Spring naar bijdragen

Het bespotten van geloof en religie


Aanbevolen berichten

Quote:

[...]

Je bent superieur als je Christen bent heb je de hemel, dat maakt je toch superieur...

Als je Christen bent heb je een God die als als een vader voor je wil zorgen. Dat lijkt me een heel stuk belangrijker dan dat we de hemel zouden 'hebben' (wat ik overigens een erg vreemde uitspraak vind. Naar mijn mening hebben we die namelijk niet en hebben we er ook geen recht op).

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 205
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

[...]

Als je Christen bent heb je een God die als als een vader voor je wil zorgen. Dat lijkt me een heel stuk belangrijker dan dat we de hemel zouden 'hebben' (wat ik overigens een erg vreemde uitspraak vind. Naar mijn mening hebben we die namelijk niet en hebben we er ook geen recht op).

We hebben geen recht op de hemel, zoals we recht hebben op schoon drinkwater ofzo, maar wij hebben het verkregen door genade,..en is de hemel niet het hoofddoel?. Jezus stierf immers niet voor zomaar een aardse zaak maar voor onze toegang naar zijn hemel/paradijs?. Maar goed dat is een ander onderwerp

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Wat is jullie mening over het kritiek hebben op, grappen maken over of belachelijk maken van geloof in een god of religie in het algemeen?

Waarin verschilt die mening met bijvoorbeeld het geloof van mensen met een andere religie dan de jouwne (bijvoorbeeld cartoons met Muhammad er op of afbeeldingen waarop Jezus bespot wordt), het geloof in zaken die buiten de levensbeschouwing liggen (zoals feeën, kabouters, buitenaardse bezoekers) en bijvoorbeeld het belachelijk maken of bekritiseren van politieke overtuigingen?

Directe kritiek van negatieve aard op iemands levensbeschouwing wijs ik af omdat zoiets een ander pijn doet en het alleen maar averechts werkt en tot nare conflicten leidt.

Maar ik ben wel van mening dat je op daartoe ge-eigende plaatsen (platformen), een levensbeschouwing inclusief de bijbehorende levenswijze en geschriften mag en zelfs moet kunnen analyseren en bekritiseren. Wat mij betreft dus weg met de "van God gegeven" dogma's die mensen dom en stil proberen te houden. Laat een levensbeschouwing maar op de snijtafel van de rede bewijzen dat het is wat het zegt te zijn.

Bespotten en belachelijk maken vind ik een vuile manier om iemand's levensbeschouwing te benaderen en keur ik af. Leve de vrijheid om het te doen, maar als mensen die de spot ondergingen vervolgens wraak nemen omdat ze in de kern van hun hart gekwetst zijn, zal ik die persoon wel onder de wet geplaatst willen zien, maar geen ongelijk kunnen geven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

vreemd als men nl zondigt en de hemel misloopt noem je dat toch je doel missen?, de hemel is de eindbestemming slaat nergens op omdat niet het doel van het Christendom te noemen?.

Als dat niet het eindoel is dan is het wel vreemd aangezien we hier op aarde (fysiek) geen el dichter bij God komen. Is het ook niet heel logisch, dat een ieder die in hem geloof niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft...lijkt mij een doel. Maar goed het is natuurlijk beter het eindbestemming te noemen omdat dit doel ook indd beloning is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Nee, zonde heet zonde omdat de mens geschapen was om God te eren. Wie zondigd eert God niet, en mist daarin zijn doel. Het doel is niet de hemel, het doel is het dienen van God.

Fysiek dichterbij God komen lijkt mij sowieso moelijk, omdat God onfysiek is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

fysiek in de zin dat wij God met al onze zintuigen kunnen ervaren, wat nu niet geheel mogelijk is.

Als het doel het dienen van God is dan hoeft er geen hemel te komen want dat doen wij hier misschien al, waarsch niet geheel naar God zijn tevredenheid. Maar goed voor mij is de hemel het doel anders zou voor mij geloven in Christus of zelfs in God volstrekt nutteloos zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Je bent superieur als je Christen bent heb je de hemel, dat maakt je toch superieur...Niet op een manier dat je beter bent dan anderen, zeker niet en dat heb ik niet bedoeld (anders zou ik den eersterlingen zijn branden in de Hel of het vagevuur).Jij ziet de nederige en zwijgzame Jezus en plaatst die in alle situaties, terwijl Jezus ook heel scherp was naar schenders van mensenrechten en religieuze leiders. Als je namelijk echt zou doen dat je altijd maar zwijgt en nederig bent dan zou je ook niet mogen opstaan voor de waarheid. Ik verzet mij openlijk tegen de Islam en ben een vijand van de Islam. Dat is mischien in jouw ogen intolerant maar daar kan ik niet mee zitten, want ik weet dat het verhaal 2 kanten heeft. Hoe is het dat vele christenen zich verzetten tegen harry potter maar niet tegen mohammed? terwijl hij jezus aanviel. Oh en even dit Jezus zelf zei over mensen die over hem liegen tegen zijn kinderen dat het beter zou zijn als zij met een molensteen om hun nek in de zee zouden worden geworpen, of dat wie niet in hem geloofd reeds veroordeeld zij zoun....over intolerantie gesproken. Jij ziet liefde als zwijgzaam alles maar ondergaan. Neen de Christen wereld heeft ook de verantwoordelijkheid de waarheid van Christus uit te dragen en ook om valse leer uit te bannen!...

Het is goed dat je liefde betoont tegen mensen maar we moeten scherp en kritisch zijn want mensenrechten kun je niet beschermen door misdaden van anderen onder een religieuze nevel te bedekken.

Kijk vandaag in De Pers..en daar vindt men wederom een voorbeeld van de schendingen van mensenrechten in o.a Islamitische landen tegen christenen en anders denkenden. Dat is de schuld van de Islamitische leer en laat moslim je niet wijs maken dat dit cultuur betreft of een "klein groepje" want of het nou tsetjenen, indonesiers, arabieren, of afrikanen betreft overal waar de islam heerst ziet men dezelfde intolerantie en afschuwelijke daden..conclusie het kwaad schuilt als en soort virus in hun geloof....naarmate het gevoed is en volgroeit. Toont de Islam zijn ware gezicht....

onthoofdingen, slachtingen van o.a Christenen, marteling, genocide etc....en als je ze er op aanspreekt dan zegt men.....ja maar dat is niet de ware islam en in de tijd van de profeet hadden mensen veel rechten...

Bullshit,..de sharia is de sharia. De Islam is zoals hij is. Er bestaat geen redicale Islam, de Islam is radicaal want of het nu vriendelijk of kwaad bedoeld is, het eindoel is dat de Islam de hele wereld wil onder werpen aan Allah en zijn wet.

Catholic Angel, u moet nog veel leren. big-smile.gif

Bekijk dit maar eens:

link

En uh:

"Er is geen dwang in de godsdienst"

"Zeg: "Het is de waarheid van uw Heer: laat daarom geloven die geloven wil en niet geloven, die niet wil"…"

"En indien uw Heer had gewild, zouden allen die op aarde zijn, zeker samen hebben geloofd. Wilt gij de mensen dan dwingen, gelovigen te worden?"

"Waarschuw de mensen, want jij bent slechts een waarschuwer. Je hebt niet de autoriteit om iemand te dwingen."

"Wanneer gij degenen ziet, die Onze tekenen bespotten, wendt u dan van hen af, totdat zij een ander gesprek beginnen"

"Allah verbiedt jullie niet, om degenen, die niet tegen jullie om de godsdienst hebben gevochten, en jullie ook niet uit jullie huizen hebben verdreven, goed en rechtvaardig te behandelen; voorzeker, Allah heeft de rechtvaardigen lief."

Muhammad (vzmh):

"Help uw broeder, ongeacht of hij verdrukker of de verdrukte is." De mensen vroegen: "O Gods Apostel! Het is goed hem te helpen als hij onderdrukte is, maar hoe moeten we hem helpen als hij een onderdrukker is?" Hij antwoordde: "Door hem ervan te weerhouden anderen te onderdrukken."

Allahu Akbar! smile.gif

En nog VEEL MEER.

PS: sura Ar-Rahman, om een beetje de waarde van Qur'an te kennen:

"Which of the favours of your Lord will ye deny?" smile.gif

Prophet Mohammad (PBUH) said:

'Everything has a bride, and the bride of the Qur'an is Surrah Al Rahman'

big-smile.gif

Vrede.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Muhammad (vzmh):

"Help uw broeder, ongeacht of hij verdrukker of de verdrukte is."
De mensen vroegen:
"O Gods Apostel! Het is goed hem te helpen als hij onderdrukte is, maar hoe moeten we hem helpen als hij een onderdrukker is?"
Hij antwoordde:
"Door hem ervan te weerhouden anderen te onderdrukken."

en wanneer gaat dit in de praktijk gebeuren? Wanneer wordt het niet meer strafbaar om je als moslim tot het christendom te bekeren?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

en wanneer gaat dit in de praktijk gebeuren? Wanneer wordt het niet meer
strafbaar
om je als moslim tot het christendom te bekeren?

Moet je niet aan mij vragen.

Er moet iets gedaan worden tegen de persoon die vroeger moslim was en nu niet-moslim en die iets slechts doet. Hij misleidt mensen bv, zeggen dat Islam zo en zo is en dat moslims zo en zo zijn. En haat tov moslims, en mss iets fysieks, bv. vechten enz.

Dus dan moet er iets gedaan worden... Als hij niets slechts doet, niet.

Heb ergens dingen gelezen... Moet nog zoeken. smile.gif Over afvalligen enz. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

smile.gif

Als die persoon moslims probeert uit te roeien... jah... dan is het duidelijk.

Ik bedoel gewoon dat die persoon gestopt moet worden. Verder heb ik geen kennis daarover.

Hoe zit dat met moslims die gewoon niet meer geloven of christen worden en dat kenbaar maken. Ik bedoel, die mensen doen niemand kwaad vallen moslims niet lastig en proberen al helemaal niemand uit te roeien. Deze mensen willen veelal gewoon kunnen leven zonder onderdrukt te worden of bedreigd/vermoord.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Je bent superieur als je Christen bent heb je de hemel, dat maakt je toch superieur...Niet op een manier dat je beter bent dan anderen, zeker niet en dat heb ik niet bedoeld (anders zou ik den eersterlingen zijn branden in de Hel of het vagevuur).Jij ziet de nederige en zwijgzame Jezus en plaatst die in alle situaties, terwijl Jezus ook heel scherp was naar schenders van mensenrechten en religieuze leiders. Als je namelijk echt zou doen dat je altijd maar zwijgt en nederig bent dan zou je ook niet mogen opstaan voor de waarheid. Ik verzet mij openlijk tegen de Islam en ben een vijand van de Islam. Dat is mischien in jouw ogen intolerant maar daar kan ik niet mee zitten, want ik weet dat het verhaal 2 kanten heeft. Hoe is het dat vele christenen zich verzetten tegen harry potter maar niet tegen mohammed? terwijl hij jezus aanviel. Oh en even dit Jezus zelf zei over mensen die over hem liegen tegen zijn kinderen dat het beter zou zijn als zij met een molensteen om hun nek in de zee zouden worden geworpen, of dat wie niet in hem geloofd reeds veroordeeld zij zoun....over intolerantie gesproken. Jij ziet liefde als zwijgzaam alles maar ondergaan. Neen de Christen wereld heeft ook de verantwoordelijkheid de waarheid van Christus uit te dragen en ook om valse leer uit te bannen!...

Het is goed dat je liefde betoont tegen mensen maar we moeten scherp en kritisch zijn want mensenrechten kun je niet beschermen door misdaden van anderen onder een religieuze nevel te bedekken.

Kijk vandaag in De Pers..en daar vindt men wederom een voorbeeld van de schendingen van mensenrechten in o.a Islamitische landen tegen christenen en anders denkenden. Dat is de schuld van de Islamitische leer en laat moslim je niet wijs maken dat dit cultuur betreft of een "klein groepje" want of het nou tsetjenen, indonesiers, arabieren, of afrikanen betreft overal waar de islam heerst ziet men dezelfde intolerantie en afschuwelijke daden..conclusie het kwaad schuilt als en soort virus in hun geloof....naarmate het gevoed is en volgroeit. Toont de Islam zijn ware gezicht....

onthoofdingen, slachtingen van o.a Christenen, marteling, genocide etc....en als je ze er op aanspreekt dan zegt men.....ja maar dat is niet de ware islam en in de tijd van de profeet hadden mensen veel rechten...

Bullshit,..de sharia is de sharia. De Islam is zoals hij is. Er bestaat geen redicale Islam, de Islam is radicaal want of het nu vriendelijk of kwaad bedoeld is, het eindoel is dat de Islam de hele wereld wil onder werpen aan Allah en zijn wet.

Superieur betekent beter of hoger in rang. Jij ziet jezelf als hoger in rang dan iedereen die geen christen is. Je stelt jezelf boven mensen die geen christen zijn. Enne wat dacht je van Srebrenica om een recent geval van massamoord op moslims door niet moslims, waaronder veel, zo n iet allemaal christenen? En Guantanamo waar een wedergeboren christen President het geheel toelaatbaar vind om mensen zonder advocaat en onder een regime dat ook marteling omvat gevangen te houden en dat hij dat niet op eigen bodem doet omdat het tegen het Amerikaans recht ingaat?

En al die fijne mensenrechten zijn ontstaan in een tijd waarin rationalisme de overhand kreeg en de kerk minder belangrijk werd als macht.

Elke religie gaat uit van het juist zijn van zijn visie en elke religie kent uitwassen mbt het dwingend opleggen van die visie. Het christendom uit de tijd van de inquisitie, de heksenverbrandingen, en andere wrede straffen is ook niet het ware christendom (voor mij althans). In 1854 werden in Nederland de gerechtelijke lijfstraffen afgeschaft, met uitzondering van de geseling die in 1870 werd beëindigd. In Engeland kende men in de jaren 50 nog de geseling als straf voor muiters en gevangenen die in opstand kwamen tegen hun bewaarders.

Enne Jezus zei dat het beter zou zijn voor die persoon, niet dat het moest gebeuren. Ik neem ook aan dat jij niet letterlijk je oog uitrukt als het iets opzettelijk beschouwt waar je oog niets te zoeken heeft smile.gif

En de veroordeling die iemand ten deel valt, dat is er een van God, niet van de mens.

Het einddoel van de Islam is dat de hele wereld het ware geloof (zoals zij dat zien) omarmt. Er zijn lieden binen de Islam die menen dat men dat met dwang kan bereiken. Er zijn ook zeer veel Islamieten die menen dat deze mensen dwalen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Zo'n persoon moet in de gevangenis. Ik vraag niet naar wanneer het duidelijk is: daar hebben we in Nederland strafrecht voor. Ik wil graag weten in hoeverre moslims hun "afvallige" ex-broeders willen onderdrukken, want ik hoor daar niet zulke positieve verhalen over.

Ik weet het niet. smile.gif

Moet je aan geleerden enzo vragen. puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Als je, je in gehoorzaamheid aan je geloof wilt onderwerpen is het niet altijd verstandig om overal maar je mening over te spuien. Een aspect van gehoorzaamheid is doorverwijzen naar je leraren als je het zelf niet weet.

Om moeilijke of belangrijke vraagstukken zou dat zeker moeten. Maar het gaat hier om het onderdrukken van mensen, of je daar mee in kan stemmen of dat je er tegen bent. Lijkt me een vraag die je vanuit je moraal kan beantwoorden.

Maar als iemand anoniem op een forum al geen antwoord op durft te geven dan vrees ik het ergste voor de vrijheid van meningsuiting bij de islam in de echte wereld.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Ik weet het niet.
smile.gif

Moet je aan geleerden enzo vragen.
puh2.gif

En dan zeg je dat ik veel moet leren... verbaasd.gif

Je weet donders goed dat het in de praktijk er op neer komt dat je in islam landen de doodstraf krijgt voor bekering. Overigens ken ik het vers dat je quote want dat is exact de soera die ik altijd tegen moslims inzet.

Er is geen dwang in de Godsdienst DUS dan mag een moslim gewoon bepalen of hij moslim blijft of niet...staat in de koran en daar moet elk mens die moslim is zich aan houden.

Helaas staat ook in de koran dat je de ongelovige moet bestrijden...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Om moeilijke of belangrijke vraagstukken zou dat zeker moeten. Maar het gaat hier om het onderdrukken van mensen, of je daar mee in kan stemmen of dat je er tegen bent. Lijkt me een vraag die je vanuit je moraal kan beantwoorden.

Maar als iemand anoniem op een forum al geen antwoord op durft te geven dan vrees ik het ergste voor de vrijheid van meningsuiting bij de islam in de echte wereld.

widegrin.gif

Doe normaal. big-smile.gif

Ik weet gewoon weinig van zulke dingen. Ik heb er geen kennis van.

En daarom ga ik ook niets zeggen waarvan ik geen kennis heb. Als ik het fout heb...

Dus ik heb ook geen menining daarover. Eerst moet ik leren. puh2.gif


Samengevoegd:

Quote:

[...]

En dan zeg je dat ik veel moet leren...
verbaasd.gif

Je weet donders goed dat het in de praktijk er op neer komt dat je in islam landen de doodstraf krijgt voor bekering. Overigens ken ik het vers dat je quote want dat is exact de soera die ik altijd tegen moslims inzet.

Er is geen dwang in de Godsdienst DUS dan mag een moslim gewoon bepalen of hij moslim blijft of niet...staat in de koran en daar moet elk mens die moslim is zich aan houden.

Helaas staat ook in de koran dat je de ongelovige moet bestrijden...

Uhm. Ja smile.gif.

Ik zeg dat u wat geringe kennis hebt (ik ook hoor, waarschijnlijk ietsie meer dan u, ik ben niet lang geleden begonnen met 'leren').

Anyway.

Als die persoon totaal niks doet tegen moslims enzo, weet ik niet waarom hij dood moet.

Maar... ik weet daar weinig van.

Ik ben nog maar een kleuterje. engel.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Superieur betekent beter of hoger in rang. Jij ziet jezelf als hoger in rang dan iedereen die geen christen is. Je stelt jezelf boven mensen die geen christen zijn. Enne wat dacht je van Srebrenica om een recent geval van massamoord op moslims door niet moslims, waaronder veel, zo n iet allemaal christenen? En Guantanamo waar een wedergeboren christen President het geheel toelaatbaar vind om mensen zonder advocaat en onder een regime dat ook marteling omvat gevangen te houden en dat hij dat niet op eigen bodem doet omdat het tegen het Amerikaans recht ingaat?

En al die fijne mensenrechten zijn ontstaan in een tijd waarin rationalisme de overhand kreeg en de kerk minder belangrijk werd als macht.

Elke religie gaat uit van het juist zijn van zijn visie en elke religie kent uitwassen mbt het dwingend opleggen van die visie. Het christendom uit de tijd van de inquisitie, de heksenverbrandingen, en andere wrede straffen is ook niet het ware christendom (voor mij althans). In 1854 werden in Nederland de gerechtelijke lijfstraffen afgeschaft, met uitzondering van de geseling die in 1870 werd beëindigd. In Engeland kende men in de jaren 50 nog de geseling als straf voor muiters en gevangenen die in opstand kwamen tegen hun bewaarders.

Enne Jezus zei dat het beter zou zijn voor die persoon, niet dat het moest gebeuren. Ik neem ook aan dat jij niet letterlijk je oog uitrukt als het iets opzettelijk beschouwt waar je oog niets te zoeken heeft
smile.gif

En de veroordeling die iemand ten deel valt, dat is er een van God, niet van de mens.

Het einddoel van de Islam is dat de hele wereld het ware geloof (zoals zij dat zien) omarmt. Er zijn lieden binen de Islam die menen dat men dat met dwang kan bereiken. Er zijn ook zeer veel Islamieten die menen dat deze mensen dwalen.

Wat is je punt?...ik heb het niet over vroeger..al waren de lijfstraffen gister afgeschaft?.. Het enige moment waar we invloed op hebben is NU....Islamitische landen zijn wreed en dictatoriaal, en als de Islam een vredelievende Godsdienst was dan had zij zichzelf bewezen in Irak.

En het klopt ik ben Pro US, en Pro Israel..ik ben een zionist en daar schaam ik mij niet voor. Dat betekend dat als het er op aankomt ik op amerika vertrouw en alléén Israel als lichtpunt van het middenoosten zie.

Daarom ben ik voor de bouw van de muur in Israel...(Joden dienen zich te beschermen tegen de vijanden) en ben ik voor het bestaan van strafkampen.

MAAR

hoewel ik wel tegen het bestaan van martelpraktijken ben en dus zeker weet dat het vast houden van mensen zonder geldige reden direct moet stoppen. Maar mensen die zich inlaten met terrorisme moeten de hoogste prijs betalen en dat is het ontnemen van de vrijheid.

Daarom zou ik er geen nacht van wakker liggen als zij er werk van maken dat morgen de gevangenen van Quantano bay een geldig proces krijgen.

Er zullen altijd oorlogen blijven tussen moslims en christenen daar doe je niks aan. maar je mag er op vertrouwen dat uiteindelijk ons zaad het zaad van Satan (de kinderen van Ismael) de kop zullen vermorzelen.


Samengevoegd:

Quote:

[...]

widegrin.gif

Doe normaal.
big-smile.gif

Ik weet gewoon weinig van zulke dingen. Ik heb er geen kennis van.

En daarom ga ik ook niets zeggen waarvan ik geen kennis heb. Als ik het fout heb...

Dus ik heb ook geen menining daarover. Eerst moet ik leren.
puh2.gif


Samengevoegd:

[...]

Uhm. Ja
smile.gif
.

Ik zeg dat u wat geringe kennis hebt (ik ook hoor, waarschijnlijk ietsie meer dan u, ik ben niet lang geleden begonnen met 'leren').

Anyway.

Als die persoon totaal niks doet tegen moslims enzo, weet ik niet waarom hij dood moet.

Maar... ik weet daar weinig van.

Ik ben nog maar een kleuterje.
engel.gif

Maar het is goed kennis op te doen, en dat is het moeilijke van Islam..er zijn ook weinig moslims die goed weten hoe ze moeten antwoorden op moeilijke vragen over de ethiek van Islam.

1 Zo hebben de meeste moslims mij nooit 1 plausibele oplossing kunnen geven voor het feit dat allah niet "fysiek" in contact is met zijn schepselen.

2 Waarom zeggen jullie dat jullie ook in de Thora en Injiel moeten geloven en zeggen dat het woorden van God zijn terwijl jullie in weze niets geloven en zelfs aan geschiedvervalsing doen waneer het aankomt op locaties en personen.

Vb is het verhaal van Ibrahim die zijn zoon Ismael moet offeren van Allah.

In de bijbel komt datzelfde verhaal voor alléén is dit niet ismael maar isaac.

Kun je mij een antwoord geven op deze vragen?.

Ik geef je alvast een hint dat er altijd vijand schap bestaat tussen de lijn van ismael en de lijn van isaac.

Link naar bericht
Deel via andere websites

- Wel... ze zijn ook geopenbaard. smile.gif Maar de mensen zijn afgedwaald van de waarheid (volgens ons).

smile.gif

- Komaan.

Door het creeëren van Israel zijn er zoveel problemen ontstaan...

Heel erg slim, hoor.

En dan nog die laffe zionisten die 'de leiders' van VS zijn.

Pss...

En dan maar alles op de moslims steken.

8:30. And (remember) when the disbelievers plotted against you (O Muhammad SAW) to imprison you, or to kill you, or to get you out; they were plotting and Allâh too was planning, and Allâh is the Best of the planners.

Past ook in het kadertje van nu, vind ik. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid