Spring naar bijdragen

Priester vermenigvuldigt geld


Aanbevolen berichten

Een anglicaanse priester in het Engelse Kirkheaton is er met hulp van zijn parochianen in geslaagd een bedrag van omgerekend 650 euro nagenoeg te vertwintigvoudigen.
Richard Steel overhandigde zijn parochianen in november 550 pond in briefjes van tien. Hij gaf er de opdracht bij het bedrag te laten renderen ten bate van een dringend noodzakelijke renovatie van de parochiekerk. Op Eerste Paasdag kreeg hij omgerekend bijna 11.900 euro terug van zijn kerkgangers.

De priester beriep zich voor zijn initiatief op de Bijbelse gelijkenis van de rijke man die zijn knechten een aantal talenten geeft. Een elfjarig meisje had met haar tien pond enkele honderden kaarten gemaakt en deze verkocht voor in totaal 550 pond. Een andere parochiaan bouwde vogelhuisjes van het geld en verkocht deze voor in totaal 700 pond. Een vrouw haalde met zelfgemaakte chocoladetruffels 280 pond op.

Voor de renovatie is alles bij elkaar overigens 73.000 pond nodig.

 

Bron: CIP.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid