Spring naar bijdragen

Dave

Members
  • Aantal bijdragen

    2.509
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Dave

  1. Het was meer even een reactie op Eulogia die eerder beweerde dat de God van het OT alleen maar lief en goed en genadig is. God liet bijvoorbeeld weinig genade zien aan de 42 kinderen die Elisa uitmaakte voor..-houd je vast-.. 'kaalkop'!. God stuurde daar toch mooi 2 beren op af die ze met huid en haar verslonden. In het NT word Hij heel anders afgebeeld en lijkt het alsof Hij een anger management cursus gevolgd heeft, maar in het OT kon er nog wel wat bijgeschaafd worden aan de begrippen rond 'genade' en 'liefde'.

    In het OT moest God rechtspreken over zonden, vandaar ook de soms harde straffen. Gelukkig hebben we nu een Verlosser, anders gingen we allemaal regelrecht naar de hel. Vergeet niet, God hoeft ons geen verantwoording af te leggen, mensen denken vaak dat ze wel even op de stoel van God kunnen gaan zitten maar de realiteit is, je bent zijn schepping en niet andersom. God is dezelfde gisteren, heden en toekomst. Wat je zag in het OT is Gods maatstaf ook vandaag de dag, echter hebben we dankzij Jezus nu toegang tot zijn genade en is de straf die rechtmatig voor ons allen gold gedragen door Jezus. Jouw zonden zijn dus ook gewoon gestraft met de doodstraf.

  2. Ik bezie het niet minder zwart wit dan zoals het er staat Dave. Wat Johannes zeer zwart wit stelde kun je niet zonder meer bagatelliseren met een brief van Paulus of een andere apostel. Wiens brief is ouder? Wie schreef wat? En was er misschien iets veranderd?

    Kun je wat concreter zijn wat je bedoeld aub?

  3. Tot zover een uitstekend betoog, maar vervolgens sluit je tot mijn spijt af met een conclusie die net zo goed de reactie had kunnen zijn van iemand die het niet met je eens is.

    Laat ik voorop stellen dat ik van mening ben dat de duivel dus verslagen is gezien de overige teksten die dat allemaal zeggen. Maar neemt niet weg dat er hetzelfde woord staat echter hier meerdere betekenissen voor gelden. Aangezien ik geen Griekse geleerde ben kan ik niet meer zeggen dan wat ik nu doe wat betreft bewijslast. Ik kan wel gaan speculeren wat er bedoeld wordt, zoals je zegt kan een tegenstander precies het tegenovergestelde beweren (ook al komt deze persoon dat wel in de knoop met de overige teksten die ik heb laten zien).

    Jezus heeft de werken van de duivel verbroken of hij heeft het niet, allebei lijkt me nogal lastig. Ik dacht dat het offer van Jezus volkomen was, maar kennelijk moet satan daar nog dagelijks aan bijdragen als zijnde de zondebok van al het leed in de wereld.

    Het probleem is dat jij het te zwart wit ziet, dat is niet wat de bijbel leert. Kijk bijvoorbeeld eens naar het afschaffen van de slavernij. Nadat deze wet werd geaccepteerd waren toen alle slaven de volgende dag vrij? Nee dat duurde nog jaren, zowel de slaven die te horen moesten krijgen dat ze vrij waren als de slavendrijvers die er geen gehoor aan gaven.

    HEbr 10:

    11 De priesters blijven dagelijks hun dienst verrichten en steeds opnieuw dezelfde offers opdragen die de zonden nooit teniet zullen kunnen doen, 12 terwijl hij, na zijn eenmalig offer voor de zonden, voorgoed zijn plaats aan Gods rechterhand heeft ingenomen, 13 waar hij wacht op het moment dat zijn vijanden voor hem tot een bank voor zijn voeten zijn gemaakt.

    Jezus zit nu aan de rechterhand, dat betekent dat Hij klaar is met zijn werk. Het is de gemeente, het lichaam van Christus, die deze vijanden onder de voeten van Jezus gaat brengen. Dat doen we uiteraard niet op eigen kracht maar met de Heilige Geest die elke gelovige ontvangt. Wij zijn één met Jezus en elke knie zal zich moeten buigen. Jezus zegt natuurlijk niet voor niets tegen zijn volgelingen om het evangelie te gaan verkondigen aan alle mensen en geeft ze ook de kracht om dat te gaan doen (uitstorting van de Heilige Geest).

    Zie het als met de wet in Nederland, die garandeert natuurlijk niet dat niemand ooit meer de wet zal overtreden. Daar hebben we vervolgens politie voor om de wet te handhaven. Ziekte is een overtreding van de duivel tegen de beloften van God in, genezing is echter het rechtmatige erfdeel dus is het aan de gemeente/kerk/gelovigen om hier recht te spreken en de wet te handhaven, namelijk genezing van de zieke. Dan ben je bezig om alle vijanden onder zijn voeten te brengen.

  4. @Dave en Cobybryant, bedankt voor jullie reactie. Volgens mij zitten jullie zo'n beetje op één lijn wat het onderwerp heerschappij betreft. Ik was niet bekend met deze gedachte hierover. Als ik het goed heb begrepen, geloven jullie dat Satan na Jezus dood en opstanding geen autoriteit meer heeft, tenminste alleen via mensen als die dat toelaten.

    Dit zou dan betekenen dat hij niet meer de kracht zou zijn achter alle koninkrijken en regeringen in deze tijd. Want dat die in zijn bezit waren, blijkt uit Mattheus 4:8,9.

    Nu lees ik echter in Openbaring 13:1,2 iets waarom ik zelf geloof dat Satan nog steeds deze macht heeft. Hier wordt over "een wild beest" gesproken. Dit beest heeft opvallend veel overeenkomsten met de beesten die Daniël ziet in zijn visioen in Daniël 7:2-8. En Daniël legt uit wat deze beesten betekenen, namelijk "koningen" (7:17).

    Nu lezen we verder in Openbaring 13:2 "de draak (Satan) gaf het beest zijn kracht en zijn troon en grote autoriteit". Ik trek hier de conclusie uit dat Satan nog steeds macht geeft aan regeerders en niet andersom.

    Ik ben benieuwd hoe jullie dit dan zouden uitleggen.

    Jezus zegt het volgende in Math 28 tegen zijn discipelen:

    18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde.

    Het woord macht is in het Grieks: exousia

    Dit betekent o.a.:

    1) power of choice, liberty of doing as one pleases

    2) physical and mental power

    3) the power of authority (influence) and of right (privilege)

    4) the power of rule or government (the power of him whose will and commands must be submitted to by others and obeyed)

    Deze uitspraak van Jezus laat dus zien dat Hij nu alle macht over hemel en aarde heeft.

    Nog een aantal andere teksten in de bijbel die duidelijk laten zien wie de baas is :)

    Hand 10:

    37 U weet wat er in heel het Joodse land is gebeurd, hoe het begon in Galilea, hoe God, na de doop waartoe Johannes opriep, 38 Jezus uit Nazaret met de heilige Geest heeft gezalfd en met kracht heeft bekleed. Hij trok als weldoener door het land en genas iedereen die in de macht van de duivel was, want God stond hem bij.

    Let op, dit is nog voor het kruis, toen de duivel nog autoriteit had en ook toen moest hij al buigen voor Jezus.

    Kol 2:

    15 Hij heeft zich ontdaan van de machten en krachten, hij heeft hen openlijk te schande gemaakt en in Christus over hen getriomfeerd.

    Fil 2:

    9 Daarom heeft God hem hoog verheven en hem de naam geschonken die elke naam te boven gaat, 10 opdat in de naam van Jezus elke knie zich zal buigen, in de hemel, op de aarde en onder de aarde, 11 en elke tong zal belijden: ‘Jezus Christus is Heer,’ tot eer van God, de Vader.

    In Openbaringen 1 staat vervolgens:

    Ik ben degene die leeft; ik was dood, maar ik leef, nu en tot in eeuwigheid. Ik heb de sleutels van de dood en van het dodenrijk.

    Kort samengevat, Jezus heeft autoriteit (authority) en bekwaamheid (ability), de duivel heeft niet langer de autoriteit maar nog wel de bekwaamheid. Als we nu gaan kijken naar Op 13:2 dan staat daar:

    2 Het beest dat ik zag leek op een panter, met poten als van een beer en een bek als de muil van een leeuw. De draak droeg zijn kracht en heerschappij en gezag aan het beest over.

    Kracht is het Griekse woord: dynamis

    1) strength power, ability

    Gezag is hier ook het woord: exousia

    De vraag is nu welke betekenis is hier voor de hand liggend rekening houdend met de voorgaande teksten waarin duidelijk wordt gemaakt dat Jezus alle macht heeft ontvangen maar ook macht heeft over de duivel?

    1) power of choice, liberty of doing as one pleases

    2) physical and mental power

    3) the power of authority (influence) and of right (privilege)

    4) the power of rule or government (the power of him whose will and commands must be submitted to by others and obeyed)

    Het lijkt niet logisch om de opties 3 en 4 toe te kennen aan de duivel, want dat zou betekenen dat de naam van Jezus niet boven elke naam staat en dat Hij niet alle macht heeft ontvangen in hemel en op aarde.

    Daarnaast is het wel zo dat de duivel op de gevallen aarde nog wel macht heeft over ongelovigen maar gelovigen zijn nu onderdeel van het koninkrijk van God. Neemt niet weg dat teksten uit Openbaringen per definitie nu niet zo eenvoudig uit te leggen zijn, dus meestal kijk ik wat de rest van de bijbel hierover leert en als een tekst in Openbaringen dan wellicht het tegendeel lijkt te zeggen dan moet dit wel in lijn gebracht worden met de overige teksten. Vandaar dat de betekenis om optie 1 en/of 2 te kiezen dan meer voor de hand liggen dan optie 3 en/of 4.

  5. Dave schreef:
    Opnieuw kan ik alleen maar zeggen wat de bijbel hierover leert.

    oké-prima --- jammer dat je er geen eigen mening over of visie op hebt.

    er zijn vele andere heilige boeken die weer wat anders beweren - hebben die het allemaal fout?

    maar laat maar - ik denk dat het weinig zin heeft hier verder op door te gaan.... :*

    er eens over nadenken lijkt me echter niet verkeerd- - maar dat is aan jou; ik dring niemand iets op.

    Ik heb je mijn visie gegeven, helaas voor jou komt dat overeen met de bijbel ;)

  6. verder: Ik weet niet of het nut heeft om aan God te vragen of iemand tot geloof komt als die persoon niet WIL dat je voor hem/haar bidt.

    .

    Als de bijbel nou zegt dat we zelf voor onze vijanden moeten bidden...

    natuurlijk voor iedereen.

    Wil niet zeggen dat het altijd nut heeft, als de persoon zelf niet WIL.

    wij mogen daar niet over oordelen. Maar hier wordt het persoonlijk gevraagd aan iemand.

    Hoe weet jij nou dat het geen nut heeft? Math 5:

    43 Jullie hebben gehoord dat gezegd werd: “Je moet je naaste liefhebben en je vijand haten.†44 En ik zeg jullie: heb je vijanden lief en bid voor wie jullie vervolgen, 45 alleen dan zijn jullie werkelijk kinderen van je Vader in de hemel. Hij laat zijn zon immers opgaan over goede en slechte mensen en laat het regenen over rechtvaardigen en onrechtvaardigen. 46 Is het een verdienste als je liefhebt wie jou liefheeft? Doen de tollenaars niet net zo? 47 En als jullie alleen je broeders en zusters vriendelijk bejegenen, wat voor uitzonderlijks doe je dan? Doen de heidenen niet net zo? 48 Wees dus volmaakt, zoals jullie hemelse Vader volmaakt is.

    Als je werkelijk je naasten liefhebt als jezelf dan zul je ook bidden voor je vijanden omdat je wilt dat ze gered worden en omdat je ook weet dat als ze zich tegen jou keren God zijn kinderen zal beschermd. Het is altijd Gods wil om mensen te redden, dus ook al zegt iemand ik wil het niet, dan nog mag je voor zo iemand bidden (jij weet niet waarom iemand nee zegt of welke pijn zo'n persoon heeft of zelfs onverschilligheid, weerstand, haat etc etc). Maar je hart zou zo moeten zijn dat je weet dat Jezus ook voor deze persoon gestorven is en dat God Hem boven alles lief heeft.

  7. Dave schreef:
    Ik beweer dus zeker niet dat het niet voorkomt, de vraag is uiteraard wel door 'welke' kracht je dan genezen wordt of genezen lijkt te worden. De bijbel waarschuwt ook voor de tegenstander, dus wellicht is het niet zo handig om je daarmee in te laten.

    zou het niet zo kunnen zijn dat het om één en dezelfde Kracht [noem het God] gaat, wat voor levensbeschouwing of religie je ook aanhangt?

    het lijkt mij nogal vreemd [en arrogant] om de genezingen vanuit andere religies of culturen toe te schrijven aan 'de tegenstander' en de christelijke genezingen aan God.

    is een almachtige God niet overal aanwezig?

    ook al wordt Hij niet bij naam genoemd?

    zelfs al heeft men geen notie van Zijn bestaan?

    of luistert Hij alleen naar christenen?

    Opnieuw kan ik alleen maar zeggen wat de bijbel hierover leert. Het zou vreemd zijn dat deze God zich via meerdere religies laat kennen waarbij Hij zichzelf vervolgens tegenspreekt in hoe Hij is en hoe Hij zich heeft geopenbaard in de schrift en door zijn Zoon. Als de bijbel leert dat de enige weg tot de Vader de Zoon is dan heeft deze God hiermee alle andere religies gelijk om zeep geholpen. Niet echt een 'slimme' God dan zou ik zeggen als het waar is wat jij zegt.

  8. Het kwaad is nu eenmaal in de wereld gekomen toen de mens viel en de duivel de heerschappij overnam. Jezus heeft de heerschappij van de duivel weer teruggenomen en de duivel van zijn macht ontdaan. Dat betekent niet dat er geen kwaad meer is in de wereld. De mensheid is gevallen en is destructief, zelfgericht en angstig. De duivel werkt vandaag de dag door misleiding en leugens.

    Ik heb de gedachte dat Jezus de heerschappij van Satan weer heeft overgenomen vaker gehoord. Ik vraag me af waar die gedachte op gebaseerd is. Zelf geloof ik dat Satan nog steeds de heerser van de wereld is. Toen Jezus na zijn doop door Satan werd beproefd, toonde Satan hem alle koninkrijken van de wereld. Satan zei dat hij ze aan Jezus zou geven als hij één daad van aanbidding zou verrichten.(Zie Mattheus 4:8,9). Hoe zou Satan deze kunnen aanbieden als ze niet van hem waren?

    Dit is pas gebeurd na het kruis. Dus voor het kruis had de duivel de heerschappij/autoriteit over de wereld (wat dus gegeven was aan Adam). Jezus heeft nu echter alle autoriteit terug:

    Toen ik hem zag viel ik als dood voor zijn voeten neer. Maar hij legde zijn rechterhand op me en zei: 'Wees niet bang. Ik ben de eerste en de laatste. Ik ben degene die leeft; ik was dood, maar ik leef, nu en tot in eeuwigheid. Ik heb de sleutels van de dood en van het dodenrijk.’ Openbaring 1:17-18

    Als jij wordt aangehouden door een politieagent omdat je de wet hebt overtreden, dan staat die agent er niet namens zichzelf maar namens de autoriteit die in Nederland erop toe ziet dat de wet wordt nageleefd. Jij kan ervoor kiezen om je te houden aan de wet of om deze te overtreden. Zo is het ook met de duivel vandaag de dag, hij heeft niet meer de autoriteit want Jezus heeft alle autoriteit ontvangen. Dat neemt niet weg dat de duivel nog wel rotzooi in ons leven kan proberen te brengen maar dat is echter wel onrechtmatig. De bijbel leert ons hoe we ons daar tegen kunnen wapenen.

    Aan het kruis is alles dus volbracht, ziekte, vergeving, verlossing etc zijn gekocht en betaald. Als gelovigen ontvangen wij Gods genade en rechtvaardigheid en daar hoort alles bij (alle beloften van God). Als er dus onrechtmatig van je geroofd wordt door de vijand dan moet je beseffen wat jou positie is in Christus en dat je met Christus autoriteit hebt over de duivel.

    Hoe mag je jezelf dus zien?

    Je ben een zoon/dochter van God (erfgenaam met Jezus)

    Je ben de meester over de duivel (omdat Jezus met alle autoriteit in je woont en jij en Jezus één zijn)

    Je bent een dienstknecht van mensen (net als Jezus ons heeft voorgedaan)

  9. @Dave

    dat mensen bij ziektes elkaar de handen opleggen is al zo oud als de mensheid.

    de Sjamanen deden dat al 10.000 jaar geleden en nog steeds.

    soms zijn er resultaten en vaak ook niet.

    ook de sjamanen beweren dat ze doden kunnen opwekken.

    handoplegging is de mens eigen.

    een moeder legt haar handen op haar zieke kind en het kind voelt zich meteen gerustgesteld en al een stuk beter, wat niet betekent dat de ziekte ook weg is, alhoewel dat ook voorkomt.

    in bepaalde gevallen hoor je van spontane genezingen, maar dat komt ook voor bij ongelovigen of andersgelovigen, zoals bij de sjamanen b.v. en het taoïsme,

    de natuurgenezers, magnetiseurs, reiki ..etc

    hoe verklaar je dat?

    hoe komen dergelijke genezingen tot stand in jouw optiek?

    heeft God hier ook de hand in?

    ook al zijn het geen christenen?

    of vinden genezingen alleen plaats binnen het christendom?

    Dat hoef ik niet te verklaren, wat ik hier schrijf is wat de bijbel er over leert (althans, zoals ik het zie). Aangezien ik een christen ben is dat voor mij dus mijn fundament. Neemt zeker niet weg dat wat jij zegt voorkomt, zelfs in de bijbel konden de tovenaars van de farao hun staf veranderen in een slang. Vaak staan mensen hier niet bij stil maar daat is toch best bijzonder, uiteraard was de staf van Mozes die in een slang veranderde sterker maar dat even terzijde ;). Ik beweer dus zeker niet dat het niet voorkomt, de vraag is uiteraard wel door 'welke' kracht je dan genezen wordt of genezen lijkt te worden. De bijbel waarschuwt ook voor de tegenstander, dus wellicht is het niet zo handig om je daarmee in te laten.

  10. ja, gelezen

    begrijp ik van je dat het loze uitspraken zijn wat jij en en geloofsmakker cobybrant uitkramen?

    Blijkbaar is het prima op dit forum om respectloos met mensen om te gaan...

    nou, respectloos, ik wil een duidelijk bewijs van mensen die beweren doden te hebben opgewekt, of wonderbaarlijke genezingen te hebben gezien.

    meer niet. uitgaande van je antwoord heb je geen enkel bewijs, en kan ik niet anders concluderen dat hetgeen je zegt nergens op gebasseerd is, en in die zin dus loos.

    Ga maar eens wat dieper graven in John G. Lake zijn bediening, in zijn stad werd zelfs tijdelijk een ziekenhuis gesloten vanwege de vele genezingen. John was zelf ook een arts geweest.

    http://www.letusreason.org/Popteach45.htm

    Op deze site zie je een samenvatting van wat er allemaal gebeurde in die tijd. Even los van de site (ken ik verder ook niet).

  11. @ Dave: ik waardeer je eerlijkheid en de consistentie van je wereldvisie. Maar het komt er, zoals je zelf al aangeeft, er toch op neer dat je jezelf een schuldgevoel aanpraat omdat je vader toch overleden is. Is het niet beter in te zien dat deze wereld nog lijdt onder gebrekkigheid en dat wij geen inzicht in het plan van God hebben? Hoeveel is het aardse bestaan nu eigenlijk waard?

    ik sluit me er volledig bij aan. mijn moeder is is op de kop af een jaar dood, en ik heb ook gedurende de tijd dat ik voor haar zorgde fouten gemaakt.

    verwijt ik mijzelf iets? nee, ik heb de verzorging naar eer en geweten gedaan, en zij heeft haar rust waar ze zo naar verlangde, zonder pijn, en zonder dingen die ze niet meer begreep

    @ dave, als je wellicht je verhaal kwijt wil, als dat er is, wil ik met alle plerzier een positieve bijdrage een je topic leveren

    Hoi Enola,

    Goed om te horen, ik verwijt mijzelf ook niets. Deze conclusie hebben anderen voor mij getrokken. Feit blijft wel dat we geliefden verliezen aan ziekten die door Jezus gedragen zijn. Dat kan en is gewoon niet Gods wil maar komt van die klote duivel die in het leven van mensen zit te rotzooien.

    BEdankt in ieder geval voor je aanbod.

  12. Wat mij betreft ruk jij de dingen uit zijn verband. Je zegt dat iedere christen iedereen zou kunnen genezen, als ze maar sterk genoeg in hun geloof staan. Nogmaals, je legt het volledig bij de christen, niet bij Christus.

    Dat zeg ik niet, dat zegt de bijbel. Nogmaals Mark 16:

    17 Degenen die tot geloof zijn gekomen, zullen herkenbaar zijn aan de volgende tekenen: in mijn naam zullen ze demonen uitdrijven, ze zullen spreken in onbekende talen, 18 met hun handen zullen ze slangen oppakken en als ze een dodelijk gif drinken zal dat hun niet deren, en ze zullen zieken weer gezond maken door hun de handen op te leggen.’

    Ben jij tot geloof gekomen? Dan geldt deze tekst voor jou. Daarnaast leg ik uit dat ongeloof en tradities van mensen ertoe kunnen leiden dat het niet werk, zie mijn eerdere posts waar ik dit bijbels onderbouw. Opnieuw, het staat in de bijbel, het zijn niet mijn eigen woorden. Als het dus bij de discipelen ook soms niet werkte is daar een les uit te trekken voor ons vandaag de dag, blijkbaar heeft de duivel er belang bij dat wij vooral blijven geloven dat we het niet kunnen of het niet verdienen.

    Prima tot zo ver volg ik je, maar waar haal je het dan vandaan dat je een bepaalde vorm/kracht/niveau van geloof moet hebben? Het zou toch geen bal moeten uitmaken hoe zeer je iets gelooft, áls je het maar gelooft (anders zou je er zeer waarschijnlijk niet voor bidden)?

    Correct, het gaat om geloof. Maar als het niet werkt legt Jezus dus uit dat dit komt door ongeloof en tradities van mensen (dus leerstellingen die niet bijbels zijn waardoor je gaat geloven dat genezing niet Gods wil is of alleen maar voor mensen die het verdienen etc). Wat ik dus bedoel met sterker geloof is dat je ongeloof en tradities van mensen moet opruimen in je leven.

    Maar blijkbaar, als ik jouw posts lees, maakt dat wel uit, want jouw vader zou genezen zijn als jij sterker in je schoenen stond. Jij, niet God, jij. Jij had het verschil gemaakt. Nogmaals, zeer onchristelijk in mijn ogen.

    Dat bedoel ik zeker niet zo, ik snap wel je conclusie maar zo is het niet bedoeld. Heb je ook gelezen wat ik schreef over het feit dat we een nieuwe schepping zijn, 1 zijn met Jezus en de Geest in ons hebben waardoor wij dezelfde en grotere dingen kunnen doen? Ik kan dus niets uit mijzelf, ik besef dat juist mijn oude ik dood moet zijn om het leven van Jezus door mij heen te kunnen laten stromen. Zolang ik echter blijf vasthouden aan mijn oude ik, mijn denken niet vernieuw naar het Woord van God zal de Geest weinig in mij en door mij heen kunnen doen. Dat is wat de bijbel leert, dus ja, dat zie ik wel als iets waar ik in mag groeien en sterker in mag worden.

    Het sterker in geloof worden is dus minder van mijzelf en meer van de Geest zichbaar krijgen in mijn leven. Paulus zegt daar het volgende over:

    Rom 8:

    12 Broeders en zusters, we hoeven ons niet langer te laten leiden door onze eigen wil. 13 Als u dat wel doet, zult u zeker sterven. Als u echter uw zondige wil doodt door de Geest, zult u leven.

  13. @ Dave: ik waardeer je eerlijkheid en de consistentie van je wereldvisie.

    Wereldvisie? Je bedoeld bijbelse visie? Ga gerust inhoudelijk op de teksten in en weerleg ze als je het er niet mee eens bent. Tot nog toe is er geen inhoudelijke discussie geweest wat erg jammer is. Dat ongelovigen het onzin vinden is prima, maar dat gelovigen er ook zo over denken zonder er inhoudelijk op in te gaan valt me tegen.

    Pardon?

    Sorry, ik had moeten zeggen weinig inhoudelijke discussie geweest op wat ik geschreven heb :)

  14. Dave schreef:
    Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, wie in Mij gelooft, de werken, die Ik doe, zal hij ook doen, en grotere nog dan deze, want Ik ga tot de Vader (Joh 14:12 NBG51).

    volgens de christelijke leer is Jezus toch God?

    kun jij mij uitleggen hoe een mens nog grotere werken dan God kan doen?

    Jezus kon in zijn aardse lichaam maar beperkt handelen, op 1 plek tegelijk zijn, mensen genezen etc. Doordat Hij nu zijn Geest heeft uitgestort over vele vele gelovigen kan Hij op vele plaatsen tegelijk werken. Daarom was het ook belangrijk dat Hij naar de Vader ging, zodat de Geest uitgestort kon worden.

    Kijk maar eens naar Reinhard Bonnke en hoe hij het evangelie in Afrika brengt aan miljoenen tegelijk, volgens mij heeft Jezus niet aan 1 miljoen Afrikanen het evangelie gepredikt, dus dit zou je als een groter werk kunnen zien. Petrus zijn schaduw genas mensen, zie ik niet terug bij Jezus. Waar het om gaat is dat de Geest nu in talloze mensen kan werken waar voorheen iedereen naar Jezus moest komen toen Hij nog op aarde liep.

  15. @ Dave: ik waardeer je eerlijkheid en de consistentie van je wereldvisie.

    Wereldvisie? Je bedoeld bijbelse visie? Ga gerust inhoudelijk op de teksten in en weerleg ze als je het er niet mee eens bent. Tot nog toe is er geen inhoudelijke discussie geweest wat erg jammer is. Dat ongelovigen het onzin vinden is prima, maar dat gelovigen er ook zo over denken zonder er inhoudelijk op in te gaan valt me tegen. Kijk even naar jezelf, je hebt nog nergens op gereageerd en je eerste opmerking is dat ik een consistente wereldvisie geef, daarmee zeg je feitlijk al dat het niet bijbels is. Echter de moeite nemen om inhoudelijk in te gaan op wat ik schrijf doe je niet.

    Maar het komt er, zoals je zelf al aangeeft, er toch op neer dat je jezelf een schuldgevoel aanpraat omdat je vader toch overleden is.

    Ik heb nergens over een schuldgevoel gepraat, dat hebben andere als conclusie getrokken. Graag wel bij de feiten blijven aub. Mijn vader is nu bij de Heer en dat is vele malen beter. Neemt niet weg dat Gods woord zegt dat gelovigen zieken de handen op zullen leggen en dat ze zullen genezen.

    De discipelen ontvingen ook macht om duivelen uit te werpen en zieken te genezen en ook zij faalde soms waarbij Jezus duidelijk uitlegde wat de oorzaak was. Als het voor de discipelen geldt, waarom dan niet voor ons?

    Is het niet beter in te zien dat deze wereld nog lijdt onder gebrekkigheid en dat wij geen inzicht in het plan van God hebben? Hoeveel is het aardse bestaan nu eigenlijk waard?

    Het klopt dat de wereld lijdt, maar het klopt toch ook dat wij als gemeente, het lichaam van Christus op aarde de taak hebben gekregen om het evangelie te verspreiden, zieken de handen op te leggen, je naasten lief te hebben als jezelf etc?

    Daarnaast is je stelling dat wij geen inzicht hebben in de dingen van God ook onbijbels:

    1 Kor 2:

    9 Maar gelijk geschreven is: Hetgeen het oog niet heeft gezien, en het oor niet heeft gehoord, en in het hart des mensen niet is opgeklommen, hetgeen God bereid heeft dien, die Hem liefhebben.

    10 Doch God heeft het ons geopenbaard door Zijn Geest; want de Geest onderzoekt alle dingen, ook de diepten Gods.

    Kol 1:

    9 Daarom bidden wij onophoudelijk voor u, vanaf de dag dat we dat gehoord hebben. We vragen dat u Gods wil ten volle mag leren kennen door de wijsheid en het inzicht die zijn Geest u schenkt.

    Twee teksten die het tegenovergestelde zeggen wat jij beweert.

  16. Dave schreef:
    17 Degenen die tot geloof zijn gekomen, zullen herkenbaar zijn aan de volgende tekenen: in mijn naam zullen ze demonen uitdrijven, ze zullen spreken in onbekende talen, 18 met hun handen zullen ze slangen oppakken en als ze een dodelijk gif drinken zal dat hun niet deren, en ze zullen zieken weer gezond maken door hun de handen op te leggen.’

    al eens geprobeerd een slang op te pakken en dodelijk gif te drinken?

    als je alles letterlijk aanneemt hoort dat er ook bij, dan moet dat ook mogelijk zijn.

    alles of niets van de tekst.

    Math 4:

    7 Jezus antwoordde: ‘Er staat ook geschreven: “Stel de Heer, uw God, niet op de proef.â€

    Tevens staat er als, dus niet moedwillig gif gaan drinken of een slang oppakken.

    Aangezien wij dezelfde Geest hebben kunnen wij dus ook dezelfde en zelfs grotere werken doen.

    grotere werken dan Jezus?

    Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, wie in Mij gelooft, de werken, die Ik doe, zal hij ook doen, en grotere nog dan deze, want Ik ga tot de Vader (Joh 14:12 NBG51).

  17. Nog maar een keertje m'n vraag: Denk je dat je vader was genezen als jij persoonlijk sterker in je geloof had gestaan?

    Het antwoord heb ik feitelijk al gegeven, maar om verdere onduidelijkheid te voorkomen , ja dat geloof ik wel.

    Oke. Maar kan je dan ook begrijpen dat die uitspraak als beschuldiging aan kan komen bij mensen die hetzelfde hebben meegemaakt? "Als jij wat sterker in je geloof had gestaan, dan...", "Als jij nou wat minder had getwijfeld, misschien...". . Dat zal erg vaak in het verkeerde keelgat terecht komen. "Dus ik heb mijn moeder verloren aan kanker omdat ik iets verkeerd heb gedaan?"

    Deze conclusie is wel aardig uit zijn verband gerukt. Ik heb je aangetoond wat Gods wil is volgens de bijbel, hoe gelovigen hierin kunnen wandelen en wat kan leiden tot geen resultaat zoals ongeloof en tradities van mensen. Dat zag je al bij de discipelen en is vandaag de dag dus niet anders.

    Helaas is dit een product van deze tijd, niemand neemt nog enige verantwoording voor zichzelf, als het niet werkt is het altijd iemand anders zijn schuld. Sla de krant maar open, altijd als er wat gebeurd is de dader eigenlijk een hele lieve jongen, doet geen vlieg kwaad, was de schuld van de politie etc etc. Maar oh wee als we een keer in de spiegel moeten kijken en wellicht tot de conclusie komen dat we eens wat aan onszelf moeten veranderen. Zo is het ook met geloof, het is Gods wil, m.a.w., als het niet werkt is het Gods wil en als het wel werkt is het ook Gods wil. Echter eens kritisch naar jezelf kijken en je afvragen, wat geloof ik hier nu eigenlijk over is er meestal niet bij. Je denken vernieuwen naar het woord van God betekent dat je in tegenstelling tot wat er om je heen gebeurd, het woord van God hoger acht dan je omstandigheden.

  18. Website, email contact, of enig ander bewijs dat betreffende persoon genezen is

    Zie commentaar van Thorgrem, alsof je daar genoegen mee neemt...

    ja, gelezen

    begrijp ik van je dat het loze uitspraken zijn wat jij en en geloofsmakker cobybrant uitkramen?

    Blijkbaar is het prima op dit forum om respectloos met mensen om te gaan...

  19. Dave besef je wat je zegt? Iemand die iemand heeft verloren aan een ziekte had maar harder moeten geloven, met wat voor gewicht zadel je die persoon dan wel niet op? Nogmaals, nu maak je het volledig afhankelijk van de mens terwijl dat indruist tegen wat God leert, namelijk dat Hij almachtig is. Hoe rijm je dat met elkaar?

    exact, en ons betichten dat we onbeschoft zijn tegen hem

    Nog maar een keer dan:

    Enola,

    Waarom vind je het nodig om, laat ik zeggen, onaardig te doen? Voor zover mogelijk doe ik mijn best om je te laten zien hoe ik erin sta. Daar kun je het uiteraard oneens mee zijn maar we kunnen toch wel respectvol naar elkaar blijven?

    Hier heb je al niet op gereageerd en nu beticht je me weer van onbeschoft zijn. Zou je ook kunnen aangeven waar in iemand onbeschoft noem?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid