Spring naar bijdragen

Kerk en Europa


Aanbevolen berichten

Het is 2075. De kerk is in Europa fors gegroeid door allerlei omstandigheden en heeft nu veel macht binnen het continent. Er is nog steeds scheiding tussen kerk en staat, maar de kerk laat haar invloed volop gelden. Alle politici luisteren naar haar en baseren hun beleid op haar overwegingen en geboden. Of ze geven aan waarom ze níét naar de kerk wensen te luisteren, vooral omdat lang niet alle bewoners dat zouden willen.

Dat is echter vrij risicovol, omdat er enkele landen in het noorden zijn die daadwerkelijk niet erg naar haar luisteren en nu behoorlijk in de problemen zitten. Waar andere landen weer last van hebben en de rekening voor betalen. Volgens de meeste topambtenaren is het dan ook erg dwaas om zomaar het advies van de kerk naast zich neer te leggen. Het gaat immers om zeer belangrijke zaken, het gaat om de toekomst van het land, van Europa.

De problemen strekken zich vooral uit op moreel gebied. De kerk geeft namelijk elke maand elk land een rating op basis van de criminaliteitscijfers, het aantal abortussen en echtscheidingen, het aantal kerkgangers, dat soort dingen. Valt de rating te laag uit, dan wordt het voor het land nóg moeilijker om invloed uit te oefenen op de Europese politiek en zal de kerk alle maatschappelijke hulp daar een stuk verminderen tot zelfs stopzetten.

Voor een goede, stabiele samenleving moet men dus wel naar de kerk luisteren, want als zij zich terugtrekt, is er geen professionele, deskundige hulp meer bij serieuze, maatschappelijke problemen. Daarom doet men er alles aan om die junkstatus te voorkomen. Mensen worden steeds meer vrijheden ontnomen en steeds meer gecontroleerd, om te voorkomen dat ze iets fout zouden doen. En dat altijd met hele redelijke argumenten.

Het broeit dan ook in verschillende landen. Steeds meer mensen hekelen de macht van de kerk. Sommigen staan best wel sympathiek tegenover haar, maar vinden nu dat ze te ver gaat. Maar ja, iedereen vindt het van belang dat de moraal hoog blijft en de samenleving stabiel. De kerk heeft dus wel gelijk volgens velen, maar hoe zorg je er nu voor dat ze niet redeloos genegeerd wordt, maar ook niet zoveel macht meer heeft?
 

Robert

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wat een creatieve, maar dwaze vergelijking met de EU problematiek. :+

Is dit een religieus getinte gelijkenis en fantasie om het te hebben over wel of geen één Europa?

Politiek dus met een religieuse inslag.

De inhoud komt me al te sprookjesachtig voor en houdt teveel verschillende gegevens in om een reactie te geven op het totaal.

Reactie zullen dus oha. reacties zijn op delen en stukjes zinnen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid