Spring naar bijdragen

Leerstoelen PKN bij RUG


Aanbevolen berichten

 

De faculteit godgeleerdheid en godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgt bijzonder hoogleraren namens de Confessionele Vereniging, het Evangelisch Werkverband en de Vereniging van Vrijzinnig Protestanten binnen de Protestantse Kerk.

Dat heeft decaan prof. G. H. van Kooten tegenover het Reformatorisch Dagblad bevestigd. Eerder werd al bekend dat de Gereformeerde Bond per 1 september 2012 zijn bijzondere leerstoel aan de Universiteit Utrecht verplaatst naar Groningen. De Stichting Protestantse Theologie heeft al een bijzondere leerstoel Protestantse Kerk, theologie en cultuur.

De stappen volgen op de herstructurering van de Protestantse Theologische Universiteit. Daarbij verhuizen de academies van Kampen, Utrecht en Leiden naar Amsterdam en Groningen.

Lees verder: Refdag.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid