Spring naar bijdragen

Mag je je verjaardag vieren?


Aanbevolen berichten

Op mijn verjaardag draait het om mij, maar van mij hoeft het niet om mij te draaien.

Op elke dag mag het van mij om Jezus Christus draaien. Ook op mijn verjaardag heb ik liever dat het om Jezus Christus draait, dan om mij.

Mocht Jezus nu leven, dan had ik hem heel graag uitgenodigd op mijn verjaardag, met een groot stuk taart. Ik ben haast zeker dat hij met veel plezier samen zou vieren, en misschien kreeg ik wel een cadeautje. Maar hij zou echt niet zeggen: deze staat niet in teken van mij, foei.

Ik ben het met je eens. Mijn post is niet in tegenspraak met jouw post. Jezus wil dat een mens van elke dag geniet, dus ook van een 'verjaardag'.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Waarom zou je je verjaardag niet mogen vieren? Moet je dan je wedergeboortedag vieren of zo? Nog nooit van gehoord. We vieren toch ook de geboortedag van Jezus, weliswaar op de verkeerde dag.

Eigenlijk vind ik het idee van wedergeboortedag nog best leuk ook!

Link naar bericht
Deel via andere websites
Maar van de keren (2) in de Schrift dat er sprake is van het vieren van een verjaardag, loopt het allemaal niet zo goed af...

Misschien lag dat laatste vooral aan de jarige zelf???

Niet wat de mond in gaat maakt een mens onrein, maar wat de mond uit komt, dat maakt een mens onrein. Mat 15:11

Mogen we die tekst ook toepassing op het eten van verjaardagstaart?? Niet het "uitwendig handelen" stempelt de mens tot "onheilige" maar het "inwendig handelen"...

NB: met het versieren en smakelijk opeten van een wedergeboortecake lijkt me ook niets mis!!! |P

Link naar bericht
Deel via andere websites
Maar van de keren (2) in de Schrift dat er sprake is van het vieren van een verjaardag, loopt het allemaal niet zo goed af...

Twee? Eentje ken ik, Dat is de moord op Johannes de Doper. Welke is de andere dan?

Maar even mijn duit in het zakje doen:

Mijn verjaardagen hoeven van mij persoonlijk niet zo, daar ik er perzoonlijk slechte ervaringen mee heb. Natuurliojk kan ik het me voorstellen dat een ander het plezierig vindt on zijn/haar verjaardag te vieren. Als ik te gast ben, dan heb ik het prima naar mijn zin, maar mijn eigen verjaardag hoeft niet zo. Dan ga ik liever lekker de natuur in om even lekker tot mezelf te komen en te mediteren. (en dat op 01 feb :P)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik doe niet zo enorm veel met verjaardag, maar ik vind het wel leuk als mensen langs komen. Soort van meeting op mijn kosten en dan nog cadeautjes krijgen waar je aan kunt zien dat ze aan je gedacht hebben. Andersom vind ik het ook wel leuk om op verjaardagen langs te komen. Leukste vind ik wel als het een beetje informeel is en je ook nog met elkaar kunt praten.

Uiteindelijk zijn verjaardagen meer voor de gasten van voor je zelf, heb ik de indruk.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid