Spring naar bijdragen

hoe moet je de rozenkrans bidden??


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 56
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

[...]

Nee zeker geen spijt.

Ik zei spijtig. Daarmee gaf ik aan dat ik het spijtig vind. Dat jij geen spijt hebt had ik al wel door. Maar berouw kan laat komen.

Quote:

Velen zoeken echt naar God en bij onze katholieke kerk ik zeg niet allemaal was de Heilige Geest dood en jezus leefde ook niet.

De zinsconstructie zorgt ervoor dat het voor mij niet geheel duidelijk is wat je bedoeld. Wellicht zou je het kunnen verduidelijken. Velen zoeken idd naar God, maar als je een bevestiging zoekt van Gods bestaan in de meest geweldige wonderen, dan zul je bedrogen uitkomen. God is geen kermisattractie.

Quote:

En nu bij maasbach kerk ben geweest. Voel ik God bij me en hoe wil je weten door de doping in de Heilige Geest.

De doop in de Heilige Geest nog wel. Moet de Heilige Geest niet op je neerdalen?

Quote:

Nu weet ik werkelijk dat Jezus leeft en woont in je hart. En niet in religies.

Je hangt nu toch zelf ook een religie aan, enkel hangt er nu een ander naamkaartje aan en is de invulling anders.

Quote:

Hij vernieuwd je hart helemaal op alle fronten ook je denkwijze. Want Hij wilt alles en natuurlijk maak je fouten met Hem doen. Zelfs de kleinste dingen. Ik zou zeggen kijk maar eens of neem maar eens op de man met de boodschap David Maasbach op SBS6 zondag. Heb gehoord hebben ze 10 jaar voor gebeden dat er commerciële tv uitzendigen zou komen. En velen katholieken volgen al om de werkelijke evangelie te weten, en dat is absoluut niet het katholiek af te kraken. ALs je oren hebt kijk maar eens hier dan. We willen juist de blijde boodschap doorgeven=het evangelie= Jezus leeft, God is dezelfde vandaag, gisteren en morgen.

Ik zie nu nog steeds niet in waarom je de katholieke kerk hebt verlaten. Behalve dan dat je je wel erg veel laat leiden door gevoel. Gevoel kan ook misleiden.

Quote:

Was mij bekend. Wat moet ik er verder mee?

Quote:

Handelingen 1,1-14

Maar wanneer de heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en van mij getuigen in Jeruzalem, in heel Judea en Samaria, tot aan de uiteinden van de aarde. En nu getuigt de Heilige Geest nog steeds vandaar zijn er velen naar Jan Zijlstra(God's man) om genezing te ontvangen etc etc. En je hart moet er open voor staan.

God zegen je mijn broeder.

Leuk, maar wat moet ik er mee? Het geeft nog steeds niets aan. Over Jan Zijlstra is overigens ook een topic, staat ook ergens een link in naar een Netwerk uitzending, de moeite waard om te bekijken.


Samengevoegd:

Quote:

[...]Dat is waar het heeft er niks mee te maken maar in de bijbel moet je zeker een volwassen doop ondergaan dat betekent je oude leven begraven en het nieuwe leven beginnen met Jezus. En de bijbel is waarheid van kaft tot kaft anders is je geloof op niks gebasseerd lijkt me? En betreffende de Heilige Geest lees jij maar eens het nieuwe testament of dit

Dat is mooi, de Bijbel is volgens jou van kaft tot kaft waarheid. Brengt de interessante vraag in me op hoe jouw gemeente omgaat met het avondmaal, wat daar de leer over is.

Verder is alles al wel beantwoord. En is het erg offtopic zoals al gezegd lees ik nu.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Waarom Lourdes, Maria en de rozenkrans? Is Jezus niet belangrijker?

geplaatst: maandag, 11 februari 2008, 8.00 uur

Hanna: â€Waarom gaan zoveel katholieken naar plaatsen als Lourdes? Waarom bidden ze zoveel tot Maria? Is het niet veel belangrijker om tot Jezus te bidden?â€

Sommige niet-katholieke christenen kijken met verbazing naar de plaats die de persoon van Maria inneemt in het katholieke geloof. Katholieken steken kaarsjes op bij Maria, bidden de rozenkrans, trekken massaal naar bedevaartsplaatsen zoals Lourdes en Fatima en dragen in sommige landen zelfs beelden van Maria rond in processie.

Is al die aandacht niet overdreven? Leidt dat de aandacht niet af van de persoon van Jezus? Zou Jezus niet het middelpunt van het geloof moeten zijn?

Ik zou hierover een paar dingen willen zeggen:

Katholieken vereren Maria als moeder van de Verlosser; het gaat hier niet om ‘aanbidding’ – de Drie-ene God staat bij katholieken op de eerste plaats!

De Bijbel zelf geeft aan de rol van Maria een belangrijke plaats: door haar ja-woord kon Jezus geboren worden. Op het kruis geeft Jezus haar zelf als moeder aan Johannes, en daarmee wordt zij de moeder van de Kerk.

Je ziet al vanaf het vroegste begin van de Kerk dat aan Maria een bijzondere plaats wordt toegekend; het is dus een constant onderdeel van de traditie geweest.

Door kaarsen te branden bij een afbeelding van Maria, drukken katholieken hun vertrouwen uit in de moederlijke zorg van Maria, en vragen ze haar voor hen te bidden ‘nu en in het uur van onze dood’. In het gebed tot Maria vragen katholieken om haar voorspraak, haar gebed. Het blijft nog steeds God die dat gebed uiteindelijk verhoort.

Maria werkt dus, net als andere heiligen, mee in het heilsplan van God, maar ze is zelf niet de bron van de genade, dat is God alleen. Net zoals wij op aarde voor elkaar kunnen bidden, vragen katholieken om het gebed van Maria en van de andere heiligen.

Er is dus geen sprake van concurrentie! Maria is niet ‘los verkrijgbaar’. Maria wijst altijd de weg naar haar Zoon. Het is niet zo dat de verering van Maria de rol en de plaats van Jezus in de weg staat, integendeel. Maria is het beeld van de biddende Kerk, open voor de wil van God, altijd gericht op Jezus.

De rozenkrans is in de kern een Bijbels, meditatief gebed rond belangrijke gebeurtenissen in het leven van Maria en Jezus. Tijdens het bidden van de rozenkrans staan katholieken stil bij de mysteries van het leven, het lijden, sterven en verrijzen van Jezus.

Hoewel bedevaartsplaatsen rondom verschijningen van Maria, zoals Lourdes, voor veel katholieken erg belangrijk zijn, verplicht de katholieke kerk niemand om te geloven dat deze verschijningen daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Verschijningen van Maria zijn bedoeld als ondersteuning van het geloof, maar voegen strikt genomen geen nieuwe inhoud toe aan het katholieke geloof.

Je kunt de betekenis van Maria's rol in het katholieke geloof in het Latijn heel kernachtig samenvatten: “Ad Jesum per Mariam†– “Door Maria tot Jezusâ€.

Heb je zelf een vraag voor de Eerste Hulp? Stuur ‘m naar rvonhogen[at]sqpn.com

Luister ook naar Father Rodericks podcast: link

Bijbelcitaten komen uit de Nieuwe Bijbelvertaling: link

Bron: link

Link naar bericht
Deel via andere websites

Maar laten we wel wezen, die massale volsdevotie voor Maria neigt soms ook wel naar afgoderij. Dat is niet zozeer de leer omtrent Maria (hoeveel moeite ik soms daarmee heb)alswel de praktijk.

Nu kijk ik natuurlijk als gereformeerde ernaar en corrigeer mij als het nodig is, maar het is een indruk die ik toch wel erg sterk krijg als ik sommige Lourdesgangers hoor.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Offtopic -> Love fr. Roderick

ontopic -> De rozekrans is een geweldig gebed. Ik bid mee met de podcasts van rosary army. Ik weet het nog niet allemaal uit mijn hoofd en dus is dat een geweldige oplossing. To Jesus trough Mary! smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Maar laten we wel wezen, die massale volsdevotie voor Maria neigt soms ook wel naar afgoderij. Dat is niet zozeer de leer omtrent Maria (hoeveel moeite ik soms daarmee heb)alswel de praktijk.

Nu kijk ik natuurlijk als gereformeerde ernaar en corrigeer mij als het nodig is, maar het is een indruk die ik toch wel erg sterk krijg als ik sommige Lourdesgangers hoor.

Dat is waar, maar dat is een fenomeen wat je overal ziet, namelijk dat het volkgeloof nu eenmaal niet alle theologisch nuances kent / snapt of zich ervoor interesseert. Bij ons word dat dan zichtbaar in een wat vreemde devotie voor Maria, bij charismaten zie je het 'Jezus als half mislukte pooier' syndroom, en zo

heeft dat bij iedere religie zo zijn eigen uiting. Niks aan te doen denk ik, en zo lang die mensen netjes

het herderschap van hun pastoor aanvaarden is dat verder geen probleem.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Voor de mensen die nog niet zo goed weten hoe ze de rozenkrans moeten bidden of die wel wat steun in het gebed kunnen gebruiken heb ik de volgende podcasts gevonden: link

De podcasts zijn engelstalig. Podcasts zijn zeg maar opgenomen radio uitzendingen. Je kunt het dus makkelijk op je draagbare media apperaat zetten en bijvoorbeeld in de trein afluisteren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid