Spring naar bijdragen

Programmeren


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 77
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...

Uh, het lijstje zo uit m'n hoofd:

Begonnen met Basic (Q, Quick, MSX nog heel even), toen VB (5, 6, VBA (Access) en .NET (pro)). Heel even C op school gehad voor console. Voor m'n microcontroller gebruik ik het ook nog weleens.

Verder, web-technologie: PHP (5), HTML/CSS/Javascript.

Databases: MySQL, MSSQL/MSDE

Het leukste is wel om de onderdelen in combinatie te gebruiken, dit levert dan leuke volgordes op en dat gebruiken we bij ons op het werk ook best veel.

Edit; huidig hobby project (10 jaren plan):

Microcontroller -> TCP/IP -> Internet upload/download naar PHP website. Eventueel weer uit te lezen met Access oid.

Link naar bericht
Deel via andere websites

oeps, ik zie dat E-line nog op deze pc ingelogd was. De vorige post mag dus weg.

Quote:

Zijn er mensen die programmeren?

ja, ik.

Quote:

Web of desktop maakt niet uit.

web heb ik ooit voor de lol een tijdje gedaan (tenminste als je html+css+java script meerekent)

Quote:

Welke talen ken je

java (zeer goed)

C, C++ (magertjes. Ik heb een neural network geimplementeerd in de broncode van quake3, meer niet)

LISP

PROLOG

Haskell

3APL

(allemaal typische AI talen)

brainfuck (een taal met maar 8 instructies (namelijk > < + - . , ] [ ). Eigenlijk is het een eenvoudige turing machine beschrijving, zie http://www.muppetlabs.com/~breadbox/bf/)

labView (grafische taal voor natuurkundige (simulatie) experimenten. Is voornamelijk slepen met icoontjes enzo)

(en natuurlijk BASIC in allerlei incarnaties smile.gif )

Quote:

en welke gebruik je het meeste?

java

Quote:

Wat zou je nog willen leren?

pff...

wat dacht je van 'whitespace'? de taal die alleen maar bestaat uit de 3 onzichtbare characters 'spatie', 'tab' en 'enter'.

Quote:

Most modern programming languages do not consider white space characters (spaces, tabs and newlines) syntax, ignoring them, as if they weren't there. We consider this to be a gross injustice to these perfectly friendly members of the character set. Should they be ignored, just because they are invisible? Whitespace is a language that seeks to redress the balance. Any non whitespace characters are ignored; only spaces, tabs and newlines are considered syntax.

of wellicht de 'Shakespeare programming language'?

Quote:

The design goal was to make a language with beautiful source code that resembled Shakespeare plays. There are no fancy data or control structures, just basic arithmetic and gotos. You could say we have combined the expressiveness of BASIC with the user-friendliness of assembly language

Quote:
Wat heb je zoal gemaakt?

veel dingen voor m'n studie (kunstmatige intelligentie). Heb neurale netwerken geprogrammeerd, een evolutionair algoritme, algoritmes als A*, ik heb 'robotjes' geprogrammeerd voor RoboCode, en ben nu bezig met reinforcement learning. Ben ooit begonnen aan het maken van een Civ2 kloon in Java, maar die is nog lang niet af (tijdgebrek).

Quote:

Waarom programmeer je?

Ben benieuwd
knipoog_dicht.gif

met name voor m'n studie (en uiteraard omdat ik het leuk vind, anders zou ik het niet studeren)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Welk type microcontroller? Voor de meeste is inmiddels wel een tcp/ip stack in C verkrijgbaar.

Ik heb hier nu een PIC18F452 liggen. De TCP/IP unit heeft al een eigen stack gelukkig (ezTCP). Het geheel is een hobby-kitje geworden;

Dit was ooit de eerste opzet, puur om de controller aan de praat te krijgen:

testbord.jpg

Lang leve through-hole smile.gif

Verbeterde UI:

testbord_ui.jpg

Link naar bericht
Deel via andere websites

Waarom zou je nog programmeren ? Alles wat je wilt is er toch al op software-gebied ?! Een revolutionair programma zie ik de eerste tijd nog niet ontwikkeld worden hoor ! Vroeger (en vroeger is het al snel in de PC-wereld !) vroeger programmeerder ik in:

1. GW-Basic

2. Quick-Basic (met compiler)

3. DBase IV - 2 (met Dbase Compiler)

4. Een klein beetje gedaan aan: Turbo Pascal

Tsja, je maakte (als je het op de originele aanbevolen manier deed ?) eerst programma-schema's, stroomschema's en vertaalde het met een der programmeertalen die er waren. Maar tsja, het hoogste en belangrijkste wat je toch kon maken (wat de basis betrof althans) waren toch programma's met bestanden en menu's... Deze gebruikte je later echter nooit meer daar er altijd wel iemand was waarvan je de echt betere bestaande professionele software paketten kon kopiëren. Ook nu nog kun je best programmeren om bestaande zaken/programma's op details te verbeteren en/of naar bijvoorbeeld de specifieke wensen van een/het bedrijf aan te passen..., maar zelf (zoals ik net al zei) nog iets revolutionairs ontwerpen ??? dat zit er niet meer in (denk ik althans...). 't Is dus leuk als hobby, maar meer ook niet !

Flipper

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Waarom zou je nog programmeren ?

Om de maatwerk Flipper.

Er is veel software te verkrijgen en veel is al bedacht (wil je innovatief zijn, dan zal dat meestal niet in je eentje in een korte tijd lukken, of je moet een hoop geluk hebben natuurlijk)

Maar maatwerk, specifiek op een behoefte van een bedrijf is zeker behoefte aan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Daarbij, moet je iets programmeren wat revolutionair is? Ik denk veel meer dat dingen die goed samenwerken veel revolutionairder zijn dan wij vaak denken. Het gaat niet om revolutie maar om een goed idee, of een goede techniek, een nieuwe inplementatie en gebruikersinterfaces..

En dat programmeren is leuk, schijnt.. En bijvoorbeeld Bittorrent (netwerk) is echt een staaltje revolutionaire techniek..

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 year later...

Nou, neem een BIOS als voorbeeld. Ik dacht dat de nieuwere versies in een andere hardware taal worden geschreven.

Maar zie maar is met enen en nullen een programma te schijven die zorgt dat de cpu fan op 57% gaat draaien als de cpu 39 graden is widegrin.gif

Daar zou ik niet vrolijk van worden puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Een BIOS wordt volgens mij ook niet binair geschreven, maar in Assembly. En dat is een taal die de huidige lichting programmeurs niet of nauwelijks meer beheerst. Binair programmeren deden ze in de jaren 40-60 toen er nog geen programmeertalen waren. Wil je een binair programmeur vinden, dan moet je die zoeken in de groep 80+ clown.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid