Spring naar bijdragen

De koning van het Noorden tegen deze van het Zuiden .


Aanbevolen berichten

EEN PROFETIE GAANDE VANAF CYRUS DE GROTE TOT HET EINDE DER TIJDEN IN 45 VERZEN .(Daniël 11)

Samen met hoofdstuk 12 is de vierde & laatste toekomst profetie van het boek Daniël .

De drie vorige waren :

1) Het gestenigde beeld van hoofdstuk 2

2) De vier dieren van hoofdstuk 7

3) Het gezicht van de ram & de bok tot de profetie van de 70 weken : hoofdstukken 8 & 9

Iedere profetie bouwt verder op de gegevens van de vorige, en voegt er meer details aan toe Ook hier worden massa’s details toegevoegd .

Dit hoofdstuk verdeeld zijn aandacht hoofdzakelijk tussen de Griekse periode & de eindtijd .

Wat het eerste gedeelte betreft , zal ik de commentaren bewust heel kort houden : de bedoeling is dat we de rode draad kunnen volgen, niet een les geschiedenis .

Op het tweede gedeelte ga ik dan wel wat dieper in .

Nog een kleine opmerking : deze profetie vermeld geschiedkundige feiten, maar dit zonder de bedoeling een geschiedenisboek te zijn . Bepaalde zaken komen in de focus, maar er is niet noodzakelijk een continuïteit .

De verzen 2 & 3 geven al direct een mooi voorbeeld : De profetie is gegeven ten tijde van Kores (= Cyrus de Grote ) , en er wordt gesproken van nog vier koningen alvorens er sprake is van Alexander de Groote . Iedereen die een beetje op de hoogte is van de geschiedenis van het Perzische rijk zal bemerken dat er vijf koningen ontbreken . ( Artaxerxes Longimanes / Xerxes II / Darius II / Artaxerxes II en Darius III Codoman ) .

1 Ik echter, ik stond in het eerste jaar van Darius de Meder hem tot een helper en toevlucht.

Dit eerste vers behoort eigenlijk tot het vorige hoofdstuk .

2 Nu dan, ik zal u de waarheid bekendmaken. Zie, nog drie koningen zullen in Perzie opstaan, en de vierde zal grotere rijkdom bezitten dan alle anderen, en als hij sterk geworden is door zijn rijkdom, zal hij alles in beweging brengen tegen het koninkrijk van Griekenland.

drie koningen : Cambyses, Smerdis, & Darius I

de vierde koning : Xerxes I

3 En er zal een heldhaftige koning opstaan, die met grote heerschappij zal regeren en doen zal wat hem goeddunkt.

een heldhaftige koning : Alexander de Grote

4 Maar nauwelijks is hij opgestaan, of zijn koninkrijk zal verbroken worden en verdeeld naar de vier windstreken des hemels; doch niet aan zijn nakomelingen, en zonder de macht waarmee hij heerste; want zijn koninkrijk zal uiteengerukt worden en aan anderen dan dezen komen.

Het rijk wordt verdeeld onder de vier generaals van Alexander : Cassander, Lysimachus, Ptolomeus & Seleucus .

5 Dan zal de koning van het Zuiden sterk worden, maar een van zijn oversten zal hem in sterkte overtreffen en heersen; zijn heerschappij zal een grote heerschappij zijn. 6 En na verloop van jaren zullen zij zich verbinden: de dochter van de koning van het Zuiden zal komen tot de koning van het Noorden om een vergelijk te treffen, maar zij zal de sterkte van haar macht niet behouden, evenmin zal zijn macht standhouden; zij zal worden prijsgegeven, zo ook degenen die haar brachten, hij die haar verwekte, en hij die haar verwierf. 7 En in die tijden zal een spruit uit haar wortels in zijn plaats oprijzen, en deze zal oprukken tegen het leger, de burcht van de koning van het Noorden binnentrekken, en zegevierend daartegen optreden. 8 Ja, zelfs hun goden met hun gegoten beelden, met hun kostbare voorwerpen, zilver en goud, zal hij als buit naar Egypte voeren; hij zal enige jaren zich van strijd tegen de koning van het Noorden onthouden, 9 daarna zal deze het koninkrijk van de koning van het Zuiden binnenvallen, doch naar zijn eigen land moeten terugkeren. 10 Dan zullen zijn zonen zich ten strijde rusten en een menigte grote legers verzamelen; een van hen zal tegen hem oprukken, als een overstroming steeds verder om zich heen grijpen, en bij een hernieuwde stormloop komen tot aan zijn vesting. 11 Dan zal de koning van het Zuiden verbitterd worden en uittrekken en strijden met de koning van het Noorden, en deze zal een grote menigte op de been brengen, maar die menigte zal in zijn macht worden overgegeven. 12 En wanneer die menigte is weggevaagd, zal zijn hart zich verheffen; wel zal hij tienduizenden neervellen, maar toch niet sterk zijn. 13 En opnieuw zal de koning van het Noorden een menigte op de been brengen, groter dan de eerste, en na een tijdsverloop van jaren zal hij tegen hem oprukken met een groot leger en een geweldige tros. 14 In die tijden nu zullen velen opstaan tegen de koning van het Zuiden; ook zullen gewelddadige mensen uit uw volk zich verheffen om een gezicht tot werkelijkheid te maken, maar zij zullen struikelen. 15 En de koning van het Noorden zal komen, een wal opwerpen en een versterkte stad innemen; de strijdkrachten van het Zuiden zullen geen stand kunnen houden, noch ook de keurtroepen, ja, er zal geen kracht zijn om stand te houden.

Verzen 5 tot en met 15 : beschrijven de voortdurende strijd die er geweest is tussen de Ptolomeeën en de Seleuciden , getypeerd als de koningen van het zuiden & het noorden .

De koning van het NOORDEN staat voor ( de opeenvolgende ) koningen van de Seleuciden

De koning van het ZUIDEN staat voor ( de opeenvolgende ) koningen van de Ptolomeën

Zelfs een oppervlakkige uitleg van deze verzen zou meerdere bladzijden vergen, en dit is niet het doel van deze studie . Toch even meegeven dat wat deze eerste 15 verzen betreft praktisch alle commentatoren een gelijkluidende uitleg geven .

16 En hij die tegen hem optrekt, zal doen wat hem goeddunkt, en niemand zal voor hem standhouden; hij zal vaste voet krijgen in het Sieraadland en verdelging zal in zijn hand zijn.

Vanaf vers 16 zijn er twee richtingen in interpretatie mogelijk :

 De ene gaat ervan uit dat de verzen 16 tot 45 nog altijd de periode van Ptolomeeën & Seleuciden beschrijven, waarbij Antiochus Epiphanes ( -175 tot -164 ) dan gezien wordt als een Type van de Antichrist .

 De andere ziet vanaf vers 16 “ Rome “ op het toneel verschijnen .

Beide interpretatiesystemen hebben zo hun voor- en nadelen . Hier volg ik de tweede

En hij die tegen hem optrekt : Hier komt Rome op het toneel .

17 Dan zal hij ernaar streven om de macht te verwerven over het gehele koninkrijk van de ander en hij zal een vergelijk met hem treffen; een vrouw zal hij hem geven om het rijk te gronde te richten, maar dit zal niet slagen en hem niet tot voordeel zijn. 18 En hij zal zijn aangezicht keren tegen de kustlanden en er vele veroveren, maar een bevelhebber zal hem met zijn smaad doen ophouden zonder dat hij hem diens smaad vergelden kan. 19 Daarna zal hij zijn aangezicht keren naar de burchten van zijn eigen land; maar hij zal struikelen en vallen en niet meer gevonden worden.

De veroveringen van Rome, Caesar & Cleopatra , val van de Romeinse republiek & moord op Caesar .

20 In zijn plaats zal iemand opstaan, die een afperser rondzendt door het heerlijkste deel van het koninkrijk, maar binnen enkele dagen zal hij verbroken worden, doch niet door toorn, noch door strijd.

een afperser : Keizer Augustus, die volkstellingen hield ten einde belastingen te kunnen heffen .

21 En in zijn plaats zal een veracht man opstaan, wie men de koninklijke waardigheid niet had toegedacht; onverhoeds echter zal hij komen en zich meester maken van het koningschap door slinkse streken;

Keizer Tiberius,de opvolger van Augustus, was zeker niet de keuze van deze laatste . Augustus had gekozen voor Agrippa, een geëerd Romeins burger . Toen deze echter voortijdig stierf, gaf Augustus toe aan het herhaalde aandringen van zijn vrouw Livia om haar zoon uit een vorig huwelijk voor te dragen als opvolger . Toen hij keizer was, was hij betrokken in een pak intriges, en trok zich uiteindelijk terug op het eiland Capri, om nooit meer naar Rome terug te keren .

22 alles overstromende strijdkrachten zullen voor zijn aangezicht weggespoeld en vernietigd worden, ja, ook een vorst van het verbond.

Een vorst van het verbond : daarmee wordt Christus bedoeld .

23 En wanneer men met hem een verbond heeft aangegaan, zal hij bedrog plegen; zo zal hij omhoog komen en sterk worden, met weinig volk. 24 Onverhoeds zal hij in de vruchtbaarste streken van het landschap komen, en doen wat zijn vaderen noch zijn voorvaderen gedaan hebben: roof en buit en have zal hij voor zijn mannen uitstrooien; ook tegen de versterkte plaatsen zal hij plannen beramen, maar slechts voor een tijd.

Dit duidt op de politiek & diplomatie van Rome . Soms werden hele streken toegevoegd zonder slag of stoot .

maar slechts voor een tijd. : periode van 360 jaar . Sommige schrijvers ( o.a. De Ligne & Uriah Schmitt ) denken aan de periode van -31 ( slag bij Actium ) tot 330 ( splitsing van het Romeinse rijk onder Constantijn )

25 Ook zal hij zijn kracht en zijn moed richten tegen de koning van het Zuiden met een groot leger, en de koning van het Zuiden zal zich ten strijde rusten met een uitermate groot en sterk leger, maar hij zal geen stand kunnen houden, want men zal plannen tegen hem beramen;

De slag bij Actium ( september -31 )

26 zijn eigen tafelgenoten zullen hem afbreuk doen en zijn leger zal wegspoelen, en er zullen vele verslagenen vallen. 27 En die beide koningen zullen kwaad in de zin hebben, en aan een tafel gezeten, zullen zij leugens spreken, maar het zal niet gelukken, want nog toeft het einde tot de vastgestelde tijd.

Octavianus ( de latere keizer Augustus ) & Antonius

28 Dan zal hij naar zijn land terugkeren met rijke have, en zijn hart zal zijn tegen het heilig verbond; zo zal hij doen en naar zijn land terugkeren.

Inname van Jeruzalem in het jaar 70

29 Ter bestemder tijd zal hij opnieuw in het Zuiden binnenvallen, maar de laatste keer zal het niet zijn zoals de eerste: 30 er zullen schepen der Kittiers tegen hem komen, zodat hij afgeschrikt wordt; maar op de terugweg zal hij vergramd worden tegen het heilig verbond en tot daden overgaan; en, teruggekeerd, zal hij zijn belangstelling wijden aan hen die het heilig verbond verzaken.

er zullen schepen der Kittiers tegen hem komen : Zeeslag van kaap Bon in 468 tegen de Vandalen .

hij vergramd worden tegen het heilig verbond en tot daden overgaan

Jaar 533 : keizer Justinianus benoemd de paus tot hoofd van alle bisschoppen

31 Dan zullen strijdmachten door hem op de been gebracht worden; zij zullen het heiligdom, de vesting, ontheiligen, het dagelijks offer doen ophouden en een gruwel oprichten, die verwoesting brengt.

Periode van 1260 jaar pauselijke overheersing van 538 tot 1798

32 En degenen die zich misgaan tegen het verbond, zal hij door vleierijen tot afval bewegen, maar het volk dat zijn God kent, zal sterk zijn en daden doen.

Zij die beslissingen van pausen en concilies boven het woord Gods stellen worden beloond met ereambten & bezittingen . Soms werden ganse provincies en bisdommen geschonken aan prinsen . Denk ook eens aan de overzeese gebieden die geschonken werden aan de Spaanse & Portugese heersers .

maar het volk dat zijn God kent, zal sterk zijn en daden doen.: zelfs gedurende deze periode zijn er Gods getrouwen geweest : denk aan de Waldenzen en de Albigenzen, en aan de voorlopers van de reformatie .

33 En de verstandigen onder het volk zullen velen tot inzicht brengen, maar zij zullen een tijdlang struikelen door zwaard en vuur, door gevangenschap en beroving.

De Gods getrouwen zijn blootgesteld geweest aan een pak miserie : individuele & collectieve vervolgingen : denken we aan de inquisitie, de brandstapels, de dragonades, de massamoorden ( Bartholomeüs nacht bijvoorbeeld ) de kruistochten tegen de Katharen ….

34 Doch, terwijl zij struikelen, zullen zij een kleine hulp vinden; dan zullen velen zich in huichelachtigheid bij hen aansluiten.

Doch, terwijl zij struikelen, zullen zij een kleine hulp vinden : velen van de Gods getrouwen woonden in onherbergzame streken ; waar ze relatief veilig waren tegen de roomse vervolgingen.

Vergelijk met Openbaring 12:6 : En de vrouw vluchtte naar de woestijn, waar zij een plaats heeft, door God bereid, opdat zij daar twaalfhonderd zestig dagen onderhouden zou worden.

dan zullen velen zich in huichelachtigheid bij hen aansluiten. : denk bijvoorbeeld aan het protestantisme in het Duitsland van de 16e eeuw, waar toch een pak prinsen & hertogen het protestantisme omarmd hebben, niet uit overtuiging, maar voornamelijk uit politieke motieven .

35 Sommige van de verstandigen zullen struikelen, opdat er onder hen loutering, schifting en zuivering teweeggebracht worde, tot aan de eindtijd; want deze toeft nog tot de vastgestelde tijd.

De eindtijd begint na de periode van de pauselijke overheersing . ( na 1798 dus )

36 En de koning zal doen wat hem goeddunkt; hij zal zich verhovaardigen en zich verheffen tegen elke god, zelfs tegen de God der goden zal hij ongehoorde woorden spreken, en hij zal voorspoedig zijn, totdat de maat van de gramschap vol is; want wat vastbesloten is, geschiedt.

Vergelijk met : Daniel 8:25 : hij zal zich in zijn hart verheffen, en onverhoeds velen verderven. Ook tegen de Vorst der vorsten zal hij optreden, doch zonder mensenhanden zal hij vernietigd worden.

Openbaring 13:5-6 : 5 En hem werd een mond gegeven, die grote woorden en godslasteringen spreekt; en hem werd macht gegeven dit tweeënveertig maanden lang te doen. 6 En het beest opende zijn mond tot lasteringen tegen God, om zijn naam te lasteren en zijn tent en hen, die in de hemel wonen.

totdat de maat van de gramschap vol is; want wat vastbesloten is, geschiedt.: tijdens de Franse revolutie heeft het pausdom een dodelijke wonde ontvangen( gevangenneming van de paus door generaal Berthier & voorlopig einde van de pauselijke macht op de Europese politiek ) op het einde wordt het pausdom vernietigd . (wordt in detail uitgelegd bij de studie van Openbaring 18)

37 Ook op de goden zijner vaderen zal hij geen acht slaan; op de lieveling der vrouwen noch op enige andere god zal hij acht slaan, want tegen alle zal hij zich verheffen.

Ook op de goden zijner vaderen zal hij geen acht slaan : Met de Vader en Christus wordt geen rekening gehouden . Dit betekent dat de oorspronkelijke genadeboodschap van het evangelie wordt verlaten .

op de lieveling der vrouwen : dit slaat op het verplichte celibaat van de Roomse geestelijkheid :

I Timotheus 4:1-3 : Maar de Geest zegt nadrukkelijk, dat in latere tijden sommigen zullen afvallen van het geloof, doordat zij dwaalgeesten en leringen van boze geesten volgen, 2 door de huichelarij van leugensprekers, die in hun eigen geweten gebrandmerkt zijn, 3 het huwelijk verbieden ….

38 Maar in hun plaats zal hij de god der vestingen vereren: de god die zijn vaderen niet gekend hebben, zal hij vereren met goud en zilver en edelgesteenten en kostbaarheden.

de god der vestingen vereren : vestingen in het Hebreeuws is Mauzim (Strongs 04581 ) het woord staat ook voor vesting , sterkte, burcht, schutse … het komt 35 keer voor in het oude testament . de god der vestingen : Sir Isaak Newton paste deze uitspraak toe op de heiligen, op de beelden en relikwieën die door de Katholieke kerk van in de vroegste eeuwen met eerbied worden vereerd als machtige beschermers .

de god die zijn vaderen niet gekend hebben, zal hij vereren met goud en zilver en edelgesteenten en kostbaarheden : Dit mag toegepast worden op de hostie in een monstrans, waaraan een goddelijke eer bewezen wordt .

39 En hij zal optreden tegen de versterkte vestingen met de hulp van de vreemde god; ieder die deze erkent, zal tot grote eer komen; hij zal hen tot heersers maken over velen en grond aan hen toedelen als beloning.

Het pausdom heeft zijn macht uitgeoefend over de volkeren, met een godsdienst die ver afwijkt van het oorspronkelijke evangelie . Een duidelijke verwijzing naar de macht van het pausdom gedurende de middeleeuwen . (Zie ook commentaar bij vers 32 .)

met de hulp van de vreemde god . Een verwijzing naar de hostie, “het onbloedig offer van Jezus op de Roomse altaren†.

tot grote eer komen : Het waren de pausen die keizers en koningen kroonden .

40 Maar in de eindtijd zal met hem de koning van het Zuiden in botsing komen, en de koning van het Noorden zal op deze aanstormen met wagens en ruiters en vele schepen; en hij zal de landen binnenvallen, en als een overstroming steeds verder om zich heen grijpen.

Het is duidelijk dat in de eindtijd de koningen van het noorden en van het zuiden niet meer staan voor de Seleuciden & Ptolomeën .

Bij de studie van openbaring 11 zien we dat “Egypte†dan staat voor het atheïsme .

Dit “Egypteâ€, of de koning van het zuiden staat voor het wereldwijd atheïsme, de menselijke hoogmoed & ontkenning van God,

terwijl

de koning van het noorden dan staat voor de religieuze hoogmoed, van de afvallige religieuze gemeenschap, het geestelijke Babylon, dat de plaats van God usurpeert .

en de koning van het Noorden zal op deze aanstormen met wagens en ruiters en vele schepen :

Het beeld wordt ontleend aan het boek Jeremia, waar de opmars van de Babylonische legers tegen Jeruzalem beschreven wordt . Jeremia 4:13 : 13 Zie, als een wolkenmassa komt hij opzetten; als een stormwind zijn zijn wagens, sneller dan arenden zijn paarden: wee ons, wij worden vernield!

De val van het atheïstische communisme in de vorige eeuw kan dan ook gezien worden als een begin van de vervulling van deze profetie .

en als een overstroming steeds verder om zich heen grijpen : de vervulling van deze profetie ligt nog in de toekomst .

Openbaring 13:8 : 8 En allen, die op de aarde wonen, zullen het beest aanbidden, ieder, wiens naam niet geschreven is in het boek des levens van het Lam, dat geslacht is sedert de grondlegging der wereld.

41 Ook het Sieraadland zal hij binnenvallen, en velen zullen struikelen; maar aan zijn macht zullen ontkomen: Edom, Moab en de keur der Ammonieten.

het Sieraadland : Het sieraadland beperkt zich hier ook niet meer tot de grenzen van het heilig land, hier duidt het op de totaliteit van het volk dat zijn God getrouw blijft .

velen zullen struikelen :

2 Timotheüs 4:3-4 : 3 Want er komt een tijd, dat de mensen de gezonde leer niet meer zullen verdragen, maar omdat hun gehoor verwend is, naar hun eigen begeerte zich tal van leraars zullen bijeenhalen, 4 dat zij hun oor van de waarheid zullen afkeren en zich naar de verdichtsels keren.

maar aan zijn macht zullen ontkomen: Edom, Moab en de keur der Ammonieten.: Letterlijk bestaan deze volkeren natuurlijk niet meer : Hier staan ze symbool voor de volkeren van de Islam .

42 En hij zal zijn hand uitstrekken tegen de landen, en het land Egypte zal niet ontkomen, 43 maar hij zal de schatten bemachtigen van goud en zilver en alle kostbaarheden van Egypte; en Libiers en Ethiopiers zullen in zijn gevolg zijn.

Libiërs & Ethiopiers, traditionele bondgenoten van de koning van het zuiden, bevinden zich nu in het gevolg van de koning van het noorden . De atheïstische machten zullen niet ontkomen …

Openbaring 13:3-4 : 3 En ik zag een van zijn koppen als ten dode gewond, en zijn dodelijke wond genas; en de gehele aarde ging het beest met verbazing achterna, 4 en zij aanbaden de draak, omdat hij aan het beest de macht gegeven had, en zij aanbaden het beest, zeggende: Wie is aan het beest gelijk? en: Wie kan er oorlog tegen voeren?

44 Doch geruchten uit het oosten en uit het noorden zullen hem ontstellen, zodat hij in grote grimmigheid zal uittrekken om velen te verdelgen en te vernietigen
.

Dit duid op een ommekeer bij Gods volk, waardoor Gods Geest ten volle wordt uitgestort over Zijn volk ; de profetieën van Joël gaan in vervulling :

Joël 2:28-32 : 28 Daarna zal het geschieden, dat Ik mijn Geest zal uitstorten op al wat leeft en uw zonen en uw dochters zullen profeteren; uw ouden zullen dromen dromen; uw jongelingen zullen gezichten zien. 29 Ook op de dienstknechten en op de dienstmaagden zal Ik in die dagen mijn Geest uitstorten. 30 Ik zal wonderen geven in de hemel en op de aarde, bloed en vuur en rookzuilen.31 De zon zal veranderd worden in duisternis en de maan in bloed, voordat de grote en geduchte dag des Heren komt. 32 En het zal geschieden, dat ieder die de naam des Heren aanroept, behouden zal worden, want op de berg Sion en te Jeruzalem zal ontkoming zijn, zoals de Here gezegd heeft; en tot de ontkomenen zullen zij behoren, die de Here zal roepen.

zodat hij in grote grimmigheid zal uittrekken om velen te verdelgen en te vernietigen.: Dit duidt op een wereldwijde vervolging van Gods volk :

Openbaring 13:15 : 15 En hem werd gegeven om aan het beeld van het beest een geest te schenken, zodat het beeld van het beest ook zou spreken, en maken dat allen, die het beeld van het beest niet aanbaden, gedood werden.

45 Hij zal zijn staatsietenten opslaan tussen de zee en de berg van het heilig Sieraad, maar dan komt hij aan zijn einde, zonder dat iemand hem helpt
.

Hij zal zijn staatsietenten opslaan tussen de zee en de berg van het heilig Sieraad,

Staatsietenten : dit waren in een militair kamp de tent van een koning als hij ten strijde trok . Symbolisch betekent bovenstaande zin dat de koning van het noorden de verbinding tussen God (hier de berg van het heilig Sieraad) en Zijn volk (hier de zee) zal proberen te verbreken, door hen het leven onmogelijk te maken :

Openbaring 13:16-17 : 16 En het maakt, dat aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd, 17 en dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam heeft.

maar dan komt hij aan zijn einde, zonder dat iemand hem helpt.: Vergelijk met Daniël 2: 34 : Terwijl gij bleeft toezien, raakte, zonder toedoen van mensenhanden, een steen los, die het beeld trof aan de voeten van ijzer en leem en deze verbrijzelde; ….

------------------------------------

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dit gaat dus weer gewoon een herhaling van je eerdere antipapisme worden. Niet echt interessant en je Daniel topic is om exact die reden reeds gesloten. Daarnaast hangt je verhaal nogal aan elkaar van inlegkunde dat soms gewoon niet overeen komt met de daadwerkelijke geschiedenis.

Waar haal je deze onzin vandaan?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Dit gaat dus weer gewoon een herhaling van je eerdere antipapisme worden. Niet echt interessant en je Daniel topic is om exact die reden reeds gesloten. Daarnaast hangt je verhaal nogal aan elkaar van inlegkunde dat soms gewoon niet overeen komt met de daadwerkelijke geschiedenis.

Waar haal je deze onzin vandaan?

Één van de kenmerken van Extremisme ( of Radicalisme) is dan ook het met alle middelen ontkennen en verbieden van bepaalde, terechte, opmerkingen tegen de eigen overtuiging door het persoonlijk aanvallen, het vernederen en het monddood maken van de opponent en dit zonder zelf gedegen argumenten naar voor te brengen

De houding van een Christen daarentegen is er een van evenwichtige openheid en het zichzelf in vraag durven stellen. waarbij men verkeerde zaken uit het verleden niet wegstopt .

Want een Christen heeft respect voor iemand anders zijn mening en dit uit zich in de praktijk door een evenwichtige benadering en reactie op de argumenten door die andere (zijn evennaaste) aangevoerd. Doch eerst NADAT men die andere tenminste de MOGELIJKHEID heeft gegeven en TOEGESTAAN heeft om zijn argumenten mede te delen en te onderbouwen.

Ook al zijn deze aangehaalde argumenten minder leuk voor de eigen groep omdat ze deze langst zijn smalste zijde tonen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Dit gaat dus weer gewoon een herhaling van je eerdere antipapisme worden. Niet echt interessant en je Daniel topic is om exact die reden reeds gesloten. Daarnaast hangt je verhaal nogal aan elkaar van inlegkunde dat soms gewoon niet overeen komt met de daadwerkelijke geschiedenis.

Waar haal je deze onzin vandaan?

Één van de kenmerken van Extremisme ( of Radicalisme) is dan ook het met alle middelen ontkennen en verbieden van bepaalde, terechte, opmerkingen tegen de eigen overtuiging door het persoonlijk aanvallen, het vernederen en het monddood maken van de opponent en dit zonder zelf gedegen argumenten naar voor te brengen

De houding van een Christen daarentegen is er een van evenwichtige openheid en het zichzelf in vraag durven stellen. waarbij men verkeerde zaken uit het verleden niet wegstopt .

Want een Christen heeft respect voor iemand anders zijn mening en dit uit zich in de praktijk door een evenwichtige benadering en reactie op de argumenten door die andere (zijn evennaaste) aangevoerd. Doch eerst NADAT men die andere tenminste de MOGELIJKHEID heeft gegeven en TOEGESTAAN heeft om zijn argumenten mede te delen en te onderbouwen.

Ook al zijn deze aangehaalde argumenten minder leuk voor de eigen groep omdat ze deze langst zijn smalste zijde tonen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Dit gaat dus weer gewoon een herhaling van je eerdere antipapisme worden. Niet echt interessant en je Daniel topic is om exact die reden reeds gesloten. Daarnaast hangt je verhaal nogal aan elkaar van inlegkunde dat soms gewoon niet overeen komt met de daadwerkelijke geschiedenis.

Waar haal je deze onzin vandaan?

Hierbij een antwoord op uw reactie ook al is deze misschien niet direct on topic maar dit is uw reactie ook niet

Één van de kenmerken van Extremisme ( of Radicalisme) is dan ook het met alle middelen ontkennen en verbieden van bepaalde, terechte, opmerkingen tegen de eigen overtuiging door het persoonlijk aanvallen, het vernederen en het monddood maken van de opponent en dit zonder zelf gedegen argumenten naar voor te brengen

De houding van een Christen daarentegen is er een van evenwichtige openheid en het zichzelf in vraag durven stellen. waarbij men verkeerde zaken uit het verleden niet wegstopt .

Want een Christen heeft respect voor iemand anders zijn mening en dit uit zich in de praktijk door een evenwichtige benadering en reactie op de argumenten door die andere (zijn evennaaste) aangevoerd. Doch eerst NADAT men die andere tenminste de MOGELIJKHEID heeft gegeven en TOEGESTAAN heeft om zijn argumenten mede te delen en te onderbouwen.

Ook al zijn deze aangehaalde argumenten minder leuk voor de eigen groep omdat ze deze langst zijn smalste zijde tonen

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 9 months later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid