Spring naar bijdragen

markvand

Members
  • Aantal bijdragen

    1.298
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door markvand

  1. Gek zeg jongens. Ik hoor hier nou telkens dat de VS zoiets nooit zou doen, maar wat kom ik hier nu tegen, een plan van Cheney om het te laten lijken dat Iran de VS aanviel door Amerikaanse soldaten te verkleden als Iraniërs en ze te beschieten om zo een oorlog met Iran te ontketenen: link

    Als Cheney het met Iran wou doen, waarom zouden ze het dan niet met Afghanistan gedaan hebben? Overigens, ze hadden ook een soortgelijk plan met Irak: link

    Wie durft er nu nog te beweren dat de VS zoiets niet zouden doen om een land binnen te kunnen vallen?

  2. Quote:

    Overigens, waarom al dat gedoe met vliegtuigkapingen als een stel bomaanslagen net zo makkelijk was geweest?

    Angst. Twee bommen onderaan de torens hadden ze vele makkelijker neergehaald, maar dat was het doel niet. Om het land in een politiestaat te veranderen en 2 landen binnen te kunnen vallen moest de bevolking angst ingeboezemd worden. Daarom de aanslagen. Eerst 's ochtends een mysterieuze brand in het WTC, met berichten dat er een vliegtuig ingevlogen was. Vervolgens live op televisie zien miljoenen mensen hoe het 2e vliegtuig het WTC in gevlogen wordt en er dus een aanval is. Om de chaos compleet te maken vliegt er nog een vliegtuig het Pentagon in ook. Iedereen heeft ondertussen de televisie aan. Vervolgens gebeurd er iets wat niemand voor mogelijk had gehouden, de 1e toren stort in, live op televisie, met gillende menigtes op de achtergrond te horen. Een horrorfilm zoals je hem niet zou kunnen maken met slechts een stel explosieven. De beelden zouden niet half zo schrikwekkend zijn met een stel bomaanslagen. Wie heeft er een trauma opgelopen van de bomaanslagen in Londen of Madrid? Alleen de directe betrokkenen. Maar van de aanslagen van 11 september hebben miljoenen mensen een trauma overgehouden, sindsdien dankbaar dat de overheid hun telefoon aftapt en in hun vuilnis kijkt.

  3. Quote:

    Verder de informatie die bijeen is gesprokkeld:

    (CBS) Two of the Sept. 11 hijackers who lived in San Diego in 2000 rented a room from a man who reportedly worked as an undercover FBI informant, highlighting the lack of cooperation by the nation's law enforcement and intelligence agencies.

    Het nieuwsbericht heeft als uiteindelijke boodschap niet dat er een complot was en de overheid er bij in zat, maar dat veiligheidsdiensten niet op elkaar afgestemd waren en er miscommunicatie plaatsvond.

    Nou en? Het is duidelijk dat de vliegtuigkapers samenwoonden met de FBI. Ik zie nu niet in wat je argument is.

    Quote:

    SAN DIEGO - An Egyptian-born financial analyst who prosecutors said may have had prior knowledge of the Sept. 11 attacks agreed Tuesday to be returned to New York to face charges of using confidential FBI information to manipulate stock prices.

    En het komt nooit voor dat mensen informatie hebben over dingen die te gebeuren staan en daar eigen winst uit willen slaan? Hoe ongeloofwaardig is het dat individuele informanten en mensen in het midden-oosten informatie hadden over aanslagen; elke dag nu en ook voor 11 sept was dat het geval. Het artikel gaat er nu juist over dat deze informatie niet gedeeld is met hogerop; de top wist er dus niets vanaf. Bovendien is het een 'verdachte'.

    Volgens mij vergeet je hier iets. Hoe kwamen deze FBI agenten aan die informatie? Hij haalde deze informatie uit de database van de FBI:

    Quote:

    He is accused of bribing an FBI agent to give him secrets from federal criminal databases and then using the information to make money in the stock market. A current and a former FBI agent were among four others charged in the conspiracy.

    Deze informatie deed dus de rondte binnen de FBI, dit is ook hoe deze twee agenten er aan kwamen.

    Quote:

    ALEXANDRIA, Va. - The FBI agent who arrested Zacarias Moussaoui in August 2001 testified Monday he spent almost four weeks trying to warn U.S. officials about the radical Islamic student pilot but "criminal negligence" by superiors in Washington thwarted a chance to stop the 9/11 attacks.

    Weer geen uitzondering; uit de duizenden tips die er per dag zijn voor aanslagen is het niet heel erg verwonderlijk dat dergelijke tips niet nagevolg worden, wellicht was het 'bewijs' niet doorslaggevend. Achteraf gezien is het makkelijk praten, logisch nu dat we zoiemand als verdachte zien; maar niet iedereen had een dergelijke catastrofale aanslag voor mogelijk gehouden voor 11 sept.

    Ja, maar het wordt gekker als vrijwel iedereen die je probeert te waarschuwen over deze informatie er niks mee doet: link

    En als een interview met zijn huisgenoot aangeeft dat hij gewelddadige ideeën aanhing:

    link

    Waarom wordt er dan geen huiszoekingsbevel gegeven, ook al werd hij wel al vastgehouden?

    Quote:

    PALAST:

    Newsnight has uncovered a long history of shadowy connections between the State Department, the CIA and the Saudis. The former head of the American visa bureau in Jeddah is Michael Springman.

    Niet echt een openbaring; ook de familie Bin Laden bestaat uit belangrijke oliesjeiken en zakenmannen, bovendien heeft de VS al langer vreemde zakenbanden met Saoudi Arabië.

    Je leest niet ver genoeg. nosmile.gif

    Lees eens iets verder:

    Quote:

    In Saudi Arabia I was repeatedly ordered by high level State Dept officials to issue visas to unqualified applicants. These were, essentially, people who had no ties either to Saudi Arabia or to their own country. I complained bitterly at the time there. I returned to the US, I complained to the State Dept here, to the General Accounting Office, to the Bureau of Diplomatic Security and to the Inspector General's office. I was met with silence.

    En:

    Quote:

    What I was protesting was, in reality, an effort to bring recruits, rounded up by Osama Bin Laden, to the US for terrorist training by the CIA. They would then be returned to Afghanistan to fight against the then-Soviets.

    Ik hoop dat dit nu ook eindelijk eens die claim van tafel veegt dat "als er een complot was (hoezo een complot, of het nou een stel lui in een grot of in het Pentagon waren, het is hoe dan ook een complot geweest) dan zou er wel iemand naar buiten komen ermee."

    Quote:

    Wolfowitz chilling speech

    En hoeveel speeches gingen niet over dergelijke aanvallen? Het is heel makkelijk om van de honderden speeches die op dergelijke gelegenheden in voorgaande maanden gegeven zijn er eentje uit te pikken die een dergelijk onderwerp heeft; achteraf lijkt het dan geen toeval te zijn.. maar de kans is vrij groot.

    Met alle respect, je weet niet waar je het over hebt tot je de PNAC documenten erbij pakt. Hierin beschrijven de Neo-conservatieven hoe ze het midden oosten over willen nemen, permanente basissen willen bouwen om van hieruit macht te projecteren op de buurlanden *kuch*Iran*kuch*, het defensie budget aanzienlijk verhogen willen, en dat voor dit alles een nieuwe Pearl Harbor nodig is. Dan bekijk je die speech opeens in een heel ander daglicht.

    Quote:

    U.S. sought attack on al-Qaida

    Joh, de VS was onder leiding van Clinton en Bush Sr. al bezig met deze groepering; het feit dat ze voorbereidingen troffen om actie te ondernemen (of in ieder geval de plannen) zegt misschien ook iets over de reden voor de aanslag? Als een terroristische groepering weet dat ze binnenkort aangevallen kunnen worden door het land dat ze haten, is dat dan juist niet de olie op het vuur voor een dergelijke aanslag?

    Lijkt me niet verstandig. Als de boemannen van Al Qaeda toen niet het WTC opgeblazen hadden, hoe hadden de Verenigde Staten dan binnen kunnen vallen? De publieke opinie zou dat niet toe laten, vooral aangezien Bush tijdens zijn campagne zei dat hij niet aan "Nation Building" doen zou. Vandaar dus ook dat de PNAC documenten zeiden dat voor al deze plannen een nieuwe Pearl Harbor nodig zou zijn om ze op korte termijn uit te kunnen voeren.

    Quote:

    Newsweek: Pentagon Generals Cancel

    Travel Plans One Day Before 9/11/01

    Weetje wat? Elke maand gebeurd dit met honderden mensen die daar werken; het is een van de grootste gebouwen ter wereld; er werken 26.000 mensen.. ja? 26.000 mensen.. hoe groot is de kans dat er dan in de periode voor de ramp personeel hun vluchtplannen wijzigden? Hun vakantie veranderden? Plotseling vrije dagen opnamen? Als 50 mensen dit deden is dat al opmerkelijk.. 100 zelfs.. maar op een totaal van 26.000 vind ik dit niet zo heel erg veelzeggen.d

    Leuk verzonnen, maar als je iets verder had gelezen had je ontdekt dat het vanwege "security concerns" was. Verder waren er dus nog meer mensen die waarschuwingen kregen om niet te vliegen, waaronder Willie Brown: link

    Quote:

    Oefeningen die zorgden dat de hele oostkust onverdedigd was en in werkelijkheid gekaapte vliegtuigen aangezien werden voor deel van de oefening:

    Het perfecte tijdstip voor een aanslag nietwaar?
    clown.gif

    Inderdaad. De vraag is alleen, wie wisten er van die oefeningen af. Cheney? Hij had de leiding over de luchtverdediging toen, tot 3 maanden na de aanslagen. Hoe moesten de boemannen onder leiding van bin Laden de holbewoner weten wanneer deze oefeningen plaats zouden vinden? Ze spraken gebrekkig Engels:

    link

    Bovendien, in New York was op dat moment een oefening van de hulpdiensten, waaronder FEMA, waardoor er duizenden mensen meer waren, en de apparatuur al gereed was. Misschien niet geheel het ideale moment op een aanslag te plegen als je zo veel mogelijk dood en verderf zaaien wilt, je vliegt twee vliegtuigen het WTC in, terwijl de hulpdiensten er in staat van paraatheid bij staan te kijken. Bovendien was er ook een verkiezing die dag, waardoor er duizenden mensen te laat op hun werk kwamen:

    link

    Ik zou eerder aannemen dat die 19 halve zolen van die verkiezing af zouden weten als van allerlei oefeningen die rond die tijd aan de gang waren. Wie zou er nou wel belang bij hebben aanslagen te plegen op juist die tijd, en wie zou er nou wel van afweten wat er allemaal aan de gang was? Cheney zou er van afweten, en mensen binnen de overheidsinstellingen in kwestie.

    Verder zou het natuurlijk handig zijn als de hulpdiensten er vlakbij waren en extra personeel gereed hadden, je kan meteen de touwtjes in handen nemen, de zooi zo snel mogelijk opruimen, en Wal Street weer open gooien, zelfs al was de lucht levensgevaarlijk (maakt niet uit natuurlijk, Wal Street is belangrijker).

  4. Quote:

    Tja... Het blijft verwonderlijk hoeveel mensen blijken te geloven dat een overheid in staat is om zo'n gigantisch complot tot in de puntjes perfect te organiseren. Een complot waarbij duizenden werknemers betrokken moeten zijn, die allemaal tot op de dag van vandaag perfect hun mond houden. De mens heeft dan ineens een bovennatuurlijke gave of zo, een gave die ze anders nooit weet te hanteren.

    Als het om andere zaken gaat, dan lekt er van alles, raakt men documenten kwijt en verloopt de organisatie maar moeizaam en zeker niet zonder de nodige fouten, vertragingen en de meest creatieve tegenwerkingen. Ook andere organisaties hebben maar moeite met het gladjes plannen en organiseren, of met het zorgvuldig geheim houden van dingen die geheim gehouden zouden moeten worden.

    Als ik alleen al kijk naar relatief kleine organisaties als het UVW, de IB-Groep, alle scholen die ik bezocht heb en natuurlijk de NS, dan kan ik werkelijk waar niet geloven dat een menselijke organisatie ineens in staat is om zo feilloos zo'n gigantisch en supergeheim complot te plannen en tot op de dag van vandaag geheim te houden. Geloven in zo'n complot is de mens wel héél erg goddelijke kwaliteiten toedichten, denk ik zo.

    Je maakt hier een aantal fouten.

    Ten eerste beweer je dat de operatie perfect uitgevoerd is. Dat klopt niet. Er was een vliegtuig wat pas later "neerstortte", ook al was NORAD al ongeveer een half uur op de hoogte van wat er met dit vliegtuig gebeurd was. Verder was er WTC 7, een gebouw waar geen vliegtuig in gevlogen was, maar wat later op de middag opeens instortte.

    Verder waren er de miljoenen euro's die het WTC uitgewerkt werden via de computers, tijdens en net voor de aanslagen. Er werd aangenomen dat het bewijsmateriaal wel vernietigd zou worden tijdens het instorten van de torens: link

    Dat gebeurde dus niet, dus dat ging ook al mis. Nu is er dus een lastig probleem, hoe kan Al Qaeda zoveel geld uit het WTC verstuurd hebben? Hadden ze miljoenen dollars die ze om een of andere reden het WTC uit moesten werken? Zoals je ziet zijn er een aantal behoorlijke fouten gemaakt.

    Dan zijn er nog een hoop mensen die zich versproken hebben en dingen prijsgegeven hebben die niet naar buiten hadden moeten komen, maar daar zal ik voorlopig nog geen tijd aan besteden. Verder beweer je nog dat iedereen zijn mond dichtgehouden heeft en er duizenden mensen bij betrokken zouden moeten zijn. Weer twee claims die ik al meerdere malen gehoord heb, maar waar ik eigenlijk ook de logica niet van in zie.

    Als bin Laden 4 vliegtuigen kaapt en er 3 gebouwen mee sloopt en een beschadigt dan heeft hij hier 19 kapers voor nodig, maar als de regering het zou doen zouden er duizenden mensen voor nodig zijn die allemaal hun mond wel voorbij zouden praten.

    Cheney had opeens een paar maanden voor de aanslagen de controle genomen over Amerika's luchtverdedigingssysteem. Dit is vrijwel allemaal ook naar buiten gekomen. Dan waren er de mensen die de vliegtuigkapers het land binnen lieten en getraind hebben. Dit is allemaal ook naar buiten gekomen, dus het idee dat iedereen zijn mond hield klopt al niet. Dan was er het bedrijf dat het WTC beveiliging moest, dit werd in 1e instantie geleid door een broer van Bush, dus erg gek dat hier niemand iets over zegt vind ik het niet.

    Alhoewel, er waren wel mensen die openlijk aan de pers vertelden dat een paar dagen voor de aanslagen de honden die naar bommen moesten speuren weggehaald werden en er opeens dagenlang geen stroom was in bepaalde delen van het WTC, dus zelfs al hadden de broer van Bush en zijn collega's hier de touwtjes in handen is er alsnog een hoop uitgelekt.

    Hoeveel meer mensen zouden er nog bij betrokken moeten zijn? En van hoeveel mensen zou je verwachten dat ze naar buiten kwamen met hun kennis. Ik vind eerlijk gezegd dat er nog meer naar buiten is gekomen dan je zou verwachten. De Bush clan heeft de aanslagen gepleegd, en ze hebben nog vrij slecht werk geleverd ook.

  5. Quote:

    Ik trek de 'zekerheid' waarmee je post in twijfel aangezien jij nogal selectief bent in het selecteren en vertrouwen van bronnen. Je pint je voor de volle 100% vast op bronnen waarin jouw mening bevestigd wordt en het maakt dan niet uit of de werkelijke bron bekend is (wat bij minstens 4 van de door jouw gegeven bronnen absoluut niet zo is).

    Het enige dat je gewoonweg hebt gedaan is nieuws selecteren dat jouw mening onderbouwt en die rangschikken in een post; ik zeg daarmee niet dat het erg is want iedereen is tot op zekere hoogte onderhevig aan 'confirmation bias', maar verwacht niet dat iedereen klakkeloos de informatie voor waar aanneemt die jij aan tafel brengt.

    Er is ongetwijfeld veel onduidelijkheid rondom 11 september, maar voor jij en ik is er geen enkele manier om aan originele informatie te komen, alles wat we er over lezen is gekleurd; of we het nu uit de linker of rechter hoek halen, op geen enkele manier kunnen jij en ik nog spreken van betrouwbaarheid. Per definitie blijft het op die manier speculatie, zelfs voor de 'journalisten' die er serieus mee bezig zijn geweest en professionele middelen tot hun beschikking hadden.

    Wat verwacht je nu eigenlijk in een topic als dit? Jij brengt bepaalde bronnen met je mee, wij hebben dan weer bronnen die dat tegenspreken, jij prikt daar weer gaten in, anderen prikken vervolgens weer gaten in jouw argumentatie? Op die manier begint het bijna een beetje te lijken op de langdradige (doch amusante) discussies over religiositeit die op dit forum plaats vinden.

    Dus; wat is nu je uiteindelijke doel?

    Het uiteindelijke doel is zoveel mogelijk mensen ervan te overtuigen dat elementen van de Amerikaanse regering de aanslagen gepleegd hebben. Zo simpel is het.

    Maargoed, om nog eens terug te komen op die nieuwsberichten. Zelfs als de helft van de nieuwsberichten niet klopt, dan nog kun je vaststellen dat elementen van de Amerikaanse regering mede verantwoordelijk zijn voor de aanslagen van Elf September. De hoeveelheid bewijs is namelijk overweldigend, ik heb slecht een deel genoemd omdat we anders uren bezig zijn.

    Er zijn nog veel meer politici dan slecht wat mensen op het Pentagon die waarschuwingen kregen niet te vliegen. Rudy Giuliani vertelde dat hij een waarschuwing kreeg dat het WTC in zou storten. Het vliegtuig dat het Pentagon raakte maakte een omweg, om vervolgens in het enige deel van het Pentagon te vliegen dat onlangs versterkt was, en waar vrijwel niemand aanwezig was vanwege de verbouwing.

    Er zijn nog veel meer voorbeelden van handel met voorkennis, waarvan een aantal ook weer naar de veiligheidsinstanties terugleiden. Creditcard transacties van meer dan honderd miljoen in totaal, een veelvoud van wat er normaal gesproken verhandeld zou worden, in de uren voor de aanslagen op het WTC. Er was een oefening waardoor er personeel al van tevoren in New York was om te helpen bij de reactie op de crisissituatie.

    Larry Silverstein had het gebouw opgekocht een paar maanden voor de aanslagen, voor het eerst in de geschiedenis van het gebouw dat het geprivatiseerd werd, om vervolgens een verzekering tegen terrorisme af te sluiten en miljarden binnen te halen, en via een rechtszaak dit bedrag nog te verdubbelen ook.

    Slechts dagen van tevoren werden er allerlei islamitische websites neergehaald door de FBI. Een Pakistaanse diplomaat vertelde dat al voor de aanslagen de VS hem vertelde dat ze Afghanistan binnen wouden vallen. Indiase media berichtte voor de aanslagen al dat de VS een anti-Taliban coalitie oprichtte. Al het vernietigde en niet vrijgegeven bewijsmateriaal.

    Bin Laden die in eerste instantie ontkende verantwoordelijk te zijn voor de aanslagen, tot de VS een videotape van hem vonden toevallig ergens in Afghanistan waarin hij opeens was aangekomen, een ander gezicht en andere neus had, en de namen van de kapers verkeerd uitsprak. Waarom zou je ontkennen voor een terroristische aanslag verantwoordelijk te zijn als je doel is de Amerikaanse bevolking angst in te boezemen?

    Vliegtuigen die 8 minuten verwijderd waren van de gekaapte vliegtuigen maar niet gewaarschuwd werden en (ja, alweer) een oefening deden. FBI agenten die verteld werden nadat Bush aan de macht kwam om zich niet met de Saudische koninklijke familie bezig te houden en ook niet met leden van de bin Laden familie, families allebei bevriend met de Bush familie, ook al werden enkele leden van de bin Laden familie verdacht van het financieel steunen van terroristische organisaties.

  6. Quote:

    [...]

    Dus jij vertrouwt er op dat hun informatie klopt? Bovendien quote je media waarvan waarschijnlijk slechts een klein percentage van de totale berichtgeving over 11 september er serieuze vraagtekens bij zet, bovendien wordt er in de artikelen enkel gesproken van 'external sources'.. niet echt waterdichte berichtgeving nietwaar?

    De vraag is dus of jij vertrouwd op media die via onbekende bronnen bepaalde informatie hebben gekregen; of dat jij zelf op onderzoek bent uit gegaan. Als het enkel het eerste is dan is het niet zo moeilijk vraagtekens te zetten bij ook weer die bronnen.

    Dus als ik het goed begrijp trek je iedere bron die ik noem die het officiële verhaal tegenspreekt in twijfel, ongeacht het feit dat als je gaat zoeken je zult zien dat deze verhalen door meerdere nieuwsberichten uit de reguliere media bevestigd worden? Dan heeft het weinig zin hierover nog te discussiëren.

  7. Speciaal voor Machiavelli, hier de bronnen:

    Kapers die samenwoonden met FBI agenten: link

    FBI agenten die voorkennis over de aanslagen weggaven die gebruikt werd voor handel op de aandelenmarkt met voorkennis: link

    FBI agenten die hun werkgevers waarschuwden over de kapers en een huiszoekingsbevel vroegen maar er geen kregen: link

    Kapers die hun paspoort kregen in consulaten die gerund werden door de CIA, maar niet aan de normale eisen voldeden: link (Zoek tot je Springman tegenkomt) link (informatie over de Kapers die hun pasporten hier kregen, volg de links naar het officiële onderzoek naar 11/9 als je het niet gelooft)

    Wolfowitz die een paar maanden voor de aanslagen speeches ging houden over Pearl Harbour en oorlogen dankzij verassingen en zelfs een document schreef over hoe ze voor hun plannen om het Midden Oosten over te nemen een nieuwe Pearl Harbour nodig zouden hebben:

    Video van de speech:

    link

    De documenten kun je makkelijk zelf vinden als je "A New Pearl Harbor" in Google typt, de documenten stonden op hun eigen website maar een paar maanden terug is de website onbereikbaar geworden.

    De oorlogsplannen die al klaar lagen 2 dagen voor de aanslagen:

    link

    Niet zeggen dat dit slechts plannen waren voor een hypothetische situatie, als je goed het volledige artikel leest zie je dat er duidelijk staat dat dit plannen waren die daadwerkelijk uitgevoerd moesten gaan worden.

    Topambtenaren die voor het Pentagon werkten en een paar dagen van tevoren besloten te stoppen met vliegen:

    link Geloof je het niet? Niet beweren dat het artikel nep is voor je het van de website zelf gekocht hebt.

    Oefeningen die zorgden dat de hele oostkust onverdedigd was en in werkelijkheid gekaapte vliegtuigen aangezien werden voor deel van de oefening:

    link

    Over dit onderwerp zou ik zo een dozijn links naar nieuwsberichten op kunnen zoeken over iedere individuele oefening, maar voorlopig zal dit voldoende zijn neem ik aan.

    Als jullie alle bronnen gelezen hebben wordt het tijd om eens op te houden met die onnozele rollenspelletjes als "liberaal" of "christen democraat" of "sociaal democraat" en je te interesseren in de echte problemen in plaats van te zeuren over homohuwelijken, rook verboden, vissenkom verboden en dat soort dingen die bedoeld zijn als bezigheidstherapie.


    Samengevoegd:

    Quote:

    Als de regering geen manier kon bedenken om massavernietigingswapens in Irak te verstoppen om zo gezichtsverlies te voorkomen, dan betwijfel ik of ze in staat was om nine eleven te organiseren.

    (Drew Curtis)

    Ik vind dit nou niet echt een goed argument. Toen Duitsland Polen binnenviel in 1939 gebruikte het land operatie Himmler als casus belli. Maar toen Duitsland Nederland binnenviel was er geen valse vlag operatie. Betekend dit nu dat Operatie Himmler nooit gebeurd is, maar Polen echt Duitsland aanviel?


    Samengevoegd:

    Quote:

    De bronnen die hij vervolgens zal geven zeggen enkel dat er mensen zijn die de moeite hebben genomen dergelijke claims op internet te zetten; niets over het waarheidsgehalte ervan.

    Leuk om te zien dat je jezelf alvast indekt. Maar wat je hier zegt is niet echt relevant aangezien iedere bron die ik genoemd heb direct uit de reguliere Amerikaanse media komt.

  8. Quote:

    Er zal nog altijd bewijs moeten komen.

    Zoals kapers die samenwoonden met FBI agenten? Of FBI agenten die voorkennis over de aanslagen weggaven die gebruikt werd voor handel op de aandelenmarkt met voorkennis? Of FBI agenten die hun werkgevers waarschuwden over de kapers en uitvoeringsbevelen vroegen maar deze niet kregen? Of kapers die hun paspoort kregen in consulaten die gerund werden door de CIA, maar niet aan de normale eisen voldeden? Of Wolfowitz die een paar maanden voor de aanslagen speeches ging houden over Pearl Harbour en oorlogen dankzij verassingen en zelfs een document schreef over hoe ze voor hun plannen om het Midden Oosten over te nemen een nieuwe Pearl Harbour nodig zouden hebben? Of de oorlogsplannen die al klaar lagen 2 dagen voor de aanslagen? Of topambtenaren die voor het Pentagon werkten en een paar dagen van tevoren besloten te stoppen met vliegen? Of oefeningen die zorgden dat de hele oostkust onverdedigd was en in werkelijkheid gekaapte vliegtuigen aangezien werden voor deel van de oefening?

  9. Quote:

    [...]

    Ooow your one of those people
    puh2.gif

    Een conspirasie nut...iemand die allemaal achterlijke theorieen gelooft...aha

    vandaar.

    Laat ik hier nog eens op terugkomen. Het is onlangs namelijk uitgekomen dat het Amerikaanse leger dodelijk zenuwgas uittesten wou op Australische soldaten. Dat zeg niet ik, maar de Australische versie van ABC news, een van de grootste mediaconglomeraten van de VS. Het heeft 40 jaar geduurd voor dit naar buiten kwam, Joost mag het weten wat er nu aan de gang is. link

    Dit soort experimenten gebeurden ook binnen de Verenigde Staten zelf. Lees dit artikel maar eens:

    link

    Geloof je het niet? Kan ik me best voorstellen, het is schokkend als je hoort dat zwangere Amerikaanse vrouwen radioactieve stoffen werden toegediend in 1969 en verteld werden dat deze gewoon deel uitmaakte van hun medicijnen. In dat geval kun je hier een verslag van het onderzoek lezen, waarin beschreven wordt hoe de kinderen die geboren werden van deze vrouwen gevolgd werden, om te kijken of ze misschien meer gevallen van kanker zouden krijgen dan je verwachten zou vergeleken met de rest van de bevolking: link

    En raad eens, 2 van de kinderen kregen een sarcoom, en een kreeg leukemie. Maarja, het is natuurlijk ongelofelijk dat mensen zouden kunnen geloven dat een regering zijn eigen mensen vermoord. Dat zouden ze nooit doen. Laat staan de Amerikaanse regering.

  10. Quote:

    ik ben niet oneerlijk geweest in dit topic.

    Misschien is oneerlijk niet het meest toepasselijke woord. Toen ik dit topic voor het eerst opende dacht ik dat dit als een soort grap bedoeld is en ik hem simpelweg niet snap. Neem nou bijvoorbeeld dat argument van de oprakende oliebronnen, was dat serieus bedoeld? En hoe zit het met dat idee dat natuurrampen een straf van God zijn? Of het nou serieus bedoeld is of niet, het is op zijn minst smakeloos te noemen dat je dat er tussen zet. Als je je dat serieus afvraagt zou je misschien eens moeten kijken naar de ouders die na de Tsunami van 2004 in een rij met rottende lijken hun kinderen konden identificeren. Dan verandert de vraag van "Zijn dit soort natuurrampen een straf van God?" in "Hoe kan het dat God hier niet ingrijpt?".

  11. Quote:

    Wat een onzintopic weer, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar goed, ik had reeds al een slotje aangevraagd omdat ik dit soort reacties wel verwacht had. Aangezien mijn wens niet gehonereerd werdt zal ik nog wel even op deze reactie ingaan. Daarna zal ik dit topic links laten liggen. Wat jij overigens ook had kunnen doen.

    Om aan te tonen dat het topic onzin is haal je wat statistiek aan. Schijnbaar heb je enkel de topictitel gelezen, anders was je tot de ontdekking gekomen dat er voor de islam een aantal punten zijn die op termijn tegen ze zou kunnen werken. Daarbij zijn zowel interne als externe factoren genoemd.

    Goed om te zien dat je het topic wilt sluiten. Eerlijk gezegt denk ik nameljk niet dat er veel goeds uit een topic kan komen met een titel die de ondergang van een bepaald geloof voorspeld. Je zal er namelijk vooral een hoop mensen mee kwetsen. Je hoeft heus niet iedere Moslim op de hoek van de straat te knuffelen, maar ik denk dat je als Christen zijnde toch liever mensen niet kwetst. Het had al geholpen bijvoorbeeld als je als titel koos, "de toekomst van de Islam" in plaats van "De ondergang van de Islam". Als je je niet voor kunt stellen dat dit mensen kwetst moet je je indenken dat iemand hier een topic zou maken over je familie en zou voorspellen dat deze uit zal sterven. Vervolgens komt diegene met wat feiten aanzetten over irrelevante financiele problemen van familieleden en een paar zwarte schapen in de familie die je geregeld in verlegenheid brengen.

    Overigens zie ik de logica er niet van in dat het opraken van de oliebronnen op wat voor manier dan ook bij zou dragen aan het einde van de Islam. Als de oliebronnen opraken zou het voor finaniciele problemen kunnen zorgen, maar waarom zou dat het einde van de Islam moeten betekenen? Religie, of het nou het Jodendom is, het Christendom is, de Islam, of wat voor religie dan ook gedijt juist beter onder armoede, dat kan niemand ontkennen.

    Quote:

    Klopt (althans ik neem het van je aan). Maar een afnemend aantal eens in de zoveel jaar zegt vrij weinig voor de doorgaande lijn. Maar wellicht zou je in het nieuwe topic wat je misschien gaat openen wat meer toelichting kunnen geven op zowel interne als externe bedreigingen.

    Klopt, het zal ook allemaal wel meevallen. Ik wou alleen aangeven dat je het heel makkelijk om zou kunnen draaien. Ik zou dan zelfs nog allerlij bronnen erbij kunnen pakken over kindermishandeling en SOA's onder priesters om een vergelijkbaar topic te maken en te laten zien hoe makkelijk dat is, maar ik heb zelf eerder al ontdekt dat een hoop Katholieken dit ook niet fijn vinden.

    Quote:

    Dat vind ik dan weer jammer. Tijdens een processie wordt er een beeld naar binnen gedragen, een beeld wat vaak generaties oud is en waar de voorvaderen hard voor gespaard hebben en waar een kunstenaar zich maanden op uitgeleefd heeft. Schijnbaar vind jij het dus leuk dat zo'n beeld kapot valt in de kerk. Wat dit ongelukje overigens te maken heeft te maken met de ondergang van de katholieke kerk is mij een raadsel. Maar goed, ook dat zou je toe kunnen lichten in het door jou nieuw te openen topic.

    Inderdaad. Ik kan ook niet zeggen dat ik dit hilarisch vind, eigenlijk vind ik het eerder vrij pijnlijk om te zien. Ik wou er vooral mee laten zien hoe makkelijk het is om op basis van irrelevante feiten een religie af te kraken.

  12. Wat een onzinnig topic weer. Islam groeit met 1,83% aanhangers per jaar, hoger dan welke religie dan ook. link

    Je kan beter een topic maken over de ondergang van het Katholicisme. Het percentage Katholieken van de totale wereldbevolking is namelijk afgenomen: link

    Wat dat betreft staat dit filmpje wel symbool voor de toekomst van het Katholicisme:

    link

  13. Gek zeg, nu bericht Press TV dat de Taliban een groen licht gekregen hadden van de Amerikaanse troepen om de gevangenis aan te vallen. Wel vervelend natuurlijk, dat al die mannen nu weer op vrije voeten zijn, nu moeten we nog langer in Afghanistan blijven om al die lui weer te bestrijden. Maarja, dat kun je verwachten als er uren lang geweld is, en de Amerikanen komen niet opdagen:

    link

  14. Quote:

    [...]Ik denk het wel.

    Ik wilde eens een keer een kat bewust kwelen en dat heb ik ook gedaan. Ik wilde hem echt niet dood maken, maar toen ik tijdens het kwelen tot bezinning kwam leek het me beter om het dier af te maken, omdat ik het niet met die kennis verder wilde laten leven.

    Ik weet bijna zeker dat dat onder mensen ook zo werkt. Als een masogist iemand eenmaal begint te martelen, dan zal die masogist die martelaar er echt niet levend mee weg laten komen. Die masogist is te bang dat die martelaar zijn ervaringen aan derden zal overbrengen.

    Maar je vraag of dierenmishandelaars ook mensenmishandelaars kunnen zijn, weet ik geen antwoord op. Ik begrijp wel dat bijv. een verkrachter zijn slachtoffer na afloop zou vermoorden, vanwege mijn ervaring met die kat.

    Al eens aan therapie gedacht? Dat is namelijk niet normaal en gaat lijkt mij ook niet vanzelf over.

  15. Quote:

    [...]

    Dus omdat deze dingen op het nieuws zijn, gebeurd het altijd en overal? Wat een logica zeg
    hamer.gif

    Het leger doet daar ook hele goede dingen en schieten niet alleen maar 'Afghaanse terreurjongens' dood en is het niet alleen maar slecht en negatief. Maar blijf jij maar geloven wat de media je voorschotelt

    Goede dingen? Zoals dorpjes van kilometers afstand bekogelen met artillerie? Aangezien dat een beetje moeilijk mikken is en je geen idee hebt waar je nou eigenlijk precies op schiet vallen er dan ook een hoop burgerslachtoffers. Een kleine prijs voor het brengen van vrede en democratie naar Afghanistan. En een verdubbeling in het percentage misvormd geboren kinderen. link

    Onze bondgenoot, de VS heeft namelijk besloten om haar kernafval in Afghanistan en Irak te dumpen. In minder dan 2 jaar is het percentage misvormd geboren kinderen hierdoor verdubbelt in Afghanistan. Hoelang die stijging door blijft zetten? Moeilijk te zeggen. In Irak waar ze hier in 1990 mee begonnen lag het aantal misvormd geboren kinderen in 2001 op 116 per 100.000, vergeleken met 11 per 100.000 in 1989. link

    Net als het percentage mensen met kanker blijft dit voorlopig gewoon doorstijgen in Irak, dus Afghanistan zal er ook nog niet snel van af zijn.

    Maar focus jij je maar vooral op de goede dingen. Nederlandse soldaten die af en toe ergens een school of een moskee opbouwen die vervolgens weer verrotgeschoten wordt door een groep Taliban strijders die net hun wekelijkse per ongeluk op de verkeerde plek gedumpte NAVO bevoorradingen gevonden hebben. link

    Soms is het niet zo moeilijk, dan worden ze namelijk op 100 meter afstand van het huis van een Taliban commandant gedropt: link

    Maargoed, ze zullen vast te dom zijn om te weten hoe ze die wapens gebruiken moeten. Behalve als ze getraind zijn door de Britten. De Britten denken namelijk dat als ze hun vijanden gaan trainen die zo dankbaar zullen zijn dat ze hun verleden als Taliban strijders wel vergeten en spontaan aan de kant van de goederikken gaan vechten.

    Karzai en de Taliban snappen dit soort slimme plannen niet, de Taliban dacht dat de Britten ze aan het helpen waren (hoe komen ze daar nou weer bij?) en Karzai werdt er zo boos van dat hij 2 Britse diplomaten het land uit gooide.

    link

    Dit plan wouden de Britten gaan uitvoeren in Musa Qala, een district in het zuiden van Helmand, de provincie die verantwoordelijk is voor de helft van Afghanistan's opiumteelt.

    Toevallig hadden de Britten nog zo'n geniaal plan voor deze provincie. Wat nou als ze stiekem vrede zouden sluiten met de Taliban en vervolgens stilletjes Musa Qala achter zouden laten, de Talibanstrijders op hun mooie blauwe ogen vertrouwend dat ze hetzelfde zouden doen en niet stiekem deze opiumgoudmijn over zouden nemen zodra de Britten weg zijn? link Een geniaal plan. Gek genoeg hield de Taliban zich niet aan de deal en nam zodra de Britten weg waren de stad weer over. Zonder een schot te hoeven lossen. link

    Het vreemde is dat dit niet bij 1 "vredesverdrag" is gebleven. Er zijn in het zuid-westen van Afghanistan, waar de meeste Opium geteeld wordt, meerdere "vredesverdagen" gesloten. Het meest bizarre is dat bij al deze vredesverdragen de Taliban er het meeste voordeel bij had.

    Maargoed, concentreer je maar op de positieve kanten van de missie in Afghanistan, het opbouwen van schooltjes en moskeetjes, want als het zo doorgaat zitten "onze jongens" er nog wel een tijdje.

  16. Quote:

    [...]

    Ooow your one of those people
    puh2.gif

    Een conspirasie nut...iemand die allemaal achterlijke theorieen gelooft...aha

    vandaar.

    Lees de links in plaats van alleen maar de persoon die je deze informatie brengt aan te vallen. Dit zijn geen achterlijke theorieën, de Israelische en Amerikaanse overheid hebben in een aantal van deze 3 voorbeelden die ik nu noemde hun excuses moeten aanbieden en soms zelfs geld aan de overlevenden uit moeten keren. Wat vind je daar van? Ben ik dan nog steeds een "conspirasie (sic) nut"? Overheden doen geregeld verschrikkelijke dingen met hun burgers vooral als ze net iets minder dan modaal verdienen, een kleurtje hebben, of een handicap. Kom op, bewijs dat het niet waar is, bewijs dat de Israelische overheid geld voor niks uit keert aan deze mensen. Wat klopt er niet aan wat ik zeg? Je hebt geen enkel argument dus besluit je te roepen dat het gekke samenzweringstheorieën zijn. Je beledigt de slachtoffers als je dit doet, hun leed ontkennen.

  17. Quote:

    Omg, dat je het idee kan bedenken dat een regering zijn eigen mensen dood...

    In de jaren 50 van de vorige eeuw experimenteerde de Amerikaanse overheid met radioactieve stoffen op geestelijk gehandicapte kinderen in een ziekenhuis van de staat. Er werdt een gat gemaakt in hun ruggenwervel en daar werden de radioactieve stoffen het lichaam ingebracht om te kijken wat de effecten hiervan zouden zijn. link

    Tot in de jaren 70 deed de Amerikaanse overheid een experiment op zwarte mannen die leden aan Syfilis. De mannen kregen geen medicatie om te zien wat de effecten hiervan zouden zijn. Ze infecteerden hun vrouwen, en ook enkele van hun kinderen werden geboren met Syfilis, wat soms dodelijk kan zijn en anders levenslange gevolgen kan hebben. link

    Volgens een Israëlische documentaire heeft Israel 600 Miljoen Israelische Lira, 5 maal het jaarlijkse Israelische budget voor gezondheidszorg destijds, gekregen om radiatie experimenten te doen op kinderen van Sephardische Joodse immigranten. De kinderen kregen een X-ray waarbij 35,000 maal de normale dosis radiatie door hun hoofd geschoten werd: link Een aantal stierven vrijwel meteen maar de meeste leven vandaag de dag nog, vrijwel allen hebben een verlaagd IQ, anderen hebben kanker gekregen hiervan. In 1994 begon de Israelische overheid met het uitkeren van geld aan de slachtoffers van deze gebeurtenis: link

    Zal ik nog even doorgaan of begin je je te realiseren dat de overheid (en vooral de Amerikaanse overheid) niet altijd het beste voor heeft met zijn burgers?

    Quote:

    dan heb ik het niet over arme, corrupte 3e wereld landen maar Amerika.

    Zit daar verschil tussen dan?

    Hoe dan ook jongens, vertel me eens, waarom zegt Rumsfeld dat Amerika eigenlijk een nieuwe terroristische aanslag nodig heeft? Waarom kwam dat ook naar voren uit een gelekte interne memo van de Republikeinse partij?

  18. Er is net een geluidsopname vrijgekomen waarop Donald Rumsfeld, de voormalige minister van Defensie van de VS zegt dat er een nieuwe aanslag zou moeten komen omdat men zich niet genoeg zorgen zou maken om het terrorisme. Erg vreemd, aangezien ik dacht dat die hele oorlog bedoelt was om te zorgen dat er geen aanslagen zouden komen meer. Maar nu lijkt het er dus op dat de oorlog door moet en dat hier dus weer een nieuwe aanslag voor moet komen. Hier is het artikel: link Ook zegt hij dat Irak baat zou hebben bij een dictator als Syngman Rhee. Waarom zou dit zijn denken jullie? Ik vind dit allemaal erg gek. Ik dacht namelijk dat de halve wereld troepen in Irak en Afghanistan had om er Democratie te brengen en nu beweert Rumsfeld dat een dictator als Syngman Rhee nog niet eens zo'n gek idee zou zijn. Verder dacht ik dat de oorlog tegen het terrorisme was om te zorgen dat er geen aanslagen meer zouden komen, maar nu blijkt het andersom, er moeten aanslagen komen zodat de oorlog tegen het terrorisme doorgaat. Hoe zit het nou werkelijk?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid