Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Een vriendin van me is onlangs gaan samenwonen. Zij is net 18 en hij ... eehm... 26 of 27.

Gaat prima samen dus het kán wel. Of het verstandig is weet ik niet maar ik zou niet adviseren om er bij voorbaat vanuit te gaan dat het onmogelijk is en er dus niet aan te beginnen.

Verder sluit ik me aan bij Michie: het gaat natuurlijk ook voor een groot deel om je geestelijke leeftijd maar ik zou er wel rekening mee houden dat jullie op sommige punten anders zullen denken.

Succes in ieder geval flower.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Leeftijd is niets meer dan een getal? Volgens mij heeft het vooral te maken met je leef-tijd, de tijd waarin je ervaring op doet, de dingen die je doet. Iemand van 17 komt lauw van het voortgezet onderwijs af, terwijl de persoon van 26 al ruim werkt..

Dat zijn de grootste verschillen, ik raad het je niet aan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Pas op met dat laatste Lawrence Boy Tare, die zinsnede wordt ook gebruikt door een bepaalde groepering waar je ECHT niet mee geassocieerd wil worden...

17 en 26 kan op zich goed gaan.. ben je erg volwassen voor je leeftijd? Dat is dan wel een vereiste. In christelijke gemeenschappen zie je vaak jonge meisjes met een wat oudere man. Vroeger trouwden mannen pas als ze een gezin konden onderhouden en waren de vrouwen veel jonger.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zet minder vraagtekens bij een meisje van 17 en een jongen van 26 dan andersom....jongens doen er zo lang over om ook maar enigzins volwassen te worden en sommigen redden het nooit rofl.gif

Maar even serieus, er is mogelijk een verschil in levenservaring, maar het verschil is niet onoverkomenlijk. Ik zou het wel erg rustig aan doen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik zet minder vraagtekens bij een meisje van 17 en een jongen van 26 dan andersom....jongens doen er zo lang over om ook maar enigzins volwassen te worden en sommigen redden het nooit
rofl.gif

Volwassenheid zoals mensen van het zwakkere geslacht vrouwen zien is burgerlijk, saai en eentonig. widegrin.gifknipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Kan dat? Waarom niet?

Toen ik wat met mijn huidige vriend kreeg was ik bijna 17 en hij bijna 25 (en om het lastig te maken woonde hij nog aan de andere kant van het land ook). Ondertussen zijn we al ruim vier jaar samen big-smile.gif

Het scheelt denk ik wel dat hij nog met zijn studie bezig was en ik een jaar later ook ging studeren, dus dan zit er qua omgeving ed (kan even het goede woord niet vinden) denk ik niet zo'n groot gat tussen als wanneer hij al een baan had gehad enzo.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

dag mensen,

ik heb een vraag en zou graag jullie mening weten.

ik ga op het moment best intensief met een jongen om, we mogen elkaar erg graag en het klikt goed. maar een klein 'dingetje': hij is ongeveer 9 jaar ouder dan ik. ik ben 17, en hij 26...

'kan' dat?

Dat kan, bij ons was het 19 en 26, dat gaat prima het verschil is ook niet zo heel groot. Ik vond het best lastig dat hij nog gewoon op school zat, terwijl ik een full-time baan had, dat zijn toch dingen waar je rekening mee moet houden. Maar als je elkaar gewoon de eigen dingen laat doen, dan groei je uiteindelijk steeds sterker naar elkaar toe. Dat is mijn ervaring tenminste smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Dat zie je iig regelmatig in Pinkstergemeentes, bij Jehovah's Getuigen en ook bij Baptisten.

Freak... nosmile.gif Gewoon meisjes van 18 met mannen van 30? Ik leef ook behoorlijk in een geloofsgemeenschap, maar hier is dat iets wat heel raar gevonden wordt. Hier trouwen de jongeren globaal tussen hun 20ste en 23ste.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Wat is er freaky aan een meisje van 18 met iemand van 30?

Ik vind het niet freaky, maar ik zou het zelf denk ik niet doen (zo denk ik er nu in ieder geval over omdat het me nog nooit is overkomen) Ik zou me eerst gaan afvragen waarom hij me leuk vind; omdat ik zo jong ben of omdat ik écht Liset ben. Daarnaast zouden mijn ouders dit echt niet goedkeuren en ik kan geen relatie met een jongen hebben waarvan mijn ouders hun goedkeuring niet hebben gegeven. Dus ik zou er verder gewoon niet meer over nadenken smile.gif

@ Raido: Naar mijn mening en ervaring knipoog_dicht.gif komt verstand met de ervaringen, dat hoeft niet per sé met de jaren. Er zijn meisjes van 24 die nog niks in hun leven mee hebben gemaakt, geen nieuws kijken (om maar een voorbeeld te noemen) en geen fatsoenlijk gesprek met iemand van hun eigen leeftijd kunnen hebben, maar er zijn ook meisjes van 18 die meer hebben meegemaakt dan iemand van 40 en daardoor al zo vroeg verstandig/wijs zijn geworden en met mensen van 40 jaar ontzettend goed kunnen praten. Ik vind het niet eerlijk om dat te meten aan de leeftijd van iemand.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

@ Raido: Naar mijn mening en ervaring
knipoog_dicht.gif
komt verstand met de ervaringen, dat hoeft niet per sé met de jaren. Er zijn meisjes van 24 die nog niks in hun leven mee hebben gemaakt, geen nieuws kijken (om maar een voorbeeld te noemen) en geen fatsoenlijk gesprek met iemand van hun eigen leeftijd kunnen hebben, maar er zijn ook meisjes van 18 die meer hebben meegemaakt dan iemand van 40 en daardoor al zo vroeg verstandig/wijs zijn geworden en met mensen van 40 jaar ontzettend goed kunnen praten. Ik vind het niet eerlijk om dat te meten aan de leeftijd van iemand.

Wel mee eens. Je komt vaak het meest in contact met mensen van je eigen leeftijd, maar dat wil niet zeggen dat je gedoemd bent (nouja... widegrin.gif) alleen maar daarmee om te gaan. Sommige mensen kunnen nu eenmaal beter overweg met jongere of oudere mensen. Mijn zusje trekt vaak naar jongere mensen toe terwijl ik juist meer voldoening haal uit contact met mensen die ouder zijn dan ik. Daar vallen wel verklaringen voor te verzinnen (als in: hoe je leven verloopt), maar ik denk dat het ook een karakter-iets is.

Ik weet niet wat "veel meegemaakt" is, wat er onder die noemer valt. Het zou kunnen dat je daar wijzer door wordt, maar voor hetzelfde geld word je een heel moeilijk persoon of krijg je verstoorde-jeugd-problemen. Er valt eigenlijk niet echt peil op te trekken. Ik ken ook wijze jonge mensen die niks hebben meegemaakt en onuitstaanbare door het leven getekende mensen. Ik vind zelf leeftijd niet boeiend, qua vrienden zou ik er niet op selecteren, het gaat er gewoon om of je elkaar begrijpt en om elkaar geeft.

Nou ja, ontopic: het lijkt mij niet echt ideaal om een relatie (als in: verkering/huwelijk) te hebben met iemand die meer dan, ik noem maar wat, 10 jaar ouder is. Je zit in een andere fase van je leven en hoewel dat heus wel overkomelijk kan zijn, zal dat niet voor iedereen werken. Je kunt heel gek op iemand zijn, maar als diegene alles vanuit een ander perspectief bekijkt dan jij, heb je denk ik heel wat te overwinnen. Maar goed, eigenlijk is er ook weinig over te zeggen. Iedereen doet 't toch op zijn/haar eigen manier.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het verschil in leeftijd lijkt mij weinig relevant.

De overeenkomst in verbondenheid des te meer.

Jullie schelen negen jaar met elkaar, net als mijn ouders ooit. Als hij nou 20 zou zijn en jij 11, dat klinkt al meteen heel anders. Los nog van de, hier terecht al eerder genoemde, verschillen in ontwikkeling.

Ik snap je vraag. Hij is alleen moeilijk te beantwoorden zonder jullie persoonlijk te kennen.

Ik heb ooit een vriendin gehad die twee dagen jonger was ... het ging weer uit. Ook een vriendin die 14 was toen ik 20 was ... het ging uit. Mijn vrouw was 16 toen ik verkering met haar kreeg, ik was toen 21 ... dat is 22 jaar geleden.

Misschien moet je gewoon genieten van de tijd die je nu met elkaar hebt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Dat zie je iig regelmatig in Pinkstergemeentes, bij Jehovah's Getuigen en ook bij Baptisten.

Best generaliserend eigenlijk... Het is niet dat daar cijfers voor zijn ofzo

En verder: het is logisch dat meisjes, zeker op die leeftijd, relaties aangaan met iemand die ouder is. Wat dat betreft vind ik dat niet zo heel vreemd. Wel vraag ik me af wat iemand van 25 ziet in iemand van 25. Ik bedoel: Ts zal vast wel een hele leuke en aardige meid zijn, maar qua waar je staat in je leven is er over het algemeen toch een groot verschil.

Maar of het kan: Natuurlijk kan het. Ik zou niet weten waarom niet. Ja, je krijgt waarschijnlijk reacties uit je (directe) omgeving, en je wilt andere dingen in het leven, maar hè, als jullie daar uit kunnen komen, prima toch?

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid