Spring naar bijdragen

A3aan

Members
  • Aantal bijdragen

    20
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door A3aan

  1. Waar houdt het op met de LHTBIQ+

    Moeten we onze grenzen blijven verleggen?

    Wat doen me met de P (pedofilie). Wordt deze letter strakjes ook toegevoegd aan dit rijtje?

    Heb in mijn korte periode hier op dit forum geleerd dat je niet mag oordelen over anderen, ik zou de laatste zijn die homoseksualiteit veroordeeld. Maar vind persoonlijk transgender al wel een stap te ver. Om over gender transitie nog maar te zwijgen.

  2. Op zaterdagavond 19 augustus organiseert Stichting MPH de tweede editie van de openlucht-sing-in op het voetbalveld van Wijngaarden, of bij minder weer in de tent.

    Stichting MPH (Muziek Producties Hoogendijk) is door Matthijs Hoogendijk opgericht met als doel muzikale projecten op een professionele manier te organiseren. Dat doel bereikt de stichting door professionele musici, goede amateurmuzikanten en jong talent met elkaar in verbinding te brengen en samen te laten werken met amateurzangers. 

    Deze avond werken een achttal zangers mee, die worden begeleid door een band aangevuld met percussie, zes blazers en acht strijkers, waaronder vier vioolleerlingen. Allen komen uit de regio en staan onder leiding van Matthijs. Het belooft weer een mooie muzikale avond te worden vol aanbiddingsmuziek voor jong en oud. Het repertoire bestaat uit bekende liederen van Johannes de Heer in een moderne vormgeving, nummers van Opwekking, Sela, relipop en een enkel luisterlied.

    De avond, die om 19.30 uur begint, is gratis toegankelijk. Bezoekers dienen zelf een stoel of kleedje mee te nemen. Na afloop zal er worden gecollecteerd en is er ontmoeting onder het genot van een drankje op eigen kosten. Meer informatie is te vinden op www.stichtingmph.nl.

  3. 1 uur geleden zei Hopper:

    Welkom.  Als ik zo vrij mag zijn wil ik vragen wat je bedoelt met 'onze' huidige interpretatie van de heilige schrift?   Volg je wat anderen je vertellen of volg je je hart?

    Overigens ben ik per definitie geen gelijkgestemde in deze materie. Gelijkgestemden zijn/is de geestelijke mens, die worden van niemand onderscheiden.

    Mijns inziens zijn we in de loop der jaren steeds verder afgedwaald van de oorspronkelijke beleiding van ons geloof. Heb hier over bijvoorbeeld een topic geopend, waar ik mij afvraag waarom wij als Christenen de sabbat niet vieren.

    Er zijn ook zoveel kerkelijke stromingen, met onderling toch ook hele grote verschillen. Zijn we door al die splitsingen etc niet ver voorbij gegaan aan de essentie van geloven.

  4. 8 minuten geleden zei GaitJ:

    Mattheus 12: de gezonden hebben geen dokter nodig.

    Er waren dus gezonden…..daar hoefde Jezus dus niet achteraan. Dat lijken mij goede gelovigen. En dat al voor de kruisdood.

    Hebben wij Jezus ook niet nodig voor geestelijke genezing 

  5. 18 minuten geleden zei GaitJ:

    En dat doet niemand ?

    Zelfs de discipelen, die dichtbij Jezus stonden deden dit niet. Was er geen twijfel toen Jezus zei de broden en de vissen te verdelen.

    Of de manna regen in de woestijn. Waren daar alvorens geen twijfels of er wel te eten zou zijn.

    Kleine rectificatie: eerder zei ik dat er in mijn optiek geen goede gelovige zouden zijn:

     

    Mensen die volharden in hun geloof tijdens onderdrukking/marteling. Die komen naar mijn inziens nog het meest in de buurt van een "goede gelovige"

  6. 2 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Nou nee, dat staat niet in Jesaja 43. In het vers er voor, 9, worden andere goden uitgedaagd.
     

     

    Is dit niet een tegenstelling? Onze God heeft wel verteld wat er in de toekomst gaat gebeuren.

  7. 13 minuten geleden zei GaitJ:

    Wat is de definitie van een goede gelovige ? Het maakt niet uit of niemand dat is. 

    Geloven is vertrouwen op God. In de Bijbel gaat vertrouwen op God samen met: hem kennen en weten dat hij de enige God is (Jesaja 43:10) 

     

  8. 34 minuten geleden zei Petra.:

    Ja, nou en of. God haat echtscheiding. Maleachi 2:16. 

    Ondertussen. strandt ong. 1 op de 3 huwelijken. Meestal vanwege een nieuwe liefde/echtbreuk/overspel. 

    Ben nooit voor de kerk getrouwd. (Niet dat dit verschil maakt voor Gods aangezicht)

    Reden van scheiden, was geen van de door jou genoemde redenen.

     

     

     

  9. 6 minuten geleden zei Willempie:

    Laat je vooral niet in de war brengen want het gaat in wezen niet om het wel of niet correct houden van de sabbat. Dat is van ondergeschikt belang. We worden niet gered door het houden van de sabbat maar door het offer van Jezus. 

    Aan wie het goede doet en daarin volhardt, aan wie glorie, eer en onsterfelijkheid zoekt, schenkt hij het eeuwige leven. Maar wie handelt uit geldingsdrang, de waarheid niet eerbiedigt en zich laat leiden door onrecht, straft hij met zijn toorn en woede. – Romeinen 2:7-8

    In het Nieuwe Testament wordt dit herhaald, en wordt toegevoegd dat Jezus’ dood en opstanding ervoor zorgde dat iedere gelovige van zonde bevrijdt wordt – en dus zuiver voor God kan verschijnen. Maar het blijft een feit dat elk mens op een dag geoordeeld zal worden. God zal daarbij rekening houden met wat je hebt gedaan en wat je over Hem wist, op een objectieve en rechtvaardige manier.

  10. Dag een ieder,

     

    Ik ben Adriaan, ik ben van huis uit Christelijk opgevoed. (Nederlands Hervormd) Ben in mijn jeugd flink afgedwaald, niet zozeer dat ik ooit het geloof ben verloren. Maar bem er zeer zeker jaren niet of nauwelijks mee bezig geweest. 

    Ben ondertussen wees (vanaf 38 jarige leeftijd) heb 2 kinderen en ben ook gescheiden. Toen de dag aanbrak dat ik vader mocht worden, was het voor mij vanzelfsprekend dat ik mijn kinderen de grondvesten van het Christelijk geloof wil meegeven.

    Zoals ik eerder vermeld, ben ik jaren niet of nauwelijks met het geloof bezig geweest. Na het overlijden van mijn moeder voelde ik mijzelf min of meer in de steek gelaten door God. Nu bijna 2 jaar geleden, is mijn vader overleden. Na deze gebeurtenis zoek ik juist mijn toevlucht tot God. Dit heeft bepaalde beweegredenen, maar daar zal ik jullie verder niet mee lastig vallen.

    Ik ben hier op het forum om in gesprek te gaan met gelijkgestemden. Te leren over Gods woord en om antwoorden te verkrijgen op vragen/twijfels over onze huidige interpretatie van de heilige schrift.

     

  11. 4 uur geleden zei Breuk:

    Volgens Paulus niet meer van belang. Als jij het wilt vieren ga je gang, maar ga het anderen niet verplicht opleggen.
    Of is dat jouw insteek ook niet, want wat gaat er anders nog meer uit het Jodendom in ere hersteld worden?
    Besnijdenis? Ik hoop dat het mes niet uitschiet, zou Paulus zeggen.

    Het Christendom heeft overigens de zondag en de doop ingevoerd vaak met het argument dat het de vervanging is van de Joodse gebruiken. De Sabbat dag is de zondagsrust geworden. Ik ben het ook niet eens met die vervanging, maar nogmaals als men het anders wil, dan zijn er genoeg groepen om bij aan te sluiten. 7 dag adventisten, Messias belijdend Jodendom, Pinksterkerken. Het gaat pas fout als men denkt dat ze ‘beter’ zijn.

    Paulus schreef dat het houden van de sabbat niet nodig was, niet dat daarvoor een andere dag voor in de plaats moest komen

  12. Op 6-8-2023 om 17:23 zei Hopper:

    Eerlijk geld is geld waarmee ik een medemens niet benadeel.  Crypto is een piramide spel, waar de winst altijd ten koste gaat van een verliezer.   Daarom is crypto oneerlijk en des duivels.

    Ik prefereer naar eer en geweten 100 euro met eerlijke arbeid boven 100 euro met oneerlijke niet-arbeid.  Ik arbeid dan ook al mijn gehele volwassen leven.  Ik ken de verleiding van "eurotekens in mijn ogen"  en ik dank God dat hij mij beschermd heeft tegen de eurotekens in mijn ogen.  Niets smaakt mij beter dan een maaltijd met zelfgekweekte groenten.   Dat valt niet in euro uit te drukken.    Niets bevalt mij beter dan dat de computer welke ik nu gebruik op zonnestroom draait.   Je raadt het al: ik heb mijn met noeste arbeid verdiende euro's 'belegd' in zonnepanelen en niet in crypto.    Niet om rijk te worden van die zonnepanelen, maar om Gods Schepping te vrijwaren van mijn vervuilende activiteit.  We dienen Gods Schepping te eerbiedigen.   En niet in aanbidding voor satan te liggen door rijk te willen worden van crypto.

    Zonnepanelen zijn niet vervuilend???? Als je dan zo nobel wil leven, en jou ecologische voetafdruk wil minimaliseren omdat je de schepping wil vrijwaren van jou vervuilende activiteiten. Kan je die computer, smart Phone auto etc ook wel aan de wilgen hangen.

     

  13. 14 uur geleden zei Robert Frans:

    We vieren de sabbat niet, simpelweg omdat we niet vallen onder de mozaïsche verbond en het aäronitische priesterschap. Daarom laten we ons ook niet besnijden en brengen we geen dierenoffers. Ons verbond is dat van de kerk, gesloten op het kruis, en het hogepriesterschap is dat van Christus.
    De zondag is geen vervanging of verplaatsing van de sabbat, maar een eigen christelijke feestdag waarop we de dood en verrijzenis van Christus gedenken. We verrichten dan geen zwaar werk, omdat dat nu eenmaal niet past op een feest.

    De vroege kerk

    “Het staat vast, dat de Sabbat meer dan driehonderd jaar na de dood van onze Heiland bleef bestaan en door christenen van de oosterse kerk werd gehouden (samen met het vieren van de dag des Heren)” “Geleerde verhandeling over de Sabbat”

    Let op: De schrijver bedoelt hier met de dag des Heren: zondag, en niet de ware Sabbat, de door de Bijbel aangewezen dag. Dit citaat laat zien, dat de zondag al in de eerste eeuwen na de dood van de apostelen in gebruik kwam. De apostel Paulus voorspelde een grote “afval” van de Waarheid, die spoedig na zijn dood zou plaatsvinden.

    2e, 3e en 4e eeuw

    “Vanaf de tijd van de apostelen tot het concilie van Laodicea, die rond het jaar 364 plaatsvond, ging het heilig houden van de Joodse Sabbat door. Dat is door citaten van veel schrijvers aangetoond. Dit ging zelfs door ondanks het decreet van het concilie tegen het vieren van de Sabbat.”

    14 uur geleden zei Robert Frans:

    We vieren de sabbat niet, simpelweg omdat we niet vallen onder de mozaïsche verbond en het aäronitische priesterschap. Daarom laten we ons ook niet besnijden en brengen we geen dierenoffers. Ons verbond is dat van de kerk, gesloten op het kruis, en het hogepriesterschap is dat van Christus.
    De zondag is geen vervanging of verplaatsing van de sabbat, maar een eigen christelijke feestdag waarop we de dood en verrijzenis van Christus gedenken. We verrichten dan geen zwaar werk, omdat dat nu eenmaal niet past op een feest.

    Jezus zei in de bergrede: ‘Meent niet, dat Ik gekomen ben om de wet (de Tora) of de profeten te ontbinden; Ik ben niet gekomen om te ontbinden, maar om te vervullen. Want voorwaar, Ik zeg u: Eer de hemel en de aarde vergaat, zal er niet één jota of één tittel vergaan van de wet, eer alles zal zijn geschied. Wie dan één van deze kleinste dezer geboden ontbindt en de mensen zo leert, zal zeer klein heten in het Koninkrijk der hemelen; doch wie ze doet en leert, die zal groot heten in het Koninkrijk der hemelen.’ (Matt. 5:17-19)  In plaats van de geboden af te schaffen, scherpt Jezus ze zelfs nog aan. ‘Gij hebt gehoord, dat er gezegd is: Gij zult niet echtbreken. Maar Ik zeg u: Een ieder, die een vrouw aanziet om haar te begeren, heeft in zijn hart reeds overspel met haar gepleegd.’ (Matt. 5:27-28) Het gaat niet alleen om het navolgen van de door God gegeven regels, maar vooral om de houding waarmee je dat doet. Als je in dit geval puur de regel naleeft en niet daadwerkelijk met een andere vrouw het bed deelt, maar vervolgens wel allerlei seksuele fantasieën hebt over andere vrouwen, ben je toch verkeerd bezig, zegt Jezus. Zo moeten de geboden niet slechts op een wettische manier gehouden worden, maar vanuit een houding van liefde tot God. Afgeschaft worden ze geenszins.

  14. 14 uur geleden zei Robert Frans:

    We vieren de sabbat niet, simpelweg omdat we niet vallen onder de mozaïsche verbond en het aäronitische priesterschap. Daarom laten we ons ook niet besnijden en brengen we geen dierenoffers. Ons verbond is dat van de kerk, gesloten op het kruis, en het hogepriesterschap is dat van Christus.
    De zondag is geen vervanging of verplaatsing van de sabbat, maar een eigen christelijke feestdag waarop we de dood en verrijzenis van Christus gedenken. We verrichten dan geen zwaar werk, omdat dat nu eenmaal niet past op een feest.

    Constantijn liet veel kerken bouwen, waarin heel wat van de gangbare heidense symbolen werden ingebouwd, en in 321 na Chr. stelde hij de zondag als rustdag in voor het gehele rijk. Dit was aan de ene kant ten gunste van de christenen die de zondag als rustdag wilden houden, maar viel anderzijds goed bij de lokale bevolking die destijds nog de zon een belangrijke plaats in het religieuze leven gaf en waar zondag de rustdag was. Op die manier maakte hij zijn nieuw gevestigde godsdienst voor alle partijen aanvaardbaar.

     

    Daar zijn we de "mist" in gegaan.

  15. 21 uur geleden zei Fundamenteel:

    Is de wederopstanding dan geen nieuwe dag? Paaszondag?

    Is de kerkviering op zondag dan niet het vieren?

     
     
    Vanaf die dag tot op vandaag is deze kennis van Gods wet op aarde bewaard, en is de Sabbat van het vierde gebod gehouden. Hoewel de “mens van de wetteloosheid” (II Thessalonicenzen 2: 3) erin is geslaagd, Gods heilige dag met voeten te laten treden, toch zijn er, zelfs in de periode van zijn opperheerschappij, op verborgen en geheime plaatsen trouwe zielen geweest, die de Sabbat in ere hielden. Sinds de Reformatie zijn er in elke generatie wel mensen geweest, die de Sabbat gehouden hebben. Vaak deden ze dat ondanks verwijten en vervolging. Toch is er voortdurend getuigd van de eeuwigdurende geldigheid van Gods wet, en de heilige verplichting de Sabbat van de schepping te handhaven.
  16. Ik vraag mij af, waarom wij als Christenen de sabat niet vieren. In de bijbel staat nergens omschreven dat de sabat verplaats mag worden naar de 1e dag van de week. Sterker nog, de bijbel verbied het ons zelfs om dingen te veranderen. Jezus heeft de sabat ook altijd in acht genomen. In openbaring staat ook geschreven dat mensen in het einde der tijden denken goede gelovigen te zijn, terwijl dit niet het geval is. Wij zijn die mensen....

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid