Spring naar bijdragen

ere

Members
  • Aantal bijdragen

    55
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit
  1. ere

    de ziel

    De ziel is eeuwig, maar niet onveranderlijk. De farao verstokte zijn hart (10 plagen-tijd). En als je ziel-schade oploopt (als kind seksueel misbruikt, een genocide waargenomen (dichtbij) etc... dan is dat toch zielschade? Je ziel kan niet kapot, maar iemand die helemaal verknipt is, heeft toch zielschade? Niet te verwarren met verstandelijk gehandicapten. Want dat is echt iets anders.
  2. @ Cornelius van Wijck: waar haal jij die 2 engelen (per zin) vandaan? Want die kan ik ook niet terugvinden in de bijbel. Wel een mooi gedicht trouwens. Mijn beschermengel heeft, voor mij, geen specifieke engel. Gewoon Engel of zo. Een beetje een vlaamse naam, als Merel etc.
  3. Ik ken het gevoel/ervaring. Ik heb het destijds gewoon 'gedaan' (verkering nemen, meer niet ) en daar ben ik erg blij mee. Nu, bijna 3,5 jaar later hebben we nog steeds en hebben al bijna trouwplannen. Andere tip: gewoon doen. Niet geschoten is altijd mis. Als je het niet doet, krijg je later gegarandeerd spijt dat je het niet hebt gedaan. Dan blijf je je leven lang denken: wat als ik het wel had gedaan??? Goed, als je het wel doet krijg je wellicht later ook weer spijt. Maar ach, dat is nou eenmaal het leven.
  4. ere

    Vroom geblaat van christenen

    V: Wat is je favoriete boek? A: Stephen King - Dromenvanger (echt geweldig mooi) V: Wie is je held of idool? A: Bono, maar ook wel Mozes. In geen geval Methusalem! V: Waar zou je nog eens graag naar toe willen? A: Ierland, want dat lijkt mij wel wat weghebben van het paradijs (en gelijk combinerend met de zondvloed... al dat water :mrgreen V: wat zou je graag willen zijn? A: getrouwd en vader V: Wat is je favo song? A: U2 - Where the streets have no name (zolang het maar U2 is) Tja, het spelletje: "Op welk bijbels persoon zou je willen lijken? En welke niet?" kan je nog lan
  5. ere

    Niet zonder muziek kunnen...

    Mmm als ik een hele dag werk (op basisschool, waar geen muziek is) is het eerste wat ik doe als ik thuiskom muziek aanzetten. Meestal ga ik met de motor, en daarop heb je geen autoradio natuurlijk. In de auto heb ik altijd eigen muziek op staan (in 99% van de gevallen U2). Muziek in kerkdienst: het is wel lekker om te zingen (sinds 2 weken ritmisch, dus nog erg hard oefenen). Maar ik ga niet voor het zingen alleen. Ook zonder zingen zou ik de wekelijkse bijeenkomst niet verzuimen.
  6. ere

    Adam gered of niet?

    Waarom zou hij? Hoe kon hij? Kon Jona weglopen? En waarom? Hij was er toch wel bij, en zijn slag was geslagen!
  7. ere

    Hulp nodig artikel interpretatie

    Om aan je vragen te voldoen... voor je enquete. Hoe interpreteer jij de teksten uit de Bijbel? Als letterlijk en volledig waar. Dus dat houdt in: 6 dagen schepping (van 24 uur). En echt 1 oordeelsdag. En 1 Weg. En als er iets staat, dan is dat zo. Uiteraard zie ik gelijkenissen/visioenen als gelijkenissen/visioenen. Maar als (Genesis 18) staat dat Abram dichter bij God ging staan, dan is dat zo en niet spreekwoordelijk. Als Jezus over het water loopt, dan liep Hij ook over water! Zie jij verschillen/gelijkenissen met de manier van interpreteren van literatuur? Ja, sommigen mens
  8. ere

    Ave Maria

    Wikipedia was eerder vanavond onbereikbaar. En iets anders vond ik niet. Dat het in 431 is toegevoegd aan de liederen is ten minste iets betreffende het jaartal. @ Vegaloog: dank je wel. Ik dacht ook al Schubert, maar die is van veel latere datum dan 431 . In ieder geval is de versie die ik morgen in de klas ga gebruiken van Schubert (Pavarotti zingt hem). Dus daar kom ik wel mee weg. Dank u allen!
  9. ere

    Ave Maria

    Het 'Ave Maria' is een gebed. Én wordt gezongen door vele, vele artiesten (van Pavarotti tot Jantje Smit). Maar... mijn vraag: WIE heeft het geschreven (dwz: op muziek) en wanneer (jaartal)? Ik kan me voorstellen dat het zo rond 333 in elkaar is gezet, maar wellicht dat de katholieken onder ons daar (veeeeeel) meer weet van hebben?
  10. Done, maar mis wel de functie om even terug te bladeren :mrgreen:
  11. ere

    Heelmeester en Voorzienaar

    Vandaag weer een verhaal gehoord van iemand uit Sliedrecht (waar ik woon). Hij had 3 jaar geleden gehoord gekregen dat hij kanker had. 2 weken geleden is hij weer 'schoon' verklaard. Zonder operaties. Zonder gebedsdienst. Zonder zalving. Maar met gebed en geloof. Komende week gaat hij weer beginnen met halve dagen werken. Voor mij: beide. Voorziener (meer mijn eigen ervaring) en dus ook Heelmeester.
  12. ere

    kerk shoppen

    Wat vind je van kerk(s)hoppen? Nuttig, mits het is ter verrijking/vergelijking met je eigen kerk en je daardoor je eigen gemeentebijeenkomsten niet overslaat. Waarom vind je dat? Ten eerste het nuttige: zonder meer informatie/kennis kan je niet verlijken. Als je nooit een peer op hebt, en alleen maar appels eet weet je niet wat lekkerder is. En weet je een appel niet te waarderen (als peren viezer zouden zijn). Andere kerken behoppen ten koste van je eigen kerkelijke gemeente is natuurlijk ook niet echt het beste idee van Nederland. Tenslotte hoor je bij jouw gemeente! Wat versta j
  13. ere

    EO draait alle muziek op 3FM

    Quote: Op zondag 14 september 2008 23:30:54 schreef Olorin het volgende: [...] Schokkend hoor. Wat mij vooral op viel aan die tekst is dat ik het een beetje kinderachtige tekst vond. Een hoog 'ik heb een meisje gekust, *giechel *giechel, hihihihi' gehalte. Haar leeftijdsgenootjes maken op z'n minst teksten over halve orgiën... Bekijk de officiele clip eens: link en herhaal dan het 'onschuldige' nog eens. Ik vind het propaganda van 'een gruwel' in Gods ogen. Of de EO zich daar ook 'vuil' aan maakt spreek ik me niet over uit.
  14. Hooglied gaat niet over seks, maar over liefde! En tuurlijk wordt het thema 'seks' wel eens behandeld in de kerk. Ik bedoel: lees de geslachtsregisters van Genesis eens na. Lees eens over Abram en Sarai die op haar 100ste levensjaar nog onvruchtbaar was. ... mmm ik denk dat ze echt wel wisten hoe 'het' moest. In de kerk wordt dit ook behandeld. Tevens op catechisatie en Bijbelstudies etc. Maar we hoeven er geen hele dienst aan te wijden (althans, bij ons in de omgeving/kerken niet). Er worden ook geen/zeeeeeer weinig diensten alleen aan de schepping besteed. Terwijl daar ook geno
  15. ere

    hemel

    Ach. Ik kan wel alles voorkauwen terwijl je dat zelf ook kan invullen. Tenslotte hoeven we toch niet alles voor te kauwen? Een socialere reactie als: "Die zullen er warmpjes bij zitten" kan natuurlijk ook weer averechts gaan werken . Maar goed, het effect is en blijft hetzelfde. @ Freefly4fun: dat zei ik dus ook al: Naam aanroepen ÉN oprecht wandelen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid