Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Zojuist zei Hermanos2:

Wat zijn jouw criteria om iemand (g)een broeder te noemen? 

De belangrijkste is: geloof in het werk van Jezus aan het kruis als enige middel om gered te worden. Helaas bestaan er nogal wat Jezussen en is het ook zaak om goed te definiëren wie Jezus nu werkelijk is. Ik doel in ieder geval op Jezus die onderdeel uitmaakt van de Heilige Drievuldigheid. Dat wil dus zeggen dat Jezus onmogelijk een schepsel kan zijn. En wat niet geschapen is, is God.

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei sandingisaskill:

De belangrijkste is: geloof in het werk van Jezus aan het kruis als enige middel om gered te worden. 

De bijbel zegt dat gelovigen moeten volharden tot het einde om gered te worden. Dit gaat in tegen het idee van, eens gered altijd gered. 

Mijn idee is dat de mens een vrije wil heeft. Maar door de zonde die vrije wil niet kan benutten. Jezus' offer neemt de zonde van Adam en Eva weg. De gelovige mens is nu geen zondaar meer en kan net als Adam en Eva kiezen. 

Dus Jezus is de Weg, de Waarheid en het Leven. Hij plaatst (door Zijn offer) de mens terug in de toestand vóór het intreden van zonde. 

Door Jezus aan te nemen en tot het einde toe niet meer los te laten wordt de gelovige gered. Daarom is Jezus de Weg die men moet gaan. In zijn geheel moet afleggen. 

Daarom zijn andere religies, die menen binnen te kunnen komen zonder Jezus, niet gered. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei Hermanos2:

De bijbel zegt dat gelovigen moeten volharden tot het einde om gered te worden. Dit gaat in tegen het idee van, eens gered altijd gered.

Volharden in een wedstrijd die reeds gewonnen is, is niet hetzelfde als op eigen kracht zien te winnen. Uitvallers zijn dan m.i. mensen die menen op eigen kracht deze zaak te kunnen regelen, en dus nooit hun vertrouwen hebben gesteld op Jezus, en dus nooit gered zijn geweest. De geestelijke wedstrijd die ik loop kent geen concurrenten, enkel winnaars.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid