Spring naar bijdragen

Foundation 4 Life op De Betteld!


Aanbevolen berichten

Dat klopt, ongelovelijk gelikte website... ik zou zeggen; 1000 eu voor een reis naar Cambodja van 10 dagen is vrij normaal? Best een stuk vliegen!

Daarnaast even rekenen voor een normale 'kamer'/huis (in euro):

250 x 10 maanden aan huur = 2500 (vrij laag?)

150 x 10 maanden aan eten en drinken = 1500

150 x 10 maanden aan gas licht en water = 1500

Totaal = 5500 euro voor 10 maanden...

dus dan heb je een fundament voor het leven, enorm veel kennis, bakken met praktijk ervaring, les gehad van enkele gasten die behoorlijk wat mee maken, een prachtig jaar en enorm veel vrienden... de keuze is snel gemaakt... waar kan ik me inschrijven?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 58
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Hmmmm... Even uit nieuwsgierigheid voor de andere Nederlanders: lijken die prijzen voor jullie realistisch? Ik weet niet hoe duur alles in Nederland is, maar het lijken mij nog steeds erg hoge prijzen.

Ik zou eerder gaan voor:

150 x 10 maanden huur = 1500

50 x 10 maanden gas, water, electriciteit = 500

120 x 10 maanden eten = 1200

Totaal = 3200 euro

En dan kost die opleiding plots wél veel, maar misschien bekijk ik het wel verkeerd en is het leven bij jullie echt zo veel duurder. Dus ja, help het me even in het juiste perspectief plaatsen. knipoog_dicht.gif

Oh, juist, ter vergelijking, wat betaal je bij jullie eigenlijk per jaar voor een gewone, officiëel erkende hogere opleiding?

(Niet dat ik wil zeggen dat deze opleiding per se te duur is, als niet-erkende instelling heb je vast heel wat kosten en geen staatssteun om die te helpen dragen, ik ga er van uit dat ze een eerlijke prijs vragen. Ik probeer me gewoon in te beelden hoe zwaar de investering is die je als student moet maken om ze te kunnen volgen.)

Link naar bericht
Deel via andere websites

250 euro huur zou je best kwijt kunnen zijn, maar dan eerder incl, dus gas, water en licht erbij in. 150 euro voor gas/water/licht lijkt me absurd veel voor 1 persoon... En als ik me niet vergis (zo lijkt het iig op de site) deel je een kamer met 4 personen verbaasd.gif

Daar zou ik zelfs nog geen 150 euro aan huur voor neerleggen.... En aan gas/water/licht ben je dan dus al helemaal bijna nix kwijt

een gewone HBO opleiding kost zo'n 1500 euro per jaar


Samengevoegd:

kortom, het is toch echt wel een hele hoop geld...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

zijn alle bijbelscholen in Nederland niet rond deze prijs? Heeft 1 van jullie wel eens zo'n school gedaan?

Om even op een eerdere vraag van mij terug te komen;

Je zegt nu 'school', maar in hoeverre is dit verantwoord? Waar is deze school bij aangesloten? Wat maakt het een 'school'? Wat is de overkoepelende organisatie en in hoeverre is het theologisch verantwoord? In hoeverre zijn de 'docenten' leerbevoegd? Wat leer je er eigenlijk?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dit soort scholen lijken wel als paddenstoelen uit de grond te schieten, elk jaar start er wel eentje. Maar volgens mij kun je voor een theologische opleiding toch 't best richting HBO/Uni en als je wilt outreachen zijn daar ook zat mogelijkheden voor. KOsten zijn absurd hoog, maar ja, met sponsors en de goeie wil van God lukt het je wel om 't geld binnen te halen.

Zo'n vormingsjaar is tof, absoluut. Maar waarom zijn er inmiddels wel 10 van dat soort tussenjaren en komen er meer en meer bij?

Link naar bericht
Deel via andere websites

GPW en Theologie zijn staatserkende opleidingen, waar je ook studiefinanciering voor krijgt. Dat maakt ook dat er controle is op de kwaliteit van het onderwijs en dat vind ik persoonlijk wel een goed idee.

Deze school lijkt me vooral een soort redbull. Je wordt een jaar lang uitgedaagd om uit te gaan en (bepaalde aspecten van) het christelijke leven in praktijk te brengen. En in zekere zin zou het soms goed zijn voor de theologen onder ons (mijzelf inclusief) om iets meer "met de voeten in de modder van het werkveld" te staan. Maar ik heb het idee dat je na zo'n jaar behalve een hoop enthousiasme en een hoop uitstappen, weinig fundament krijgt.

Ik vraag me af hoeveel achtergrondkennis over de historische context de docenten hebben. Of er oog is voor verschillende theologische zienswijzen, nauwkeurige exegese en verantwoord Bijbelgebruik. Want ik merk dat er vaak in die kringen veel enthousiasme en passie is (wat ik overigens helemaal toejuich), maar vaak zo weinig kennis, waardoor er met enige regelmaat (niet altijd) kromme conclusies uit Bijbelgedeelten worden getrokken.

En dat is jammer. Want juist als het enthousiasme, de bevlogenheid en de passie op een fundament staan van een stukje achtergrondkennis en verantwoord Bijbelgebruik, wordt die passie veel meer gestuurd en dat is meestal een stuk effectiever. Daarom zou het juist goed zijn als de studenten van zo'n vormingsjaar ook een stuk basiskennis over de achtergronden van het OT en NT zouden leren oid.

En verder vraag ik net als Joelle af waarom er nog zo'n vormingsjaar bij komt. Is het omdat de oprichters de bestaande jaren niet goed genoeg vinden of (misschien nog wel waarschijnlijker) dat ze hier gewoon niet van op de hoogte zijn? Want er zijn al veel goede, opbouwende vormingsjaren in Nederland. Zelf heb ik de EH gevolgd, die zeker heeft bijgedragen in mijn ontwikkeling

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid