Spring naar bijdragen

Groep katholieke monniken verdacht van grootschalige bierhandel


Aanbevolen berichten

Mod: Dit bericht is satirisch bedoeld en bevat geen echt nieuws.

GRIMBERGEN - Opnieuw een schandaal binnen de katholieke kerk. Een groep monniken van de orde der Cisterciënzers, ook wel bekend als ’trappisten’, zou zich al jarenlang bezighouden met de productie en handel in alcoholhoudende drank. In abdijen in onder meer België en Nederland werden installaties aangetroffen waarmee grote hoeveelheden bier konden worden geproduceerd. Bier wordt in verband gebracht met verslavingen, verkeersongelukken en ernstige leveraandoeningen. Journalisten van het Belgische onderzoeksprogramma Vizier ontdekten in meerdere abdijen ketels, bottelmachines en grondstoffen die gebruikt kunnen worden voor de productie van bier. “Officieel houden de trappisten zich bezig met bijbelstudie en gebed, maar nu blijkt dat in hun abdijen veel meer aan de hand is”, zegt onderzoeksjournalist Michél Bernard.

Zo zouden trappisten betrokken zijn bij een grote productiefaciliteit in Brabant. “Daar hebben we ook beelden van”, zegt Bernard. “De productieruimte maakt een zeer professionele indruk. Er kan bier worden gebrouwen met een alcoholpercentage tot wel 11 procent, duizenden liters tegelijk. Daarmee moeten in de loop der jaren miljoenen zijn verdiend. Je vraagt je af wat dat in godsnaam nog met het geloof te maken heeft.”

Bron: https://nieuwspaal.nl/groep-katholieke-monniken-verdacht-van-grootschalige-bierhandel/

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid