Spring naar bijdragen

Ophef over Heilige Communie aan hond


Aanbevolen berichten

[preview]In Canada is veel ophef ontstaan nadat een anglicaanse priester vorige maand een hostie gaf aan de hond van een kerkganger. Anglicanen uit heel Canada en zelfs rooms-katholieken lieten hun ongenoegen blijken. [/preview]De betreffende priester heeft inmiddels haar excuses aangeboden.

Donald Keith bezocht vorige maand voor het eerst een viering van Marguerite Rea in Toronto. Hij had zijn hond, een herder, bij zich omdat honden in de kerk welkom zijn. Om hem te verwelkomen, nodigde Rea hem persoonlijk uit naar voren te komen voor de heilige communie. Hond en baasje kregen toen een hostie.

Verschillende parochianen klaagden bij de bisschop over het voorval, waarna de gebeurtenis landelijk bekend werd en bekritiseerd werd.

Keith en zijn hond zijn nu nog steeds welkom in de kerk, maar de viervoeter krijgt in de toekomst geen hostie meer.

Volgens de officiële anglicaanse leer is de geconsacreerde hostie het lichaam van Jezus Christus. Daarom moet het met respect worden behandeld.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 5 weeks later...

In dat geval.. konijn in het badsmile.gif

Alhoewel ik konijn met kersen en wat bier prefereer maar da's wel erg offtopic. Vreemd dat ze een hosti aan een hond uitdelen, dan kun je verwachten dat je klachten krijgt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid