Spring naar bijdragen

Amazone

Members
  • Aantal bijdragen

    187
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Amazone

  1. Ja, dat rickrollen op Fok! komt me de neus uit. Vooral van die browserverpestende rickrolls: dan moet je je browser afsluiten om ervan af te komen. Het is totaal niet grappig, maar ik ben bang dat ik zal moeten wachten tot de rage over waait.

  2. Quote:

    Ik twijfel een beetje hoe je deze opmerking bedoelt, kun je die nader uitleggen?

    Wanneer je bedoelt dat iemand met een homo geaardheid daar beter niet kan komen omdat hij niet gewenst zou zijn, dan ben ik dat wel met je eens. Op zo'n plaats kun je jezelf niet zijn en ik denk dat het juist belangrijk is in een gemeente dat je wel jezelf kan zijn.

    Ja, dat bedoel ik.

    Je hebt toch echt een bord voor je kop als je als homoseksueel naar een kerk gaat waar je veroordeeld wordt. Tenzij je voortdurend te horen wilt krijgen dat je zondig bent in de ogen van God. Lijkt me ook niet echt bevorderlijk voor je geestelijk welzijn, en dat is nog zacht uitgedrukt.

  3. Quote:

    Hallo,

    Sinds kort kom ik regelmatig in een baptistengemeente. Nu kreeg ik de vraag hoe die gemeente tegen homo's aankijkt. Ik heb daar eigenlijk geen idee van, dus vandaar dat ik het hier vraag..

    Ik sta zelf heel open voor homo's. Van mij mogen ze er zijn, mogen ze naar de kerk en mogen ze gewoon trouwen als ze dat willen. Ik ben zelf wel hetero, maar toch zou ik het fijn vinden als de gemeente ze zou respecteren.

    Dus wat vinden baptisten daarvan? En welke andere kerken zijn wel of juist helemaal niet soepel?

    Je hoeft het natuurlijk niet op alle punten eens te zijn met je kerk hè, tenzij dit item zo zwaar weegt voor jou dat je niet lid wilt zijn van een kerk die homoseksualiteit verfoeit.

  4. Als je je er niet prettig bij voelt, moet je er niet naar luisteren, zo simpel is dat.

    Ik kan me er zelf niet zo heel veel bij voorstellen, al was er zo'n tien jaar geleden ook een liedje dat ik leuk vond, maar waar ik ook bang van werd. Toen heb ik ook besluiten niet meer naar dat liedje te luisteren (dit betrof overigens 'Tha Crossroads' van Bone Thugs 'n Harmony).

  5. Quote:

    Het valt me tot nu toe nog wel mee opzich
    smile.gif
    De eerste heb ik 1,5 week over gedaan, helaas heb ik voor de tweede minder tijd.

    Hoe zijn ze jouw bevallen? Ik zelf vind ze super, al klinkt het voor anderen niet zo:

    'Het is zo'n mooi boek!'

    'Oh ja, waar gaat het over dan?'

    'Nou, over de bouw van een kathedraal enzo'

    '...'

    big-smile.gif

    Ja, als je het zo zegt, kan ik me voorstellen dat dat mensen slaapverwekkend in de oren klinkt puh2.gif.

    Het is gewoon een roman die zich afspeelt in de middeleeuwen en toevallig centreert hij zich rond de bouw van een kathedraal. Maar er gebeurt zoveel méér. Wat ik er mooi aan vind is dat het verhaal zich in beide boeken over een periode van enkele tientallen jaren afspeelt en dat je echt een glimp opvangt van het leven toen.

    Maar het is niet mijn soort boek, verder, kan niet echt aangeven waar dat aan ligt. Desondanks ga ik 'Brug naar de hemel' nog wel een keertje uitlezen smile.gif.

  6. Quote:

    Heb het boek 'Pilaren van de aarde' nu uit en ben bezig in 'Brug naar de hemel' van Ken Follet. Beide zo'n 1100 pagina's, dus ik vermaak me voorlopig prima
    knipoog_dicht.gif

    Die heb ik ook allebei staan.

    'Pilaren van de aarde' (al heet die van mij 'De kathedraal') heb ik in een paar weken uitgelezen en nu ben ik al een paar maanden nog maar halverwege 'Brug naar de hemel', maar het is zó'n dik boek. Ik word steeds afgeleid door dunnere boekjes bloos.gif.

  7. Quote:

    Op Genesis en Exodus na vond ik het maar moeilijke teksten hoor, en ook behoorlijk vreemd. Zo kan ik geen kaas maken van Hosea bijvoorbeeld.

    Ook vind ik het Nieuwe Testament belangrijker, daarvoor is Jezus immers gekomen
    smile.gif

    Misschien helpt het als je er een goed boek bij hebt waarin ingegaan wordt op de Bijbelteksten? Ik kan bijvoorbeeld 'The Old Testament' van Michael D. Coogan aanraden voor het OT en 'The New Testament' van Bart Ehrman voor het NT smile.gif. Als ik de Bijbel nog eens ga lezen, zal ik die boeken er zeker bij hebben smile.gif.

  8. Ik geloof niet in God, niet in demonen en niet in engelen en iets wat niet bestaat kan niet in mij wonen smile.gif. Of je moet engelen als een personificatie van het goede zien en demonen als een personificatie van het kwade. Als metaforen zijn ze bruikbaar, verder niet smile.gif.

    Mijn moeder zei vroeger vaak dat ze de duivel in mij zag zitten als ik boos was.

  9. Nu bezig in 'Geloven in een God die niet bestaat' van Klaas Hendrikse. Conclusie: much ado about nothing. Hierna ga ik in de Jezus biografie van Wilson beginnen ofwel in de biografie van Adolf Hitler van John Toland smile.gif.


    Samengevoegd:

    Quote:

    Maar on topic, het is gewoon stoer om Nietzsche in je boekenkast te hebben staan.
    smile.gif

    Haha, ben je er zo één?

    Ik kan mezelf wel een boekenverzamelaar noemen, zeker wat boeken over religie betreft. Heb nu een plank vol, maar wmb wordt dat ooit nog minstens een kast vol puh2.gif. Alle boeken die er echt toe doen, die wil ik hebben.

  10. Quote:

    [...]

    Dat zegt ze ook niet he?
    smile.gif

    Nee?

    Hoe vat jij dit dan op?

    Quote:
    Ik verloochen mijzelf niet, dit om effe duidelijk te maken, het is voor mij een keuze. Het was ooit eens een moeilijke keuze, maar ik ben blij dat ik de keus heb gemaakt om er mee te kappen.

    Ik geloof niet dat God iemand zo kan schapen, de wereld daar in tegen maakt de mens wel zo..

  11. Quote:

    Waar het nu vooral om gaat is lesbisch zijn.. Om MIJN visie daarop even uit te leggen;

    Ik verloochen mijzelf niet, dit om effe duidelijk te maken, het is voor mij een keuze. Het was ooit eens een moeilijke keuze, maar ik ben blij dat ik de keus heb gemaakt om er mee te kappen.

    Ik geloof niet dat God iemand zo kan schapen, de wereld daar in tegen maakt de mens wel zo..

    De wortels van het lesbisch zijn ligt bij mij in verschillende dingen, het leven, ik ga hier niet verder over uitwijden, maar ik hoop dat het duidelijk is. Omstandigheden maken de mens wie hij/zij is.

    Let op dit is mijn visie, ben je het er niet mee eens kijk eens zelf waar het begonnen is, welke omstandigheden je gemaakt heeft.. En liever niet verder uitwijken hierover
    knipoog_dicht.gif

    Voor de rest, seks is niet het belangrijkste in het leven, maar wel een belangrijk punt voor mij. Ik kan gewoon niet zonder (de rest van mijn leven) Voor mij is seks voor het huwelijk niet een optie, ik zou een huwelijk inwillen gaan zoals God het bedoeld heeft.

    Thomas je 2 punten vond ik echt goed..

    Zoals ik al eerder zij alsjeblieft geen discussie over het lesbisch zijn daar schiet ik niets mee op, en daar is al een topic voor
    knipoog_dicht.gif

    Ik wou alleen dat er nog iemand op het forum was die met ongeveer het zelfde zit..

    Liefs Lae

    Nou sorry hoor, maar je zit er echt naast dus.

    Geaardheid is geen keuze en als je dat nu niet beseft, kom je daar later in je leven nog wel achter.

    Desondanks veel succes!

  12. Hoi,

    Ik houd ook van vrouwen, maar itt jou heb ik ervoor gekozen mezelf niet te verloochenen.

    Nu ben ik niet religieus meer, dus dat helpt, maar ook toen ik dat nog wel was dacht ik: ik ben nu eenmaal zo, God heeft me zo gemaakt en er is absoluut niets mis met mij.

    Helaas ken ik talloze voorbeelden van lesbische vrouwen die met een man zijn getrouwd om aan de verwachtingen van hun omgeving te voldoen. Als je daadwerkelijk lesbisch bent, zul je diep en diep ongelukkig worden in een huwelijk met een man. Ik kan niet uit jouw tekst opmaken of jouw gevoelens voor vrouwen verder gaan dan puur lichamelijke aantrekkingskracht? Als dat wel zo is: accepteer jezelf alsjeblieft zoals je bent en ga niet onnodig een ongelukkig huwelijk in.

  13. Het scheppingsverhaal van de Grieken (deze week nog gelezen in een boekje van classicus Hein van Dolen):

    Het scheppingsverhaal van de Grieken

    Gaia, de godin van de aarde, was gevormd uit de enorme chaos die bestond voordat de geschiedenis van de wereld begon. Ze kreeg

    een kind: Uranus, de hemel. Hij bedekte haar volledig met zijn mantel vol sterren. De twee goden vormden samen het eerste

    echtpaar.

    Gaia en Uranus kregen tal van kinderen. De meeste van hen waren verschrikkelijke monsters. Sommigen hadden wel honderd armen.

    Andere kinderen bleken enorme reuzen te zijn, met ieder één oog: de Cyclopen. Uranus was bang voor deze machtige

    wezens en

    hij verstopte ze ver weg, diep in de aarde. Gaia had hier veel verdriet van, want ze hield van haar kinderen. Ze werd kwaad

    en maakte een plan om haar echtgenoot te vernietigen.

    Uiteindelijk werd Gaia moeder van verschillende goden en godinnen die geen bedreigende monsters waren. Eén van hen,

    Kronos,

    was sterk genoeg om Uranus ten val te brengen. Uit de hardste steensoort die ze kende, maakte Gaia een sikkel voor hem. Ze

    gaf het gereedschap aan haar zoon en vertelde hem wat hij moest doen.

    Kronos verschool zich in zijn moeders schaduw totdat de nacht viel en Uranus van de hemel naar de aarde afdaalde. Op het moment

    dat Uranus in slaap was gevallen, sprong Kronos op uit zijn schuilplaats en hij doodde zijn vader met één slag.

    Kronos volgde zijn vader op en werd koning van de hemel. Hij trouwde met Rhea, een aardse godin, en ze kregen vele kinderen.

    Uit goud maakte Kronos de eerste mensensoort. Deze tijd werd het Gouden Tijdperk genoemd; de mensen hoefden niet te werken,

    voelden geen pijn en waren onsterfelijk. Maar Kronos was wreed en hij was bang voor zijn kinderen. Zodra er een kind was geboren

    verslond hij het met kleren en al en probeerde er zo voor te zorgen dat zijn macht onaangetast zou blijven.

    Rhea vond dit verschrikkelijk en met behulp van Gaia, haar moeder, kreeg ze verscholen op het eiland Kreta, een zoon met de

    naam Zeus. Ze gaf haar echtgenoot een steen die gewikkeld was in babykleren. Hij verzwolg het pakketje meteen.

    Zeus groeide snel om zo de machtigste god te worden die ooit bestaan had. Toen hij volwassen geworden was, keerde hij terug

    in het gezelschap van een leger van Gaia's monsters en de rest van de goden en was vast van plan om Kronos' macht te breken.

    De oorlog was verschrikkelijk en duurde vele jaren lang. De mensen van het Gouden Tijdperk kwamen allemaal om. Zeus bevrijdde

    zijn broers en zussen en bouwde het paleis van Olympus, van waaruit hij de aarde, de mensen en de goden regeerde. Vervolgens

    trouwde hij met zijn zuster Hera en ze kregen talrijke kinderen. In het geheim had Zeus nog veel andere vrouwen en ook met

    hen kreeg hij kinderen. Al gauw was de wereld bevolkt met nieuwe goden.

    Uiteindelijk besloot Zeus een tweede mensensoort te maken om zo de mensen van Olympus te vereren. Deze nieuwe mensen werden

    gemaakt uit zilver. De zilveren mensen waren erg onverstandig en ze hadden geen respect voor de goden. Dit was het Zilveren

    Tijdperk. Tijdens deze periode was er niets heilig en ze duurde daarom niet lang. Zeus werd kwaad op de respectloze mensen

    van het Zilveren Tijdperk. Hij borg ze daarom op in de verste uithoeken van de onderwereld.

    Hij verving de zilveren mensen door een derde mensensoort, gemaakt uit brons. Het Bronzen Tijdperk was begonnen. De bronzen

    mensen waren agressief en oorlogszuchtig. Ze bestreden elkaar zo gretig dat Zeus ook hen heel snel wegstopte in de onderwereld.

    Zeus ging opnieuw aan de slag en maakte vervolgens een heleboel helden. Zij speelde een belangrijke rol in de ontelbare mythes

    in de Helleense traditie.

    Dit was het Tijdperk van de Helden en er werden talloze grote mannen en vrouwen geboren. Iedere held die doodging, kreeg een

    speciale plaats in de onderwereld, met de naam de Gezegende Eilanden. Hier was het altijd licht en mooi. De mensen die leefden

    in het Tijdperk van de Helden stierven op den duur en zij werden de voorouders van de mensen die tegenwoordig leven. De mensen

    van tegenwoordig vormen de ijzeren mensen. Zij zijn de hardste van allemaal. Mensen uit het IJzeren Tijdperk moeten hun hele

    leven lang zwoegen en lijden en op den duur gaan ze dood. Maar uiteindelijk zullen de ijzeren mensen de Olympische goden overleven.

    (bron: http://members.lycos.nl/veroveraars/photoalbum.html)

  14. Ik zal nooit boeken van uitgesproken christelijke theologen lezen.

    Verder: de Satansbijbel niet idd, maar ws lees ik Misdaad en Straf ook nooit uit. Ben al een jaar lang precies halverwege puh2.gif.

    En de boeken die in de openingspost staan:

    Mein Kampf zou ik niet lezen, denk ik, want het is waarschijnlijk een doodsaai boek (bio's over Hitler lees ik wél)

    Van de markies de Sade heb ik een ander boek gelezen (de 120 dagen van Sodom oid) en ik heb het boek van wijlen mevrouw Rost van Tonningen op mijn pc staan.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid