Spring naar bijdragen

lailahaillallah

Members
  • Aantal bijdragen

    510
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door lailahaillallah

  1. Assalaam alaikum,

    Quote:
    Jammer dat hier niet op ingegaan wordt, ik ben het volkomen met je eens Chris!

    Hoi sluimer, het is jammer dat ik hier op het forum geen recht krijg op vrijheid van meningsuiting. Ik wil best een vriendelijk dialoog aan als de mod's evenwel vriendelijk kunnen zijn om te stoppen met het verwijderen van mijn reacties.

    Salaam

  2. Assalaam alaikum,

    Quote:
    Admod note: beste lailahaillallah, als ik je posts weghaal omdat het de islam verkondigt ten koste van het christendom dan is het niet de bedoeling dat je dezelfde post nog een keer post.

    Hoi marlies, ik ben van mening dat je wat overdrijft, of mogen we als moslim zijnde helemaal geen mening meer geven?

    Salaam.

  3. Assalaam alaikum,

    Quote:

    Beste lailahaillallah,

    je hebt niet gereageerd op mijn teksten, noch op die tekst uit Johannes 5:23.

    Beste Xenos, geduld is een schone zaak.

    Quote:

    Weet je dan niet dat de Vader en de Zoon één zijn?

    In een figuurlijke zin kan ik het begrijpen, maar in een letterlijke zin absoluut niet, want we lezen in Johannes 17: 21 Opdat zij allen één zijn, gelijkerwijs Gij, Vader, in Mij, en Ik in U, dat ook zij in Ons één zijn; opdat de wereld gelove, dat Gij Mij gezonden hebt. 22 En Ik heb hun de heerlijkheid gegeven, die Gij Mij gegeven hebt; opdat zij één zijn, gelijk als Wij Eén zijn;

    De "drie-eenheid" blijkt ineens een meer-dan-drie-eenheid, maar Jezus (vzmh) legt hier de drie-eenheid perfect uit: Het is figuurlijk, niet letterlijk!

    Xenos, horen wij "volgens jouw mening" de vers hierboven letterlijk of figuurlijk op te nemen?

    Salaam.

  4. Asalaam alaikum,

    Quote:

    Jezus zegt hier toch heel duidelijk dat Hij de Gezalfde is, die zou komen. De vrouw refereert hier aan de Messias die al in het OT beloofd wordt. Kortom ik snap niet waarom je met dit stuk uit Johannes 4 wil bewijzen dat Jezus zou zeggen dat we alleen God zouden moeten aanbidden als Hij Zichzelf een paar verzen later de Messias noemt.

    Hoi Marlies, wij moslims geloven ook dat Jezus (vzmh) de Messias is, want het woord Messias (de gezalfde) kan worden gebruikt voor een profeet.

    link

    Mijn punt is nogmaals dat Jezus (vzmh) geen eer neemt van mensen, en dat terwijl er christenen zijn die Jezus eren in plaats van God de Enige.

    Salaam.

  5. Assalaam alaikum,

    Quote:
    Lailahaillallah het lijkt me toch handig dat je een vraag stelt en iets duidelijker stelt wat je met dit topic wilt.

    Hoi Marlies, mijn punt is dat mensen zich moeten realiseren dat alle eer toebehoort tot God de Enige en niet Jezus (vzmh), want hijzelf eert God en leert u ook om slechts de Enige God te aanbidden en niemand anders.

    Salaam.

  6. Assalaam alaikum,

    We lezen duidelijk in Johannes 8, waar Jezus zegt:

    49 Jezus antwoordde: Ik heb den duivel niet; maar Ik eer Mijn Vader, en gij onteert Mij.

    50 Doch Ik zoek Mijn eer niet; er is Een, Die ze zoekt en oordeelt.

    In Johannes 5 lezen we ook opmerkelijk waar Jezus (vzmh) kort en krachtig zegt:

    41 Ik neem geen eer van mensen;

    en vervolgens geeft hij nogmaals aan dat alle eer van God alleen is:

    44 Hoe kunt gij geloven, gij, die eer van elkander neemt, en de eer, die van God alleen is, niet zoekt?

    Jezus (vzmh) geeft duidelijk aan dat hij geen eer aanneemt van mensen en leert ons net als in de islam dat alle eer van God alleen is.

    In Johannes 4 lezen we:

    19 De vrouw zeide tot Hem: Heere, ik zie, dat Gij een profeet zijt.

    20 Onze vaders hebben op dezen berg aangebeden; en gijlieden zegt, dat te Jeruzalem de plaats is, waar men moet aanbidden.

    21 Jezus zeide tot haar: Vrouw, geloof Mij, de ure komt, wanneer gijlieden, noch op dezen berg, noch te Jeruzalem, den Vader zult aanbidden.

    22 Gijlieden aanbidt, wat gij niet weet; wij aanbidden, wat wij weten; want de zaligheid is uit de Joden.

    23 Maar de ure komt, en is nu, wanneer de ware aanbidders den Vader aanbidden zullen in geest en waarheid; want de Vader zoekt ook dezulken, die Hem alzo aanbidden.

    24 God is een Geest, en die Hem aanbidden, moeten Hem aanbidden in geest en waarheid.

    Kortom, Jezus (vzmh) legt ons duidelijk uit dat hij alleen God eert en dat iedereen God moet gaan eren, want alleen God zal ons beoordelen wanneer de ure komt en het is slechts de Enige God die wij moeten aanbidden en niemand anders!

    Salaam.

  7. Assalaam alaikum,

    Quote:

    Voor de meeste mensen is het wel duidelijk dat iemand die zegt dat iedereen Hem op gelijke wijze zal eren als God de Vader ("opdat allen de Zoon eren gelijk zij de Vader eren", Joh.5) goddelijkheid claimt.

    OP GELIJKE WIJZE GEEERD WORDEN ALS GOD dus (voor het geval je de nuance even gemist had).

    We lezen duidelijk in Johannes 8, waar Jezus zegt:

    49 Jezus antwoordde: Ik heb den duivel niet; maar Ik eer Mijn Vader, en gij onteert Mij.

    50 Doch Ik zoek Mijn eer niet; er is Een, Die ze zoekt en oordeelt.

    In Johannes 5 lezen we ook opmerkelijk waar Jezus (vzmh) kort en krachtig zegt:

    41 Ik neem geen eer van mensen;

    en vervolgens geeft hij nogmaals aan dat alle eer van God alleen is:

    44 Hoe kunt gij geloven, gij, die eer van elkander neemt, en de eer, die van God alleen is, niet zoekt?

    Salaam.

  8. Assalaam alaikum,

    Een eenvoudige rekensom laat ons zien dat Jezus (vzmh) zelf 83 keer over zichzelf zegt: "zoon des mensen", terwijl er 13 keer door anderen gezegd is dat hij de zoon van God zou zijn. Wie heeft er nu gelijk!

    Beste Cornelius van Wijck, waar in de Bijbel komen we verzen tegen waar Jezus (vrede en zegeningen zij met hem) zich gelijk stelt aan God?

    Salaam

  9. Quote:
    Geef dan eens het goede voorbeeld. Ik stel een vraag en heb daar netjes antwoord op gekregen, dat kan wel eens gebeuren dat het dan wat off-topic gaat.

    1. Wat heeft Salafisme te maken met tegenstrijdigheden in de Bijbel?

    2. Waar is de bron van het knip en plak werk?

    3. Waarom wordt er niet on-topic gereageerd?

    Ik zal het antwoord maar geven van de laatste punt:

    Het valt op dat mensen persoonlijk worden aangevallen, zodra men geen antwoord kan geven op de gestelde vraag, hè Michiel? engel.gif

    Mvg

  10. Esselamoen aleykoem,

    Quote:
    Zoek je nu gewoon op de woorden "berouw" en dan een variant met "niet" erachter? Want dit is werkelijk waar onzinnigheid ten top. Kom dan met een werkelijke tegenstelling aan in plaats van dergelijke uit context gerukte teksten lukraak uit de schrift. Dit is geen tegenstelling en ik neem de moeite niet eens om je dat nog duidelijker te maken dan het al is door het ontbreken van de context (vooral in Samuël).

    Michiel, ook al is het slechts een variant met een "niet" achter, doch spreken de verzen elkaar tegen, omdat "niet" het tegenovergestelde is van "wel" ok? engel.gif

    Ik begrijp tevens heel goed waarom jij de moeite niet wilt nemen, of is het wellicht "de moeite niet kan nemen" ok? smile.gif

    Henk, gedraag je niet als een cheerleader, wees een vent en help Michiel, wil je?

    Mvg

  11. Esselamoen aleykoem,

    Beste HenkG, veranderd "God" van gedachten?

    A) Ja, 7 En de HEERE zeide: Ik zal den mens, dien Ik geschapen heb, verdelgen van den aardbodem, van den mens tot het vee, tot het kruipend gedierte, en tot het gevogelte des hemels toe; want het berouwt Mij, dat Ik hen gemaakt heb. (Genesis 6)

    B) Nee, 29 En ook liegt Hij, Die de Overwinning van Israël is, niet, en het berouwt Hem niet; want Hij is geen mens, dat Hem iets berouwen zou. (1 Samuël)

    Pius, neem een poging om de tegenstrijdigheid weg te verklaren. engel.gif

    Mvg

  12. Esselamoen aleykoem,

    Namen Allah en Mohammed op Nigeriaans vlees.

    Een klant wilde zijn tanden in een maaltijd zetten toen hij de Arabische letters in het kraakbeen van het vlees zag, zei de uitbater. Een verkenning van de keuken leverde nog drie stukken vlees op met de heilige namen.

    Een plaatselijke dierenarts had geen verklaring voor de inscriptie. Geestelijken constateerden echter dat het een teken was dat de islam de enige ware godsdienst voor de mensheid is, liet de eigenaar van het restaurant weten. Hij heeft de vier stukken vlees tentoongesteld in het etablissement. link

    De wonderen zijn de wereld nog niet uit, echt practig! knipoog_dicht.gif

    Mvg

  13. Esselamoen aleykoem,

    Quote:
    Jep, dat heb je mooi opgezocht.

    (maar je bedoeld er vast iets mee...)

    The_Eyez, in welke taal riep Jezus (vrede zij met hem) met een grote stem: "Mijn God! Mijn God! Waarom hebt Gij Mij verlaten!". Was het in Hebreeuws (Mathheus 27:46) of was het in Aramees? (Marcus 15:34)

    Quote:
    En zeg ik daar iets over teveel of te weinig? Nee he? Het gaat erom dat al die tegenstellingen verklaarbaar zijn, en dat je eindeloos dit soort dingen kunt posten, maar dat dit de discussie helemaal niet helpt. Zelfs al zouden er echte fouten in de Bijbel zitten, dan nog zou je ze weg kunnen verklaren. Dat is nu nét de eigenschap van het medium tekst. En ook de zwakke plek in elke 'sola scriptura'-religie, of in jouw taal; religies van het boek.

    Pius, het is een feit dat de Bijbel fouten bevat en ik ben het ermee eens dat we eindeloos de fouten hier kunnen bespreken, niet omdat ze weg te verklaren zijn, maar doordat de Bijbel een berg vol met fouten en tegenstrijdigheden heeft. Als jij een wiskunde boek koopt om voor je examen te slagen, neem ik aan dat je een zodanig boek koopt waarin géén fouten zitten, en niet omdat het een mooie kaft heeft?

    Mvg

  14. Esselamoen aleykoem

    Quote:

    Ach kom, ik kort je naam gewoon af, net zoals je dat bij mij doet.

    Maar goed, ok, ik ben ondertussen érg nieuwsgierig, dus lailahaillallah, ik ben benieuwd naar je antwoord.

    Pius_XLL, wat is jouw vraag, ben wel benieuwd naar wat jij wilt weten. big-smile.gif

    Mvg

  15. Esselamoen aleykoem,

    Quote:
    Dat is een valse vraag

    The_Eyez, dat is geen valse vraag, maar een zéér terechte vraag waar geleerden vraagtekens bij hebben. engel.gif

    Jezus (vrede zij met hem) riep met een grote stem: "Mijn God! Mijn God! Waarom hebt Gij Mij verlaten!"

    A) In het Hebreeuws (Mattheus 27:46)

    B) In het Aramees (Marcus 15:34)

    Mvg

  16. Esselamoen aleykoem,

    Was Jezus (vzmh) opgevaren naar de hemel op hetzelfde dag van de kruisiging?

    A) Ja, "Heden zult gij met Mij in het Paradijs zijn" (Luke 23:43)

    B) Nee, "Ik ben nog niet opgevaren tot Mijn Vader" (Johannes 20:17)

    Quote:
    Lailah vertegenwoordigd hier niet de Islam, ik vermoed wel het salafisme. Niet een bepaald simpatiek groepje die volsterkt niet representatief is voor de islamieten ook al roepen ze heel hard van wel.

    Ds Dre, hoe representatief en simpatiek kan jij zijn voor het christendom met al jouw vooroordelen. smile.gif

    Quote:
    Lailah, waarom loop je weg voor mijn post en de diepere kwestie die ik aansnijdt? Heeft de Islam er geen antwoord op? Heb jij er geen antwoord op?

    Pius, als het jou een keer gaat lukken mijn nickname correct te typen geef ik wellicht een antwoord op jouw vraag. engel.gif

    Mvg

  17. Esselamoen aleykoem,

    Quote:
    Hier zie je dat God een hele stad niet zou verwoesten als er onschuldige mensen in zouden bevinden ook al waren dat er maar heel weinig. En God hield zijn woord en liet Lot en zijn vrouw en dochters ontkomen.

    Gauk, hoe onschuldig kunnen de dochters van Lot zijn als zij hun vader wijn te drinken geven en daarna hem ook nog eens verkrachten en zwanger van raken? smile.gif

    Mvg

  18. Esselamoen aleykoem,

    Is de God van de Bijbel liefde?

    Hosea 14:1. Samaria zal woest worden, want zij is wederspannig geweest tegen haar God; zij zullen door het zwaard vallen, hun kinderkens zullen verpletterd, en hun zwangere vrouwen zullen opengesneden worden.

    1 Samuël 15:3. Ga nu heen, en slacht Amalek, en verban alles, wat hij heeft, en verschoon hem niet; maar slacht van den man af tot de vrouw toe, van de kinderen tot de zuigelingen, van de ossen tot de schapen, van de kemelen tot de ezelen toe.

    Psalmen 137:9. Welgelukzalig zal hij zijn, die uw kinderkens grijpen, en aan de steenrots verpletteren zal.

    Numeri 31:1 tot 18. En de HEERE sprak tot Mozes, zeggende, 'Neem de wraak der kinderen Israels van de Midianieten; daarna zult gij verzameld worden tot uw volken'. Mozes dan sprak tot het volk, zeggende, Dat zich mannen uit u ten strijde toerusten, en dat zij tegen de Midianieten zijn, om de wraak des HEEREN te doen aan de Midianieten. En zij streden tegen de Midianieten, gelijk als de HEERE Mozes geboden had, en zij doodden al wat mannelijk was. Maar de kinderen Israels namen de vrouwen der Midianieten, en hun kinderkens gevangen; zij roofden ook al hun beesten, en al hun vee, en al hun vermogen. Voorts al hun steden met hun woonplaatsen, en al hun burchten verbrandden zij met vuur. En Mozes zeide tot hen: Hebt gij dan alle vrouwen laten leven? Nu dan, doodt al wat mannelijk is onder de kinderkens; en doodt alle vrouw, die door bijligging des mans een man bekend heeft. Doch al de kinderen van vrouwelijk geslacht, die de bijligging des mans niet bekend hebben, laat voor ulieden leven.

    Jesaja 13:18. Maar hun bogen zullen de jongelingen verpletteren, en zij zullen zich niet ontfermen over de vrucht des buiks; hun oog zal de kinderen niet verschonen.

    Hosea 9:11. Aangaande Efraim hunlieder heerlijkheid zal wegvlieden als een vogel van de geboorte, en van moeders buik en van de ontvangenis af.

    12. Ofschoon zij hun kinderen mochten groot maken, Ik zal er hen toch van beroven, dat zij onder de mensen niet zullen zijn; want ook, wee hun, als Ik van hen zal geweken zijn!

    13. Efraim is gelijk als Ik Tyrus aanzag die geplant is in een liefelijke woonplaats maar Efraim zal zijn kinderen moeten uitbrengen tot den doodslager.

    14. Geef hun, HEERE! Wat zult Gij geven? Geef hun een misdragende baarmoeder, en uitdrogende borsten.

    15. Al hun boosheid is te Gilgal, want daar heb Ik ze gehaat, om de boosheid van hun handelingen; Ik zal ze uit Mijn huis uitdrijven, Ik zal ze voortaan niet meer liefhebben; al hun vorsten zijn afvalligen.

    16. Efraim is geslacht, hunlieder wortel is verdord, zij zullen geen vrucht voortbrengen; ja, ofschoon zij genereerden, zo zal Ik toch de gewenste vruchten van hun buik slachten.

    1 Samuël 22:18. Toen zeide de koning tot Doeg: Wend gij u, en val aan op de priesters. Toen wendde zich Doeg, de Edomiet, en hij viel aan op de priesters, en doodde te diendage vijf en tachtig mannen, die den linnen lijfrok droegen.

    19. Hij slachte ook Nob, de stad dezer priesters, met de scherpte des zwaards, van den man tot de vrouw, van de kinderen tot de zuigelingen, zelfs de ossen enezels, en de schapen, slachte hij met de scherpte des zwaards.

    Exodus 12:12. Want Ik zal in dezen nacht door Egypteland gaan, en alle eerstgeborenen in Egypteland slachten, van de mensen af tot de beesten toe en Ik zal gerichtenoefenen aan alle goden der Egyptenaren, Ik, de HEERE!

    Exodus 11:4. Verder zeide Mozes, Zo heeft de HEERE gezegd, Omtrent middernacht zal Ik uitgaan door het midden van Egypte.

    5. En alle eerstgeborenen in Egypteland zullen sterven, van Farao's eerstgeborene af, die op zijn troon zitten zou, tot den eerstgeborene der dienstmaagd, die achter demolen is, en alle eerstgeborenen van het vee.

    6. En er zal een groot geschrei zijn in het ganse Egypteland, desgelijks nooit geweest is, en desgelijks niet meer wezen zal.

    Jesaja 13:15. Al wie gevonden wordt, zal doorstoken worden, en al wie daarbij gevoegd is, zal door het zwaard vallen.

    16. Ook zullen hun kinderkens voor hun ogen verpletterd worden; hun huizen zullen geplunderd, en hun vrouwen geschonden worden.

    17. Ziet, Ik zal de Meden tegen hen verwekken, die het zilver niet zullen achten, en aan het goud zullen zij geen lust hebben.

    18. Hun bogen zullen jongelingen verpletteren en zij zullen zich niet ontfermen over de vrucht des buiks hun oog zal de kinderen niet verschonen.

    Deuteronomium 2:33. En de HEERE, onze God, gaf hem voor ons aangezicht; en wij slachten hem, en zijn zonen, en al zijn volk.

    34. En wij namen te dier tijd al zijn steden in, en wij verbanden alle steden, mannen, en vrouwen, en kinderkens; wij lieten niemand overblijven.

    35. Het vee alleen roofden wij voor ons, en den roof der steden, die wij innamen.

    Exodus 12:29. En het geschiedde ter middernacht, dat de HEERE al de eerstgeborenen in Egypteland slachte, van den eerstgeborene van Farao af, die op zijn troon zitten zou, tot op den eerstgeborene van de gevangene, die in het gevangenhuis was, en alle eerstgeborenen der beesten.

    Quote:
    Inclusief vrouwen, kinderen, baby's en onschuldigen?

    Helaas wel. cry.gif

    Mvg

  19. Esselamoen aleykoem,

    Een ieder gelovige zou net als in de islam moeten bidden en vasten

    17 En Jezus, antwoordende, zeide: O, ongelovig en verkeerd geslacht, hoe lang zal Ik nog met ulieden zijn, hoe lang zal Ik u nog verdragen? Brengt hem Mij hier.

    18 En Jezus bestrafte hem, en de duivel ging van hem uit, en het kind werd genezen van die ure af.

    19 Toen kwamen de discipelen tot Jezus alleen, en zeiden: Waarom hebben wij hem niet kunnen uitwerpen?

    20 En Jezus zeide tot hen: Om uws ongeloofs wil; want voorwaar zeg Ik u: Zo gij een geloof hadt als een mosterdzaad, gij zoudt tot dezen berg zeggen: Ga heen van hier derwaarts, en hij zal heengaan; en niets zal u onmogelijk zijn.

    21 Maar dit geslacht vaart niet uit, dan door bidden en vasten.

    Mvg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid