Spring naar bijdragen

Mozes en Aäron


Aanbevolen berichten

mozes deed alsof hij water uit de rots liet stromen...

dus dan zou mozes het water geven en niet de Rots...

want het is ook een verwijzing naar Jezus, die als de de Rots het levende water geeft...

en waarom God de een nou zo straft en de ander zo, dat is aan God zelf...

onrechtvaardig is het zeker niet...

mozes mocht het land nog wel zien op een wonderlijke wijze en ging daarna Het beloofde land in...

Link naar bericht
Deel via andere websites

God is rechtvaardig. De straf op de zonde is de dood. Dus in principe verdiende Aäron en heel het volk de dood na het maken van dat afgodsbeeld. Je leest ook in Exodus 32 dat God het hele volk om het afgodsbeeld wilt verteren. Maar God laat zich ‘verbidden’. Hij laat Zijn barmhartigheid zien. Onverdiend, pure genade, want we hebben allemaal gezondigd. En op alle zonde, groot en klein, staat een straf. Wij verdienen de ‘Gods verlatenheid’.

God is rechtvaardig en bestraft àlle zonde. Het is alleen de vraag of je Jezus verlossende werk aanneemt, of je Gods barmhartigheid aanneemt. Of je zelf de straf ‘wilt’ dragen of dat je Jezus in je leven laat komen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Mozes word door God gestraft en mag het beloofde land niet in, maar Aäron die notabene een afgodsbeeld heeft gemaakt, word niet gestraft en mag gewoon priester blijven met zijn zonen en nageslacht. Is dat niet een beetje onrechtvaardig? Hoe zit dat?

De Levieten die deden niet mee aan het maken en vereren alszijnde God van het gouden kalf, vandaar dat zij priesters mochten worden en andere stammen niet.

Quote:

Maar word de zonde 'als God willen zijn' dan zwaarder gestraft dan het maken van een afgodenbeeld?

Dat weten we niet, daar kunnen wel allerlei speculaties over gedaan worden, maar de weegschaal waarmee God weegt kennen wij niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid