Spring naar bijdragen

2Petrus 1:20


Aanbevolen berichten

Quote:

[...]

Daar gaat het over de (ene, heilige, katholieke en apostlische) Kerk, door Jezus Christus zelf gesticht.

Die door veel katholieken met de RK vereenzelvigd wordt terwijl veel protestanten het liever over de Gemeente of de Bruid van Christus hebben. Het is een taalkwestie en in zoverre heeft Iriacynthe gelijk dat ze daar even op wijst.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Die door veel katholieken met de RK vereenzelvigd wordt terwijl veel protestanten het liever over de Gemeente of de Bruid van Christus hebben. Het is een taalkwestie en in zoverre heeft Iriacynthe gelijk dat ze daar even op wijst.

Het is m.i. niet alleen een taalkwestie maar van een wezenlijk anders Kerkbegrip. De 'zichtbare buitenkant' en de 'onzichtbare binnenkant' zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, je kunt ze wel van elkaar onderscheiden maar je mag ze niet van elkaar scheiden. De apostolische successie, die gestalte krijgt in het college van bisschoppen, is wezenlijk. Zonder bisschoppen geen Kerk.

Terwijl 'de' protestanten volgens mij niet het geloof delen dat de Kerk ook als één zichtbare 'organisatie' bestaat.

De term 'kyriakè' waarvan church, Kirche en kerk afgeleid zijn, betekent 'zij die de Heer toebehoort'. Het Franse woord voor kerk (église) heeft een andere bron, dat komt van 'Ekklesia' ('bijeenroeping').

Link naar bericht
Deel via andere websites

CvW: Ik heb niets over de FAQ gezegd, ik vond gewoon dat je taalgebruik vrij katholiek aandeed. In de praktijk zie ik hoogst zelden een protestant op credible op die manier over de kerk praten. Daarmee zeg ik niet dat jouw posts een per definitie niet-protestantse (laat staan niet-christelijke) visie verkondigen, dat heb je me nergens horen beweren. Ik had gewoon het idee dat Hilbert moeite had je posts te duiden, dat het taalgebruik voor hem helemaal niet vertrouwd was, en ik dacht dat mijn toelichting het voor hem misschien begrijpelijker zou maken. Als je de achtergrond van iemand kent, snap je soms beter waarom ze de dingen zeggen zoals ze die zeggen. Blijkbaar heb ik me daarin vergist.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik heb me misschien niet echt goed uitgedrukt over de kerk inderdaad,excuus daarvoor.Maar ik blijf wel van mening dat je niet naar de kerk hoeft te gaan om de bijbel en God te leren kennen.

Is dat ook in lijn met de Bijbel?

Het is trouwens ook beter om 2 Petr. 1:20 in de context te lezen.

2 Petr. 1

19 En wij achten het profetische woord (daarom) des te vaster, en gij doet wèl, er acht op te geven als op een lamp, die schijnt in een duistere plaats, totdat de dag aanbreekt en de morgenster opgaat in uw harten. 20 Dit moet gij vooral weten, dat geen profetie der Schrift een eigenmachtige uitlegging toelaat; 21 want nooit is profetie voortgekomen uit de wil van een mens, maar, door de heilige Geest gedreven, hebben mensen van Godswege gesproken.

Het gaat niet alleen om de profetiën in Openbaringen, Daniël, Jesaja enz. . Heden ten dage worden vele profetiën uitgesproken door gelovigen en profeten in de gemeente van Jezus Christus. Er worden dus veel dingen in lijn met de Bijbel geopenbaard aan de gelovigen.

Hand. 2

17 En het zal zijn in de laatste dagen, zegt God, dat Ik zal uitstorten van mijn Geest op alle vlees;

en uw zonen en uw dochters zullen profeteren,

en uw jongelingen zullen gezichten zien, en uw ouderen zullen dromen dromen:

18 ja, zelfs op mijn dienstknechten en mijn dienstmaagden

zal Ik in die dagen van mijn Geest uitstorten

en zij zullen profeteren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Quote:

Dit moet gij vooral weten, dat geen profetie der Schrift een eigenmachtige uitlegging toelaat.

Pinksteren) en het Loofhuttenfeest. Letterlijk staat er in Leviticus 26: 5 'Dan zal de dorstijd duren tot de druivenpluk....' De betekenis is: waar het Lam verworpen wordt, daar ontwikkelt zich een anti-Paasfeest en daarna een anti-oogstfeest en tenslotte een anti-Loofhuttenfeest.

Maar dit is toch ook een eigenmachtige uitleg?Een zeer theologische uitleg maar net zo goed eigenmachtig.Of is deze uitleg overal als de ''echte'' waarheid geaccepteerd?

Ik vind et knap lastig wat nou dan de bedoeling is van de openbaringen

Ik ben ook wel es een uitleg tegengekomen, van vijf maanden = leefduur van sprinkhanen die als 'plaag' in de apocalyps voorkomen smile.gif

Alles is mogelijk.

De openbaring heeft een verkeerde naam. Het is geen openbaring.

Is het een samenvatting van wat al gebeurd was of iets van de toekomst?

Dit verschil uit zich in 'preteristen' en 'futuristen' en hybride vormen ervan.

Persoonlijk geloof ik in de 'hybride' vorm.

1 vers 1:

"De openbaring van Jezus Christus die God hem heeft gegeven om aan zijn bedienden te tonen wat gegeven is om spoedig te gebeuren. Hij maakte het duidelijk toen hij zijn engel naar zijn bediende Johannes stuurde"

Maar hoofdstuk 12 is duidelijk een samenvattting, van de joodse historie (vrouw met 12 sterren), dus vandaar dat het zowel 'gebeurd' als 'nog-niet-gebeurd' bevat.

Omdat bij de uitleggingen van Openbaring zulke enorme verschillen bestaan, heb ik afscheid genomen van een voornemen het boek ooit goed te begrijpen.

(Nog zoiets, wie is het 'beest' en is het vierde paard nu 'vaal' of 'groen' (chloros is groen))

Zelf ben ik op het 'geniale idee' gekomen, dat de vier paarden de wereld in vier delen betekent.

Het witte paard is het 'westen', 1/4 v.d. wereld zit ermee. Het is het paard dat de oorlog bepaald op aarde

Het rode paard, is het niet-westerse totalitaire systeem. (inc. communisme, azië, dictators)

Het groene paard, is de islam 1/4 v.d. mensheid, zit daarmee. Deze islam heeft haar eigen oorlog en belangen.

Het zwarte paard, waarop iemand met een weegschaal zit, rent ook overal, afhankelijk waar er hongersnood heerst. Opvallend; de elite blijft altijd staan (breng geen schade toe aan de olijfolie en de wijn)

De dood volgt al deze paarden. Geen van de paarden is 'goddelijk'

Zo, nu heb je mijn versie van EEN van de vele uitleggingen van maar één visioen in Openbaring.

smile.gifsmile.gifsmile.gif

ps: Ik heb dit niet gepost als serieus dogma. Ik illustreer slechts dat je alle kanten op kunt en ook zelf leuk kunt fantaseren wat het betekent.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik begrijp je redenatie Egbert en ook ik verkondig geen dogma's, maar ik neig wel naar de gedachte dat Openbaring vervuld is. Dat baseer ik hier op (in een notendop) Jezus zei:

Mat 23,36       

Voorwaar zeg Ik u: Al deze dingen zullen komen over dit geslacht.

Mat 24,34       

Voorwaar, Ik zeg u: Dit geslacht zal geenszins voorbijgaan, totdat al deze dingen zullen geschied zijn.

Mar 13,30

Voorwaar, Ik zeg u, dat dit geslacht niet zal voorbij gaan, totdat al deze dingen zullen geschied zijn.

Wat ik denk is dat dit in de eerste eeuw gebeurd is, want dat geslacht zou niet vergaan tot alles was geschied.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Het woord 'geslacht' is in de Aramese tekst (Aramees is de taal van Jezus geweest) ook te vertalen met 'familie' of 'stam' m.a.w. rekbaar smile.gif

Daarnaast, als het wél het geslacht van zeg, 40 jaar was, dan heeft Jezus onwaarheid gesproken. Want niet alles (o.a. de wederkomst) had plaatsgevonden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Het woord 'geslacht' is in de Aramese tekst (Aramees is de taal van Jezus geweest) ook te vertalen met 'familie' of 'stam' m.a.w. rekbaar
smile.gif

Daarnaast, als het wél het geslacht van zeg, 40 jaar was, dan heeft Jezus onwaarheid gesproken. Want niet alles (o.a. de wederkomst) had plaatsgevonden.

Dat hangt er van af wat hij met de wederkomst bedoelde. Het beeld wat de meeste kerken schetsen heeft zich inderdaad niet voorgedaan, maar ik lees nergens in de Bijbel dat Jezus tweemaal in het vlees zou komen. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Quote:

[...]

Dat hangt er van af wat hij met de wederkomst bedoelde. Het beeld wat de meeste kerken schetsen heeft zich inderdaad niet voorgedaan, maar ik lees nergens in de Bijbel dat Jezus tweemaal in het vlees zou komen.
smile.gif

Dat heb ik ook nergens gelezen maar wel dit:

Lucas 18:8

"Ik zeg jullie dat hij hen snel zal wreken. Zal hij echter, wanneer de Mensenzoon komt, geloof op aarde vinden?"

Matteüs 24

29 Onmiddellijk na het lijden van die dagen, zal de zon verduisteren en de maan zal haar licht niet tonen. De sterren zullen uit de hemel vallen en de krachten van de hemel zullen worden verstoord.

30 Daarna zal het vaandel van de Mensenzoon aan de hemel worden gezien en zullen alle stammen van de aarde rouwen en zullen ze de Mensenzoon zien komen op de wolken van de hemel met kracht en veel glorie.

31 En hij zal zijn engelen met een grote bazuin uitzenden. En ze zullen zijn verkozenen vergaderen uit de vier windstreken, van het uiterste van de hemel tot het andere uiterste.

De tweede komst, is niet een komst in het vlees, maar gaat vooraf aan de oordeelsdag zeg maar knipoog_dicht.gif

De Bazuin, is één van de zeven Bazuinen uit Openbaring.

Misschien wel de laatste?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ja ik ken die teksten ook, maar zien hoeft in de Bijbel niet altijd kijken te betekenen.

Luk 17,20

En gevraagd zijnde door de Farizeeën, wanneer het Koninkrijk Gods komen zou, heeft Hij hun geantwoord en gezegd: Het Koninkrijk Gods komt niet met uiterlijk gelaat.

Jezus zou komen tegelijk met zijn Koninkrijk (Mat 16,28) en ik denk evenmin met uiterlijk gelaat. Naar mijn idee betekent zien in deze context begrijpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Nooit van gehoord.

[...]

Ja kan wel, PM hebben ze hier niet.
smile.gif

Ik zie dat de discussie hier weer OT komt,dus ik ga me hier eerst weer inlezen widegrin.gif .Dat topic hou je van me tegoed knipoog_dicht.gif Hier een mooie uitleg wat de law of the sea betekent,en de symboliek die eruit ontrokken word door verschillende mogendheden.

link

En als je zin hebt(kan me bijna niet voorstellen,maar voor de compleetheid)hier de U.C.C. link

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Het stuk in vers 26-31 doet inderdaad wel vermoeden, dat het gaat om het gebeurde rond 70.

Maar dat zou betekenen, dat de mensheid verloren is, de wederkomst heeft plaatstgevonden, en verder heeft God zijn interesse verloren smile.gif

Toch?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Maar dat zou betekenen, dat de mensheid verloren is, de wederkomst heeft plaatstgevonden, en verder heeft God zijn interesse verloren
smile.gif

Toch?

Nee dat denk ik niet, volgens mij zouden dit dan de nieuwe hemel en aarde moeten zijn, waarin God (2 Kor 6,16) onder ons woont. smile.gif


Samengevoegd:

Quote:

[...]

Ik zie dat de discussie hier weer OT komt,dus ik ga me hier eerst weer inlezen
widegrin.gif
.Dat topic hou je van me tegoed
knipoog_dicht.gif
Hier een mooie uitleg wat de law of the sea betekent,en de symboliek die eruit ontrokken word door verschillende mogendheden.

En als je zin hebt(kan me bijna niet voorstellen,maar voor de compleetheid)hier de U.C.C.

Ik vraag me af of de Maffia ook gehoord heeft van UCC! knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

@ Egbert, heb je deze passage wel eens gelezen?

[297] Er was een wonderbaarlijk verschijnsel gezien, geen mens zou het geloofd hebben. Men zal wel denken dat ik zomaar iets heb zitten fantaseren, ware het niet dat het is gebaseerd op mededelingen van ooggetuigen en dat wat er daarna gebeurd is, er precies mee in overeenstemming is. [298] Vlak voor zonsondergang werden er namelijk her en der in het land strijdwagens aan de hemel gezien en slagordes van soldaten in volle wapenrusting die door de wolken heen snelden en de steden omsingelden.' De Joodse oorlog Boek VI, hoofdstuk 5,3.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid