Spring naar bijdragen

Apache

Members
  • Aantal bijdragen

    52
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Apache ontving een reactie van Gaitema in Waarom stierf Jezus aan het kruis   
    Jezus stierf aan het kruis om de straf voor de overtredingen van Gods wet door de mensheid te ondergaan, nadat de zonden van de wereld op Hem waren geplaatst als verzoenoffer tussen mens en God.

    De wet zegt namelijk dat de overtreder moet sterven.
    Aangezien de hele mensheid sinds Adam de wet overtreedt, moet de hele mensheid sterven.
    Jezus heeft zichzelf opgeofferd als verzoenoffer, zodat de mens niet meer hoeft te sterven, maar voor zijn zonden kan worden vergeven en eeuwig kan leven.
  2. Like
    Apache reageerde op Barnabas in Het ware evangelie   
    Helmaal mee eens dat God wonderen kan doen. Ook de opstanding van Lazarus is daar eengoed voorbeeld van. Bij het overlijden van Jezus aan het kruis waren er ook velen die uit het graf opstonden en er gescheiden veel wonderen van genezingen die niet verklaarbaar zijn maar berusten op de macht van het Woord van God zoals HIj ook de hele schepping voortbracht en tot aanzien bracht.
    De rechtvaardiging is door het geloof en bij God is geen verandering. Dat HIj door geloof rechtvaardigt is al zo vanaf het begin van de schepping. Hij was de God van Adam en Eva en allen die na hen in Hem geloofden werden door het geloof gerechtvaardigd. Bij God is geen aanzien des persoons, HIj behandeld iedereen naar zijn geloof en wie in Hem gelooft is behouden. Noach werd behouden door zijn geloof want hij geloofde God dat Hij een ark moest bouwen. En Abraham werd gerechtvaardigd door het geloof omdat hij op weg ging naar het beloofde land (daaruit bleek zijn geloof). God maakt geen uitzondering voor een ander.
  3. Like
    Apache ontving een reactie van Flawless victory in Waarom stierf Jezus aan het kruis   
    Die betaling is alleen effectief als je ze ook daadwerkelijk bekent en je je bekeert.
  4. Like
    Apache reageerde op Hermanos2 in Waarom stierf Jezus aan het kruis   
    Daar ben ik heel blij mee. Het ergste wat men gedaan heeft was de tweedeling in de bijbel. De vellen nieuwe en oude testament moet men meteen na aankoop eruit scheuren. De bijbel is één boek. 
  5. Like
    Apache ontving een reactie van Hermanos2 in Waarom stierf Jezus aan het kruis   
    Maar zonder het OT heeft Jezus geen enkele legitimiteit. Ook gaf hij een 'nieuw gebod'. Dat was niet het 'enige gebod'.
  6. Like
    Apache ontving een reactie van Flawless victory in Waarom stierf Jezus aan het kruis   
    Waarom zou je willen blijven zondigen als je er spijt van hebt? Als je gelooft dat zondigen slecht is?

    Is Jezus gestorven zodat wij blijven doorzondigen?

    Dat lees ik niet hoor. Zie bijv. Romeinen 6

    12Laat de zonde dan niet in uw sterfelijk lichaam regeren om aan de begeerten daarvan te gehoorzamen.
    13En stel uw leden niet ter beschikking aan de zonde als wapens van ongerechtigheid, maar stel uzelf ter beschikking aan God, als mensen die uit de doden levend geworden zijn. En laat uw leden wapens van gerechtigheid zijn voor God.

    Dus ik weet niet waar je dit soort gedachtenkronkels vandaan haalt, maar niet uit de bijbel en ook niet uit wat ik eerder schreef.
  7. Like
    Apache ontving een reactie van Hermanos2 in Waarom stierf Jezus aan het kruis   
    Jawel, want kunt je eigen vergeving niet kopen met goede daden.
  8. Like
    Apache reageerde op Flawless victory in Waarom stierf Jezus aan het kruis   
    Wanneer een mens berouw heeft en zich vervolgens diep realiseert dat hij vergeven is, dan WIL een mens niet meer zondigen. Allereerst wil een mens dat dan niet meer omdat hij van God houdt. Maar daar komt nog iets bij en dat is dat die mens inzicht heeft gekregen in de liefde die in, achter en door de wet van God schuilt. Gods wet is niet gegeven om een mens te frustreren maar uit liefde voor de mens opdat hij een zo goed mogelijk leven mag genieten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid