Spring naar bijdragen

Vrouwen in het ambt


Aanbevolen berichten

Quote:

[...]

Vrouwen mogen alles wat alle leken mogen, dacht ik. Dus de eerste en tweede lezing verzorgen, voorbeden vermoed ik ook (als er geen diaken is), assisteren als acoliet.

Acoliet volgens mij niet. Hoewel bisschoppen dat bijna altijd wel per indult toestaan. De rest mag volgens mij sowieso wel.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 102
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Deze reactie even in de hoop het topic een nieuw leven in te blazen:

Quote:

[...]

Ik denk dat het ook met de volgende vloeken te maken heeft.

Gen. 3

14 Daarop zeide de HERE God tot de slang: Omdat gij dit gedaan hebt, zijt gij vervloekt onder al het vee en onder al het gedierte des velds; op uw buik zult gij gaan en stof zult gij eten, zolang gij leeft. 15 En Ik zal vijandschap zetten tussen u en de vrouw, en tussen uw zaad en haar zaad; dit zal u de kop vermorzelen en gij zult het de hiel vermorzelen. 16 Tot de vrouw zeide Hij: Ik zal zeer vermeerderen de moeite uwer zwangerschap; met smart zult gij kinderen baren en naar uw man zal uw begeerte uitgaan, en hij zal over u heersen.

Maar als we weten dat Jezus elke vloek heeft gedragen, weten we dat in het Nieuwe Verbond deze vloeken voor de mens niet meer rechtmatig zijn.

Ja, maar deze woorden zijn ook later nog een keer door Paulus herhaald en ook Jezus kende geen officiele rol toe aan 1 van zijn apostelen. Argumenten van 'ja, dat moet je allemaal in de tijd zien', hebben allemaal een kern van waarheid maar als we op zo'n klein punt de bijbel al niet meer gaan volgen, waar houdt het dan op?

Ik denk dat het voor een gemeente daarom ook het beste is zo dicht mogelijk bij de bijbel te blijven, want vrouwen kunnen om het ambt een hele hoop werk doen. Ze hebben alleen geen officiele stem, en dan nog kunnen ze met een ouderling overleggen, overtuigen en zo hun stem doordrukken. (Bij mij zou dat overigens niet werken, ik eis op z'n minst een striptease en misschien nog wel meer widegrin.gif ) Of gaat het er soms om dat je ook voorin mag zitten om zo de hele gemeente te laten zien wat voor een voorbeeldig christen je bent?

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid