Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

hoihoi

ik weet nog steeds niet wat ik moet studeren. Ik heb mijn vwo diploma, nou ja die krijg ik donderdag en ik weet niet wat ik er mee moet.

ik wist een jaar geleden zeker dat ik rechten ging studeren, maar ik vind mijn natuurvakken eigenlijk wel heel erg leuk en ben er ook niet slecht in.

Maar practicum vind ik weer vervelend en nu weet ik niet wat ik moet studeren

iemand advies?

_____________________________________________________________ _____________

Edit: 15 april

We zijn nu bijna een jaar verder, ik heb wiskunde geprobeerd maar dat word het niet, daar heb ik het inzicht niet voor. Hoe jammer ik dat ook vind en hoe hard ik er ook mijn best voor hebt gedaan, maar mijn probleem staat nu dus nog steeds of alweer

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 77
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

heel veel, van Leiden, UU, UVA en dan vooral Rechten, Pedagogiek, beta-gamma, nog een paar geloof ik. En ik heb een hele la folders thuis.

Ik weet van het EH-basisjaar, maar dat is niks voor mij, dat hou ik geen jaar vol denk ik

Dan zou ik zelf gewoon proberen systematisch te werk te gaan.

Wat ik heb gedaan:

1. In een boek met alle mogelijke studies(met beroepenomschrijving) alles aankruisen wat me enigzins leuk leek, zonder na te denken of het wat voor me is o.i.d

2. Die lijst eens goed bekijken en wat opties wegstrepen die je eigenlijk toch niet echt wat lijken (brandweerman viel toen af bij mij clown.gif )

3. Van de studies die je over hebt info vergaren, folders e.d, en open dagen bezoeken. Aan de hand daarvan van elke studie de voor en nadelen op een rijtje zetten.

4. 2 á 3 uitkiezen waar je echt mee verder wilt, daar een meeloopdag van doen.

5. Je keuze maken, en voor jezelf goed op een rijtje hebben wáárom je die studie kiest.

Welnu, aangezien je erg laat bent, kun je waarschijnlijk niet zo'n heel stappenlijstje heel zorgvuldig doen.

Dus als ik jouw was zou ik echt ontzettend snel aan de slag gaan! Deze week zijn er nog van die late beslissers dagen volgens mij waar je eventueel nog kunt kijken, en over een paar weken kun je natuurlijk ook geen meeloopdag meer doen.

Verder zou ik tijdens al die stappen, er geregeld voor bidden. smile.gif Succes! smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

ik hoop het ook

wat ben jij dan gaan doen? na het basisjaar?


Samengevoegd:

ja dat weet ik, ik heb ook zo'n heel stappenplan gevolgd, ik was er een jaar geleden al uit, alleen ben ik sinds die tijd heel hard verandert en weet ik absoluut niet meer zeker of ik rechten wil doen. Dus dat is heel jammer.

Link naar bericht
Deel via andere websites

ik zou niet al te overhaast beslissen, zeker niet voor recht kiezen om de reden dat je er niks meer voor hoeft te doen!

het is echt zonde om een verkeerde keuze te maken, je bent nog jong (denk ik knipoog_dicht.gif), waarom ga je niet eerst een half jaar werken (tenzij je nu al genoeg geld hebt big-smile.gif) en dan een half jaar reizen reizen ofzo! het is leuk en je hebt meer tijd om je keuze te maken! één jaar vroeger of later afstuderen maakt ook niet zoveel uit!

maar misschien is reizen wel niks voor jou... dan zou ik idd aanstalten gaan maken om de juiste keuze te gaan maken qua studie! flower.gif iig succes met het maken van de beslissing!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

ik zou niet al te overhaast beslissen, zeker niet voor recht kiezen om de reden dat je er niks meer voor hoeft te doen!

het is echt zonde om een verkeerde keuze te maken, je bent nog jong (denk ik
knipoog_dicht.gif
), waarom ga je niet eerst een half jaar werken (tenzij je nu al genoeg geld hebt
big-smile.gif
) en dan een half jaar reizen reizen ofzo! het is leuk en je hebt meer tijd om je keuze te maken! één jaar vroeger of later afstuderen maakt ook niet zoveel uit!

maar misschien is reizen wel niks voor jou... dan zou ik idd aanstalten gaan maken om de juiste keuze te gaan maken qua studie!
flower.gif
iig succes met het maken van de beslissing!

ik denk dat ik iig gewoon door moet gaan studeren. En ik zou rechten niet kiezen omdat ik er niks meer voor moet doen, maar wiskunde misschien niet omdat ik er veel van de zomer voor moet doen. En ik wil gewoon niet de verkeerde keuze maken

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

(..)

ik wist een jaar geleden zeker dat ik rechten ging studeren, maar ik vind mijn natuurvakken eigenlijk wel heel erg leuk en ben er ook niet slecht in.

Maar practicum vind ik weer vervelend en nu weet ik niet wat ik moet studeren

iemand advies?

Hoi, ik heb zelf een tijdje (2 jaar) natuurkunde gestudeerd, en ik kan je verzekeren dat er maar weinig practica zijn. Ik kreeg in m'n eerste jaar e.o.a. prakticum 'computergebruik' en daarnaast nog 2 praktica-vakken.

In het tweede jaar 2 programmeerpractica (tegenwoordig nog maar één denk ik) en een gewoon prakticum-vak.

Het gaat dus om 2 a 3 (kleine) vakken per jaar. De rest is gewoon (droge) theorie en daar komt geen prakticum aan te pas (hooguit in een heel zeldzaam geval wordt er een demonstratie ergens van gegeven).

Als je daarna verder gaat, kies je natuurlijk een specialisatie (Master) en dan ben je je praktica helemaal kwijt, omdat je dan een theoretische richting kan kiezen.

(n.b. dit was toen natuurkunde in Utrecht nog de vorm van een 5-jarig doctoraal had, maar het zal in Bachelor+Master-systeem vast niet veel anders zijn).

Link naar bericht
Deel via andere websites

Aan de UvA kan je een beta-gamma-propedeuse doen, om je keus nog een beetje uit te stellen. Verder is het aan de VU tegenwoordig zo dat je in het begin van alle betavakken wat krijgt, zodat je nog makkelijk kunt switchen tussen de verschillende studies. Er zijn ook altijd nog last-minute open dagen, dus ga op stap!

En realiseer je dat je met een betastudie altijd goed terecht komt, er zijn niet veel mensen die nog een echte betastudie doen, dus banen zat knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

ja dat weet ik, dat van betta-gamma, de open dagen en de VU. Betta-gamma lijkt me niks, daar ben ik wezen kijken en dat was niet mijn ding, de VU is een optie, maar weet niet zeker of ik dat wil. En de open dagen ja die gaan we nu maar doen

En ik weet ook wel dat er banen zat zijn, alleen niet wat ik wil doen

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

okeej dankjewel

waarom heb je maar 2 jaar natuurkunde gestudeerd?

ik vond het niet meer leuk, en dus zette ik me er niet meer voor in, en dat is funest voor je cijfers. Dus toen ben ik cognitieve kunstmatige intelligentie gaan studeren (wat inderdaad veel leuker is smile.gif )

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zit op de VU en heb in de natuurkunde opleidingscommissie ervoor gepleit die brede bachelor zo snel mogelijk af te schaffen. Je kiest namelijk een studie (bijvoorbeeld natuurkunde) en je doet dan een aantal vakken bij andere studies (bijv. scheikunde en wiskunde), maar wat je aan verbeding krijgt is eigenlijk te weinig om een goede indruk te krijgen van die richting, en op die manier gaan er studiepunten verloren die aan vakken besteed konden worden die nuttiger zijn.

Zelf ben ik met natuurkunde begonnen en heb door de verplichte wiskundevakken gezien hoe mooi de wiskunde is en daarom dat als tweede studie erbij genomen. Voordeel van met natuurkunde beginnen: je komt hoe dan ook in aanraking met wiskunde, nadeel zijn natuurlijk de practica, al ken ik meerdere mensen die natuurkunde zijn gaan doen met het idee theoretisch natuurkundige te worden, maar die in de experimentele natuurkunde terechtgekomen zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Tja, ik heb wiskunde gestudeerd aan de VU en heb ook veel negatieve reacties gehoord op die brede bachelor, zo van: als je wiskunde gaat studeren, dan wil je geen scheikunde erbij. Zelf vond ik het wel leuk om wat te combineren, heb in het eerste jaar mechanica gedaan bij natuurkunde en gedurende de hele studie ook biologievakken gevolgd (zo goed en zo kwaad als het ging qua rooster), dat heet wiskunde met levenswetenschappen. Inmiddels heb ik een baan die die vakgebieden ook combineert, erg leuk!

Link naar bericht
Deel via andere websites

okeej, dus de VU met een hele brede start is geen aanrader

verder weet ik gewoon niet wat ik wil, ik ga morgen in Utrecht kijken of ik daar iets vindt, maar ik weet het gewoon niet. Aan de ene kant heb ik zoiets van wiskunde of misschien scheikunde en aan de andere kant meid hou het gewoon lekker bij rechten

het is gecompliceerd

Link naar bericht
Deel via andere websites

Altijd lastig, studiekeus. En zelfs voor wiskunde zijn er verschillende varianten, kort gezegd de wat meer theoretisch aan de gewone universiteiten (4 jarige opleiding) en de technische of toegepaste wiskunde aan technische universiteiten (hoewel dat vaak ook als optie kan aan een gewone universiteit).

Als je er echt iets mee wil doen, zal ik me als ik jou was niet laten ontmoedigen door een zomercursus. Met een technische opleiding is het namelijk altijd makkelijker uitwijken naar meer gamma/rechten later dan andersom.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid