al (veel) vaker van je heb gezien her en der op het forum.

Ik heb de ervaring dat forum-communicatie veel mist en daardoor snel tot verkeerd verstaan aanleiding geeft. Dus ik probeer me zoveel mogelijk te beperken tot dat wat gezegd cq gevraagd wordt. Maar bedankt voor de tip.

Maar goed, een antwoord dan dat mogelijk meer aan je verwachtingen voldoet:

Quote:

Op zondag 24 juli 2005 01:40:41 schreef diakio het volgende:

A. neigt naar het geloof dat Christus de Kerk gesticht heeft op de rots van de apostelen, zoals verhaald in het evangelie, (tot zover weinig nieuws voor een protestant mag ik hopen ) en dat die kerk haar voortbestaan vindt in de apostolische successie, zoals verhaald in Handelingen. Het is die Kerk, waarvan Christus gezegd heeft dat deze kan binden en ontbinden, kan vergeven of vergeving kan onthouden, de Kerk die zal zijn tot het einde der tijden en die altijd met Christus zal zijn zoals Christus met haar. Het is de Kerk die door Christus de wereld in is gezonden om te onderwijzen en te verkondigen, om te zoeken, te vissen en te behouden, om te dopen in de naam van de Heilige Triniteit, de Kerk die door de poorten der Hel niet overweldigd zal worden, de Kerk die is: de Maagd verborgen in de woestijn, met haar kinderen die door de draak beoorlogd worden, het mystiek lichaam van Christus, sacramenteel en heilig, maar ook het pelgirmerende godsvolk, zoals die bestaat in de Rooms Katholieke Kerk.

En dat is ook mijn geloof.

Dat bedoelde ik. Maakt dit het duidelijker?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Quote:
Op donderdag 25 augustus 2005 11:49:01 schreef girl het volgende:

oooh wat vreemd. Zou je anders misschien mij willen mailen?

Ik denk dat het niet is gelukt omdat je emailadres sniet in beeld stond en toen heb ik het maar gedaan via credible bij stuur een email zegmaar.

Dat zou toch moeten werken eigenlijk, zou je het nog eens willen proberen?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 weeks later...

Beetje late reactie, maar beter laat dan nooit:

Ik ben iets meer dan 1 jaar geleden katholiek geworden.

Ik ging vaak met katholieke vrienden mee naar de kerk en ik ben er dus een beetje in opgegroeid, ondanks dat mijn ouders niet gelovig zijn.

Ik voelde me meer thuis in de katholieke kerk dan in de protestantse.

Toen ik mijn huidige pastor opbelde wilde hij me graag dingen leren over het geloof en samen kijken wat het beste voor me is.

Met als resultaat mijn doop, vormsel en communie.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...
  • 4 months later...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid