Spring naar bijdragen

Mystique

Members
  • Aantal bijdragen

    6.915
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Mystique

  1. Haha, ik moet toegeven dat het erg leuk is om na een jaar of 6 weer in te loggen op mijn 'oude stekje'. Ik kwam laatst foto's van mezelf en onder andere Robbert en Dagmar (de rest van de namen ben ik vergeten... :$) tegen, of in ieder geval van de meetings. Utrecht, Leiden, Arnhem, we hebben elkaar toentertijd toch heel wat gezien. En wat kan een mens veranderen in die tijd zeg, ongelofelijk!

    Credible heeft mij toentertijd de steun geboden die ik nodig had, niet zozeer Credible zelf maar wel de mensen die er lid van waren. 1 daar van spreek ik nog zeer regelmatig, weliswaar alleen via internet. Ik weet ook nog steeds veel van de Bijbel, maar ook over evolutietheorie en bijvoorbeeld de Koran versus de Bijbel.. Geweldig! Dat is kennis die ik niet zomaar meer vergeet. Daarnaast heeft Credible mij respect voor andere gelovigen mee gegeven.

    Wie weet, post ik weer eens wat vaker. Ik weet niet of er nog steeds discussies zijn zoals er waren, maar, wie weet!

  2. * Mystique kan niet tegen parfum.

    Parfumwinkels loop ik altijd met een grote boog omheen, ik krijg gewoon geen lucht meer als ik daar naar binnen stap. Maar qua eua de toilette ben ik gek op Noa van Cacharell en Waterfalls van Cindy Crawford is ook een heerlijke geur.

  3. Oké, ik weet dat ik een van de vele grote afwezige ben, maar waarom is het grote-lucht-je-hart topic er niet meer? Ga me nou niet vertellen dat we ons niet aan de ons door mods opgelegde regels hielden, alle topics liepen, we konden ons uiten, lachen met elkaar, elkaar steunen, af en toe lekker zaniken, het was een beetje het café van credible. En als de mods dat goedlopende café regels oplegden waardoor het topic niet meer zo goed liep, moeten dan de regels veranderen of moeten de mensen veranderen?

  4. Quote:

    Jezus zal ons een Ster geven na het Aardse Leven, dus een planeet.

    Openbaringen 2

    28 Ik geef hem macht, zoals mijn Vader die aan mij heeft gegeven.

    En ik zal hem ook de morgenster geven.

    Als je de rest leest, zouden de mannen (er word gepraat over hij, niet over hen of zij) de macht krijgen over alle heidenen om ze te vermoorden. Bij mijn weten is Openbaring meer dichterlijk bedoeld. (alhoewel het natuurlijk wel heel cool is om een morgenster te krijgen knipoog_dicht.gif )

    Quote:
    Jesaja 40

    26 Kijk omhoog: wie heeft dit alles geschapen?

    Hij laat het leger sterren voltallig uitrukken,

    hij roept ze bij hun naam, een voor een;

    door zijn kracht en onmetelijke grootheid

    ontbreekt er niet één.

    En... Waar staat dat wij een ster zullen krijgen precies?

    Quote:
    Lucas 14

    14 Dan zult u gelukkig zijn, zij kunnen voor u dan wel niets terugdoen,

    maar u zult ervoor beloond worden bij de opstanding van de rechtvaardigen.’

    En... Ook hier zie ik niets staan over een ster, sterker nog, het gaat over het liefhebben van je naasten, niet over sterren.


    Samengevoegd:

    Quote:

    Zo snel mogelijk vernietigen.

    Wie, jou?

  5. Ik vind het wel grappig om op die website te lezen dat ze verwachten dat het 'buitenaards leven' in ieder geval ooit contact met ons zal zoeken. Ik denk dat het er misschien wel is, en dat als het daadwerkelijk intelligent leven is, het zo ontzettend ver bij ons vandaan is dat de aarde al 'vernieuwd' (terugkomst van Jezus) is voordat ze ook maar de kans krijgen om contact met ons te zoeken. En is dat niet het geval, dan brand de zon wel op en zijn zij net zo dood als ons.

    En hoeveel mediums blaten niet onware informatie en voorspellingen de wereld in met als enig gevolg een beetje kritiek? Mensen die in mediums geloven, blijven er toch wel in geloven, al zouden alle bewijzen tegen dat medium zijn. Dus, schapen zal ze toch wel houden.

  6. Zge, het kan aan mij liggen, maar bedoelde de priester dit niet gewoon sarcastisch, dus als grapje?

    Bovendien is het vrij logisch dat iedereen in de Bijbel bijna alleen alcohol dronk. Het was het enige wat enigzins veilig was om te drinken.

  7. Die heerlijk bezwete borsten, de ruwe beharing, de semi-stoere en koele uitdrukking op hun gezicht.. *zwijmelt*

    Nee, geintje. Ik denk wel dat dat het is, maar ik val net buiten de boot. Op die blond elf uit LOTR na, die vind ik wel leuk, maar IRL vind ik hem oerlelijk.

  8. Oh neeh, ik ga niet naar querelle. Dat is een kroeg voor 16 jarige emo's, foute muziek en veel te vol. En ik ken teveel mensen daar. Ik voel me daar echt niet comfi bloos.gif

    Alphen kan ook leuk zijn maar ik denk dat er meer animo is voor Leiden. (Alphen is gewoon leuker en dan kan ik gewoon koken voor iedereen widegrin.gif )

  9. Oh jah, dat heb je ook nog nodig... We kunnen ook wel met z'n allen naar mij treinen maar dat is ook niet echt praktisch denk widegrin.gif

    @WS, misschien is mijn idee leuk voor de lunch, kunnen we wat goedkoop fastfood halen bij de mac en dan wat gaan drinken in een restaurant?

    Ik bedenk me nu net dat je nergens meer mag roken. Dat is wel jammer nosmile.gif

  10. Quote:

    Ja dat weet ik, maar dan moet je ook maar even een mooie route zien te bedenken, die niet te kort is, maar waar je ook weer niet te lang over doet. Er is een wandelroute door de binnenstad, maar volgens mijn moeder duurt die minstens twee uur, en toen had zij hem nog niet eens afgemaakt. Dat vind ik wel een beetje lang.

    Waarom niet met de bus naar de botanische tuin in Leiden? De entree is euro.png5,- en ik vond het mooi, de laatste keer dat ik er was. Dan kunnen we terug lopen/bussen en eventueel op het grasveld voor het LUMC iets eten ofzo? Er zijn ook talloze goede restaurants en pizzeria's op loopafstand van het station.

  11. Quote:

    Anyway, ik zet er de nodige vraagtekens bij. Ik keur in zijn algemeenheid seks voor het huwelijk niet per se af, als ik eenmaal zo is dat ik het echt in iemand zie zitten is de kans groot dat ik dat ook doe. Maar dan moet het wel goed zijn. Wel zou ik het beter vinden om te wachten tot na het huwelijk. Dan wacht je voor God, dat is lovenswaardig en ik geloof dat ook de Vader dat zal waarderen.

    Persoonlijk zie ik seks voor het huwelijk als het huwelijk. Dat betekend niet dat ik niet ga trouwen, dat wil ik wel zeker en ook met mijn huidige vriend. Nergens in de Bijbel staat dat je eerst een feest moet geven en dan pas seks mag hebben. Wel staat er in de Bijbel dat je, als je seks hebt gehad met de een, niet meer naar een ander mag gaan, mits... (plat gezegd)

    Snapt u mijn punt? (Heb nogal koppijn dus ben wat warrig.)

  12. Quote:

    [...]Ik koop altijd Fair Trade koffie, zodat mensen in Afrika genoeg geld verdienen om zelf eten te kopen, telt dat ook? Ik geef toe, ik ben geen groot weldoener. Ik heb het even uitgerekend: van mijn inkomsten (arbeidsongeschiktheidsuitkering) ging 2% op aan giften, hetzelfde percentage wat de Nederlandse overheid uitgeeft aan ontwikkelingssamenwerking. Een druppel op de gloeiende plaat wellicht, maar ik ben dan ook geen god. Maar wat doet jouw God aan dat kind in Afrika, Mystique?

    Geen flauw idee. Ik weet wel dat er een hoop christenen in Afrika zijn die heel veel steun aan het geloof hebben.

    Quote:
    [...] En je schrijft dat de evolutietheorie een geloof is. Sorry, maar ik vind zulke stellingen te dom om op te antwoorden. Ik blij dat De Atheïst de moeite nam om te onderbouwen waarom evolutietheorie geen geloof is, ik heb daar geen zin in. Ik wordt er zo doodmoe van als ik op fora discussies lees, waarin christenen betogen dat de evolutietheorie een geloof is, of niet bewezen, of op andere wijze ettelijke tonnen aan fossiel bewijsmateriaal en van elkaar onafhankelijke dateringen over hun schouder werpen.

    Ik heb nooit gezegd dat de volledige evolutietheorie niet te bewijzen is, dat er geen bewijzen zijn of dat alle bewijzen aannames zijn. Vind het jammer dat je dat wel leest.

    Quote:
    [...] Ik ben inderdaad blij dat ik geen marionet van God ben. Veel kwaad komt inderdaad voort uit vrije keuzen van mensen. Maar hoe zit dat met die 600.000 tsunami-slachtoffers, de tienduizenden doden vorige week door de orkaan in Birma en door de aardbeving in China? Dat lijkt mij geen gevolg van onze vrije wil toch? Het zijn natuurkrachten en volgens jou heeft God de aarde geschapen. Dan heeft
    hij
    toch de boel zo gemaakt, dat onderzeese aardbevingen tsunami's veroorzaken en orkanen en aardbevingen verwoestende krachten zijn?

    Jij, als iemand die in de ET geloofd, geloof jij dan ook in survival of the fittest? Die tsunamis, aardbevingen, orkanen etc. zijn nodig om de balans in de wereld te houden. Van alles. Heel precies weet ik niet hoe het werkt maar ik herinner me een artikel dat de balans op aarde in stand word gehouden door dat soort natuurgeweld. Waarom zou God alle mensen van lijden moeten ontzien en ze maar een veilig en beschermd leventje geven?

    Quote:
    En tot slot: kwaad en goed
    zijn
    niet, het zijn
    oordelen
    over dingen en gebeurtenissen. Als ik zeg "kwaad bestaat" dan bedoel ik daarmee, dat er dingen gebeuren, die ik als kwaad (veroorzakend van lijden) beoordeel: tsunami's (natuurlijk kwaad) of oorlogen (moreel kwaad) bijvoorbeeld.

    Hierover verschilt dan onze mening.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid