Spring naar bijdragen

Lucas 24:19


Aanbevolen berichten

Hallo allemaal, ik had een vraag over de volgende vers:

\" \"Wat dan?\" vroeg Hij. Ze zeiden Hem: \"Wat er gebeurd is met Jezus van Nazaret. Hij was een profeet, machtig in woord en daad in de ogen van God en van heel het volk. \"

Dit waren directe leerlingen van Jezus. Waarom dachten zij dat Hij \"slechts\" een profeet was en niet de Zoon van God? Alvast bedankt!

gr. mackie

Link naar bericht
Deel via andere websites

Eenvoudig, omdat ze geen begrip hadden van wat Jezus nu echt op aarde kwam doen en wie Hij dus was. Pas ná de verrijzenis, en zelfs pas nadat Jezus het hen aan de hand van de Schriften uitlegde, begon het langzaam echt te dagen. Het is dan ook eigenlijk pas bij het eerste Pinksterfeest dat de apostelen voluit konden verkondigen dat Jezus de Zoon van God was.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 weeks later...

Jezus was oa een profeet omdat Hij zaken kon voorzien over de toekomst van de wereld, van Israel, en over Zijn lijden.

Uiteraard is dit slechts 1 van de titels zoals Zoon van God ook een titel van Jezus is.

Jezus was niet alleen slechts een profeet zoals islamieten beweren, nee Jezus was o.a. een profeet, maar ook Zoon van God, Messias, Leraar etc...

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Quote:
19 Jezus vroeg hun: ‘Wat dan?’ Ze antwoordden: ‘Wat er gebeurd is met Jezus uit Nazaret, een machtig profeet in woord en daad in de ogen van God en van het hele volk. 20 Onze hogepriesters en leiders hebben hem ter dood laten veroordelen en laten kruisigen. 21 Wij leefden in de hoop dat hij degene was die Israël zou bevrijden, maar inmiddels is het de derde dag sinds dit alles gebeurd is. 22 Bovendien hebben enkele vrouwen uit ons midden ons in verwarring gebracht. Toen ze vanmorgen vroeg naar het graf gingen, 23 vonden ze zijn lichaam daar niet en ze kwamen zeggen dat er engelen aan hen waren verschenen. De engelen zeiden dat hij leeft. 24 Een paar van ons zijn toen ook naar het graf gegaan en troffen het aan zoals de vrouwen hadden gezegd, maar Jezus zagen ze niet.’ 25 Toen zei hij tegen hen: ‘Hebt u dan zo weinig verstand en bent u zo traag van begrip dat u niet gelooft in alles wat de profeten gezegd hebben? 26 Moest de messias al dat lijden niet ondergaan om zijn glorie binnen te gaan?’ 27 Daarna verklaarde hij hun wat er in al de Schriften over hem geschreven stond, en hij begon bij Mozes en de Profeten.

Later, nadat hij alle linken heeft gelegd tussen zijn leven en wat de profeten over de zoon van God verteld hebben, verklaard hij wie hij is.

Ik denk dat het misschien wel van groot belang is dat de discipelen dit niet eerder wisten, omdat zij dan misschien hadden geprobeerd Jezus te beschermen (beter te beschermen) toen hij gekruisigd werd. Misschien hadden ze hem dan wel tot aardse koning uitgeroepen. Dat zou het hele 'sterven voor onze zonden' wel wat bemoeilijk hebben, denken jullie niet?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 months later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid