Spring naar bijdragen

Duizenden Mariaverschijningen; slechts vijftien erkend


Aanbevolen berichten

In de afgelopen eeuwen zijn er meldingen gemaakt van meer dan 2000 verschillende Mariaverschijningen. De Rooms-Katholieke Kerk erkent slechts vijftien van die verschijningen en dat laat de kritische houding van de kerk tegenover dit onderwerp zien.

Dat liet de Franse theoloog Rene Laurentijn afgelopen maandag weten bij de verschijning van de Italiaanse vertaling van het boek 'Woordenboek van Mariaverschijningen'. Het boek verscheen in 2007 in het Frans en is het resultaat van een decennia-lange studie naar het verschijnsel. De Italiaanse versie is uitgebreid met ongeveer 150 Mariaverschijningen.

De kerk onderwerpt meldingen van Mariaverschijningen aan strenge testen. De vijftien erkende verschijningen van de Moeder Gods vonden plaatsen in onder andere Lourdes (1858) en Fátima (1917). Mariaverschijningen maakten van het Bosnische dorpje Medjugorje één van de best bezochte pelgrimsoorden van Europa, maar de verschijningen daar worden nog steeds niet erkend door de kerk. Een week geleden erkende de kerk de verschijning van Maria in het kleine Amerikaanse dorpje Champion (Wisconsin) aan de Belgische Adèle Brise (1859).

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ter verdere nuance: Maria-verschijningen worden nooit onderdeel van de katholieke leer. Hoewel door de Kerk erkende verschijningen zonder problemen aangenomen kunnen worden mag je deze als gelovige ook afwijzen. Je moet zelf een beoordeling maken op basis van je geweten en christelijke vrijheid.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid