Spring naar bijdragen

Anne1977

Members
  • Aantal bijdragen

    68
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Over Anne1977

  • Rang
    CrediGup

Profile Information

  • Interesse
    reizen, lezen, voetballen, discussieren
  • Beroep
    fysiotherapie
  1. Anne1977

    Toeleven naar pasen

    Met de advent heb ik, na inspiratie te hebbben opgedaan in dit forum, een adventbloemstuk gemaakt met 4 kaarsen. Elke adventzondag stak ik een extra kaars aan. Voor mij een prima manier om naar de kerst toe te leven (en leuk om zo'n bloemstuk te maken). Kun je zoiets ook maken voor de pasen? Zo ja, hoe zou zoiets er uitzien?
  2. Anne1977

    Tijdschriften

    Ik heb een abbonnement op Ronduit insite, eva en een proefabbonnement op CV-koers. Verder lees ik het AD en de donald duck bij mijn ouders. Ik krijg de visie altijd een week later van mijn zus, voor de artikelen. Ik krijg ook nog De oogst elke maand.
  3. Psalm 139! God kent je door en door en houd nog steeds van je.
  4. Anne1977

    Waar werk jij?

    Wat voor werk doe je? Momenteel werk ik voornamelijk hard aan mijn toekomst. Ik probeer een baan te vinden als fysiotherapeute in een grote zorginstelling (bv ziekenhuis of verpleeghuis). Om toch niet helemaal van de WW afhankelijk te zijn werk ik een aantal uur als activiteitenbegeleidster in een verzorgings- cq verpleeghuis. Dit houd in dat ik 's morgens de verzorging assisteer op de dementen-afdeling met bv eten geven, koffie zetten enz. en dat ik 's middags 'gewone' bejaarden bezighoudt met een spelletje ofzo. Is werk een hobby of doe je het voor het geld? In eerste instantie doe
  5. Anne1977

    Mozes en Aäron

    Maar word de zonde 'als God willen zijn' dan zwaarder gestraft dan het maken van een afgodenbeeld?
  6. Anne1977

    Mozes en Aäron

    Mozes word door God gestraft en mag het beloofde land niet in, maar Aäron die notabene een afgodsbeeld heeft gemaakt, word niet gestraft en mag gewoon priester blijven met zijn zonen en nageslacht. Is dat niet een beetje onrechtvaardig? Hoe zit dat?
  7. Een goede relatie met God hebben begint eigenlijk met God goed kennen. (je hebt vaak ook de beste relatie met vrienden die jou goed kennen en die jij goed kent, toch?) Als je God steeds beter leert kennen en Hem leert zien als een leifhebbend, genadig, oneindig groot God, weet je ook wat Hij voor jou kan betekenen. God kun je eigenlijk alleen maar leren kennen door veel in de bijbel te lezen. Dan is structuur aanbrengen en elke dag een stuk lezen en tot God bidden denk ik heel goed!
  8. Quote: Op maandag 03 december 2007 18:07:15 schreef Pius_XII het volgende: [...] Ja heel herkenbaar. Merk je ook de connectie met eetgedrag/beweging? Jazeker ! Als ik een dipje heb (laat ik het dan maar even zo noemen) merk ik de neiging heb veel te snoepen en dan maakt het helemaal niet uit wat (drop, chocolade, chips). Uiteindelijk versterkt dat ook weer het dipje, omdat je dan ongecontroleerd aan het eten bent. Juist ook dan weer kiezen voor gezond eten help dan ook weer om de controle te krijgen. Vaak wil je dan ook vanzelf wel weer gaan bewegen, omdat er wat pondjes
  9. Quote: Op maandag 03 december 2007 12:36:22 schreef mohamed het volgende: [...] Het is mi daarom een zegen om werkloos te zijn Zo ervaar ik het ook zeker!
  10. Mijn ervaring is dat als ik wat depressief ben je dan vaak ook het overzicht kwijt ben en dat je het dan niet meer kan overzien. Het gevoel van de controle kwijt zijn versterkt dan de depressieve gevoelens. Structuur aanbrengen en de problemen een voor een aanpakken helpt dan geweldig. Zodra je het gevoel hebt dat je weer controle hebt, zie je ineens weer uitdagingen. Ik denk ook dat het goed is als je contact houd met God en dat Hij regelmatig tot je kan spreken. Daarbij is regelmatig bidden en kerkgang heel belangrijk. Dat bliif je dicht bij Hem en ervaar je Hem ook dichtbij jou.
  11. Quote: Op maandag 03 december 2007 12:00:18 schreef Jamilla het volgende: Hi There, Wat is een man nog waard als hij de hele dag thuis zit te niksen, en de vrouw de kostwinner is? Het is nu heel vanzelfsprekend geworden dat een vrouw ook werkt. Maar als de man dan werkloos is? Wat is zijn waarde thuis dan nog? Koken, Schoonmaken etc. zou zwaar kunnen vallen (psychologisch dan) Enige ervaringen hierin? De waarde van iemand hangt volgens mij niet af van wat iemand presteert, maar van wat hij is in Christus en in wat hij daarin kan betekenen voor een ander. De man die
  12. Willibrord: Moest ik gaan door het dal van de schaduw des doods, kwaad zou ik niet vrezen. Want naast mij gaat Gij, uw stok en uw staf zij doen mij getroost zijn.
  13. 4 Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad, want Gij zijt bij mij; Psalm 23. 15 Wanneer gij Mij liefhebt, zult gij mijn geboden bewaren. 16 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, 17 de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen, want zij ziet Hem niet en kent Hem niet; maar gij kent Hem, want Hij blijft bij u en zal in u zijn. 18 Ik zal u niet als wezen achterlaten. Ik kom tot u. 19 Nog een korte tijd en de wereld ziet Mij niet meer, maar gij ziet Mij, want Ik leef en gij zult leve
  14. Kunnen zwijgen en kunnen luisteren kunnen soms zoveel waard zijn voor een medemens!
  15. Fil 1,6 Ik ben ervan overtuigd dat hij die dit goede werk bij u begonnen is, het ook zal voltooien op de dag van Christus Jezus Deze dan?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid