Spring naar bijdragen

Inspirerende heiligen


Aanbevolen berichten

Quote:

[...]

Ik geloof zeker dat ze zalig is, een gelovige vrouw die veel voor de medemens heeft gedaan.

Mijn gedachte over Heiligen is dat iedereen die geloofd in Christus in feite heilig is voor God. Heilig betekent niets minder dan Apart gezet!

Klopt, maar er zijn dus meer soorten heiligen. De gecanoniseerde en de niet-gecanoniseerde. Niet-gecanoniseerde heiligen zijn niet minder heilig ofzo, maar daar weten we verder niet zoveel over/van.

Van de gecanoniseerde heiligen zijn zogenaamde 'Vitae' bekend, die ons weer kunnen inspireren in ons pad van heiliging. En daar gaat het Bonaventura om, als ik het goed begrijp. Dus laten we het daar over hebben, in plaats van gaan sputteren tegen de definitie van 'heilig' of 'heilige'. Open daar desnoods een nieuw topic voor ofzo. Ik vind dat zulk gesputter hier het gesprek onnodig vervuilt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 58
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Admod note: Zo het topic is weer helemaal schoon. Discussie over wat een heilige heilig maakt kan in een ander topic. Dit topic gaat over de heiligen, waardoor jij geïnspireerd raakt op wat voor manier dan ook, het gaat niet over enige discussie over het waarom. Graag weer on-topic verder.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 months later...

Iedereen een fijne feestdag van de Heilige Nicolaas van Myra toegewenst. Voor een project van een vriend heb ik een video gemaakt voor de Online Adventskalender van vandaag.

Klik hier voor de video. Hij is in het Engels. Mochten mensen behoefte hebben aan een Nederlandse versie, dan moet ik even zien of ik tijd heb om de titels te veranderen. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid