Spring naar bijdragen

Leraarschap vs. leiderschap


Aanbevolen berichten

Een leraar moet veel kennis en inzicht hebben over het onderwerp waar hij onderricht in geeft. Hij moet niet alleen feitjes kennen, maar het ook begrijpen, de verbanden zien en het begrijpen hoe de kennis zich heeft ontwikkeld en hoe het zich ontwikkeld. Daarnaast moet de leraar deze kennis weten over te brengen op anderen, immers dat is wat een leraar doet. Kortom, een leraar moet kennis hebben en de vaardigheden om de kennis over te brengen op anderen.

Een leider moet visie hebben, een idee waar we heen moeten. Hij moet ook verantwoordelijkheid voelen voor degene die hij leidt.

Beiden moeten weten waar ze het over hebben en moeten autoriteit bezitten. De twee overlappen elkaar ook voor een stukje. Een docent geeft in zekere zin ook leiding en een leider moet zijn gevolg ook een beetje kunnen onderwijzen over zijn ideeën.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid