Spring naar bijdragen

Lid worden van studentenvereniging


Lid van een studentenvereniging?  

  1. 1. Lid van een studentenvereniging?

    • Nee, ben geen student
      5
    • Nee, is me te saai
      7
    • Nee, wat is dat eigenlijk?
      0
    • Nee, mijn studie is al druk genoeg
      8
    • Ja, maar doe er niets mee
      1
    • Ja, is vet gaaf!
      11


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 55
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik ben student maar geen lid van een studentenvereniging. Ik moet zeggen dat ik er ook geen nadelen aan heb ondervonden om geen lid te zijn eigenlijk. Stel nou dat het me echt voordelen had opgeleverd dan had ik het zeker gedaan, maar kan nou niet echt zeggen dat ik het gemist heb smile.gif

Wat doe jij met je studentenvereniging?

* bevonden = ondervonden knipoog_dicht.gif *

Link naar bericht
Deel via andere websites

Waarom staat de optie 'Komend jaar/in de toekomst' er niet bij? knipoog_dicht.gif

Nujah, ik wil komend jaar lid worden van een studenten vereniging, ik denk C.S.F.R. maar wanneer iemand me nu nog snel weet te overtuigen van de voordelen van een andere studentenvereniging, zou ik van gedachten kunnen veranderen engel.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Waarom staat de optie 'Komend jaar/in de toekomst' er niet bij?
knipoog_dicht.gif

Nujah, ik wil komend jaar lid worden van een studenten vereniging, ik denk C.S.F.R. maar wanneer iemand me nu nog snel weet te overtuigen van de voordelen van een andere studentenvereniging, zou ik van gedachten kunnen veranderen
engel.gif

Navigators Studenten Vereniging Utrecht, want dan kom je waarschijnlijk bij mij terecht. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

ik heb ingevuld dat ik het te druk heb met mn studie. Dat is complete onzin, maar mijn optie staat er niet bij big-smile.gif

ik ben veel te druk met het leven wat ik nu heb. Doe veel, ken genoeg mensen, leer ook veel in de 'echte wereld' (sorry voor deze uitdrukking). Dus nee, heb ikgeen behoefte aan.

ik krijg er ook altijd een beklemmend gevoel van.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben nooit lid geworden van de studentenvereniging van mijn studie Facilitaire Dienstverlening toendertijd. Tijdens de introductie maakten ze de indruk minstens 90% van de studenten als lid te hebben, maar het waren er maar 65 van de 900.... Op een van de feestavonden leek de sfeer nog het meest op die van een uitgaansgelegenheid in Apeldoorn waar ik juist niet meer wilde komen, dus geen Ceres Vesta (vernoemd naar de godinnen van het haardvuur en de huiselijkheid, FD heette vroeger toegepaste huishoudwetenschappen....) lidmaatschap voor mij

Link naar bericht
Deel via andere websites

ik ben 5 jaar lid geweest van Navigators studentenvereniging Rotterdam. Het is een interkerkelijke vereniging, waar voornamelijk mensen van hervormde, gereformeerde, vrijgemaakte, evangelische en pinksterorigine komen, waarbij de refo's ruim in de meerderheid zijn.

Je hebt eens in de twee weken kring met je dispuut, een groep van 20-25 man, een dispuut bestaat uit 4 kringen. Ik heb heel veel geleerd op het gebied van geloven, ik heb actief de bijbel leren lezen. Door NSR ben ik ook overstapt naar een Hervormde kerk. Naast kring heb je 1 keer per maand een NSRavond, een avond met spreker dus. Verder heb je hapenings (toneelstukken), ALV's en activiteiten met verschillende disputen. 2 keer per jaar wordt het flink leden werven, als lid of als deelnemer aan de alphacursus. Verder is NSR ook wel berucht om zijn feestjes..........

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ga komend jaar naar de hoge school maar heb er ook geen enkele behoefte aan om lid te worden van een studentenvereniging. Zijn al genoeg andere clubjes en gezellige avonden als ik er behoefte aan heb. Al ben ik toch iemand die zich prima alleen kan vermaken en op credible een beetje meezeuren natuurlijk engel.gif. Dus ik heb Nee, dat is me te saai ingevuld .. klopt eigenlijk niet helemaal, maar goed. Wel de beste optie.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Zelf ben ik dus lid van de CSFR. We hebben in verschillende steden disputen. Primaire activiteiten zijn studiekring, bijbelkring, lezingen, weekenden, borrels en conferenties. Daarnaast zijn er ook nog dingen als een zeilweek, concertbezoek etc. die door leden op eigen initiatief georganiseerd worden.

Ik vind de CSFR een leuke vereniging. Er is veel plaats voor discussie en verdieping van je geloof. Daarnaast is het een vereniging die geen hoge drempels heeft qua studentikoziteit en normen en waarden enzo.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mijn antwoord staat er niet bij: ik zit niet op kamers en het is een hele trip van en naar verenigingsavonden. Daarbij ben ik al lid van twee jeugdgroepen van twee verschillende kerken (een van m'n vorige kerk en een van mijn huidige gemeente) én twee bijbelstudiekringen, dus met de studie erbij slokt dat al veel tijd en energie op. Al lijkt het me wel leuk hoor, lid te zijn van een studentenvereniging (dat zou dan sowieso een christelijke moeten zijn, zoals bv. Ichtus), zeker ook voor de sociale contacten enzo. Maar het wordt gewoon te druk puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben lid van de kring van mijn faculteit, maar ik doe er niet echt iets mee. Eigenlijk ben ik gewoon lid omdat dat een aantal practische kanten heeft (korting op cursusteksten en kopies enzo, korting op activiteiten, een abonnement op het tweemaandelijkse kringblad dat behoorlijk interessant is,...). Op zich vind ik een aantal activiteiten wel leuk, maar ik zit niet op kot dus het is voor mij nogal moeilijk om naar activiteiten te komen. Volgend jaar ga ik wel op kot en plan ik toch om wat actiever te zijn in het kringleven. Onze kring organiseert wel leuke dingen: elke woensdag facbaravond, regelmatige fuiven (soms met een bepaald thema zoals dress to impress), een galabal op het einde van het jaar,... Maar ook sportwedstrijden, eucharistievieringen, bezinningsmomenten, poëzieavonden, een eigen toneelvoorstelling,...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Zelf ben ik (nog) lid van drie studentenverenigingen:

Navigators Studentenvereniging Leiden

De Blauwe Schuit (zeilvereniging)

Catena ('alternatieve' gezelligheidsvereniging)

Ik heb het altijd belangrijk gevonden je wereld wat ruim te houden en ook contacten met niet-christenen op te bouwen. Mar binnen NSL ben ik wel het meest actief geweest oa een bestuursjaar gedaan..

Ik zou zeggen: ga in je stad vooral even goed rondkijken, verschilt namelijk ook nogal per plaats welke vereniging(en) het best bij je aansluiten. Zelf heb ik het altijd enorm naar mijn zin gehad op NSL, vooral hun blik naar buiten en de veelzijdigheid in achtergronden van leden vond ik inspirerend. Aangezien we in Leiden van de christelijke verenigingen het grootst zijn biedt dat ook meer mogelijkheden in de activiteiten die je organiseert.

Maar goed, nu wordt ik komend jaar seniorlid, na vier jaar ga ik maar eens actiever worden bij mijn kerkelijke gemeente.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hmm, ik krijg de indruk dat een studentenvereniging bij jullie toch iets anders is dan hier. Ik lees hier dat mensen lid zijn van verschillende verenigingen, of dat mensen die op verschillende plaatsen studeren lid zijn van de zelfde vereniging, of begrijp ik het verkeerd? Wat is zo'n studentenvereniging dan eigenlijk?

Bij ons hangt je studentenkring gewoon af van wat je studeert. De studenten van jouw faculteit of studierichting zijn verenigd, en jij kiest zelf of je daar lid van wilt worden of niet. Veel keuze heb je dus eigenlijk niet, ofwel word je lid van die bepaalde studentenkring die samenhangt met jouw studies, ofwel hoor je dus niet bij een kring. Ik weet eigenlijk niet of er bij ons ook overkoepelende kringen zijn, ik ken ze niet, maar dat wil allicht ook niet zo veel zeggen, ik heb er ook nooit achter gezocht ofzo.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Waarom Thorgrem?

Ik kom uit Deventer. Dat is een HBO stad, dus ik kan weinig zeggen over universiteits studenten.

De leden van studenten verenigingen hier voelen zich nogal verheven boven het gewone volk. En laten dit ook duidelijk blijken.

De feesten die ze organiseren draaien voornamelijk uit op welke studentenvereniging het meeste bier kan wegtikken in die bepaalde maand.

Ook ben je natuurlijk een veel beter mens dan anderen omdat je in een velbegeerde polo van je studentenvereniging rondloopt. Van studeren bakken ze vaak geen kloot omdat ze minimaal 3 avonden in de week zichzelf volgooien en daarna andere mensen luidruchtig lastig vallen.

Kortom zoals het hier in deze stad is vind ik het nogal een sneue en zielige vertoning van wat balletjes die zichzelf beter voelen en zich ook zo gedragen.

Afijn, ik heb eigenlijk dus meer problemen met de leden van studentenverenigingen hier dan met studentenverenigingen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid