Spring naar bijdragen

biajas

Members
  • Aantal bijdragen

    188
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door biajas

  1. Gisteren startte ik een topic waarin de context anders lag dan in het topic over vrije wil en deternisme. Helaas werd mijn topic wederom op slot gedaan. Dit maal heb ik geen zin om in discussie te treden, dus verzoek ik bij deze om mijn account op te heffen.

  2. Maar dan alleen, wanneer de mens in Hem gelooft en Hem volgt. De anderen uit Zijn schepping laat hij dan links liggen? En in het OT is er meerdere malen sprake van een erg boze God.

    Ik kan het echt niet snappen dat Hij de mens eerst die vrije wil geeft en het de mens daarna verwijt wanneer deze zijn/ haar eigen weg gaat. Vandaar dus mijn gelijkenis met de robot.

  3. Er was eens een mens, dat verdoemt was tot ploeteren in een onvruchtbare aarde. Deze mens was aan het zwoegen en zwoegen en zwoegen. In de ogen van deze mens was dit het oordeel des Heren. 26.jpgNa een tijd was de mens zo vermoeid, dat deze besloot om iets te fabriceren, wat het leven op aarde zou verzachten.

    robot.jpg[/img]

    De mens maakte een ontwerp en werkte deze uit. Een robot kwam tot leven. Aangezien deze mens de robot niet als kompaan geschapen had, besloot deze de robot zo te programmeren dat de robot precies wist, op welk moment hij wat moest doen. Zo ging het jaren door. Doch, de onderdelen sleten, en de robot ging zijn eigen weg. De mens werd boos op de robot en zei: Robot, ik heb u niet geschapen om uw eigen weg te gaan. Doch echter, de robot luisterde niet naar de mens. Toen werd de mens zo boos op de robot, dat hij de stroomgeleiding uitschakelde. De robot hield op te bestaan, en de mens maakte een nieuw ontwerp voor een nieuwe robot.

    26 En God zeide: Laat Ons mensen maken, naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en dat zij heerschappij hebben over de vissen der zee, en over het gevogelte des hemels, en over het vee, en over de gehele aarde, en over al het kruipend gedierte, dat op de aarde kruipt.

    27 En God schiep den mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; man en vrouw schiep Hij ze. 28 En God zegende hen, en God zeide tot hen: Weest vruchtbaar, en vermenigvuldigt, en vervult de aarde, en onderwerpt haar, en hebt heerschappij over de vissen der zee, en over het gevogelte des hemels, en over al het gedierte, dat op de aarde kruipt! 29 En God zeide: Ziet, Ik heb ulieden al het zaadzaaiende kruid gegeven, dat op de ganse aarde is, en alle geboomte, in hetwelk zaadzaaiende boomvrucht is; het zij u tot spijze!

    -----------------------------------------------------------

    In Genesis staat vermeld dat God lang geleden de mens geschapen heeft, naar Zijn evenbeeld. Doch heeft Hij de mens iets gegeven, dat de mens nooit aan de robot gaf: verstand, en dus ook een eigen wil! De mens gaf de wil niet aan de robot, dus toen de robot defect geraakte en niet meer op juiste wijze functioneerde was het niet wereldvreemd, dat de mens hier een einde aan maakte. Toch verbaasd het mij wel dat God de mens een eigen wil gegeven heeft, en tegelijk de mens verwijt wanneer deze zijn / haar eigen wil volgt. Dat is toch tegenstrijdig, of niet?

  4. op één van de pagina's las ik dat men aanraking al onder seks verstaan, sommigen althans.

    Ik vind dat aanstotend kleden al een begin is met seks. Het wekt vaak gevoelens op bij anderen. Van een vrouw bij wie je vanboven ruim de helft van haar borsten kan zien, en onder haar korte rok haar string, is al iets seksueels. Darnaast heb je verschillende degradaties in aanrakingen. Erotische aanrakingen zijn iets seksueels, formele, troostende en knuffelend met je kind niet.

  5. Quote:

    Ik vind niet dat zoenen sex is, maar elkaar bevredigen vind ik dan weer wel sex.

    er stond ooit in de Zeggus een artikel over zoenen en seks.

    Het wekt namelijk lustgevoelens op.

    Verder is zelfbevrediging, elkaars blote lichaam strelen, vingeren of de ander aftrekken, orale seks etc. allemaal een handeling wat onder seksuele handelingen verstaan wordt.

  6. -Schrijf je op freethinker en zo ja onder welke naam?

    Jazeker! biajas

    -Wat vind je van freethinker?

    Een goede site, er mag gezegd worden wat je denkt, zolang het geen onzin is: dus... je mening mag gegeven worden maar je moet het wel onderbouwen... eigenlijk héél logisch!

    -En vind je ook nog iets goed aan freethinker?

    Jazeker! De sfeer onder de leden, de interessante onderwerpen en noem maar op!

  7. Er lopen 2 Bijbelstudies. De ander is er één om dichter tot de Vader te komen d.m.v. gebed, aangezien de discussie hierover achter slot en grendel verdwenen is, zal ik hier, bij prikbord, mensen laten zien waar zij deze studie kunnen volgen...

    ik hoop dat een ieder de studies interessant zal vinden...

    heeft er iemand op- of aanmerkingen over de discussies, horen wij het graag.


    Samengevoegd:

    ehhm... bloos.gif de link:

    ***

  8. voor mensen met o.a. dyslectie kan een lang topic erg vermoeiend worden...

    post je daar jouw mening, zie je veelal van: ahhh... alweer dit is al gezegd... voor sommigen is het echt moeilijk om door te nemen...

    ik weet er alles van... van de al lopende discussies die langer dan 2 pgs. zijn, neem ik niet eens de moeite om te openen... na een poos is een dergelijk iets geheel onleesbaar...

    maar waarschijnlijk zijn er maar weinigen die hetzelfde probleem hebben...

    nu zie ik by the way weer dat er een topic over het onze vader alszijnde spam veroordeeld is... jammer,... dat gehele topic is geheel geschreven door de autheur hiervan...

    maar ik hou erover op, want dan trap ik weer...

    wel heb ik het idee dat men te snel een oordeel velt over een topic

  9. Quote:

    Dan lees je verkeerd. Ik vind het serieus raadzaam om in je eigen feedback-topic bij het onderwerp te blijven waar je aanvankelijk feedback of kritiek op hebt, anders wordt het ten eerste vrij onoverzichtelijk en ten tweede wordt het dan (om toch even in de term te blijven) vrij ordinair 'schoppen'.

    Dat jij dat als geschop van mijn kant ervaart zegt dan weer meer over jezelf dan over mij (ik ga er van uit dat je als ervaren forum-gebruikster het gebruik van smileys dan ook begrijpt).

    juist die icoontjes zijn het die het doen... denigrerende ondertoon


    Samengevoegd:

    Quote:

    @m2000: wat Karin en Joost al zeggen, we gaan het debat aan, zijn niet bang voor kritiek. Ik gaf al aan dit juist erg te waarderen. Ik waardeer het des te meer als er ook een dialoog ontstaat en dat is gelukkig wat nu ook gebeurt, nu martha (na enig aandringen) wat inhoudelijker reageert.

    [...]

    Dat is kort gezegd je hoofdargument ook in je bericht naar mij toe. Je hebt formeel ook gelijk natuurlijk en met schrijfstijlen wordt ook rekening gehouden. Maar er zijn bepaalde grenzen en ik geef direct toe dat een term als "bashen" subjectief is. Moderaten op een forum is voor een groot deel een kwestie van gevoel. Daarom verantwoord ik mijn handelingen. Kritiek kan inhoudelijk kwetsend zijn voor een bepaalde groep of persoon en daar doe je weinig aan (behalve proberen zo "pastoraal" mogelijk te werk te gaan bij het uiten ervan). Maar daarnaast kan ook de
    vorm
    waarin je je kritiek giet kwetsend zijn, de manier waarop je het brengt, en juist in die gevallen grijpt de crew van Credible nog wel eens in. Zo ook bij enkele van jouw topics. Daarmee doet de crew inhoudelijk geen uitspraak, ze zegt niet dat jij niet kritisch mag zijn, maar ze spreekt wel haar afkeuring uit over de manier waarop je dat doet.

    kijk, dit komt al veel schappelijker over dan karin

    daarnast las ik het ove rkritisch naar het protestantisme, mag ik erop wijzen dat het goed is om zeker ook naar je eigen stroming kritisch te kijken? er zijn redenen dat jij je ergens thuisvoelt, maar ook zaken die je 'kromme tenen' geeft.

    nogmaals wat deze predikant betreft:

    je vraagt je af wat dit voor een impact heeft in een plaatsje als Overberg, zit hij onschuldig vast is dat heel erg voor hem en zijn gezin, is hij wel schuldig, is dat verschrikkelijk voor zijn slachtoffers, die er waarschijnlijk hun hele leven mee moeten worden geconfronteerd.

    Martha

  10. kijk en dat is nou schoppen


    Samengevoegd:

    ik doelde op joost


    Samengevoegd:

    ik ga er zeker op in.

    toch mag een artikel over de paus niet bij media, maar moet dat in een bestaande discussie, en gepubliceerde stukken uit landelijke en regionale bladen heet lasteren, toch is het nieuw, op legale wijze verworven.

  11. beste thomas,

    een ieder heeft een eigen schrijfstijl.

    ik schrijf altijd helder, om misverstanden te voorkomen, ik druk mij zeer scherp uit en geef ook helder weer hoe ik aankijk tegenover bepaalde zaken.

    dit altijd onderbouwd of ondersteund door een artikel.

    het jehovah-topic ben ik opbouwend begonnen door middel van een geschreven stuk, waarvan ik onder de indruk was, en ook herkennend vond, daarnaast heb ik een duidelijke vraagstelling geformuleerd.

    je moet met een kritische blik kunnen kijken naar de paus, de protestantse gemeenschap, ben zelf PKN-er en kijk meer dan kritisch tegenover onze synode... vrijzinnige zoete-koeken-gezelschap in mijn ogen.

    ik vind dat dit toch moet kunnen...

    want een ander kijkt geheel anders tegenover de paus of de JG's en zo ontstaat er een debat.

  12. Quote:

    Als een artikel op slot gaat omdat er al ergens anders over het onderwerp gesproken wordt kun je dan de twee topics niet samenvoegen of het topic inderdaad sluiten en er onder schrijven gelieve hier (met een link) verder te discussiëren.

    Nu lijkt het inderdaad of men vanuit het beheer niet wil dat bepaalde thema's aangekaart worden.

    Als de discussie stijl niet aanslaat dan kun je dat toch ook gewoon zeggen. Martha is een groot meisje en kan best wel kritiek hebben denk ik.

    Verder heb ik als newbie nog een probleem. Stel dat ik een interessant onderwerp zie, (en die zijn er best) maar het onderwerp is 10 blz of meer lang, moet ik dan eerst al de 10 blz lezen voordat ik kan gaan reageren. Op zo'n manier zit ik uren te lezen en weet ik uiteindelijk niet meer wat ik wilde schrijven. (Kan ook aan mijn ouderdom liggen)

    vandaar het openen van een nieuw topic vaker gemakkelijker voor de hand ligt, uiteindelijk gaat iedere discussie zijn eigen weg.


    Samengevoegd:

    Quote:

    Beste mensen,

    Ik zeg helemaal niet dat ik niet snap hoe dit forum werkt.

    Ik vind het alleen niet leuk als ik over een onderwerp wil praten ik dan eerst op het hele forum moet gaan zoeken of men ooit al eens over dat onderwerp gesproken heeft. En als ik dan pech heb dat het een onderwerp is waar anderen al lang en breed zijn over uitgeweken dan moet ik dat ook nog eens allemaal gaan lezen. Ik probeer altijd te reageren op wat mensen voor mij geschreven hebben en daar kruipt tijd in zeker als het 21 pagina lang is.

    De reacties van :"ja, zo is het hier nu eenmaal bij ons, vind je dat niet leuk pech voor jou" vind ik allesbehalve uitnodigend.

    waarschijnlijk zie ik ook een ander doel in een forum. Niet zozeer om zoveel mogelijk informatie te vinden maar meer om gezellig met elkaar te praten.

    wij begrijpen elkaar in ieder geval wel!

  13. sja.. dan krijg je macht, en dan moet je daar mee kunnen omgaan niet?

    maar op mijn forum heb ik nooit zomaar uit overenthousiasme topics gesloten e.d.

    daarentegen... waar fungeert het board media nog voor, als er andere topics over onderwerpen zijn.. en ik ga niet 10-tallen pagina's terugzoeken of een topic al bestaat... topics waar men lang niet heeft gepost worden op vele fora op een apart stuk gedeponeerd.

    maar ja... logica kent men niet op alle fora...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid