Spring naar bijdragen

Komt een leek in de kerk


Aanbevolen berichten

Heeft de kerk de moderne mens nog wat te bieden? Is de taal die in de kerk wordt gesproken nog wel begrijpelijk? Deze vragen zijn de insteek van het project 'leek in de kerk' van de IKON.

Steeds meer mensen, met name jongeren, ervaren een drempel om naar de kerk te gaan. Het staat te ver van hun belevingswereld af en de kerkdienst gaat vaak over dingen die niet worden begrepen, zoals: 'de genade van God', 'dogma’s' en liturgische gebruiken. Dit wordt aan de kaak gesteld met het IKON-project. Wekelijks bezoekt een niet-gelovig opgevoede redacteur (een leek) een kerkdienst in de regio Amsterdam. Een verslag hiervan verschijnt op de website leekindekerk.nl waarin de leek beschrijft of hij de kerkdienst heeft begrepen, of het hem aansprak, wat zijn algemene indrukken waren maar ook wat er verbeterd kan worden om zo beter aansluiting te kunnen vinden bij mensen die niet in de kerk komen.

Na een jaar, na 52 kerkdiensten, wordt de balans opgemaakt: welke onderdelen van de kerkdienst spreken aan, welke niet en verdienen dus aanpassingen om de kerkdienst zo weer aantrekkelijk te maken voor jongeren? Of moet de kerk voor deze belangrijke doelgroep heel andere activiteiten starten die wel tot hun verbeelding spreken?

De verslagen van de kerkdiensten zijn te lezen op leekindekerk.nl.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid