Spring naar bijdragen

RaiN

Members
  • Aantal bijdragen

    830
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door RaiN

  1. Het zou wel bijzonder zuur zijn als iemand die gelovig is dit te serieus neemt en inderdaad een slang gaat opnemen, (gifslang ofzo dan), gebeten wordt en sterft, ik vind het best gevaarlijke uitspraken die er geschreven staan.

  2. Het meest schreinende aan het ongeval is, dat er wekelijks dergelijke ongevallen gebeuren en we dat niet elke dag een week lang volgen. Het is goed om de vasten aan te grijpen stil te staan bij deze momenten en die risico's eens te mijden.

    Dat is ook maar in hoeverre je je er mee bezig houdt. Tenminste, ik zit niet de ganse dag voor de buis (ik heb niet eens zo'n apparaat) om te kijken hoe het met prins Friso gaat. Als hij er bovenop komt is dat mooi, als dat niet zo is is dat vooral tragisch voor naasten en familie. Alle aandacht komt voort uit de publieke functie van het koningshuis, maar daar houd ik me dus niet zo mee bezig.

    Ik vind je uitleg wel bijzonder RobertF. Risico's zoeken om te ervaren dat je leeft. Lijkt me niet eens zo negatief, alhoewel je er voor moet waken jezelf moedwillig in gevaar te brengen. Soms kun je m.i. best een uitdaging of risico aangaan die je uit je dagelijkse sleur haalt (en dat hoeft nog niet eens zo risicovol te zijn).

    Het vervelende is alleen weer dat men nu onderzoekt of de persoon die bij Friso was, strafrechtelijk vervolgd kan worden voor ernstige verwonding door nalatigheid, terwijl Friso toch zelf ervoor heeft gekozen dat te doen wat ie deed? Bovendien is hij ook meerderjarig en lijkt me oud genoeg om de gevolgen van zijn eigen daden te dragen.

    Als ik weer eens met een grottentocht bezig ben in bv een stelsel waarvan ik weet dat het gevaarlijk is en er gebeurt mij iets, dan ben ik dat zelf schuld, niet de persoon die er bij was en er beter vanaf kwam...

  3. Dit is de foute reden om te gaan geloven. "Omdat iederren inde buurt van ermelo en elsspeet dat ook is."

    Je gaat toch ook niet roken omdat iedereen in je klas rookt?

    Hoe denk jij dan over:

    sokkendragen

    Nederlands spreken

    niet in je neus peuteren

    jezelf rechts op de weg positioneren in het verkeer

    tv kijken

    koffie drinken

    spijkerbroeken dragen

    een bankrekening hebben

    op een forum met gelijkgestemden overeenstemming vinden

    Bjorn Borgboxers boven je broek uit laten steken

    #TVOH kijken

    ?

    Mijn voorkeur zou uitgaan naar zo'n zeeman boxer....

  4. Las zo net een onderzoek, dat zegt dat, tijdens het bidden in tongen, je imummsysteem met 40 % toeneemt. Is wel interresant dat ze dat onderzoeken. Misschien wordt dat bedoeld in de bijbel met het bouwt je zelf op.

    Link?

    Persoonlijk ben ik ook wel benieuwd naar een bron hiervan.

    Wat ook erg belangrijk is door wie of door welke organistatie dit onderzoek is uitgevoerd, om uit te sluiten dat het een klassiek voorbeeld wordt van "wij van WC eend, adviseren: WC eend"

  5. Maar dat God bestaat is een feit, dat hij rechtvaardig is hoort daar bij

    Ik kan niet wachten op het bewijs van het eerste deel van de stelling. Vervolgens wil ik graag weten hoe het eerste deel bewijs is voor het voor het tweede deel.

    Beschrijving van God is al wat we hebben. Dus voorlopig vel ik mijn oordeel over het wezen wat beschreven wordt, en dat is niet gunstig. Als de beschrijving niet klopt zou het een koud kunstje zijn voor God om dat recht te zetten.

    Als ik de enige twijfelaar ter wereld zou zijn, dan zou de claim dat God rechtvaardig is stand houden. Met mij twijfelen miljoenen, waaronder de grootste denkers allertijden. Als zoveel miljoenen twijfelen aan God of hem zelfs ontkennen, dan lijkt me dat in het orginele plan een foutje zit. Of er was geen orgineel plan, en geen Planner.

    Dat bewijs ben ik ook wel erg benieuwd naar, voor mezelf heb ik namelijk het bewijs gekregen dat de stelling van DeThomas bevestigt. In een zwak moment ben ik destijds gaan geloven wat men mij vertelde, echter, toen ik weer zelf ging denken en vragen ging stellen, werd het problematisch, in discussies wist ik tevoren al welke antwoorden ik ging krijgen, vragen kwamen steeds dezelfde antwoorden op, antwoorden die niet echt veel hielpen ofzo.

  6. Bedankt voor de reacties iedereen. ik heb dit topic geopend in de hoop dat iemand een antwoord had, waar ik op had gehoopt. Ik merk dat ik niet de enige ben die het hier moeilijk mee heeft. Dit zorgt er voor dat ik mijn geloof ga opgeven. Telkens als ik probeer te bidden, oid, zit ik met deze vragen. Dat is gewoon heel rot. Ik begrijp niet dat anderen in de kerk vol overgave lopen te zingen, etc,denken zij dan nergens bij na? Ik erger me echt aan dit volk. Nog een voorbeeld; in de bijbel staat soms dat, als God mensen wil straffen, Hij ook het nageslacht strafte. Sorry hoor, maar is dit een rechtvaardige God? Nee! Dat nageslacht kan daar toch niks aan doen? Zij kiezen er toch niet voor om een achterkleinkind te zijn van die gestrafte persoon? Lekker lullig... En zo nog veel meer dingen. Het lijkt wel of God lievelingetjes heeft. Daar kan ik niet tegen, ik heen een sterk rechtvaardigheidsgevoel, dat is volgens mij wel te merken ;)

    Dit herken ik, precies om die reden ben ik ook van mijn geloof afgestapt, wellicht ook omdat het van oorsprong niet mijn geloof was.

    Toen ik mijn geloof opgaf, kwam de ware aard van veel mensen naar boven, mensen die gek op je leken en je graag leken te mogen, kijken je dan ineens niet meer aan.

  7. Ik denk niet dat mensen die niet in God geloven, behoefte hebben om in de hemel te komen, daar deze volgens de meeste mensen die niet geloven in God, deze hemel niet bestaat.

    Waar het denk ik om gaat is dat er aan de ene kant beweerd wordt dat God liefdevol, liefhebbend Vader is, die houdt van zijn schepping en nooit zijn kinderen uit het oog verliest, iemand die inderdaad moordt, verkracht, noem maar op, toelaat in de hemel, nadat deze een simpel "sorry" heeft gezegd en gaat geloven, om dan de persoon die alleen maar goed gedaan heeft voor mens, natuur en eigenlijk als enige niet gelooft in deze God en Jezus, dan door diezelfde liefhebbende God naar de hel wordt gestuurd.

    Nu zie ik hier dat men schrijft dat deze laatste persoon dan kiest voor het kwaad, voor de satan, dus door goed te leven, goed te doen, je leven in het teken zetten van mensen helpen, kies je voor het kwaad en kies je er zelf voor om gestraft te worden?

    Dit is een van de dingen die er bij mij voor hebben gezorgd dat ik niet meer kon geloven wat er gepreekt werd en geschreven staat.

    En wat is er dan rechtvaardig aan het vermoorden van kinderen? omdat de satan het doet? God kan dan toch ingrijpen? Kan wel, maar doet hij niet, omdat hij dat nou eenmaal zo heeft bepaald. Omdat hij ervoor gekozen heeft, de satan zijn gang te laten gaan.

    Als ik zou zien dat mijn kind zonder te kijken oversteekt, net terwijl er een dikke vrachtauto aan komt denderen, hou ik haar tegen, trek haar terug, naar me toe. Omdat die keuze haar leven zou kosten.

    Wat God doet, is: Laat maar onder de vrachtwagen lopen, is haar eigen keuze....

  8. Ik ben vandaag mijn schaatsen gaan slijpen en na 15 jaar eens een poging gewaagd op het ijs, was wel lachen... 4 keer gevallen in een half uur...

    Vervolgens vanavond na het eten met de slee naar de vijver, lekker bergje af en ijs op.... was wel leuk.

    Mij hoor je niet klagen over het weer, ik geniet er kostelijk van, lekker buiten klooien en na afloop lekker warme chocola!

  9. Geloof je dan dat God de veroorzaker is van alle ellende?

    Dat kun je op veel verschillende manieren antwoorden. Persoonlijk vind ik van niet, maar wie dan wel? Ik denk dat iedereen deelt in de oorzaak van ellende, maar ook in de ellende zelf. Het hoort gewoon bij het leven.

    Of het relevant is dat God rechtvaardig is? Zelf vind hij van wel, en de Bijbel vind dat ook, hij beweert immers van zichzelf dat hij rechtvaardig is. Blijkbaar vind hij dat een belangrijke eigenschap. Persoonlijk vind ik het in een goede relatie sowieso belangrijk. Het zegt namelijk veel meer over iemand dan of hij goed oordeelt, het zegt ook of iemand betrouwbaar is, rekening houdt met anderen, zich aan zijn woord houdt en de juiste keuzes maakt.

    Ik geloof ook niet dat God ellende veroorzaakt. Je hoort het wel eens dat mensen geloven dat alles wat er gebeurt Gods wil is, dus ook alle ellende. Maar wat je zegt; mensen zijn zelf ook schuldig aan het veroorzaken van ellende. De Bijbel zegt immers: "wat je zaait dat zal je oogsten". Dus als je bijvoorbeeld dronken achter het stuur zou gaan zitten, kan je heel veel ellende veroorzaken.

    Verder leert de Bijbel natuurlijk ook dat God een tegenstander heeft, die ook veel ellende veroozaakt.

    God laat het wel toe allemaal. Dat wel. Maar dat is wel wat anders dan het veroorzaken. Daar heeft hij een goede reden voor.

    Welke reden is dan goed genoeg om kinderen te laten doodgaan van de honger? of welke reden is dan goed genoeg om een monster als dutroux zijn gang te laten gaan? Terwijl het zo gemakkelijk is op te lossen, voor iemand die almachtig is?

  10. Dit soort vragen kwamen er een hele tijd geleden ook in mij op, wat er na een lange tijd van worstelen en denken, ervoor heeft gezorgd dat ik niet meer als christen door het leven kan.

    voor mij was het ook erg moeilijk te geloven in een rechtvaardig en liefhebbende God, terwijl er teveel ellende in de wereld is.

    Uiteraard respecteer ik wel eenieders geloof, welke dit ook mag zijn, wellicht ben ik nu zelfs toleranter geworden dan toen ik nog christen was, omdat ik toen dacht vanuit een standpunt dat mijn geloof het enige juiste was, waardoor anderen dan meteen niet goed zijn.

  11. @Eulogia: alles perfect? Zeg je dat ook tegen een Russisch kindje dat gevangen zit in de kinderporno? Of iemand die gemarteld wordt in een kamp in Noord-Korea? Of tegen een persoon die zwaar misvormd is, tegen iemand met een extreem pijnlijk, ongeneeslijke ziekte, een depressievf iemand etc? ;(

    Dit is ook wat ik bedoel, de voorbeelden die je noemt is slechts een kleine selectie van de ellendige dingen die best wel veranderd mochten worden.

    Maar goed, mijn mening zal sowieso wat afwijken van de mening van een christen, sinds ik dus geen christen meer ben.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid