Spring naar bijdragen

Kliksafe moet anders


Aanbevolen berichten

De reformatorische provider Kliksafe mag haar huidige werkwijze, het aan haar klanten uitsluitend aanbieden van bij de bron gefilterd internet, niet voortzetten. Dat is de uitslag van een stemming, dinsdagmiddag in de Eerste Kamer.

Een motie van ChristenUnie-senator Ester, die het kabinet vroeg ervoor te zorgen dat Kliksafe haar huidige werkwijze kan continueren, werd alleen gesteund door CDA, CU, SGP en SP. Vorige week was er voor de motie nog een meerderheid.

De VVD haakte dinsdag echter af, omdat zij de brief die minister Verhagen (ELI) over dit onderwerp heeft geschreven bevredigend vindt. In die brief staan diverse mogelijkheden van internetfiltering opgesomd, maar de methode van Kliksafe komt er niet in voor.

Een wetsvoorstel dat nadrukkelijk uitspreekt dat Kliksafe haar werkwijze níet mag voortzetten, de zogeheten “verzamelwet verkeer en waterstaatâ€, werd dinsdag door de Senaat aangenomen. Alleen CDA, CU, SGP en PvdD stemden tegen.

Kliksafe-directeur Bert Jan Peters ziet de huidge aanpassing van de wet „als een ernstige beperking van de vrijheid van haar klanten, namelijk de vrijheid om het product dat zij graag willen, te mogen aanschaffen.â€

De komende tijd zal hij in samenwerking met het ministerie „op zoek gaan naar mogelijkheden om binnen de wet zijn klanten toch van dienst te kunnen zijn.â€

Het is daarnaast mogelijk, aldus Peters, „dat de aangenomen wet in strijd is met andere wetten, hetzij nationaal hetzij Europees, die de grondrechten van burgers beschermen.†Kliksafe bezint zich daarom nog op te nemen stappen, mocht dit inderdaad het geval blijken te zijn.

De nieuwe Telecommunicatiewet wordt op 1 januari 2013 van kracht.

Bron: RD

Link naar bericht
Deel via andere websites

Goede ontwikkeling.. Op zich jammer voor Kliksafe mensen, maar Kliksafe filtert veel teveel, waardoor kinderen opgroeien met het idee dat internet vooral gevaarlijk is, behalve een paar sites. Ipv dat ze leren verantwoord om te gaan met internet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Theoretisch moet Kliksafe ook voor hetzelfde geld ongefilterd internet aanbieden om aan de wet te voldoen. Maar ze kunnen hiervoor ook een samenwerking aangaan met Solcon of zo. Tenslotte waarom zou je Kliksafe willen als je ongefilterd internet wil hebben? Dus ja zo te zien een storm in een glas water.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Goede ontwikkeling.

Ondanks dat ik zoiets als Kliksafe een belachelijk iets vind lijkt me dit juist geen goede ontwikkeling. Een inperking van vrijheden juist. Vrij vreemd dat een liberale partij als de VVD, maar bijvoorbeeld ook D66 hiermee instemmen.

Op zich jammer voor Kliksafe mensen, maar Kliksafe filtert veel teveel, waardoor kinderen opgroeien met het idee dat internet vooral gevaarlijk is, behalve een paar sites.

Internet kan dan ook erg gevaarlijk zijn. Evengoed kan/is de samenleving dat maar bijvoorbeeld ook het verkeer enz enz. Het internet is zo'n beetje het afvoerputje van de huidige samenlevingen. Dat er ook leuke en nuttige dingen tussen zitten is fijn.

Ipv dat ze leren verantwoord om te gaan met internet.

Daar zit ook mijn probleem met Kliksafe.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid