Spring naar bijdragen

Hoe leefden de eerste christenen?


Aanbevolen berichten

Potdikkie nu ben ik erachter waar ik wat vergeten was. Ik wou gister avond nog reageren op de bewering over mensen in een klooster. Afijn, inmiddels is er al uitgebreid op gereageerd en de bewering van gelijk niveau die ik wou maken zou toch verwijderd worden. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 66
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

De eerste christenen vastten zoals Jezus heeft gevast, groetten elkaar zoals JEZUS heeft gegroet,kleedden zich zoals Jezus zich heeft gekleed..

Eigenlijk zien we een grote vergelijking met Moslims. Waar kunnne we dat vinden?
Natuurlijk vinden we dat in de Bijbel, ondanks dat in de Bijbel veel verdraaid is.

Het zou toch zo leuk zijn als je deze kreet van je eens echt bewees. Anders blijft het zo'n geneuzel

Quote:
We lezen in Lucas 22.41 het volgende:

En Hij scheidde Zich van hen af, omtrent een steenworp, en knielde neder en bad,

We zien hier dat

En een weinig voortgegaan zijnde, viel Hij op Zijn aanagezicht, biddende...

De evangelisten vertellen ons over Jezus'gebed en hoe hij dat deed.

Inderdaad, Jezus bad geknield, maar zeker niet altijd:

"Dit sprak Jezus en Hij hief zijn ogen ten hemel en zeide: Vader, de ure is gekomen; verheerlijk uw Zoon, opdat uw Zoon U verheerlijke, (..) 9 Ik bid voor hen; (..) 15 Ik bid niet, dat Gij hen uit de wereld wegneemt, maar dat Gij hen bewaart voor de boze. (..) 20 En Ik bid niet alleen voor dezen, maar ook voor hen, die door hun woord in Mij geloven" (Jezus in Johannes 17, dat hoofdstuk is één lang gebed). Leg mij eens uit hoe je je ogen ten hemel kan heffen, en tegelijkertijd geknield kunt zijn met je hoofd naar beneden. Jezus bad dus zelf niet altijd geknield.

En Jezus beval z'n leerlingen ook niet om geknield te bidden: "24 Daarom zeg Ik u, al wat gij bidt en begeert, gelooft, dat gij het hebt ontvangen, en het zal geschieden. 25 En wanneer gij staat te bidden, vergeeft wat gij tegen iemand mocht hebben, opdat ook uw Vader in de hemelen uw overtredingen vergeve. " (Jezus in Marcus 11). En in Lukas 22 zegt Jezus tot Zijn leerlingen: "Staat op, bidt, dat gij niet in verzoeking komt. " tegen leerlingen die op de grond liggen.

Maar Jezus vertelde wel hoe je moest bidden: "Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, als gij de Vader om iets bidt, zal Hij het u geven in mijn naam. Tot nog toe hebt gij niet om iets gebeden in mijn naam; bidt en gij zult ontvangen, opdat uw blijdschap vervuld zij. (..) Te dien dage zult gij in mijn naam bidden en Ik zeg u niet, dat Ik de Vader voor u vragen zal, 27 want de Vader zelf heeft u lief, omdat gij Mij hebt liefgehad en geloofd hebt, dat Ik van God ben uitgegaan.

" (Jezus in Johannes 16:23-26).

Tot die tijd had men niet gebeden in Jezus' naam, maar vanaf Jezus' tijd wel!! Doen moslims dat ook? Bidden in Jezus' naam? En geeft Allah in Jezus' naam? In iemand's naam iets doen, betekent met iemand's autoriteit iets doen. De Vader geeft "in Jezus' naam" als Hem gebeden wordt! Om over na te denken.

Quote:
Dokter Lucas schreef iets bijzonder in Lukas 6.12nl:

En het geschiedde in die dagen, dat hij uitging naar den berg om te bidden, en Hij bleef den nacht over in het gebed tot God.

Zo zien we dat Jezus de hele nacht door in gebed was, dat noemen we 'kiymoe leil' dat betekent heel de nacht voor God concentreren, bidden en smeekgebed doen als de mensen aan het slapen zijn.

En dat is wat profeten eigenlijk gewend zijn om te doen met hun gebeden. zij gingen altijd apart waar geen mensen zijn. Dat schrijft Matteus in hfdst. 14.23

En als de scharen van Zich gelaten had, klom Hij op den berg alleen ,om te bidden. En als het nu avond was geworden, zo was Hij daar alleen.

Heel interessant dat Jezus dit deed, maar zoals ik al liet zien gaf Jezus geen opdracht om zo te bidden. Jezus deed dit omdat Hij (o.a.) profeet was, niet omdat het iets is dat alle mensen moeten doen.

Quote:

En zo ook met het vasten: Zo is het gebed van Jezus en zo is ook eht gebed van de discipelen. Zo is het ook met het vasten. Jezus vastte 40dagen lang. (mattheus 4.2)

wat zou het een rust geven als moslims 40 dagen zouden vasten in de woestijn, zoals Jezus dat deed. Hij at namelijk niks: "1 Jezus nu, vol van de heilige Geest, keerde terug van de Jordaan en werd door de Geest geleid in de woestijn, 2 waar Hij veertig dagen verzocht werd door de duivel. En Hij at niets in die dagen en toen zij voorbij waren, kreeg Hij honger."

Quote:
en de discipelen vastten ook in opdracht van Jezus. Jezus gaf die opdracht in Mattheus 6.16 tot en met 18.

als je niet kunt lezen, moet je dat ook niet proberen:

"16 En wanneer gij vast, toont dan niet, zoals de huichelaars, een somber gelaat; want zij maken hun aangezicht ontoonbaar, om zich aan de mensen te vertonen, wanneer zij vasten. Voorwaar, Ik zeg u, zij hebben hun loon reeds. 17 Maar gij, zalf uw hoofd, als gij vast, en was uw gelaat, 18 om u niet bij uw vasten aan de mensen te vertonen, maar aan uw Vader, die in het verborgene is; en uw Vader, die in het verborgene ziet, zal het u vergelden." (Mat.16)

Er staat niet dat je moet vasten, maar dat als je vast, dat je dat dan niet theatraal moet doen zodat iedereen kan zien dat je vast. Hoe vasten moslims? Inderdaad, die maken er een heel ritueel en een heel feest van zodat iedereen heel goed kan zien dat ze aan het vasten zijn. Precies zoals Jezus zei dat je niet moest doen. Dus zelfs het vasten doe je niet goed.

Jezus' eigen discipelen vastten niet, en dat had je dus kunnen lezen als je niet zomaar een stukje uit Matteus had geplukt waar iets over vasten stond, maar even verder had gelezen:

"14 Toen kwamen de discipelen van Johannes tot Hem en vroegen: Waarom vasten wij en de Farizeeën wèl, maar uw discipelen niet? 15 Jezus zeide tot hen: Kunnen soms bruiloftsgasten treuren, zolang de bruidegom bij hen is? Er zullen echter dagen komen, dat de bruidegom van hen weggenomen is, en dan zullen zij vasten." (Matteus 9)

Toen Jezus bij de discipelen was, vastten ze niet. Toen Jezus "weggenomen" was (eufemisme voor de kruisiging!) was er alle reden om te vasten. Let wel: geen gebod, alleen de constatering dat ze dan wel zullen vasten. Dit wordt wat duidelijker als we Marcus' verslag van dit gebeuren ernaast leggen:

"18 En de discipelen van Johannes en de Farizeeën hielden hun vasten. En zij kwamen en zeiden tot Hem: Waarom vasten de discipelen van Johannes en de discipelen van de Farizeeën wèl, maar uw discipelen niet? 19 En Jezus zeide tot hen: Kunnen bruiloftsgasten dan vasten, terwijl de bruidegom bij hen is? Zolang zij de bruidegom bij zich hebben, kunnen zij niet vasten. 20 Er zullen echter dagen komen, dat de bruidegom van hen weggenomen is en dan zullen zij vasten, te dien dage." (Marcus 2)

Jezus maakt Zelf ook duidelijk, dat zijn "weggenomen zijn" maar tijdelijk is (en dus het vasten vanwege het verdriet ook!): "19 Wederom, [voorwaar] Ik zeg u, dat, als twee van u op de aarde iets eenparig zullen begeren, het hun zal ten deel vallen van mijn Vader, die in de hemelen is. 20 Want waar twee of drie vergaderd zijn in mijn naam, daar ben Ik in hun midden. " (Matteus 18) en "18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, 20 en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’" (Matteus 28).

Jezus was vanaf de kruisiging tot de opstanding niet bij zijn discipelen, en dat was dan ook een periode van droefenis en rouw (en vasten). Daarna was Jezus er echter weer, en Hij heeft beloofd bij zijn discipelen te zijn tot de voltooiing van de wereld. De bruidegom is er weer, en hoe kunnen de bruiloftsgasten dan vasten? Er is geen enkele verplichting om te vasten, en het is niet de bedoeling dat je vast vanwege verdriet dat Jezus er niet is, want Jezus is er wel, zoals Hij beloofd heeft. Uiteraard mag je wel vasten als dat je helpt je te concentreren op je geloof, maar het moet niet, en het is niet de bedoeling dat het gebeurt om te rouwen om Jezus.

Quote:
we lezen in de Handelingen der Apostelen 13.3 dat de discipelen de opdracht van Jezus opvolgden en vastten.

Nee, we lezen daar dat er apostelen waren die vastten. Niet dat de apostelen een opdracht van Jezus uitvoerden of dat ze moesten vasten. Dat is allemaal jouw eigen fantasie. Wat je in Hand.13:3 wel ziet, is dat mensen vasten omdat er iets belangrijks staat te gebeuren.

Quote:
We zien hier ook hoe de discipelen van Jezus het vasten zagen, namelijk als een offer en aanbidding om dichter bij God te komen.

inderdaad. Zo ongeveer de eerste ware woorden in je post. Geen verplichting, wel nuttig.

Quote:

De eerste christenen groetten elkaar zoals Jezus groette en hoe hij groette, lezen we in Lukas 24.36

En als zij van deze dingen spraken, stond Jezus zelf in het midden van hen, en zeide tot hen, Vrede zij u lieden.

Jezus verschijnt hier in levende lijve na de kruisiging en opstanding. Dat betekent niet dat was Jezus hier doet automatisch de regel is voor elke christen die elke andere christen begroet. Het zou kunnen, maar dan zul je toch echt flink wat sterkere argumenten moeten aandragen.

Quote:
Wie groet er vandaag de dag nog zoals Jezus dat deed, tegen zowel bekenden als onbekenden?

rara: ja inderdaad de moslims, wij zeggen, de vrede van Allah zij met u.( asaleymoulikoum)

ja, heel goed en braaf van jullie. Geloven jullie ook dat Jezus voor je zonden gestorven is, en weer opgestaan? Nee, dan heeft het weinig nut om mensen met Gods vrede te begroeten, aangezien je God zelf flink schoffeert door je ongeloof. Maar begrijp me niet verkeerd, het is uiteraard een mooie gewoonte om mensen vrede toe te wensen.

Quote:
Ik wil u allen laten zien , beste christenen dat uw voorgangers leefden zoals de moslims nu.

nou, daar ben je dan flink in gefaald. Wat je wel hebt aangetoond is ten eerste dat je niet zo goed kunt lezen (of gewoon erg selectief leest). Ten tweede heb je aangetoond dat moslims helemaal niet leven zoals Jezus geboden heeft, aangezien Jezus o.a. gezegd heeft dat zijn discipelen zouden bidden in Zijn naam (naam=autoriteit) en ook nog eens dat als je wilt vasten, dat je dat dan in het verborgene moet doen, en niet met een heel ritueel eromheen zodat de hele wereld kunt zien dat jij zo vroom aan het vasten bent. Oeps!

Quote:

Of nog een ander voorbeeld, de eerste christenen deden nog iets wat voor jullie misschien vreemd overkomt maar wat de moslims ook nog steeds toepassen (ware moslims natuurlijk) wat deden ze? ze gaven vrouwen ook geen hand. Waarom niet? Omdat de hand van de vrouw de hand van de man naar de gedachte van overspel trekt. Dat zegt Paulus zo mooi in zijn Eerste Brief Korinthe 7.1

Aangaande nu de dingen waarvan gij mij geschreven hebt: Het is een mens goed geeen vrouw aan te raken,...

zucht

Neem je deze onzin nu zonder het zelf te controleren over van iemand anders, of bedenk je het zelf?

"1 Dan nu de punten waarover u mij geschreven hebt.

U zegt dat het goed is dat een man geen gemeenschap met een vrouw heeft. 2 Maar om ontucht te vermijden moet iedere man zijn eigen vrouw hebben en iedere vrouw haar eigen man. 3 En een man moet zijn vrouw geven wat haar toekomt, evenals een vrouw haar man." (1 Korinte 7, iets meer verzen geciteerd dan jij doet).

Het "aanraken" is een eufemisme voor seks, niet voor handen schudden. Dat kun je zien uit de context rofl.gifOp deze manier valt je "bijbeluitleg" een beetje door de mand he?

Quote:
en Paulus zegt ook nog dat vrouwen bedekt moeten zijn wat betreft hun hoofd. hfdst. 11 van deze zelfde brief in vers 6;

Want indien een vrouw niet gedekt is, dat zij ook geschore worde: maar indien het lelijk is voor een vrouw geschoren te zijn of het haar afgesneden te hebben , DAT ZIJ ZICH DEKKE.

wat Paulus hier bedoelt, is niet helemaal duidelijk. Bedoelt hij dat vrouwen zich niet zedeloos moeten kleden en dat dat "zedeloos" bepaald wordt relatief t.o.v. de cultuur? Of dat vrouwen zich altijd zo moeten kleden, ongeacht of de cultuur dat nu juist zedeloos vindt of niet.

Aangezien prostituees in die tijd vaak "kaalgeschoren" waren (kort haar dus), ligt het voor de hand dat Paulus verwijst naar iets uit die cultuur. Als een vrouw wat uiterlijk betreft teveel lijkt op een hoer, dan is dat niet goed. Daarom moest een vrouw van Paulus lang haar dragen, om niet geassocieerd te kunnen worden met een hoer. De universele regel is niet: "draag lang haar" maar "gedraag je niet als een hoer". Iets waar christelijke vrouwen zich (hopelijk) nog steeds gewoon aan houden.

Maar ik hoor het graag als je goede theologische gronden hebt voor de stelling dat vrouwen per definitie lang haar moeten hebben. Het zou kunnen dat dat is wat er bedoeld wordt, en ik heb er geen enkel probleem mee als dat het geval is.

Quote:
Waarom houden christenen zich niet meer aan deze regels? waarom hebben de christenen zich afgekeerd?

aangezien je (wellicht op het punt van de hoofdbedekking na) alleen maar aangetoond hebt dat je niet kunt lezen, is je vraag een beetje loos. Je heb geen regels aangedragen waar christenen zich niet aan houden.

Quote:
Is dat geen grote dwaling?

nee dus.

Quote:
Jawel want heeft Jezus niet duidelijk gezegd in mattheus 7.21-26 dat hij alle christenen die zijn woorden niet volgen hen niet zal erkennen en niet met hen zal spreken? jezus heeft het nochtans voorspeld..

waarom leven jullie de regels niet meer na?

Briljant, en weet je, je zou nog gelijk hebben ook als het vasten en het knielend bidden inderdaad geboden van Jezus waren. Aangezien ze dat echter niet zijn, vervalt je punt een beetje.

Quote:
En daarna zal ik eventueel zijn voorspelling neerpennen..

ja, leuk!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Er is al veel gezegd over de aantijgingen die hier weer eens plaatsvinden. Ik ben toch wel benieuwd naar wat meer reactie hierop, want de weerlegging is tot nu toe marginaal te noemen.

En ik kan het toch niet laten om 1 stukje uit de lijst met aantijgingen nog even naar voren te halen.

[...]

Geen vrouw aanraken is meer dan geen handje geven.

En consistent toepassen hiervan leidt tot het einde van de mensheid
clown.gifhamer.gif

ja natuurlijk gaat het hier dan wel over ongetrouwden e hamerkopje


Samengevoegd:

Quote:

[...]De bron van Sacerdos is de Schrift. Alwaar je vanuit de gewoonte van destijds mag afleiden dat Jezus ook wijn nuttigde, mede ingegeven door de bruiloft te Kanaän.[...]Hoe goed heb je gekeken en waarom wil je de Schrift letterlijk lezen en alles 1 op 1 overnemen en doe je dat bij de Koran niet? Als je zegt fouten te zien in de Bijbel, waarom accepteer je dan klakkeloos de fouten in de Koran?

Waarom wil je leven zoals de eerste Christenen of Moslims? Maar dat doe je al niet, want je gebruikt Internet, electriciteit, rijdt zeker en vast ook auto. Of reis jij nog met een kameel?

Beste Michiel je bekijkt het zwart op wit, ondanks alle pogingen zie ik nog steeds geen fouten in de Koraan, maar daar gaat deze topic dan ook niet over, en ik neem vele dingen letterlijk zoals de teksten bij de opening van deze topic uit de bijbel, op welke manier kan je die anders dan nog interpreteren?

over internet en electriciteit en auto's enzo, wel ik heb daar geen verbod over gelezen, er staat wel geschreven om over dingen die in de toekomst zouden gebeuren en onstaan, je moet oordelen met gezond verstand.

Dus mag ik internet gebruiken, ja? waarom niet zolang ik ver weg van porno en al het ander verdorven wegblijf , waarom niet, etc..

De soenna of richtlijnen volg ik wel tot op het puntje ja, en dat zouden christenen ook moeten doen,maar zoals RobertF zegt, zijn er nog wel enkele te vinden die sommige punten wel nastreven.


Samengevoegd:

Quote:

[...]

Aangezien Sacerdos op mij reageerde neem ik aan dat je mij "zijn vriendje" noemt. Ik maak dan wel snel vrienden.

Maar heb ik nu werkelijk niets weerlegd? Je gaat op geen enkele manier in op mijn posts, die je af doet als "geen antwoord op je vraag". Dan moet je weten dat jouw vermogen om te zeggen dat ik geen antwoord geef op jouw vraag niet per definitie betekent dat ik dat ook niet doe. Je negeert de posts en negeert ook het grootste deel van de argumenten die tegen je in gebracht worden. Uiteindelijk doe je weer hetzelfde als altijd. Je legt een vage stelling neer met flinterdunne "argumenten" om christenen te bekeren tot de islam. Binnen no-time zijn er verschillende users die met goede argumenten je posts volledig onder uit halen en jij gaat er niet op in, herhaalt wat je eerder hebt gezegd of zegt dat de anderen niet ingaan op je posts. Inmiddels begint het wat flauw te worden, een discussie met jou gaat altijd hetzelfde en is telkens verspilde tijd

Answer the f***ing question please muur.gif

of ge kunt ook het gewoon afbollen aangezien je het toch tijdverspilling vind.

Sorry voor mijn woordenkeuze pray.gif


Samengevoegd:

Quote:

[...]Sjaloom Nifaly,

[...]Als je het volledige getijdengebed bidt, dan bidt je de psalmen verdeeld over vier weken. In het klooster bidden ze de psalmen verdeeld over twee weken. Zelf bidt ik enkel het morgengebed, avondgebed en de dagsluiting en per gebed ben ik zo'n twintig minuten bezig.

[...]O, een béétje priester bidt ook het getijdengebed en probeert elke dag de Mis op te dragen. Kortom, ook hij is enkele uren met gebed bezig, want het gebed draagt het priesterschap.

[...]Zij hebben een andere roeping dan het huwelijk en dat kan prima.

[...]Dit vind ik een erg vuile, insinuerende en op geen enkele grond gebaseerde beschuldiging jegens onze broeders en zusters in het klooster. Pas wel even op je woorden ja?

[...]Kloosterlingen overdrijven niet. Zij leven over het algemeen juist heel rustig, heel spiritueel met God. Maar je hebt wel gelijk natuurlijk.

[...]Blijkbaar is het voorschrift niet zo duidelijk. Daarbij leggen christenen minder de nadruk op de regeltjes en meer op de spiritualiteit, op de gemeenschap met God. Zo zul je op christelijke fora bijvoorbeeld geen hele discussies vinden over hoe ver je voeten van elkaar af moeten staan tijdens het gebed.

Waarmee vergelijk jij je relatie met God? De meeste christenen vergelijken het met een Vader-kindrelatie, of een bruid-Bruidegomrelatie. En in beide vormen van relatie zijn de regeltjes ondergeschikt aan de liefde tussen beide partijen, aan het met elkaar optrekken en zo een hechte band met elkaar smeden. Regeltjes zijn leuk als je er even niet uitkomt, maar zijn eigenlijk van ondergeschikt belang.

[...]Het staat in de Bijbel, waar jij hier toch ook je onderbouwing uit haalt. Je kunt het lezen in 1 Korintiërs 4:

Een man die onder het bidden of profeteren het hoofd bedekt houdt, doet zijn hoofd schande aan.

Duidelijke taal dan, toch?

Salaam RobertF,

Ik vind het knap dat jij ook nog zulke tijden met gebed bezig bent, buiten mijn opa kende ik niemand die zo met bidden bezig was(hij was Christen dus)

Mijn excuses voor vuil insinuerende praat, maar ik bedoel niet dat iedereen zo is, maar je kent er toch wel enkele zeker? Ik heb er vorige week nog 1 in de krant gelezen, een priester..maar ok eigenlijk is dat off-topic, ik zal niet meer zo onrespectabel over jullie geestelijken praten e?

Ik wil ook even opmerken dat bij Protestantse priesters wel een huwelijk mogelijk is(volgens mijn oma), waarom bij Katholieken niet?

Mijn relatie met God is eigenlijk als mijn Schepper, mijn alleswetende vriend, mijn Vertrouweling en Beschermeling, Mijn Vriend waar ik alles kwijt aan kan.

Dat van dat hoofddeksel komt uit de Bijbel e, maar ik denk niet dat dat ik de Koraan staat, dus dat is iets waar ik niet mee over kan spreken Robert..


Samengevoegd:

Quote:

[...]Om het even door te trekken wat je zegt, moeten moslim mannen dus ook met meisjes van 9 trouwen? En meerdere vrouwen nemen dan, ookal heeft Allah gezegd dat je maar een vrouw mag hebben?

Wat zeg je nu allemaal Michiel?

Ten eerste staat er in de overleveringen van de Profeet dat de leeftijd van Aicha niet duidelijk was toen ze gemeenschap hadden. Sommige beweren van wel, maar niet alle overleveraars zijn even hard te vertrouwen.

Eigenlijk is de theorie dat Aicha van kleins af bij hem inwoonde, vanaf de moment dat zij vrouw werd (menstruatie) was er pas sprake van gemeenschap, sommige zeggen 9, sommige 12 andere 15 en nog andere 18, de ongelovige maken er graag misbruik van om onze Profeet zwart te maken. (vergeet niet dat haar vader zijn beste vriend was, en geen enkele vader wil iets slecht voor zijn dochter, en zij ging ermee akkoord)

Waar staat geschreven dat je maar 1vrouw mag hebben in de Koraan? Je mag er 4hebben ,(als je het financieel en mentaal aankan ) maar de voorkeur gaat naar 1, omdat het niet mogelijk is om alle vrouwen gelijk te behandelen op elke vlak.

Alle stellingen die je maakt hebben niets met een verplichtte soenna te maken of levenswijze uit Koraan.

Het zijn opties.


Samengevoegd:

Quote:

Ik weet niet hoor, maar mischien moet nifaly maar hier eens naar kijken. En zien ze hoe christenen vandaag de dag leven in andere landen waar de moslims in de meerderheid is
Wij moeten blij zijn dat we in het westen leven.

Een knapper organisatie als je een christen bent ja. Wat heeft dat artikel met moslims te maken of dat je moet blij zijn dat je in het westen leeft? Omdat wij het hier goed hebben financieel bedoel je ? dat is zeker waar , daar dank ik Allah elke dag voor. Want het kan veeeeeeeel erger


Samengevoegd:

Quote:

Nifaly, jij begrijpt niks van het christendom, wat je dan ook geweest denkt te zijn, de Bijbel heb je geen kaas van gegeten, je kan beter nog even wat info inwinnen en dan je keuze maken.

Oordeel niet over mij want je kent mij niet .

Mag ik vragen wat ben jij eigenlijk? Een christen met een Mohamedaanse naam?

Of is je moeder zwanger geraakt van een Mohamedaan, en wilde ze jouw eraan doen herrinneren voor de rest van je leven met jouw de naam van een Profeet te geven?

verbeter me als ik fout zit of licht me toe als je dat wil...


Samengevoegd:

Quote:

[...]

Mee eens maar het is nifaly
knipoog_dicht.gif

Algoed dat ik daar een wink zie anders voelde ik me weeral gekwetst zene puh2.gif


Samengevoegd:

Quote:

Beste Nathalie,

Als jij beweert dat vele nonnen en christenen homo's en pedo's zijn (alsof je dat op één lijn kan zetten, maar ok), hoe staat het dan met moslimjongeren?

Sorry je hebt gelijk, maar ik bedoelde het niet zo om iedereen over 1kam te scheren vriend. Er zullen zeker ook vrome mensen tussenzitten ik weet dat wel zene
smile.gif

Pim Fortuin heeft laten weten dat vooral moslimjongeren op de homo-ontmoetingsplekken in het park kwamen, om aan hun behoefte komen. Hoe kan dat dan?

Ik heb er niets van gehoord, maar het zullen eerder Marokaanse jongeren geweest zijn om homo's af te tuigen, of junkiees omzo dan hun middelen te kunnen kopen. Ware moslims vind je daar moeilijk , maar alleen Allah kan in jouw hart zien en oordelen natuurlijk.

Waarom mogen moslimmeisjes niet uitdagend gekleed gaan, terwijl moslimjongeren elk uitdagend Westers meisje proberen te versieren die ze tegenkomen?

Moslimmeisjes mogen niet uitdagend gekleed gaan, omdat dit tot overspel of ontucht leid. Moslimjongeren mogen ook geen ontucht doen, en deze jongeren dwalen als het ware. HEt is verboden voor mannen en vrouwen seks voor het huwelijk te hebben, zij plegen dus zonden , en zijn in fout. Dit is een zware zonde zelfs.

Waarom mag een moslimmeisje niet met een Westerse jongen trouwen, terwijl (nogmaals) moslimjongens Westerse meisjes betasten tijdens het uitgaan.

Als die westerling de Islam ontdekt en zich bekeerd dan mag deze westerse jongen perfect trouwen met een moslimmeisje, waarom niet?

De Moslimjongeren (die hun Islam zelfs niet tegoei kennen)hebben geen recht om eender welk meisje moslim of niet-moslim) aan te raken, ze zijn in zware zonde.

Waar is volgens de Koran eerwraak op gebaseerd?

Eerwraak is mij vreemd, ik zal er eens achter horen..maar volgens mij is het een onwettige mentaliteit van een bepaalde cultuur, en niet van geloof ..

Waarom zou je een niet-moslim wel iets mogen doen en een moslim zelf niet? Als je dan zo overtuigd bent van de fouten van het christendom dan snap ik niet waarom je een foute houding als deze dus goedkeurt.

Begrijp me niet verkeerd, het was maar een korte zin. Ik bedoel hiermee dat als een moslim mij wil vermoorden, dan mag ik hem niet voorzijn en hem iets aandoen, wil een moslim mij vermoorden , dan moet hij dat maar doen, ik heb geen recht om hem iets aan te doen. Want bij Allah ligt het laatste woord.

Maar als daarintegen een niet-moslim mij wil vermoorden , dan heb ik het recht wel om hem iets te doen waarbij hij misschien gewond geraakt of zelfs gedood word.

Tegen een ongelovige mag je dus iets doen en tegen een gelovige niet.

Zo bedoel ik het.

O

verigens ben ik hier nu generaliserend bezig, maar wellicht discussieert dit makkelijker. Op inhoudelijke, weloverwegen posts van RobertF ga je namelijk inhoudelijk niet in.

Ik vind van wel nochtans, ik heb elk deel van hem toch beantwoord?


Samengevoegd:

Quote:

[...]

je kunt nog zo braaf doen wat Jezus deed, maar als je niet gelooft wat Jezus zei en deed, heb je er absoluut niks aan.

Je kunt heel braaf vasten, "vrede zij met u" zeggen en knielen, maar als je Jezus schoffeert door te ontkennen Wie Hij is, en te ontkennen dat Hij voor jou aan het kruis heeft gehangen én weer is opgestaan, dan heb je hoe dan ook een groot probleem.

Het
zou
best kunnen dat christenen het niet allemaal goed doen en door zonde of onkunde of onbenul of onwillendheid niet doen wat Jezus allemaal geboden heeft (en dat is heel erg als dat zo is), maar christenen erkennen in ieder geval het
belangrijkste
dat Jezus gedaan heeft: sterven voor onze zonden en weer opstaan.

Dat is dan het verschil tussen christenen en moslims, het geloven in 3, of het geloven in 1.

Maar hoe komt het dan dat wij nog handelen zoals Jezus?


Samengevoegd:

o en Nunc, leuke tekst ik ga er morgen op in als god het wil,nu ga ik slapen want ik heb nog 2gebeden te doen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Maar hoe komt het dan dat wij nog handelen zoals Jezus?

Jullie handelen zoals Jezus? Even een vragenlijstje:

* waar is je talliet?

* ben je op de 8e dag besneden?

* ga je elke sabbat naar de synagoge, kerk of in jouw geval moskee?

* vier je pascha, ongezuurde broden, Sjaweoet, jom ha sjofar, jom kippoer, soekot, chanoeke, poerim?

* eet je geen varkensvlees, paardenvlees, garnalen, krab, kreeft, paling etc. In het kort, houdt je je aan de voedselwetten uit de bijbel (niet uit de koran, die zijn anders)

* bidt je voor de zieken en worden ze genezen?

* keer je je andere wang als je geslagen wordt?

* bidt je in vrijheid tot de Vader en niet verplicht 5 keer per dag?

* aanbidt je God zoals Jezus het ons leerde? Niet door regeltjes en geboden en tradities, maar met je hart?

* Geloof je in de Heilige Geest (niet mohammed, maar de Geest)?

* Geloof je dat Jezus de eerste van God schepping is en door Hem alles tot stand is gekomen?

* Geloof je dat de Thora, de Profeten en de Geschriften (oftewel het Oude Testament) in de huidige vorm correct is? Het waren namelijk deze geschriften waar Jezus en de eerste appostelen bekend mee waren. En ze zijn dezelfde als die we vandaag kennen.

Ik ben benieuwd of je dat allemaal kunt onderschrijven, want dat is wat Jezus deed en leerde.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Salaam RobertF,

Sjaloom Nifaly,

Quote:
Mijn excuses voor vuil insinuerende praat, maar ik bedoel niet dat iedereen zo is, maar je kent er toch wel enkele zeker?

Nee.

Quote:
Ik heb er vorige week nog 1 in de krant gelezen, een priester..maar ok eigenlijk is dat off-topic, ik zal niet meer zo onrespectabel over jullie geestelijken praten e?

Het gebeurt heel weinig, God zij dank. Alleen áls het gebeurt, dan is daar logischerwijs veel aandacht voor.

Quote:
Ik wil ook even opmerken dat bij Protestantse priesters wel een huwelijk mogelijk is(volgens mijn oma), waarom bij Katholieken niet?

Protestanten kennen geen priesters, enkel predikanten, of dominees. Een priester is ook iets héél anders dan een protestantse dominee.

Quote:
Mijn relatie met God is eigenlijk als mijn Schepper, mijn alleswetende vriend, mijn Vertrouweling en Beschermeling, Mijn Vriend waar ik alles kwijt aan kan.

Oké. Een vraag van spirituele aard dan, uit nieuwsgierigheid: als je een goede vriend hebt, let hij dan er ook voortdurend op of je alles wel precies volgens de regels doet? Of kan er toch wellicht méér meespelen en is de relatie tussen jou en hem dan belangrijker?

Quote:
Dat van dat hoofddeksel komt uit de Bijbel e, maar ik denk niet dat dat ik de Koraan staat, dus dat is iets waar ik niet mee over kan spreken Robert..

Dat is vreemd, want je onderbouwt juist vanuit de Schrift waarom wij zus en zo zouden moeten leven. En je haalt daarbij zowel Jezus als de apostel Paulus aan. Als ik dan vanuit diezelfde Schrift laat zien dat het allemaal wel wat genuanceerder ligt en dat jullie dan toch wel een aantal regels vergeten, dan kan het natuurlijk niet zo zijn dat je vervolgens inééns de Koran wilt gebruiken.

Natuurlijk, je bent moslim, dus de Koran is voor jou het belangrijkste geschrift. Maar als je tóch vanuit de Schrift wilt onderbouwen, dan moet je dat óf helemaal doen, óf helemaal niet. De Schrift is een geheel en dient dus ook in haar geheel te worden verstaan. Als de Koran dat jou niet toelaat, dan is dat prima, maar laat de Schrift dan ook maar gewoon met rust. Snap je een beetje wat ik bedoel?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

(..)

Dat is dan het verschil tussen christenen en moslims, het geloven in 3, of het geloven in 1.

nee, het verschil tussen christenen en moslims is, dat christenen in 1 geloven, maar dat moslims denken dat christenen in 3 geloven. Dit komt omdat dat fout in de koran staat, omdat Mohammed wat knullige foutjes heeft gemaakt. Geeft verder niet, even goede vrienden, maar wat in de koran over het christendom staat, is onjuist en dat is toch een beetje verdacht in een boek dat van God zou moeten komen.

Overigens ging het mij hier niet om de drie-eenheid, maar om allerlei andere (in feite ongerelateerde) zaken die Jezus óók deed, zoals sterven voor jouw zonden (tenminste, als je daar behoefte aan hebt en Gods genade wilt ontvangen) aan het kruis, en opstaan uit de dood. Dat zijn dingen die Jezus zelf zei dat Hij zou gaan doen en daarna ook deed. Het is nogal een verschil dat moslims Jezus daarin pertinent niet geloven, en christenen wel.

Quote:
Maar hoe komt het dan dat wij nog handelen zoals Jezus?

omdat Mohammed ook wel eens wat punten correct over heeft genomen, en omdat de islam dusdanig totalitair is, dat mensen nu nog steeds (bijna) letterlijk doen wat Mohammed voorschreef. Dat is overigens niet iets om trots op te zijn.

Quote:
o en Nunc, leuke tekst ik ga er morgen op in als god het wil,nu ga ik slapen want ik heb nog 2gebeden te doen.

graag

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Ik vind van wel nochtans, ik heb elk deel van hem toch beantwoord?

Niet dus, Robert (en ook Nunc) weerleggen alles wat jij stelt. Vervolgens negeer jij 90% van wat ze zeggen. Ga nu eens puntsgewijs in op wat Robert en Nunc schrijven en probeer met steekhoudende argumenten te komen.

Wat jij doet is je mening geven zonder deze te onderbouwen. Daar zijn kinderen erg goed in, maar ik schat in dat jij die leeftijd niet meer hebt, toch?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Beste Michiel je bekijkt het zwart op wit, ondanks alle pogingen zie ik nog steeds geen fouten in de Koraan, maar daar gaat deze topic dan ook niet over, en ik neem vele dingen letterlijk zoals de teksten bij de opening van deze topic uit de bijbel, op welke manier kan je die anders dan nog interpreteren?

Jij kijkt toch ook zwart-wit en dan mag ik dat niet doen, beetje raar vind je niet? (1)

Quote:
over internet en electriciteit en auto's enzo, wel ik heb daar geen verbod over gelezen, er staat wel geschreven om over dingen die in de toekomst zouden gebeuren en onstaan, je moet oordelen met gezond verstand.

Dus mag ik internet gebruiken, ja? waarom niet zolang ik ver weg van porno en al het ander verdorven wegblijf , waarom niet, etc..

Het maakt niet uit wat er voorspeld is over de toekomst de vraag is: Leef je daarmee zoals Mohammed. Jij stelde dat als je iemand wil eren dat je dan die persoon zijn levensstijl over hoort te nemen. Dat is natuurlijk prima, maar dan moet je daarin wel consequent zijn. Je vereist die consequentheid wel van Christenen, maar niet van moslims. Weet je wat dat is nu juist weer inconsequent.

Quote:
De soenna of richtlijnen volg ik wel tot op het puntje ja, en dat zouden christenen ook moeten doen,maar zoals RobertF zegt, zijn er nog wel enkele te vinden die sommige punten wel nastreven.

Christenen volgen ook de 10 Leefregels. Je bent toch Christen geweest, dan weet je toch de reden waarom Christenen de wet niet hoeven te houden? (2) Weet je wat het offer van Christus inhoudt? (3)

Quote:
Answer the f***ing question please
muur.gif

of ge kunt ook het gewoon afbollen aangezien je het toch tijdverspilling vind.

Sorry voor mijn woordenkeuze
pray.gif

Tjonge, is dat nu het voorbeeldige gedrag van een moslim om op deze manier te reageren op een post van Timon, die inhoudelijk inging op jouw post? (4) Vind dat je jezelf wel mag inhouden qua taalgebruik en gewoon inhoudelijk op argumenten in mag gaan, zonder dergelijk taalgebruik aan de dag te leggen.

Quote:
Ik vind het knap dat jij ook nog zulke tijden met gebed bezig bent, buiten mijn opa kende ik niemand die zo met bidden bezig was(hij was Christen dus)

Waarom is het zo belangrijk voor je om dat keer op keer te benadrukken? (5)

Quote:
Ik wil ook even opmerken dat bij Protestantse priesters wel een huwelijk mogelijk is(volgens mijn oma), waarom bij Katholieken niet?

Dat weet je toch wel als je Christen geweest bent? (6) Dan weet je toch ook dat het in de protestantse wereld geen priester heet, maar dominee of voorganger.

Quote:
Wat zeg je nu allemaal Michiel?

Ten eerste staat er in de overleveringen van de Profeet dat de leeftijd van Aicha niet duidelijk was toen ze gemeenschap hadden. Sommige beweren van wel, maar niet alle overleveraars zijn even hard te vertrouwen.

Ik heb het woord gemeenschap niet gebruikt, waarom kom je daarmee? (7) Jij stelde dat je Mohammed moest eren en dan daarbij zijn levenswandel moest immiteren. Ik stel dan een vraag of mannen dan met meisjes van 9 moesten trouwen en jij haalt dan van alles erbij, maar je beantwoord niet mijn vraag. smile.gif

Quote:
Eigenlijk is de theorie dat Aicha van kleins af bij hem inwoonde, vanaf de moment dat zij vrouw werd (menstruatie) was er pas sprake van gemeenschap, sommige zeggen 9, sommige 12 andere 15 en nog andere 18, de ongelovige maken er graag misbruik van om onze Profeet zwart te maken.

Jij maakt nu iemand zwart ik stel een vraag. Maar omdat je erover begon kan ik daar ook een vraag over stellen, want de "profeet" kwam wel klaar bij een te jong meisje tussen haar benen als Aicha 18 geweest zou zijn, had hij dat ook niet gedaan denk je niet? (Ik weet even niet meer de Soera waar het staat, maar jij als moslimgeleerde natuurlijk wel. smile.gif Immers je moet de Koran uit het hoofd kunnen reciteren.

Quote:
(vergeet niet dat haar vader zijn beste vriend was, en geen enkele vader wil iets slecht voor zijn dochter, en zij ging ermee akkoord)

Ze had ook zoveel in de zaak in te brengen, dat kunnen we heden ten dagen nog steeds zien, immers Moslims leven nu nog steeds zoals ze destijds deden en dus heeft de vrouw in de keuze van de man niets in de melk te brokkelen.

Quote:
Waar staat geschreven dat je maar 1vrouw mag hebben in de Koraan? Je mag er 4hebben ,(als je het financieel en mentaal aankan ) maar de voorkeur gaat naar 1, omdat het niet mogelijk is om alle vrouwen gelijk te behandelen op elke vlak.

Wat is het betreffende soera? (8)

Quote:
Alle stellingen die je maakt hebben niets met een verplichtte soenna te maken of levenswijze uit Koraan.

Nee, oh waarom staat dan een deel opgetekend in de Koraan? (9) En waarom EIS jij van Christenen dat ze wel zodanig met de Bijbel omgaan? (10) Maar ja dat zal wel zijn omdat je het een en ander inconsequent toepast, wat je in je post al duidelijk maakte.

Quote:
Het zijn opties.

Ah, dus als moslim hoef je helemaal niet te leven als moslims 1500 jaar terug, maar als Christenen wel. flower.gif

Quote:
Ik vind van wel nochtans, ik heb elk deel van hem toch beantwoord?

Glenn stelde een heel aantal vragen over hoe je als moslims zou moeten leven, maar jij hebt daar geen antwoord op gegeven. Je hebt ze dus nochtans niet beantwoord, of niet goed gelezen. Kan natuurlijk door het uur gekomen zijn, in de nacht hoor een mens te slapen en niet op een forum te hangen. knipoog_dicht.gif

Oh en voor je weer vragen vergeet te beantwoorden, deze post telt er 10. Duidelijk herkenbaar gemaakt, dus ben benieuwd. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

De zoveelste poging die strand. Op zich is er nu wel afdoende antwoord gegeven op de beweringen. Antwoorden waar geen antwoord meer tegenover staat of die simpelweg genegeerd worden. Enkel om dat feit verdiend dit topic al een slotje.

Maar goed, zo te zien laten we het nog even aanmodderen.

Om even wat puntjes te geven.

Net alsof alle moslims 5 keer per dag bidden.

Net alsof alle moslima's een hoofddoek dragen.

Net alsof alle moslims de koran lezen.

Net alsof alle moslims maagd blijven tot het huwelijk.

Net alsof alle moslims zich onthouden van alcohol.

Van alle punten ken ik voorbeelden uit mijn eigen omgeving waarin naar voren komt dat deze dingen ook door moslims met handen en voeten getreden worden. Wat een schijnvertoning zeg.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Jullie handelen zoals Jezus? Even een vragenlijstje:

* waar is je talliet?

* ben je op de 8e dag besneden?

* ga je elke sabbat naar de synagoge, kerk of in jouw geval moskee?

* vier je pascha, ongezuurde broden, Sjaweoet, jom ha sjofar, jom kippoer, soekot, chanoeke, poerim?

* eet je geen varkensvlees, paardenvlees, garnalen, krab, kreeft, paling etc. In het kort, houdt je je aan de voedselwetten uit de bijbel (niet uit de koran, die zijn anders)

* bidt je voor de zieken en worden ze genezen?

* keer je je andere wang als je geslagen wordt?

* bidt je in vrijheid tot de Vader en niet verplicht 5 keer per dag?

* aanbidt je God zoals Jezus het ons leerde? Niet door regeltjes en geboden en tradities, maar met je hart?

* Geloof je in de Heilige Geest (niet mohammed, maar de Geest)?

* Geloof je dat Jezus de eerste van God schepping is en door Hem alles tot stand is gekomen?

* Geloof je dat de Thora, de Profeten en de Geschriften (oftewel het Oude Testament) in de huidige vorm correct is? Het waren namelijk deze geschriften waar Jezus en de eerste appostelen bekend mee waren. En ze zijn dezelfde als die we vandaag kennen.

Ik ben benieuwd of je dat allemaal kunt onderschrijven, want dat is wat Jezus deed en leerde.

ja dat is wat Christenen wensen te geloven, ik er zijn vele dingen hierin dat moslims wel doen, maar vele ook niet, wij eten geen varken bijvoorbeeld. Maar dat is juist de kwestie voor ons, dat de bijbel wel door God gemaakt is maar degene die jullie nu volgen , dat is voor moslims niet de juiste. En die kennis ligt bij de Hoogste .

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Lief van je , maar ik sta iets te sterk achter mijn geloof .. ik ben niet voor niks van het christendom naar de Islam bekeerd .. Ik zag gewoon teveel fouten sorry..

Moge Allah jouw ook leiden,amien

Tja,ik vertrouw meer op God dat die mij leid. En ik hoop voor jou dat je de weg weer terug vind.

Link naar bericht
Deel via andere websites

"Maar dat is juist de kwestie voor ons, dat de bijbel wel door God gemaakt is maar degene die jullie nu volgen , dat is voor moslims niet de juiste. En die kennis ligt bij de Hoogste."

Dat las ik dus als '... maar niet door de God die jullie nu volgen, dat is voor ons niet de juiste', en dat vond ik een heel opmerkelijke gedachte. Maar nu ik het teruglees is het me niet helemaal duidelijk waar 'degene die jullie nu volgen' juist op slaat en bedoelde je daar allicht de Bijbel mee, dan heb ik het daarstraks gewoon verkeerd opgevat.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

De zoveelste poging die strand. Op zich is er nu wel afdoende antwoord gegeven op de beweringen. Antwoorden waar geen antwoord meer tegenover staat of die simpelweg genegeerd worden. Enkel om dat feit verdiend dit topic al een slotje.

Maar goed, zo te zien laten we het nog even aanmodderen.

Om even wat puntjes te geven.

Net alsof alle moslims 5 keer per dag bidden.

Net alsof alle moslima's een hoofddoek dragen.

Net alsof alle moslims de koran lezen.

Net alsof alle moslims maagd blijven tot het huwelijk.

Net alsof alle moslims zich onthouden van alcohol.

Van alle punten ken ik voorbeelden uit mijn eigen omgeving waarin naar voren komt dat deze dingen ook door moslims met handen en voeten getreden worden. Wat een schijnvertoning zeg.

Wat iedereen doet met de regels van zijn geloof of in hoever een mens zich onderwerpt aan god , dat is een keuze dat ieder voor zich maakt, en daar word je ook op beoordeeld , maar in ieder geval zijn er meer moslims die hun geloof nog naleven dan christenen dat doen.bijv. De Kerken lopen hier leeg, de staat moet onderhoud van kerken betalen en daarom willen ze er moslims in laten bidden zodat de staat hierop kan besparen.. en een goed idee ook ,even off topic, want enkele beelden weg en hup er is weer leven in huis,god wordt terug aanbeden


Samengevoegd:

@michiel , robertF,en Nunc, ik kom eraan hoor

Link naar bericht
Deel via andere websites

@Michiel,1.(leuk met die lettertjes e) Het gaat erom op te volgen wat jouw profeet (of jouw God deed en zei, wij moslims doen dat, ( niet in de zin dat we in een huisje van stro of huiden moeten gaan leven e, we mogen het ons dus wel gemakkelijk maken e..)maar christenen zeggen dat je het spiritueel moet bekijken.

Wie zijn wij om te zeggen wat we wel of niet letterlijk mogen nemen van onze Boeken? Alles is belangrijk daarom is het ook opgescreven, elk woord van god heeft een doel.

2.Spiritualiteit dus, de liefde ..?

3.Hij is gestorven aan het kruis voor onze zonden???(iedereen mag dan de hemel binnen ??)

4.Ja ik weet het wel hoor, mijn kuis taalgebruik was ver te vinden, heb me laten gaan want deze persoon werkte een beetje op mijn zenuwen, ik ben ook maar een mens. Het was niet echt voorbeeldig, maar ik heb soortgelijke dingen nogal tegengekomen hoor. niet dat dat mij dan goedspreekt eigenlijk hoor.

5.Hij was de belangrijkste mens in mijn leven, en ik mis hem enorm en heb veel geleerd van hem o.a. zijn barmhartigheid...

6.Awel ja , mijn oma had het me correct verteld , maar ikke weeral niet , dus sorry mijn fout..

7.wel, als het nog een "meisje" is niet e, als ze vrouw is wel. En met haar toestemming niet te vergeten!!

Wat jij trouwens zegt over onze Profeet vzmh, is een zware leugen, dat staat nergens geschreven in de Koraan. Moge Allah je daarvoor vergeven want dat is lasteren.als jij zoiets beweerd dan is het aan jouw om je woorden te staven. Dat is niet mijn taak, om jouw woorden te onderbouwen, je liegt.Trouwens ik ken de Koraan niet vanbuiten, alleen een heel klein deeltje slechts, ik ben nog maar 2jaar bekeerd.

8.Koraan 4.3 moet ik hem reciteren?

9.Wat bedoel je? wat is je vraag?

10.omdat Jezus heeft gezegd in Matthëus 7.21-26 dat hij alle christenen die zich niet aan de woorden van hem houden niet zou erkennen en.....


Samengevoegd:

@RobertF:Salaam,

Wat priesters enzo betreft: een man heeft toch van nature een drang of niet? we zijn allemaal mensen en gelijk geschapen? Hoe kan deze man zijn drang beheersen, hoe kan hij zijn natuur tegengaan, is dat wat Jezus dan heeft voorgeschreven, want dit is toch wel een punt dat ik me altijd heb afgevraagd..

Ja van die dominees en priesters heb ik verkeerd gezegd ,want mijn oma heeft het wel degelijk juist verteld tegen mij. .Hoekomt het dan dat er verschillende takken in het geloof zijn?

Om op je vraag te beantwoorden (over die alleswetende Vriend), daar bedoelde ik eignelijk Allah swt mee,ik bedoelde daar niet letterlijk een mens mee, mijn foout ik had het in hoofdletters moeten zetten,moge Allah me vergeven voor deze fout. Amien

Ik weet wat je bedoelt in je laatste zinnen. Maar dat is eigenlijk ook het gehele punt. Want in ons opzicht (dat van moslims) kunnen we niet precies weten wat er nog wel orgineel is en welke niet , deze kennis ligt bij de Allerhoogste. Maar op De Dag Der Oordeels zal Hij ons toelichten over alles..


Samengevoegd:

@Nunc: wij moslims vasten meestal zonder dat mensen het weten, dit noemen vrijwillig vasten, en gebeurt door heel het jaar door.

De maand ramadaan is wel verplicht ja, maar het is de media die het opblaast en trouwens dat is bij christelijke dingen toch ook zo.

Samen vasten tijdens die maand geeft een wonderlijk gevoel van meeleven, meeleven met zij die het minder goed hebben als wij hier. Straks ga je mij ook nog vertellen dat jij ook vast 40dagen, misschien wel alles kan.

En het vasten zelf, wel ja dat doet ieder mens voor zich er zijn zeker en vast hypocrieten die doen alsof.. en normaal hoef je daar inderdaad niet teveel reclame rond te maken.

Over het aanraken van vrouwen: mag het bij jullie of niet?

Math 28.9

Op dat moment kwam Jezus hun tegemoet en groette hen. Ze liepen op hem toe, grepen zijn voeten vast en bewezen hem eer.(voor alle duidelijkheid gaat het hier over Maria Magdalena)

Hier is er dus geen probleem e?

Joh.20.17

‘Houd me niet vast,’ zei Jezus. ‘Ik ben nog niet opgestegen naar de Vader.

Hier blijkbaar wel, dus mag het of mag het niet?

JE mag ook een geleerde christen raadplegen als het niet meteen weet. Maar ga niet duimzuigen over dingen e..

De voorspelling van Jezus is deze:

Matt: 5.17-18

want Jezus zal hen ontkennen omdat ze zijn woorden hebben verdraaid en zijn gebed hebben verdraaid, de wet van god hebben zij verdraaid.

En nochtans heeft Jezus over het letterlijke naleven van zijn woorden (hetgeen waar jij vind dat moslims dus niet trots op mogen zijn)heel duidelijk gemaakt , eigenlijk zelfs woorden en daden :

Matth 7.21-26

21 Niet iedereen die “Heer, Heer†tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader. 22 Op die dag zullen velen tegen mij zeggen: “Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd, hebben wij niet in uw naam demonen uitgedreven, en hebben wij niet vele wonderen verricht in uw naam?†23 En dan zal ik hun rechtuit zeggen: “Ik heb jullie nooit gekend. Weg met jullie, wetsverkrachters!â€

24 Wie deze woorden van mij hoort en ernaar handelt, kan vergeleken worden met een verstandig man, die zijn huis bouwde op een rots.

En dan nog even dit terzijde en off-topic: in de Koraan staat duidelijk dat jullie aan god een zoon toekennen, en in de drie-eenheid geloven, en niet in 1 zoals wij Moslims.( maar daar ga ik morgen als god het wil wel iets nieuw over openen)


Samengevoegd:

Quote:

"Maar dat is juist de kwestie voor ons, dat de bijbel wel door God gemaakt is maar degene die jullie nu volgen , dat is voor moslims niet de juiste. En die kennis ligt bij de Hoogste."

Dat las ik dus als '... maar niet door de God die jullie nu volgen, dat is voor ons niet de juiste', en dat vond ik een heel opmerkelijke gedachte. Maar nu ik het teruglees is het me niet helemaal duidelijk waar 'degene die jullie nu volgen' juist op slaat en bedoelde je daar allicht de Bijbel mee, dan heb ik het daarstraks gewoon verkeerd opgevat.

ja niet erg zuster, we zijn allemaal mensen toch?


Samengevoegd:

Quote:

Edit: Achteraf gezien de moeite niet waard, tekst verwijderd, ik kan nog beter een pispot proberen duidelijk te maken dat de wereld toch echt rond is.

yawnee.gif jaja whatever

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid